Една жена в материалния свят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Една жена в материалния свят
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 4371 пъти
Може би много от вас ще ме оплюят, но все пак имам нужда да споделя. Да споделя, но след това да не чуя споделеното от някоя "приятелка".

Омъжена съм за богат мъж, с 9 години по-голям от мен. Омъжих се по любов, а не заради парите му. Когато се запознахме минавах през труден период - тъкмо бях станала на 18, баща ми почина, а след няколко месеца и майка ми, а аз трябваше да се грижа за по-малкия си брат. Нямах работа, приятелите ми се изпариха на секундата, чувствах се ужасно и с право определям този период за най-ужасния в живота ми.

Тогава се запознах с Гошо (името е променено, за всеки случай), съвсем случайно и непреднамерено. Излизахме, споделях му, той ми помогна да си намеря работа, често говореше с брат ми "по мъжки", брат ми го заобича, аз се влюбих. След няколко месеца, почти година, му открих чувствата си. Той ми отвърна с предложение за брак. Бях малка, глупава, заслепена и приех. Живеех в заблудата, че той ме обича - иначе защо ще ми предлага брак?!

Сватбата вдигнахме бързо - беше пищно тържество, на което изключително много се противях, но той държеше на това. Мислех си, че уважава традициите, докато не видях обкръжението му на сватбата (освен брат си нямаше кой да поканя - нямах приятели, ни роднини). Мъжете всичките до един бяха изтупани богаташи - личеше си от 5 км, а жените им до една - красиви, като излезли от списание. Всички му честитяха за красивата съпруга, която е намерил, дрън-дрън та пляс. Подариха ми кола, на мен - а не ме познаваха! Бях щастлива, не отричам, имах всичко и бях щастлива.

Запознах се със "съпругите" и започнахме да излизаме. С всеки ден се уверявах, че мястото ми не е сред тях, не биваше да съм там. Но си мислех, че нищо не разбирам - бях на 19 години, нищо не знаех за живота, те бяха прави в моите очи, тяхното поведение беше правилно. Но все пак съмнението, че не е редно си оставаше. По цял ден киснехме по козметични салони, СПА центрове, кафенета и ресторанти. В началото им споделях, мислех си, че сме приятелки, но бързо започнах да чувам казаното от мен от някой друг. Отдръпнах се, но за малко.

До тогава с мъжа ми бяхме в добри отношения, по-скоро поносими. Бързо ми се изясни, че той не ме обича, че ме приема за скъпа вещ, но все се надявах, че ще се влюби. Защото аз го обичах! Мислех си че с моята нежност и топлота, че като му родя дете и всичко ще бъде наред. Но как можех да му родя дете като той не искаше? Рядко правихме секс, рядко имаше дори и целувки, изпълнени със страст, а когато правихме секс той винаги беше се презерватив. Не искаше дете... Но аз пак реших, че първо иска да ме обикне и тогава, да е сигурен в това, което прави. А и и двамата не бяхме стари, имаше време.

Когато Гошо разбра, че не излизам със "съпругите" стана скандал. Обясни ми как стоят нещата - оженил се е за мен, защото съм била красива, защото съм имала нужда от морална и материална подкрепа, защото съм имала нужда от него, а той ме смята за привлекателна жена, с която чисто и просто можел да се фука. Давал ми достатъчно пари, че да имам всичко, но искал от мен да го представям добре и в това число да излизам с "кухи лейки", като мен самата. За първи път видях това му лице, уплаших се, ужасих се, мислех да си тръгна... Но все пак го обичах и въпреки болката, не можех да си представя живота без него. Сега се чудя дали тази любов не е била към парите, но ако беше към тях - щях да съм щастлива. Така би следвало да бъде.
Но не съм, а минаха 8 години, откакто сме сключили брак.

Нямам дете, на което да отдам вниманието и обичта си. Нямам приятелки или приятели, всичко в материалния свят е лицемерно. Нямам съпруг, който да ме обича - имам някакъв мъж, който не ме е докосвал от 4 години. Нямам висше образование, защото същият този мъж не е съгласен да уча. Нямам работа, защото не е прието жена на мъж от този тип да работи. Научих се да готвя, за да запълвам времето си - не че Гошо кусва каквото и да е, приготвено от мен. Научих се да плета, за да има какво да правя през нощта, когато мислите не ми дават мира. Чета книги, чета, чета, чета. И пиша в анонимни сайтове, криейки името на съпруга си. До къде стигнах само!?

По пътя намерих само един човек, който чувствах близък и той беше наркоман. Никога не се видяхме, карахме го на имейли, запознахме се в интернет. Исках да му помогна по някакъв начин, но в един момент той просто изчезна. Какво ли стана с него? Не знам, нямам му дори телефонния номер. Но понякога мисля за него, дори често. Историята му беше толкова тъжна, толкова потресаваща... Имаше нужда от подкрепа, морална - нищо друго. Но дали успях да му помогна някак? Не знам и едва ли някога ще разбера.

Пиша тази вечер, защото имам нужда от любов, от малко нежност, а си мисля, че дори и просто секс би ми помогнал. Секс със съпруга ми, разбира се. Искам да усетя ръцете му на ханша си, да се любим, да го целувам, а той се дърпа като дявол от тамян. Защо?! Не го интересува нищо освен това дали имам пари - имам ли, всичко е наред. Но и кое точно да го интересува? Клюките ли, космополитън ли или какъв фризьорски салон са открили? Нима друго мога да му кажа? Това е, което научавам от "съпругите".

Искам само мъничко нежност от човека, когото обичам. Примирих се вече, че споделена любов няма да видя какво, все още тая надежда, че ще си имаме дете някой ден, но сега искам просто малко нежност. Поне една милувка... Толкова много го искам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 0c2231e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, много по-лошо можеше да свърши момиче като теб. Бъди благодарна за храната и покрива за теб и братчето ти. Светът е много-много мрачно място без тях.
Иначе, мъжът ти просто е сключил сделка. Не знам, какви са мотивите му, може би е наранен от някоя, може би просто не вярва в любовта, но определено ти си имаш работно място - да си играеш на съпруга.

Ако си по-хитра, можеш да спечелиш още. Просто го убеди, че да имаш жена-висшистка е модерно, обели една дума, какво ще си помислят хората - може би, че не можете да имате деца...

Нещо има в живота на този мъж, някаква рана. Но не казвай, че не ти е станало ясно след 1-2 г. най-късно, с какво се забъркваш. Има и по-лошо, определено. Парите са средство за целта, не обратното. Ако не се научиш да правиш най-доброто от ситуацията си, ще завършиш зле.
Не търси друг мъж, не търси любовник, защото рискуваш всичко. Да си необразована, неспособна жена без всякакви трудови навици БЕЗ ПАРИ е много по-трудно, отколкото можеш да си представиш. Започни да учиш, да учиш и езици, да ходиш на концерти, да се култивираш. Намери поне една от кифлите сред „приятелките ти“, с която да положите модата на концерти, театри, учене (и тя да се запише в университет, на курсове). Който иска го постига, но не си жертва, просто така се е стекъл живота ти. Направи най-доброто от него.

Лаура

П. П. погледни нещата от гледната точка на мъжа си, с какво може да си го разочаровала, поговори открито с него, какво иска от теб?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a48628f2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В тежък момент за теб се е появил Той. Видяла си в него някакъв вид закрила и силна страна. Била си материално обезпечена... Не вярвам, че не е било и заради материалната страна на нещата. Няма начин да не си видяла другата му същност по-рано. Просто си си казала, че може да направиш компромис с нематериалните неща, за да имаш по-добър живот. Е да, но виждаш, че нещата не са се получили. И какво става? Отиваш към 30-те, без образование, без трудов стаж... В името на какво? Нима вярваш, че един ден той ще прозре колко е влюбен в теб и ще си народите деца и ще живеете в семейна идилия? Не, няма начин. Щом за девет години не е станало, не чакай да се случи занапред. Замисли се ти самата какво си без него към днешна дата? Ти си никоя. Една държанка. Нямаш образование, нямаш работа, нямаш стаж, нямаш приятели, нямаш независимост. Страх те е да се махнеш от него поради тези причини. Само си представи ако го напуснеш какво ще се случи с теб. Ще попаднеш сама в огромния свят, без да знаеш накъде да тръгнеш и какво да правиш. Сега си стоиш вкъщи, имаш пари и нищо друго. А при теб пътят към другото ще е дълъг. Трябва да го напуснеш. да си намериш някаква работа. Да поработиш 1-2 години, да се устроиш сама, макар и на квартира. Да запишеш някаква специалност. Да се срещаш с нормални, обикновени хора, а не с "кухи лейки". Да започнеш да живееш. Да срещнеш мъж, да се забавляваш, да излизаш, да правиш див секс... Млада си, но си си пропиляла голяма част от младостта в тази ситуация.
Ж26

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a35d02c86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Останали са истински хора. Събирай си пари, влагай ги в твоя сметка, след година се разведи и почни живота си наново. Някои на твоето положение му викат държанка, други пък ще кажат мутреса. Щом не си такава просто го напусни, но може би няма да е лесно. А ти нали си знаела, че твоя съпруг ходи по заведения с неговите авери, срещат се с компаньонки, а ти си просто едно украшение. Каква ти любов, животът е един и не си заслужава да станеш никой в него, Бъди НЯКОЯ.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: adfb96a901
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе жена ти дума нямаш ли? Я хвани и си поговори с него. Та той те използва като преносима вещ, която е купил за пред приятелите си, а през другото време дори не се сеща да използва. Като гледам не можеш да се оплачеш от безпаричие.. Хващай, събирай пари и остави този човек най - накрая. Та ти си още млада ако не сега то кога ще живееш? Кога ще родиш? Кога ще усетиш какво е някой да изпитва силна любов към теб?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 68451dc387
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Скъпа авторке,
първо искам да те поздравя за зрелия и адекватен начин, по който разсъждаваш. Струваш ми се умно и добро момиче и точно поради тази причина ще ти дам съвет, който може и да не ти хареса. Но просто чувствам, че заслужаваш повече от това.

Мисля, че трябва да се разведеш и да се запишеш в университет, да срещнеш някое мило и добро момче, което да те обича истински. Няма да ти бъде лесно, може би ще има и малко мизерийка, но пък ако положиш усилия и най-вече ако имаш човек до себе си, с който се обичате истински и гледате в една посока, мисля, че ще се получи.

Не е късно да започнеш отначало. Даже по-добре, че все още нямате дете-пак нямаше да си щастлива, а щеше да ти бъде и още по-трудно да го зарежеш.

Ако имаш нужда да поговориш с някого, аз съм насреща ( макар и да знам, че модераторите няма да ни разрешат да разменим мейли и са си прави разбира се :)

Успех и дано всичко се нареди:)

Next

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9396cc7f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Чакайте малко, жената го обича... иска нежност, иска идеи как да я получи... не чух, че иска да се раздели с този мъж.

така-а-а-а
(въпреки че историята ми звучи нереална...като от някой филм едва ли не)
но пък е интересна и мога да предложа няколко идеи да заплетем сюжета повечко.

Има някакви фръцли, с които излизаш, нали така - ЗАБРАВИ, че може да са ти приятелки, но са ти чудесни ОРЪЖИЯ. Научи се как да ги манипулираш. УМ! Спри с тези емоции и вложи малко УМ в цялата ситуация.

Те имат ли деца? Заговори за деца..сподели колко много искате деца с твоя "Гошо", но...и млъкваш. Остави ги да го помислят за импотентен...като чуе след няколко месеца от Пешо, че женката на Иванчо е споделила, че Гошо горкичкия има проблеми..може и да се постарае малко за деца. Това при положение, че няма други и ти го знаеш със сигурност.

Нямаш какво да правиш. Интернет - научи не един и два, научи осем езика, запиши се на онлайн курсове, по каквото си искаш. Разчепкай докрай тайните на религии, философии, икономика, социология - ВСИЧКО Възползвай се от парите на мъжа си, за да направиш нещо наистина положително и градивно за себе си.

С фръцлите...споделяш, че си чела в интернет в някакъв женски форум, че сега е много модерно: каквото на теб ти се прави - това изкарваш модерно. Накарай първо другите да го направят, за да се включиш просто и ти. Ако получиш неодобрението на Гошо е лесно: Ами жените, с които искаш да дружа едва ли не ме замъкнаха там... Ако си мълчи - продължаваш със следващото нещо. Ти никога за нищо не си виновна.

Как да ти обърне внимание като жена... като спреш да му се слагаш. Я мини няколко пъти покрай него все едно го няма в стаята, блуждай с някаква отвеяна усмивка в нищото все едно си влюбена и като те пита нещо се направи, че не го чуваш, като ти повтори, отговори му сухо и си се прибери в стаята, отвори си книга и си чети...или просто си легни и помастурбирай малко, за да ти падне напрежението. Остави го няколко поредни вечери (ако нямате гости, разбира се) да си седи сам, да закусва сам, да вечеря сам... просто създай впечатлението, че те няма. Ако трябва стани сутринта много рано и излез да тичаш навън..преди той да се е събудил. Върни се потна и разгорещена точно, когато излиза, помахай му и се шмугни веднага в банята.
ТИ създай дистанция, а не се съобразявай с неговата.

Покани фръцлите на вечеря, заедно с мъжлетата и бъди НАЙ от всички, но не най секси, а най-умна, любезна и възпитана. Покажи, че си няколко над класи над тях. Нека приятелите му започнат да му разправят за теб...те.. не ти да му се натрапваш. А да чуе отстрани "Жена ти е супер!"

Винаги като имаш възможност да сте сред непознати, флиртувай с другите мъже, но лекичко, само с поглед, с невидими жестове...нека Гошко гледа как те желаят другите, как се опитват да се домогват до теб.

Сега какво правиш? Готвиш, плетеш и ходиш на маникюр и на фризьор - той винаги знае какво и къде правиш, предвидима си. Твърде лесна за пренебрегване, твърде лесна човек просто да забрави, че съществуваш. Я малко промени поведението си...не прави неща, които ще го ядсоват, а ако нещо в крайна сметка го ядоса, сложи невинното изражение на лицето си и "наистина не мислех, че това, че излязох сутринта да поспортувам толкова е наранило чувствата ти. Нещо лошо ли съм направила?"

това ми хрумва като начало..пробвай да видим дали ще имаш успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 96f16b56c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, не мисля, че има смисъл тя да се унижава толкова при положение, че мъжът не я обича. 3 е прав, ако авторката не беше с типично поведение на държанка, до сега да се е сетила за това.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: fcc887da5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Лаура, мотивите му за това са ми почти ясни – травма от детството, неуспешно семейство, изградено от родители, които не са се обичали кой знае колко. Единственото, което не ми е ясно е в такъв случай защо им подражава. Възможно е заради това да не иска дете, да не го мъчи, но за мен правилната логика е да имаме дете и да го даряваме с любовта си, да си докаже той сам на себе си, че може да създаде една приятна атмосфера за едно малко създание. Може би не се чувства готов, не знам, не ми споделя, не ми отговаря ясно.
Опитах се да го убедя, че е модерно да имаш образована жена, че така ще бъда много по-представителна в обществото, а и може да се захвана с някакъв бизнес, ако пожелае. Според него обаче не е необходимо да уча в университет или да посещавам каквито и да било курсове при положение, че имам финансова възможност да си купувам книги или да чета в интернет. Не е много далеч от истината, не мислите ли? Аз това и правя, образовам се, но нямам диплома за завършено висше образование.
Стана ми ясно в какво съм се забъркала долу-горе след около година брак, не знам точно кога, но съвпадна с момента, когато не исках да общувам с другите дами. Тогава обаче все още имах надежда, че ще ме обикне, която вече изчезна. Ако това щеше да стане някога, до сега да бе станало.
Любовник нямам никакво намерение да търся, аз желая съпруга си.
Въпросните дами никак не са впечатлени от представленията, на които искам да ходим. Като им дам те да изберат, никога не отиваме на театър, концерт, опера, оперета, кино или нещо друго, а си вършим ежедневните дейности. Интересите им са малко по-различни от моите, явно.
Говорила съм с него или поне съм се опитвала, но не мога да пробия стената, която е издигнал около себе си. Както се държи в работната среда, така е и в къщи – непроницаем. Разчитам на това, което ми каже, а то не е много. Като цяло няма кой знае какви изисквания – иска да се поддържам на външен вид, да не правя скандали от нищото (още повече пред публика), да излизам с тези жени, да поддържам добри взаимоотношения с тях, да не правя големи неща (ученето спада към тях) без да го предупредя, както и да не обсъждам семейния ни живот с приятелки. Няма изисквания към домакинството, дали аз ще чистя и готвя или ще извикам помощничка, не го вълнува.

Ж26, не мисля че нещата ще се оправят току-така от нищото, но и няма да го напусна. Не искам да го напусна! Той може и да не ми дава любов, да не ми дава дете, да ме ограничава като личност, но въпреки това съм с него. Ако кажа, че не съм мислила по въпроса, ще е най-голямата лъжа, която мога да изрека. Да, страхувам се да го напусна И заради материалната страна, но и не само. Както каза, той беше насреща, когато аз имах нужда и определено съм му изключително благодарна заради това. Какъв вид благодарност е това да го напусна? Така много ще го изложа пред обществото, ще ороня престижа му, а един вид той ме издигна. Не че е кой знае какво да си съпруга на такъв човек, така или иначе си в сянка, но ще бъде ужасно да го напусна просто ей така. Не мога да му го причиня. Не че ще страда заради любов, но в неговия случай гордостта не е нещо, за което ще страда по-малко.

Номер 3, това което ме съветваш да направя, е кражба. Какъв съвет е това? Да бъда някоя… след като съм откраднала. Нима мислиш, че нямам морал, за да го сторя това? Нима при липса на любов от негова страна заслужава жена му да обере половината му състояние? Не бих могла да открадна от него и със сигурност не бих послушала подобен съвет. Но все пак благодаря!

Номер 4, ако събера пари, това ще са неговите пари. Ако някога го напусна, най-много да си взема подаръците, които ми е поднесъл. Но пари в брой – колкото за билет до някъде.

Next, благодаря за съвета. И все пак аз наистина не искам да го напускам. Може би ми трябват още няколко години, за да спра да го обичам, но едва ли ще се случи. А ако имаме дете, мисля че ще е различно, защото ще се отдам на рожбата си. Ще бъда с детето, ще го възпитавам, ще се опитам да не го превърна в копия на баща му, нито пък мое, ще го обичам и се надявам, че и то ще ме обича. Може би когато порасне ще ми бъде тежко, защото ще съм ненормално свикнала да ме измъква от мислите за баща му, но все пак тогава ще му мисля. Важното е, че знам, че ще обичам детето си (а дано и не е само едно! ), надявам се, че ще мога и да го възпитам добре. Понякога ме е страх, че няма да успея, но няма как да разбера, ако нямам дете.

Номер 6, правилно си определил/а, че не искам развод, което ме направи много щастлива. Даваш добри съвети, изпълними – БЛАГОДАРЯ! Малко трудно ще предизвикам интерес в дамите около мен, но се надявам да успея. Трябва да успея, по-точно. Ще опитам може би всичко, което си описал/а.

Благодаря за коментарите и за сравнително положителното настроение. С пожелание за усмивки…
Една жена (авторката)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: eeca4ce710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   7 не мисля, че ти си в тяхната къща и си Гошки, че да знаеш чувствата. Не я обича пламенно и т. н., но мъжете могат всеки един момент да се влюбят отново и да могат - в същата жена. Проверила съм го на собствен гръб.. като поомръзнеш малко на мъжа, а пък и работата му е достатъчно стресова... той забравя за теб, до момента, в който те види различна.
И защо това да е унижение? Кое точно? Да тича сутрин, да се държи любезно на вечери с гости, да флиртува - кое точно я унижава? Знаеш ли кое ще е унижение - да избяга без да е пробвала...

Успех, миличка!
(от 6)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0f9b8bed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз прочетох всичко досега, но не успях да разбера само едно... какво прави брат ти (сори ако въпроса е неуместен) в това време? На него поне разрешено ли му е да учи и да се развива?

Този въпрос ми хрумна, докато си мислех над това, че няма с кого да споделиш. И тогава се сетих за брат ти, защото той е единствения човек, на когото можеш да се довериш...

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0c2231e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Виж, авторке - запиши в университет и курс по език - поне за езика трябва да се съгласи, че не става съвсем сама. Търси запознанатво с хора от добри семейства, но не с новобогаташите. Може би той няма висше и не иска и ти да имаш, но това е грешка.

Търси запознанство с жена на богат мъж, която е самотна като теб. Има фейсбук - пиши на известни хора. Има женски организации (пак от богати жени), които се занимават с благотворителност например. Покани жената с мъжа ? на вечеря, нека мъжът ти види, че има и друг вид богати хора у нас, образовани, изтънчени, с влияние.

Иначе, не му натяквай за детето.

Ако го обичаш, обичай го такъв, какъвто е. Организирай ти някакви забавления за вас двамата - малки екскурзии сред природата, вземи си куче, котка, организирай кино-вечери, боулинг, неща само за вас- двамата. Казвай му всеки ден, че го обичаш и желаеш, какъвто е. С времето ще повярва. Не знам, но мисля, че можеше да ти се случи и нещо къде-къде по-лошо в живота, можеш да спечелиш сърцето му, ако счупиш преградите, които той сам си е издигнал.

Щом не е против самообразоването, виж той, какви книги е чел/чете, прочети ги и търси общи теми.

Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: fcc887da5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   6 (9), благодаря за пожеланието!

10, за съжаление не успях да се справя с брат си, тоест не успях да се сближа с него, да вникна в душата му. Той беше на 14, когато родителите ни си отидоха, и нещо в него се пречупи. Със съпруга ми се разбираха, но "Гошо" така и не ми каза за какво са си говорели, какво му е споделял брат ми... Не знам. Но бяха някак близки. Когато брат ми завърши, си тръгна. Не записа висше, на мен дори не ми беше казано, че той ще тръгва на някъде, но Гошо е знаел и му е дал някакви пари за начало. Обажда ми се рядко за няколко минути, колкото да знам, че е добре. Работи различни неща, колкото да оцелее, не е в България. За сега този номадски живот му допада, чувствал се жив. :) Надявам се наистина да е така, но не знам. Не съм го виждала. Важното е да е добре, за него се моля най-много.

Лаура, правилно предположи, че и той няма висше. Исках да запишем дори двамата, ако му се намери време, но не сполучих, а и гледах да не натяквам, просто му подхвърлих идеята няколко пъти, да си помисли.
Фейсбук не ми е от любимите неща, но така като си помисля... Може и да има добра страна. Ще видя как ще ми потръгнат запознанствата там. :)
Хубаво казваш да организирам нещо и за двама ни! За съжаление, до сега все сама си ходя на почивките за двама, защото в последния момент той се отмята. Често и ги пропускам, защото желанието ми е било да сме заедно. На каквито и да е мероприятия ме праща сама или с друга компания, никога със себе си. Спада към самотниците, хубаво му е да бъде вкъщи, да чете книги - често ги обсъждаме, случва се и заедно да почнем и почти едновременно да свършим дадено четиво. За това си приказваме хубаво и спокойно, приятно.
Права си, че можеше да ми се случат много неприятни неща в живота. Наистина не е непоносим, не се намирам в положение, което е за хорско съжаление. Просто ми липсва човешка топлота, по малко любов и нежност. Може би и радостни емоции.
Мисля че наистина бях забравила да му казвам, че го обичам... Всъщност, от много време не съм му го казвала. Това е най-добрият съвет, превъзхождащ всяка хитрост. БЛАГОДАРЯ! Трудно ми е да повярвам, че от толкова време копнея за неговата любов, а всъщност самата аз забравям да му показвам своята. Оглупяла съм...

Някак се чувствам по-добре сега, след като споделих. Може би се разтоварих, казах каквото имам да казвам и сега се чувствам готова да опитам да преправя живота си така както на мен би ми било приятно, но и както би се харесало на Него. Днес дори се събудих с усмивка, все едно предчувствам идващото щастие. Не знам защо, може би звучи глупаво, но днес пихме заедно с него кафе и си говорихме за общи теми. Чувствам го отново близък колкото в началото на отношенията ни, въпреки че не се е променил от вчера.

Желая ви прекрасни емоции!
Една жена

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0c2231e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хм., не си проста жена. Мисля, че го обичаш по свой си начин, но някак си си свикнала да взимаш (материалното) от него, забравила си това, което си харесала в началото.

Имам добра новина - ако ти не успееш да счупиш черупката му, никоя няма да успее. Не се страхувай значи от други жени в живота му, от изневери и излизания. Може би го е осъзнал подсъзнателно, знам ли - нещо го е накарало да се ожени за теб.
Добре е направил иначе брат ти. Мисля, че е спокоен, че те е оставил в добри ръце. Мисля, че си в добри ръце, но трябва да се въоражиш с търпение.
Намери си хобита, пиши книга, знам ли. Не ходи на почивките, които той отказва - кажи, че искаш да си с него. Просто му осигури добър дом, уют и внимание, каквито не е имал като дете. Остави го сам да пожелае детенце. Ангажирай се с благотворителност, с добри дела, помогни на сираци, вземи си действително куче. Рано или късно ще види в теб и майката на децата си, но му трябва време, не ти се доверява, че няма да го зарежеш, когато си стъпиш сама на краката, намериш други хора. Затова и иска да те изолира, да те има само за себе си. Покажи му, че винаги ще си тук за него, говори за минали неща, благодари му... Търси пътища към сърцето му.

Ако го искаш, ще е твое. Просто има нещо, нещо което го е накарало да ти няма доверие. Действително иска да си повърхностна като другите кифли, защото така е безопасно за него. Не бъди такава, дай му време...

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6edf3190b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мъжа ти е сключил сделка. Да ти кажа, има случаи на такива мъже, които да са педераси и щом не те е докосвал 4 години, значи все пак някъде си изкарва сексуалната енергия. И по добре го правете с презерватив, защото има болести. Ти явно няма да прекараш с този мъж живота си. Огледай се за друг и напусни този, по добре че нямате и дете. Ще си родиш от друг мъж, с който имате истинска любов.
Съвет - измуфти този за колкото се може повече пари при развода и бъди по силна и смела жена. Стани самостоятелна и заживей с момче, което да те уважава, а не да те държи като котка в къщи.
Аз съм на горе - долу твоите години, не съм женена, ще сключа брак с мъж, които ме обича и е финансово независим, но до тогава ще използвам богатите копелета, защото не всички но повечето това си заслужават. Да не говорим че са и педали една голяма част от тях.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6edf3190b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аворке, не се самоизмъчвай - на него не му е коствало да ти помогне чак толкова колкото ти коства на теб да го търпиш след това. А и благодарност не е да се дадеш на някой да те има като собственост. Човека си е такъв, егоист, не му се давай ако започне да ти натяква как ти е помогнал. Това не е благородно да помогнеш на малко момиче и братчето му и после цял живот да натякваш. Не се чувствай задължена към него, пари се изкарват, той ги има много, може да си позволи да ти дава така, както поема разходите и на другите екстри които ползва, само че на теб кой ще ти върне изгубеното време?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0f9b8bed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   "Аз съм на горе - долу твоите години, не съм женена, ще сключа брак с мъж, които ме обича и е финансово независим"

Ами 14 като ти слушам разсъжденията... скоро няма и да се омъжиш. Човек се омъжва/жени по любов, а не по сметка...

Марго

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 6191fe6d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ммм така... ако искаш да учиш има дистанционно обучение, което в момента се предлага в много университети в германия и англия. Слад като ти дава пари и не те пита за какво ги харчиш, може да се запишеш да следваш. Само на 26 си (ако съм те разбрала правилно), имаш достатъчно време. Запиши се на езиков курс, измисли нещо, с което да го оправдаеш (модерно е, другите съпруги го правят, бля бля), запиши се на курс по танци, фитнес, тае бо... имаш толкова възможности да се развиваш, ако ти самата не си стоиш на пътя. Работи за независимостта си. пък каквотосабя покаже.
Лола

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2c49acc66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Първо си намери сериозен любовник скъпа, а с останалото мисля, че и без съвети ще се справиш...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 194b4027b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей, Авторке! Случайно попаднах днсе на писанот от теб преди месеци. Виждам, че от давна не си се появявала- сас върви живота ти, как си сега, има ли промяна в дома ти и "приятелките ти".
Ситуацията в която се намираш е трудна и не е за всеки, казва не е защото ти имаш цнности, които са изградени още в детството. Все пак дори и млада си се омъжила с любов. Надявам се да се променят отношенията в семейството ти. Какво направи с ученето ти, на езици или дистанционно в университет. Силно се надявам да си успяла да убедиш съпруга си. Както и той макар и с незнайната професия и бизнес да се е променил към добро и човешко, защото явно и при него съществува човещината. Как е братчето ти, обажда ли се? Опитай се с него да станете много близки, пък макар и от разстояние- той е единствената ти кръвна връзка и не я оставяй да се загуби.
Надявам се да си щастлива и да пишеш скоро и то само хубави новини. Желая ти семейно щастие и много любов!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 360276a28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке,
независимо че си се омъжила, ти имаш свои живот... Винаги има начин да развиваш умения ако имаш желание. Още повече, повярвай ми, когато имаш финанси е доста по- лесно да го постигнеш.
За отношението, т. е липсата на отношение и интимност от съпруга ти идеално те разбирам. Някои мъже, ако ще да си изумително красива и да си се облякла толкова секси, че чак ти иде да си посегнеш :P... въпросния пак може да не те забележи. Имам го същия в къщи, вече второ издание. Предишния ми приятел с които ходихме 7 години, през последната не бяхме правили нищо и се държеше все едно не ме вижда... Издание второ, сегащният, ми той стана същият като предишният. Ама толкова, че ще полудея от еднаквите им реплики, които слушам. Дори моя приятелка, забеляза този абсурд с еднаквите реплики. Извиненията - уморен бил, или мислел нещо сериозно, или пък е на тренировка, зает бил да си обмисля тунинга на колата и да гледа някви клипове, или просто има няква тъпа новоизлязла компютърна игра дето му е интересна... и може да бъдем интимни и т. н само когато той иска. Повярвай ми, нищо няма ефект, а дори обратното... свщите били, като че тва тука да не е църква, еротичното бельо - никаква реакция все едно си по анцунг... Дори да го накарам да си приказваме... не става. Или по скоро става ако аз слушам, за неща, които или съм ги казала преди няколко дена, но никои не ме е чул или за някаква прищявка, която е много важна да я има. Но най-великото е отношението по темата дете. Предишният имаше култова реплика "Едно дете струва, колкото поддръжкта на колата ми... ", второ издание - "Ти сега какво, понеже твойта приятелка родила и сега ще ми надуваш главата, че и ти искаш... Първо апартамента купи и после ще видим... Пък и има време" (аз съм на 27). Първия няма да го коментирам, досещаш се една от причините се защо не съм с него. Втория коментар, ми прозвуча, като че моята приятелка сякаш има нов телефон и аз сега мрънкам... Аз да купя апартамента, аз да купя колата, ми да зема и дете сама да си направя и то за какво ми е мъж.
:( Като го написах, макар и съкратено... Ужасно е! ... и не съм грозна :D Но попадам на...
Просто си запълвам времето с работа, учене на нови неща и домакински дейности, а когато съвсем превъртя се качвам на колата и отивам до Бистрица, спирам на едно завойче и утешавайки се с кутия сладолед, седнала на капака на колата и дълго гледам светлините.
.... и забравям за момент, колко ми е самотно и студено в душата.
И така идва следващия ден, и пак работа, задължения и учене за удоволствие... А радоста и мечтите, тях май ги преживявам радвайки се на щастието на приятели и приятелки.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4c44b58fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Това е сигурно най-интересната история, която съм чела в този сайт.. интересно ми е какво ли е станало с момичето..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4f42a71ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторке, ти самата не си осъзнала, че ключът от златната клетка е в теб самата - какво ще направи мъжът ти ако запишеш висше? Ще те убие ли? Ще се разведе с теб - ами тогава получаваш 50% поне от семейното имущество, ще те бие - ами ще го осъдиш.
Реално никой нито те задължава да си по СПА и МОЛ с тъпите лелки, нито да не учиш, а след като завършиш, ще си намериш и работа, ще имаш и социални контакти в унито. Мъжът ти има някакъв психо проблем., но мисля, че с него си по-добре от с мъжете, с които иначе би тръгнала - примерно наркомани.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 72d07a116e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Знаете ли? Аз просто бях егоистка. Исках да имам всичко - не можех да си представя живота си без всички тези пари, не можех да набера смелост да започна от нулата, но много исках и обич. В даден момент мъжът ми сложи картите на масата - не може да има деца, нямаше желание за секс след като разбрал това. Сами може да предположите, че разбирайки проблема, успях да намеря и решение. Всъщност самият факт, че в крайна сметка ми каза истината беше началото на всичко хубаво за нас. За целта между другото никоя моя тактика не проработи, беше нужно просто да се преумори, да се депресира от загуба в бизнес начинание, да се напие и си отвори устата.
Забременях с донорска инсеминация (много много тайно, чак в чужбина, че да не вземе някой да разбере... ). Родих първото си детенце преди 4 месеца. Момиченце. Прекрасно бебе. Но имаме друг проблем в семейния живот - той искал момче нашия и как съм могла да зачена момиче? !
Не знам дали ще се боря да си оправим отношенията. Писна ми от съобразяването с неговите чувства, желания и емоции, от много неща ми писна. Имахме 3 прекрасни години в своя съвместен живот, в които се разбирахме чудесно и го чувствах по-близък от всякога. Но след реакцията му на новината, че ще имаме момиченце, просто се отвратих от него. Знам че не е негово дете, но официално е наше общо дете и не разбирам предразсъдъците му. Но това не е темата, не е тази тема.


Когато писах това, бях убедена в правилността на това да бъда нещо повече в този живот от просто съпруга. Бях убедена в това, че имам нужда от любов. Бях убедена в много неща. И се чувствах в капан. Исках да се боря вратата на клетката да е винаги отворена, но там да е толкова хубаво, че да не искам да отлетя. И го постигнах за малко.
Сега вече и аз съм меркантилна. Имам дете, за което да се грижа и да даря с цялата си обич и любов. Съпругът ми не изисква нищо за себе си от мен, осигурява ми всичко и ми позволява да бъда до детето си 24 часа в денонощието без да мрънка защо не изкарвам пари, защо не му обръщам внимание или защо не съм сготвила. Нима това не са проблеми на половината български жени? Защо точно аз да мрънкам и да се тръшкам в това какво положение съм? Вече не го правя. Не съм суперзадоволена, много бих се радвала ако имаме семейни моменти, малката да бъде с баща си често, да ходим на разходки тримата, но явно това не е желанието на съпруга ми.

Мислех си аз, че като родя и всичко ще бъде наред. И да ви кажа честно детето ми даде смисъл на всичките тези години. Ще си я гледам, ще се насладя на детските й години, а като дойде ред да се гледаме с мъжа ми на старини дай Боже отново да преживеем период на споделяне и приятелство. Като за последно.

Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4c44b58fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Мила, след като мине време той може да обикне детето и всичко да е наред (: щом се е съгласил на това твое забременяване, значи не е толкова лош мъжът просто е странник.... ще се оправят нещата

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: caff064726
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Радвам се, че поне една мечта ти се е сбъднала - и то най-съкровената. Да си майка може би ще осмисли в живота ти, личи си, че обичаш детенцето си, ще го дариш с много любов, материално нищо няма да му липсва. Отгледай го възпитай го, ще донесе много светлина в ежедневието ти. Ти вече си открила щастието, не в лицето на мъжа, а това на детенцето. Майчината любов ще ти се връща десетократно. Желая ти да ти е здравичко, засмяно, да го гледаш как расте и да го напътстваш в живота и да не повтаря твоите грешки.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: dd8c282b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Проблема не е в парите. Ако гошо нямаше пари, нямаше да е по добър съпруг. Щеше да работи за мизерна заплата и пак нямаше да. му е до секс. Той и моя мъж от както се оженихе разреди секса. А жената като няма занимания и почва за флирт и за любов да мисли. За това трябва да си намериш занимание и да имаш цели. Не е вярно че не е прието да се работи. Жените на богатите мъже, ако имат капацитет им помагат в бизнеса. Или си отварят свой бизнес. Или пък се отдават на лично осъвършенстване. Това че не си учила не ти пречи да се самообучаваш в къщи.
И въпреки че си разочарована и търсиш нежност, се радвай че мъжа ти се е появил в този труден за теб момент и ви е измъкнал. Защото ако не беше той тебе пак не те виждам студентка. Виждам те сервитьорка, спяща от време на време с някой клиент за да събере да си покрие разходите. А брат ти учи ли? Ако да, то без мтжа ти не би могъл да се издържа. А може би той щеше да стане крадец, притиснат от безпаричието?

Ако си нещастна с мъжа ти, напусни го. Намери си друг. Или си намери любовник.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: dd8c282b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Родило ти се е момиченце, защото майка ти от небето те гледа и ти е изпратила едно момиченце като теб, за да си бъдете двете заедно цал живот най близките приятелки. Защото имаш нужда от любов и никой не може да дава и да получава любов така както момиченцата могат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4c44b58fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   номер 26 и защо я виждаш като сервитьорка спяща с клиенти? ! На мен пък не ми изглежда да е просто момичето.. просто са и се случили лоши неща

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker