Дъщеря ми се изживява като жена на втория ми мъж! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми се изживява като жена на втория ми мъж!
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 8941 пъти
Живея с втори мъж от повече от 10 години, с дъщеря от първи брак на 17 г. Заедно имаме още едно момиченце. Имаме смутени отношения почти от втората година на съжителството, но се разбрахме да продължим да живеем заедно заради децата.

Голямата вече беше преживяла един развод, а сама с две деца и то малки, не мислех, че ще се справя и така решихме да останем заедно да ги гледаме. Не живеем съвсем като съпрузи, спим в отделни стаи. Пред хората до голяма степен се държим като семейство, но за децата нещата са ясни. От година- две насам забелязвам форми на предизвикателно поведение от страна на голямата ми дъщеря към пастрока си. На въпроса ми към нея защо се държи като, че му е жена, тя ми отговаря, че той така или иначе няма такава и какво ако е тя?

Имам съмнение, че тя нарочно се събличаше и го предизвикваше, но мисля, че без успех. Последваха нейни голи снимки (тя си ги беше правила и качила на домашния компютър), за които той призна, че е виждал, но не било кой знае какво.

Отскоро се замисляме и обсъждаме раздяла с него. Разговорите вървят много трудно и той в началото май остана с впечатлението, че ще се изнасям сама. После каза: "Ами голямата става на 18 и ако иска - да остане тук. " След това се учуди, че искам да се взема и малката, а не сама да напусна и попита: "Тя не може ли да избере къде иска да живее? ". Все едно си мисли да остане с двете сам. А днес говоря с голямата и се стигна до (аз към нея): "И какво, като негова жена ли ще живееш тук? ", а тя ми казва: "Защо не? ".

Явно нещо съм пропуснала и не разбирам кой какви намерения има. Ясно е, че е възможно всеки от нас да си прави някакви сметки, но дори и на 18, голямата е още дете. Вижда се, че той харесва "натягането" и и я подкрепя финансово за всичко, дори защото чувства вина, че голямата не живее с баща си. Как да разбера дали той има някакви криви мисли? Ами тя? И докъде е готова да стигне. Той има пари и може всичко да им осигури, но на каква цена.
Как да защитя момичетата си?
Благодаря на всички за евентуалната помощ или съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: c0d96c46f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (77 гласа)

2.   Упс... май си станала излишна в „твоето семейство“.

Чий е апартамента/къщата, където живееш?

Май е на „мъжа ти“?

Ами прав е човекът да очаква, че ще се изнесеш, ако не ти харесва. „Малката“ дъщеря, ако е над 10 г. май може да реши, къде да живее. Консултирай се с адвокат, но дори да дойде с теб май няма да е мноооого доброволно.

Запитай се едно - какво кара хората, дори собствената ти дъщеря, да не искат да живеят и бъдат с теб?

Какво изпъди двама мъже от теб? Какво отблъсква децата ти?

Иначе, не вярвам, че мъжът ти има някакви непочтенни намерения към момичето, не вярвам, че дори тя иска нещо от него - по-скоро иска да те дразни и да те наказва, да ребелира и протестира.

Съвсем естествено е да ? дава пари, нали е ученичка, няма как да работи. Явно за него ще е добре да си живеят спокойно тримата, без теб - тя ще почне да си учи, ще му чисти и готви, ще гледа малката, докато той си намери приятелка. А, кой знае - тя ще порастне, ще стане жена, кой знае, кой знае...

Едно е ясно - ти си излишната и нежеланата. В това се състои болката ти. Ако беше това първия ти мъж, но вече втори брак имаш провален, имаш и дете, което не иска да има нищо общо с теб? Къде е причината???

Дори не мисля, че друг човек трябва да настройва децата или мъжете срещу теб. Ти се справяш чудесно с тази работа.

Не знам, защо си мислиш, че се е провалили браковете ти, но едно е очевадно - причината е в теб. Докато не се промениш, няма да се промени и отношението на околните към теб. Запитай се, защо те искат да не живеят при възможност с теб.

Не го приемай лично, но някой трябва да ти го каже - просто трябва да се промениш!

ж. 27

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9a35f03b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Какъв е проблема? От какво има да ги защитаваш? Момичето е на 18 и не му е родна дъщеря. Каквото и да се случи ти нямаш думата, ако тя е решила. Аз не виждам нищо странно в ситуацията. Съвсем нормално - той е мъжкият авторитет в семейството и е нормално да е привлечена от него. Нормално е и той да е привлечен от една млада дама. Не се меси и виж как ще се развият нещата.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ba76cdf742
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо на човека не му е чуждоо... Ноо, къде е ценностата система тука, възпитание, гледна точка и морал. Ясно се вижда, че не присъстват. Явно нещата са излезнали от контрол. Има ли общуване между теб и дъщеричката ти!? Която се вижда, че е вече един зрял и пораснал човек. Ще се радвам да споделиш! Единствнния начин да си наясно със ситуацията е един нормален и елементарен начин е да седнете като семейство, повдигайки открито тази тема. А не само, като наблюдатели или в случая намеции...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: d0bac18a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Съгласен съм с номер 2 и 3. Първо на пръво, нещо много сериозно си оцапала както при възпитанието на дъщеря си, така и при избора си на мъж. И мен ме кефи втората жена на баща ми, но не съм тръгнал да я свалям. Макар че имам известни основания да смятам, че нямаше да се дърпа много, ако не беше с баща ми или ако беше с друг мъж, който не ми е роднина. Въпреки това ми се драйфа ми присълта да наеба майката на брат ми и сестра ми. И съм сигурен, че и тя никога няма да го допусне, така че с един такъв ход ще си разваля отношенията с цялото семейство.

Въпреки това, номер 3 е прав, няма никаква формална или законова пречка двамата да са заедно, така че ако и двамата го искат, не можеш да ги спреш. А и не е редно според мен. Не си ти тая, дето ще избира партньорите нито на дъщеря си, нито на мъжа си, дори да е в твой ущърб. След като дъщерия ти те е изместила, може би е добре да го приемеш и да си гледаш своя живот, а не нейния. И да си намериш мъж, който ще е с теб заради неща, които една 18 годишна не може да му даде.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: efba37bdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н3? "Аз не виждам нищо странно в ситуацията. " Значи нещо не ти е наред.

Може и номер 1 да има право, може и да няма - от историята не става ясно. Обаче да ми твърдиш, че било нормално дъщеря да иска да изгони майка си, за да се прави на съпруга на мъжа й... съвсем изтрещяхте вече. Родна или неродна дъщеря, все тая. Единственото нещо, на което родството пречи, е евентуалното поколение. Това значи ли, че ако реша да спя с баща си без да имаме деца, значи е нормално???

Слагайте си границите, където им е мястото или отивайте в някоя арабска държава.

Д.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c05b28e63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ревнуваш от дъщеря си, сякаш си в съревнование с нея, което е най-страшното в историята ти. Вие не сте конкурентки или приятелки, дръж се като родител. Стане ли на 18.. наистина нямаш дума, а мъжът до теб ще изчака този ден, преди да предприеме, каквото и да е.
Ако дъщерите ти се обичат и голямата се държи покровителствено към малката, силно отговорна е и се справя с домакинските задължения.. наистина се оформя едно ново семейство без ти да си нужна там.
При съдебен спор, можеш да се бориш за малката, но те е необходима финансова независимост, дом, добри условия - възможно е и мъжът ти да спечели тази битка. Не започвай война, която ще загубиш със сигурност.

Бъди хитра и се сприятели с дъщеря си, не бъди в опозиция. Ясно, че е в трудна възраст, но ти си майка и ще намериш начин. Смачкай егото си и го захвърли в коша. В историята ти не долавям притеснение от случката, а по-скоро, обида и огорчение от факта, че си излишна в този дом. Това ме.. попари. Стане ли на 18, дъщеря ти може да бъде, с когото пожелае. Момичетата израснали без бащите си, често ги търся в бъдещите си партньори - избират по-зрели мъже. Тази информация ти я знаеш... и си подготвена, че дъщеря ти може да доведе някой чичко и да го представи като неин приятел. Теб те притеснява, кой точно чичко е избрала и това, че въпросният предпочита вниманието на дъщеря ти пред твоето.

Избрала си да отгледаш децата си в нездрава семейна среда - сега трябва да си готова да поемеш отговорност за действията си. Щом те са наясно, че вашите отношения не са съпруг-съпруга.. и ти трябва да си наясно, че те няма да ви възприемат като такива.

Ясно виждам действията ти. Тъй като не би могла да се пребориш с дъщеря си в битката за този мъж, ще останеш в дома и ще събираш злоба и към двама им. Най-вероятно на пук на теб, дъщеря ти ще му се отдаде и той, най-вероятно поблазнен от младостта й, ще бъде с нея. Бъди благоразумна и подходи с обич към детето си. Не мисли и че малката не усеща, каква е ситуацията. Намери си партньор и спри битката преди да е започнала. Ако види, че не се конкурира с теб, голямата би се насочила към друг.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: eb6499a075
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   17-годишна или 27-годищна дъщеря?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c8c80d462d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си прав, номер 3.
Момичето пред закона му е дъщеря и ако има някакво развитие в порочна посока - майката трябва да се изнесе и вземе малкото дете със себе си, защото то не трябва да расте в такава среда. не трябва дори да припарва, ако трябва да сме точни.
Може дори да се забрани детето да посещава стария си дом, за да не става свидетел на травмиращите го действия на тези двамата. Свободното им поведение е извратено, а малкото дете може дори да го приема вече за нормално - "тате гледа кака гола".
ПФУ, кошмар, авторката час по-скоро да се махне от там, че ще се поболее... Даже имам чувството, че доста й е промит вече мозъка и е депресирана, явно не осъзнава колко болезнено е това, което й се случва....

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4de457f7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Офф... Неприятна ситуация... Не казваш на той на колко е? Ама ще е да е много по-голям от дъщеря ти. Ами какво да се каже! ... Тя иска да си осигури бързо един лесен и обезпечен живот (нещо което на днешно време го искат и правят много жени като нея)! Ама си напълно права, тя е е все още дете! ... Нищо че е на 18, няма опит :) Чудно, защо си е наумила, да грабне точно него? ! ... Ама предполагам, че тя иска да ти покаже, че може да бъде по-голяма, иска да порастне изведнъж. Ех... сама не разбира, че живота е пред нея, че да се спира на един възрастне! ... Като иска някой, и толкова другите! Но нали пастрока и е пред нея, има пари, и това е сгоден случай, да предложи което има, тялото си! ... (Често това отношение е много кофти. Точно заради такива "изглупявания" и се носи легендата, "че жените се вълнували само от пари. ") Тя надали осъзнава с какво се захваща! :) Обаче, колко и да и казваш не, тя като едно дете, ще бъде още твърдоглава, и свонравна. Не е съмнение :)) Което прави го прави с целенасочено. Показва тялото си, за я види, и да я пожелае. Каквото и да си говорим, той е мъж. И все ще изпита някакво желание! Как иначе, щом му се предлага? ...

Ето как виждам нещата. Тя иска да те измести, наумила си е че ще може да го използва, за да се осигури и да поеме живота си в свой ръце! ... (Жалко че не разбита, колко други преди нея, са мислели по-същия начин, а то какво е ставало :)) Какво ще правиш ли? Ако се изнасяш в никакъв случай, не оставяй малката. Не го знаеш, какви сцени му минават пред ума! ... А особено след като е видял голите снимки на (първата) дъщеря ти, ще иска да спи с нея, а тя лесно ще му се даде. Ти го познаваш, и ти знаеш до колко можеш да му имаш доверие! :) Та... има няколко начина, изпреварваш нещата, и спиш с него. Така може и да си оправите отношенията, а той да спре да гледа на дъщеря ти, хммм... "с интерес". Така би срязала, желанието й, да му се слага. Другото, ако първото не стане, за изнасянето, говориш с него, говориш и с нея. И ако тя реши да остане, ти тръгваш с по-малката, а тя, ще и трябва да сама да си осъзнае грешката, ако може! ...

Тия деца, ... :)) в съвремието наистина бързат да порастнат! ... И по-възможност, да си усложнят и заплетат живота, колкото може повече!!! И после какво? Ах? Ух? Живота ми бил кофти? ! ... Кой както си го направи, никой не може да му го направи! ... Еее.. поне опитай да влееш малко здрав разум, на нея и на него :)


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 671466dee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Повечето отговори са от хора явно без много житейски опит. Т. е не са зрели, врели и кипели както се казва. Не очаквай и да те разберат. Има много голяма вероятност децата ти да са поблазнени от материалното, което той притежава обаче.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 95d777ad70
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Хаха егати лиглата с извинение.... Авторке, аз съм момиче на 19... и не бих посмяла да се държа така. Според мен ти и дъщеря ти не сте в особено добри отношения и тя е решила да ти отмъсти като се сваля на втория ти мъж. Егати поведението... я и тегли едни майни. Защо ще се разделяш с мъжа ти? Раздели се с дъщеря ти, накарай я да се осъзнае малко. Още не се издържа сама и не й е дошъл акъла, но трябва ли да се стига до... да не казвам какво, за да се осъзнае??? Представи си, че както нарочно се сваля пред мъжът ти, така той един ден ще се възползва и ще вземе да я изнасили... след т'ва ще има да реве тая твойта щерка... Според мен вариантите момичето да се държи така са три: Първият - вие не сте в добри отношения, постоянно се карате, тя те мрази... ненавижда те, дразниш я, и нарочно се възползва от присъствието ти за да се сваля на мъжът ти. Втори вариант - тя се възползва от младостта си, нарочно се държи разкрепостено за да я изчука. И трети... - харесва го... иска да си легне с него.
Според мен дори и да говориш с нея няма да има положителен ефект. Остави я да мине по потя, който е избрала. Ти не можеш вечно да я пазиш... нека направи това, което е намислила. Тя ще страда накрая и ще ти се моли, защото е била пълна глупачка да се състезава с майка й и да се опитва да й открадне мъжа.
Дръж се малко безразлично към нея... това ще я накара да задвижи нещата и по-бързо ще стане това, което ще става... ако е по-чувствителна определено безразличието ти ще й повлияе. Добре може да не се държиш безразлично, просто се дръж по... студено. Не говори с нея, остави я напълно да се оправя сама. Обръщай се към нея с първото й име без умалителни думички... Успех авторке!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bfb851d3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   сложи скрита камера и ще разбереш. Но определено дъщеря ти е имала липса на бащина любов и чест случая момичета израстнали без баща да се влюбват в по-възрастни мъже. Дано в твоя сулучай се размине с мъжа ти, но момичето ти е далеч от светица и едва ли имаш представа какъв живот води и отношенията и с мъжете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 80e9c10673
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Добре, де, този мъж я отгледал буквално, що за боклук трябва да си, за да се сваляш със собствения си баща макар да не е биологичен няма никакво значение, той е отгледал от малка.
Ако иска мъжко внимание да си хване някой от даскалото, ама с баща си??? Баси извратената лигла трябва да си.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 95d777ad70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Пак съм аз номер 13.
Напълно съгласна съм с 15. ИЗЛОЖИ Я пред втория ти мъж, нарочно. Кажи й "що за боклук трябва да си за да се сваляш с мъжа ти, твоят мъж - мъжът на СОБСТВЕНАТА й майка. Ако има някакъв конфликт между вас двете, опитай се да го изясниш с нея, ако се дърпа... изобщо не се занимавай!! Дръж се СТРОГО изгони я ако трябва... нека и дойде акъла в главата!
Кажи и на мъжът си да се държи малко по-строго с дъщеря ти, не вижда ли на къде отиват нещата, тя не е малко момиченце, макар че се държи като такова нарочно, за да привлича внимание. Нека й неговата дума се чуе... питайте я и двамата защо се държи така, нека той я пита, защо му се сваля - не я ли е срам.... ама пред вас двамата... ей така за да я злепоставите да видим какво ще каже. А Ако има доблестта да ви каже, че иска да ви раздели и че си е паднала по мъжът ти... просто й се изсмей и и кажи да си намери някой на нейните години. Защо аджеба ще се разделяш с мъжът ти, заради дъщеря ти??? Не го прави, бъди щастлива! Тя явно не иска да си щастлива, защото моята теория е, че ти се сърди за нещо... Може би тя е била на принципа, че ще страдаш до края на живота си за първият ти мъж, но ти си си намерила друг. Е... говорете с нея и двамата, дръжте се на ниво така, че да й стане неудобно от постъпките й. Лигла с лиглата...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 515be317d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Важна е семейната среда, любовта създава семейството,
а не финансовата стабилност. Най-лесно е да започна да те съдя, но според мене са ти достатъчни последствията върху момичетата, които имаш от решението си преди 10 години.
Изказването на голямата ти дъщеря, или поне както си го описала, е възможно да е предизвикателство към тебе за това да останеш с човек, с когото очевидно нещата не са вървяли, не вървят, иска ми се кажа - не обичаш, но от написаното не е ясно. Или нещо от сорта - мога да съм като тебе и то дори с него. Възможно е тя да се опитва да те предизвика, за да й осигуриш семейството, от което си я лишила, като конкретно имам впредвид написаното от тебе:- "... той така или иначе няма такава... "
Шокиран съм, че от изказването ти лъха, дори от заглавието,
някаква форма на засегнатост от твоя страна - звучи по-скоро, като - помощ тя ще ми вземе мъжа!
Какво всъщност означава да защитиш момичетата си? Да си майка закрилница до края на живота си и да се грижиш за тях? Докога? Дали за тебе да ги защитиш означава да ги контролираш? Тя става на 18 и вече е в правото си да е независима. От всякаква гледна точка. Ами когато и другата ти дъщеря стане на 18 какво ще правиш?
Възпитала си ги по собствените си разбирания. Ако за тебе е ценно само материалното и не държиш на семейстовото, като среда, то защо се притесняваш? Това дали бившия ти /втори мъж, очевидно нямате брак/, ще бъде с първата ти дъщеря или не, за тебе лично, не би следвало да е от значение. Ако той, действително и дава пари, заради вината, че я е разделил с първия ти мъж, най-верояно не би и посегнал сексуално, заради същата тази вина. Но каквото и да си говорим, и да ни се иска, в крайна сметка те би трябвало да се разглеждат, като двама възрастни.
Парадоксалното в твоя случай е, че всъщност трябва да защитиш малката от действията на голяма към баща и, ако си права в съмненията си. Как се чувства в момента тя, ако е наясно с написаното от тебе? Как би се почувствала тя, ако съмненията ти се оправдаят? Подозирам обаче, че тя би приела дори подобно развитие. За такъв дълъг период,
8 години, малката най-вероятно е била свидетел на какви ли не отношения помежду Ви. И на нея и е ясно, и само тя си знае какво и е в главата.
Каква е причината да обсъждате раздяла с него? От написаното от тебе, може да излезе, че причината е в голямата ти дъщеря? Така ли е или е друго?
Ако се чувстваш изместена или нежелана там, след като най-вероятно си опитвала 10 г., мисля, че е време да се откажеш.
Ако е друго и наистина си готова да се промениш, както ти предлага #2, то следва да избереш как и с кого да създадеш дом и семейство, в което ако искат да дойдат и момичетата.

Трудно е. Моят съвет е да продължиш живота си и да не се притесняваш за момичетата. Създай добри отношения с тях. Големи са. Ще те разберат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker