Ужасно повърхностна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ужасно повърхностна
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2734 пъти
Момиче на 15 години съм от Варна. Става въпрос за сестра ми. Миналата година завърши и сега е в София, учи и работи като модел. Винаги е била много красива и ухажвана отвсякъде. Може би на това се дължи факта, че се държеше леко надуто, но не беше такъв проблем.

Напротив, възхищавах се на самоуважението и, което така и не можах да постигна. Често се случваше до нея да се чувствам като търкаляща се топка, защото съм пълната и противоположност - ниска и леко закръглена (не дебела, но не и съвсем слаба). Доста хора са ме определяли като красива, но да се сравнявам със сестра ми просто беше неуместно. Никога не съм и завиждала, успявах да подтисна чувствата си и бях горда с нея. Игнорирах отношението и към другите, важното беше, че ние се разбирахме. Може да се каже дори, че се отнасяше със известна загриженост и внимание към мен.
След като замина, 6 месеца не се бяхме виждали и ми липсваше.

Сега дойде да ни види за ваканцииките и беше съвсем променена. Беше подобрила още повече външния си вид, но беше сто пъти по-променена отвътре. По-повърхностно същество не съм виждала! Разделя хората на два вида - дебели и хубави. Не харесва приятелките ми (повечето от тях са по-пълнички). Разбира се, не я задължавам, всеки си има право на мнение, но поне можеше да си задържи коментарите в тяхно присъствие. Наскоро нокътят и претърпя инцидент и го прие доста тежко. Спряла е да се храни и само се тъпчи с някакви хапове, които да поддържат фигурата и. Най-ценното и притежание са гримовете и. Станала е доста разглезена и почти винаги пренебрегва нещата, които и казват другите (включително и аз). Наясно съм, че това и е работата, но може да се опита да бъде малко по-мила, а и преди без тези боклуци пак си беше хубава. Най-лошото е, че мама я поощрява и е готова да изпълни всяка една прищявка. Искам си предишната сестра, как да си я върна? :((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 156f1c6e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми, няма начин. И аз съм на 15, и аз имам сестра и не мога да я променя... Все пак сестра ти е вече жена и ти оставаш едно дете за нея... Тя си решава какво да прави, как да се държи, с каква компания да излиза и тн. Просто се примиряваш, че тя не е милата сестричка от детсвото, с която си си играла и точка.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9588605366
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще си я вънеш- живот и здраве след 20-ина години, когато шоубизнесът я употреби и захвърли. Тогава ще се осъзнае за много неща в живота. Но сега е на гребена на вълната и никой не може да я спре.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 18c17f898d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При положение, че работи като модел е нормално да има негативно мнение за по-закръглените фигури. Не бива да й се сърдиш за това. Относно това, че била повърхностна и разглезена - всичко идва от самочувствието й. Явно се чувства задоволена от външната си красота и пренебрегва вътрешната. Говори с нея и й кажи това, което мислиш. Ако не стане просто я приеми такава каквато е. Сега е млада и държанието и от части е разбираемо. Не е казано, че цял живт ще е такава.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: cae581d161
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някой като заминат ''на Софията'' и добиват едно самочувствие все едно живеят на центъра на Париж. На тези хора знаеш ли как им викат? Казват им ''селяни'', въпреки че по-правилната дума е селяндури, защото селянин=замеделец.

Моята братовчедка беше добила едно такова самочувствие като замина за Сф, но нищо не направи там и се върна в малкия град. Пак си е същата, де, само че вече не ми пили главата с тази София.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0561335fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А майка ти пак ли щеше да я поощрява, ако знаеше, че на сестра ти й спукват за*ника от ч*кане, и не само задника, а и всички други дупки? Макар че тя би трябвало да го знае, освен ако не е също толкова глупава и наивна като сестра ти. В цял свят моделите с малки изключения са просто по-скъпо платени проститутки, и това важи дори за световно известните имена. Някои дори са свързани с престъпния свят, например Наоми Кембъл е хващана в контрабанда на диаманти (ЮАР, откъдето е тя, е най-големия производител на диаманти в света. ) В България това е още по-силно изразено, всъщност целия моден бранш е един голям публичен дом, а списанията са каталог на момичетата в него. Модната дейност е само за параван и за легализиране на оборотите, тъй като в България по закон проституцията е забранена.

Съжалявам, че трябва да ти го кажа така, но сестра ти е проститутка. Ако предполагаш, че майка ти или баща ти може би не са наясно с това, опитай се по някакъв начин да им намекнеш или да им го кажеш директно. Приготви се да не ти повярват, така че ако искаш се разрови за материали в интернет. Също така предполагам сестра ти изведнъж е започнала да разполага с повече пари, и вероятно твърди, че са от модната дейност. Може да накараш майка си да я подпита тактично откъде са тия пари и евентуално да покаже договори и други документи за тях.

В модния бранш може да направиш много пари, но трябва да ти сече пипето, да си много хитър, много внимателен и да умееш да лавираш между чужди интереси. И пак няма да стане без да те чукат здраво. Естествено 99% от момичетата там са наивни и лековерни, мислят си, че като са ги взели на някой кастинг вече са Мис Свят и летят в облаците, а си нямат на представа в какво се забъркват. Което няма как да е иначе, след като почват да се занимават с това на по 15-16 и нямат нужния опит и зрялост.

В крайна сметка, всичко това е личен избор на сестра ти и ако тя иска да го прави, вие не можете да я спрете, колкото и да ви е мъчно. А и формално нямате право, след като тя (надявам се) е пълнолетна. Единствения начин е, да я убедите да се откаже. Лошото е, че много трудно ще я разубедите, защото на лъскавия живот се свиква лесно и после падането е от високо.

Кубрат

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0561335fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поправка, проституцията не е забранена в България, но са забранени "околните дейности" като сводничество, склоняване към проституция, предоставяне на помещение за проституиране и т. н. Т. е. единствения легален вариант е "единична проститутка на свободна практика", което обаче никой от "големите в бранша" няма да го допусне да му се подбива пазара... В крайна сметка това не променя по никакъв начин ситуацията в модния бранш.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 75bbdd4dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   доста си е вирнала носа, явно се уповава на красотата си и това е най-силното и оръжие, на този тип глезени красавици всички трябва да са им са длъжни, дано си уреди живота докато е млада и красива, обаче не винаги това е сценарият... повечето използват красотата си отколкото умът си

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a682a1319b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не може да си върнеш предишната сестра
да не ти пуска, и тя не е виновна :)
гледай себе си, фигурата се оформя лесно - особено като си малка - спорт, фитнес, танци, плуване - възможности много
но най-лесно е със хапчета, някой не могат по друг начин :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3cc07fc207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хо-хо - гледай я хубаво и виж каква никога и при никакви обстоятелства не трябва да ставаш. Ще й гледаш истинския сеир след някоя и друга годинка, когато вече няма да става за това, за което става сега.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9c097f3371
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Сестра ми може да е всякаква, но не и проститутка! От 2 години (още преди да започне работата си), си има сериозен приятел. Вярно, че е доста заможен (бизнесмен е), но не на това се гради връзката им. И да, наистина печели, но не чак толкова, че да изглежда съмнително. Не в това е въпроса, а в рязката промяна на поведението и. Иначе благодаря ви на всички за отделеното време. :))

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0561335fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, не искам да споря, не съм запознат, но... ти откъде си толкова сигурна? Тоя въпросния приятел с кво се занимава? ("Бизнесмен" не е професия, научете го най-накрая. Нито пък предполага богатство. ) Откъде знаеш, че той не я е вкарал в модния бранш? Откъде знаеш те какво правят като са двамата или може би повече от двама? И нали не си мислиш, че тя ако е проститутка, той ще знае за това? Всички модели си имат "официални" приятели, ама неофициално кво се случва никой не знае...

Не искам да те убеждавам в нищо, най-малко пък ти пожелавам сестра ти да е проститутка. Дано да не съм прав! Искам само да ти кажа, че на тоя свят има неща, за които не си и чувала и които акъла ти на 15 години не може да побере... А сигурно има и такива, дето и моя не може да побере...

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 02c70a176f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ех, Кубрат, колко си груб и вулгарен. Все пак говориш с 15 годишно момиче. Честно казано много ме разочарова с постовете си в тази тема. Но както и да е.
Към авторката- не се опитвай да я променяш. Сестра ти лети из облаците и колкото и каквото и да й говориш точно в този момент няма да го разбере. Според мен бъди приятелка с нея, продължавайте да си говорите и си споделяйте. Не е нужно да мислиш като нея и да приемаш всичко, което казва. Всеки вижда нещата по различен начин и това е нейния свят. Все едно сега тя да започне да те убеждава, че ти не мислиш правилно. Ще го приемеш ли? ! Не, нали...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0561335fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 12, вулгарен ли? Кажи ми една вулгарна дума, която съм използвал. Думата проститутка, за разлика примерно от к*рва, не е вулгарна, това е официалното наименование на тази професия, може да го чуеш по телевизия, радио, в парламента, има я и в законите и т. н.

Специално подчертах, че силно се надявам да не съм прав. И пожелавам на авторката от все сърце сестра й да слезе на земята възможно най-скоро. Опитах се да бъда реалист и да й покажа една страна на монетата, която тя може би не знае, а и по принцип няма нужда да знае на 15. Освен ако не я засяга по някакъв начин, а то явно я засяга, щом е пуснала темата.

Не виждам по какъв начин това да си наясно с реалността (а че 90% от моделите са проститутки е факт, без значение дали сестрата на авторката е сред тях или не) може да бъде грубо и вулгарно? Да, понякога реалността е кофти, но по-добре да го знаеш отнапред и да се пазиш, отколкото да си наивен и да нямаш представа в какво се се забъркваш.

Приемете (ти и авторката) мненията ми с информативна и превантивна цел.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 95e88233a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   15-годишните не са толкова задръстени колкото си мислиш. Сигурно малките са имали повече гаджета колко ти за целия си живот сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker