Майка ми отново се опитва да ме контролира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми отново се опитва да ме контролира
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3228 пъти
На кратко - аз съм момиче на 23г. Остава ми един месец до завършването в Университета. Досега бях зависима от родителите си, те ми плащаха всичко и ме издържаха, но аз много исках да си намеря работа. Ето че си намерих работа - не е свързана с дипломата ми, не е по специалността ми, но ми е като хоби и парите са наистина добри. Мъжът ми се зарадва много за мен, защото така ще подпомогна семейството и ще съм по - самостоятелна и няма да живея на ръба на мизерията чакайки на нашите.

Много се зарадвах за предложението за работа, защото досега и такова нямаше, а и е трудно.
Реших да споделя с майка си и тя започна да ми крещи. Винаги така реагира. Тя държи да уча по специалността си и първо да завърша... щяла съм да си проваля изпитите и т. н...
Не зная какво да направя. От една страна мъжа ми ме подкрепя и ми дава кураж, от друга майка ми ми крещи, обажда ми се само за да каже по някоя друга крилата фраза, след което ми затваря телефона без дори да чуе какво имам да кажа и аз се измъчвам...
Относно изпитите - лятната сесия ми е по - лека, единствено имам да уча за държавен изпит, но знам, че ще намеря време, ако имам желание....
Моля дайте съвет, как бихте постъпили вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4409b68996
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбрах какъв ти е конкретно въпроса. Но в ситуацията според мен продължи да си работиш, не е казано, че трябва да е по специалността. И не слушай майка си, каквито и да са намеренията й вече си пълнолетна и омъжена и тя няма каквото и да е право да ти казва какво да правиш. А и би трябвало като майка да се радва за теб, не се измъчвай, в случая ти не си виновна с абсолютно нищо. Майка ти е тази, която трябва да се извини за държанието си. Следващия път се опитай да й обясниш, че тя е важна за теб и не искаш да я нараняваш, но животът е твой и нещата не зависят от нея. Защото ако се откажеш от това, което искаш един ден ще съжаляваш.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 49f70fc7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти - първо поздравления за работата! Изобщо не слушай майка ти - почвай!

Аз съм учила редовно в и съм работила редовно и пак се справих, а на теб ти остава малко, ще се справиш! Много по-лесно ще ти е, отколкото ако чакаш дипломиране - после излизат всички от набора ти на пазара на труда и конкуренцията е жестока.

Ще ти кажа, как е постъпил мъжът ми - предложили са му работа 1 г. преди дипломирането. РАБОТАТА Е БИЛА ЗА ВИСШИСТ. Той казал, че още не са му пратили от университета дипломата, ама бил завършил. Цяла година учил и работил без диплома! Доста напечено станало, защото накрая трябвало да си пише дипломната работа, а е бил вече на много висока длъжност и е нямал време, освен работното. Шефът му му е дал отпуска, защото си е мислил, че човекът е луд - цял ден работи, а никакъв резултат (той си писал дипломната). Минал срока за дипломната, той го одължавал до макс. Накрая дори с пощата се оправдавал - пратил я бил работата по пощата...

Какво става накрая - ами хем се дипломира с отличие, хем кариера прави, хем осигурено работно място на безсрочен договор!

Не слушай майка ти - тяхното поколение много-много не ги вдява тези неща. При 20-30% безработица при младите е престъпление да откажеш работа, особено желана и добре платена.

Висшето не е, за да работиш по специалността, а да се научиш да учиш, да си учен човек. Останалото са подробности. Гледай своите си интереси.

Аз реших да се самоиздържам, за да бъда сама майстор на живота си, да правя изборите си и да си понасям последствията. Уважавай родителите си, но не им давай да правят избора вместо теб, защото последиците винаги са за твоя сметка!!!

ж27

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3cff0bcd15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не изтървай възможността, защото съчетава две много важни неща-да изкарваш пари от нещо, което ти харесва да правиш.

Ели

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 319acd7856
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не й вдигай телефона, завърши, изкарай супер висока заплата и в един прекрасен ден, омеси нещо вкусно или купи букет цветя, отиди й на гости и й кажи:
Благодаря, че не повярва в мен, това ми даде сила да се преборя със всичко!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5d77dceff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА:
Благодаря ви за съветите! Главно въпрос май нямам, може би - Да послушам ли майка си или себе си? Как да постъпя? Но вие вече много ми помогнахте, дадохте ми подкрепата, която майка ми не ми дава...
Тя има някакви идеали, състезава се със едно друго семейство - дали тяхната дъщеря ще е по - учена или аз... което е тъпо! Аз имам мъж, след 1 месец завървам, знам че ще се справя, защото учих редовно, взела съм си всички изпити и нямам нито един невзет. Единствено сега ме очаква през юни лятна сесия, но имам само 1 изпит по - сериозен, за който учих редовно през семестъра. А на държарния изпит не ни е толкова натоварено и нещата сме ги учили, само ще преговарям.
Думите на майка ми са, че трябва да си взема дипломата, да завърша и тогава да се хвана да работя, а после магистратурата като я карам, която е само петък, събота и неделя ще работя. Щяла съм да си преценя на кои упражнения да ходя и пак ще бачкам... ама не се замисля, че тогава също ще имам изпити като сега и няма да е много по - различно....
Работата не изисква висше образование, общо взето по цял ден си клатиш краката и взимаш 600лв., което е добре за младеж в днешно време...

Чувствам се смазана, цял живот съм чакала на тях, млада съм имам мъж и нямам самочувствие, защото карам с някакви мижави пари дадени ми от нашите... вместо да изкарам и да се чувствам добре, че мога да си купя от каквото имам нужда....

Благодаря ви още веднъж... бих приела още съвети, мили хора! :(

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 49f70fc7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От номер 1

Е, радвам се, че реши да работиш. И още нещо да ти кажа, ако се докажеш в работата, това ще е само началото - ще имаш добро CV, препоръки!!! Разбира се, че ще се справиш. Не си първата и последната, ние сме работили по време на цялото следване и само сме спечелили от това.

Не знам, до колко е смислена тази магистратура, ти си знаеш, но едно е задължително - хвани и научи един английски поне. Предимство са немският и руският, но английският е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.

За много млади българи не магистратурата, а точно незнанието на език е препъни-камъчето за по-нататашна реализация.

Забрави за болните амбиции на майка си, гледай своя си живот!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5d77dceff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АВТОРКА:
Поговорих с майка си спокойно, успях да я накарам да се вслуша в мен, но тя се размрънка. Напоследък се държи като малко дете, все иска да и се обръща внимание, не иска да дава такова, обижда се от най - малкото...
Каза ми да правя каквото искам, но достатъчно ми развали настроението и ми е кофти някак..
Благодаря още веднъж за съветите!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1bff5523f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много ми смешно това "имам си мъж" и то повторено няколко пъти. Ми като си "имаш мъж" не е ли по-редно той да те издържа и двамата общо да правите разпределение на семейните финанси и на това кой трябва да работи и кой не. Какво мешаш още родителите си и тяхната парична издръжка. Ти вече си отделно семейство щом си се омъжила и не е редно да точиш пари от майка си. Докато те дават кинтите, ще имат право на глас и ще се опитват да ти се налагат. Винаги е било така - който плаща, той поръчва музиката.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4409b68996
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №6, аз писах първия коментар, защо казваш, че си ти??
До авторката,
добре е, че горе долу си се разбрала с майка си. Предполагам, че след известно време ще й мине и нещата между вас ще се поизгладят, пожелавам ти успешно завършване:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 984d401328
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, не си разбрала добре, авторката ИСКА да работи и сама да си изкарва парите, но майка й не й дава. Това е смешното в цялата работа... Хем даваш пари, хем се оплакваш, че даваш, хем не искаш детето ти да изкарва само парите си... Тъпа работа.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: da3b236eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   При мен е същото положение, уча редовно в не много голям град, няма много обяви за работа на студенти на почасово роботно време, и нямам подкрепа от майка ми, да започна работа въпреки че няма пари. Нейните думи са да си взема образованието в ръце, пък мен ме измъчва това, и че няма пари и не мога да работя, защото ме възпира и ме контролира и не мога да взема нищо в мой ръце, защото ще ме критикува, че не мога да се справя и аз губя надежда и се отказвам.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ab89a9e246
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Я бъди малко по-независима от майка си!!! Аз съм студентка и работя... В момента работата ми изисква 24 часа в денонощието да съм на разположение - буквално и съвсем сериозно, понякога не почивам и през уикенда, но знам, че с това си помагам да си плащам разходите и да не завися от родителите си, а и на тях да не им "тежа". Специалността ми е сложна и много обемиста, така да се изразя и ми е наистина трудно, но се справям, защото имам амбициите, така че няма какво да слушаш майка си, при положение, че явно живееш отделно и си омъжена... Я малко по-смело..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker