Баща ми е пияница... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е пияница...
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 5608 пъти
Здравейте, пише ви момче на 17 год. Направо не издържам повече... баща ми е пияница, нямаме пари... Всеки ден караници с майка ми, дори сега в момента също. Аз дори вече не го смятам за баща, той за мен е никакъв. Срам ме е да кажа че той ми е баща.

От тези проблеми в "семейството" нямам приятели... затворен съм в себе си, не излизам никъде... Нямам думи. Идва ми да изчезна и да не се върна повече! Майка ми още се чудя защо стои при този алкохолик, не стига че нито пари изкарва като хората ами е пропаднала пияница. За мен този човек е боклук. Нямам нито брат нито сестра, напълно сам съм. Дори един път не издържах и го фраснах с юмрук в лицето, той беше направо побеснял. Идвало ми е някой път да го убия, но се контролирам и никога не бих го направил, защото не искам да си провалям живота.

Чакам с нетърпение да завърша училище и да изчезна от това подобие на семейство. Писна ми! Това не е живот! На никой не пожелавам да има такъв баща... само хора които са го изпитали знаят какво е.

Нямам въпрос към вас, просто исках да го споделя някъде. Благодаря на този прекрасен сайт, понякога човек има нужда да сподели мъката!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 6c1dcb74c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъчно ми става като чета такива неща... и аз съм преживяла подобно... , а никой не заслужава такъв живот. Баща ти е болен и е жалко както за него, така и за теб и майка ти. Но.. човек не знае какво ще му предложи живота. Искам да ти кажа, колкото и травиално да звучи - да бъдеш силен, да се пребориш с наложилите ти се трудности и да продължиш напред. Подкрепяй и майка си.. на нея също не й е лесно. Ако баща ти иска може да се лекува, ако ли не и стане нетърпимо - спасявайте се.. няма друго решение. Кураж и воля ти желая!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 179108c335
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Спасявай се, мисли за себе си, остави ги тях. Майка ти щом досега не го е оставила, няма и да го направи. Остави ги и гледай за себе си, гледай да се махнеш от тях колкото може по-скоро. Намери си работа, нищо че си непълнолетен, работи и учи. Аз на 18 започнах работа и излязох на квартира. Дали на 17 или на 18, има ли разлика? Колкото повече седиш и се мъчиш заради тях, толкова по-зле, ти няма да ги оправиш, само дето ще се мъчиш и ще те дърпа надолу тази атмосфера. Не е лесно, но... сам виждаш, друг изход няма. Пак ти казвам, няма да им помогнеш, щом те сами не желаят да си помогнат, гледай да спасиш себе си, кураж и УСПЕХ.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7aa4cf967b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ох перфектно те разбирам. Тази картинка ми е до болка позната. И въпреки всичко не знам какво да ти кажа... Години наред като теб си повтарях, че трябва да избягам и не си давах сметка, че от проблем не можеш да избягаш ако поне не се опиташ да го решиш. И колкото и да го мразех, толкова и го обичах. Защото помнех какъв беше преди алкохола. Помнех колко добър човек е всъщност. Майка ми замина в командировка за няколко месеца, брат ми се отдели и всичко беше в моите ръце. В началото беснеех, хвърлях алкохола, крещях, изпадах в паника. А той продължаваше. После като че ли надраснах годините си. Говорих с него като с приятел. Обяснявах му колко много ни е наранявал. Исках да разбера кое го е подтикнало. Обяснявах, че искам да присъства в живота ми и в този на децата ми някой ден. Говорих му като на човек с обикновен проблем, който може да се реши. А не като на алкохолик. И всичкото това го казвах когато беше абсолютно трезвен. Усещаше обидата и срама. Малко по малко усетих промяната в него. Един ден просто стана и ми каза - не осъзнавах колко си пораснала и колко съм ви наранявал. Не знаех че ви заслужавам. И това са може би най-хубавите думи, които съм чувала, защото той е много сдържан. Започна да опитва и във всяка една крачка бях до него. Сега не мога да кажа, че не помирисва алкохол. Но си позволява само по празниците и то не концентрат. Мисълта ми е поне да пробваш. Понякога думите на децата могат да бъдат по-болезнени. Ако не се получи- то е ясно, че някой ден ще се отделиш. Но поне ще знаеш, че си опитал.
Момиче 23

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 32c2930c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От автора: То е ясно че ще се опитам да се отделя, но живея в малък град и няма работа... поне не взимат с основно образование... Ще трябва да изтрая още 1 год. А за баща ми... какво да кажа, той си е такъв алкохолик откакто се помня. Дори майка ми е казвала, че още като са се оженили е бил такъв. Едва ли ще се промени. Мерси все пак за коментарите.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a9c4c9e1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вече няколко пъти попадам на такава история, и поне 5 коментара отговарят, че са били в същото положение....
Е и аз също съм била, но се измъкнах навреме, но за малката ми сестра може би ще има последици, надали ще се довери на мъж. Ако е такъв какъвто го описваш, няма да се промени... Единствения начин ( понякога се мразя, че го мисля) е да се случи нещо опасно за тяхното здраве.... В нашето семейство алкохолизма е нещо като наследствено, дядо ми спря да пие след 30 години пиянство, едва след като получи удар.... Ако знаеш колко пъти съм се молила да стане нещо такова, и да видя отново човека който беше баща ми преди.. Ето какво направих аз...

Работех докато учех, тренирах след работа и така. След като завърших започнах да работя като сервит. по курортите. Прибирах се само за по 1 седмица лятото и зимата и то заради сестра ми и майка ми. Сега вече 5 години по късно, те 2-те живеят отделно, а той не може без да пийне още в 7 сутринта...

А теб нищо не те спира да тръгнеш, щом нямаш братя и сестри, а майка ти стои не заради теб, а заради него... Има жени които са склонни да търпят такива мъже, и просто никога няма да послуша това което й казваш.

 
  ...


...
преди: 12 години, 19 дни
hash: 14baf0af12
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   До болка ми е познато това! Само ще ти кажа-дръж се и не се отчайвай! Знам, че не е лесно, но макар и да не те познавам знам, че ще успееш! Ако не зарaди себе си, то поне зарaди майка ти! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d9d1fa9d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам подобния проблем но само дето бащами почти никога не е трезвен и това води до проблеми. С майка ми само се карат и тъи като аз съм още на 14 няма как да се изнеса от нас. Един ден режих да избягам но не стигнах далеч просто понякога супер много ме ядосва и почва да ме удря и аз един се ядосах и му извих ръката. Тъи като тои е по силен и като е пиян незнае какво прави. Един път ме накара да изляза навън когато имаше буря и да стоя половин час на дъжда. И на другия ден се чуствах много зле, но на него не му пукаше. Ако избягам при баба ми ще стане още по лошо. И вече незнам какво да правя. Преди не беше такъв но супер много се промени за 2 години.
Само исках да споделя с вас.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fd987674ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз също съм в това положение, само че имам малък брат! Баща ми е пияница от както се помня, майка ми ми е казвала че като са се запознали също е пиел но се е прикривал! Аз съм на 17 скаро ставам на 18 и мисля да започвам работа някъде и да излизам на квартира, че не се търпи! Още от 13 14 годишен искам да избягам, но няма къде да отида!!! Като по- малък понякога ме биеше с колан и ме наказваше зад вратата! Когато бях първи клас ми даваше 50 стотинки за да си купя закуска, а най- евтиния сандвич беше 1, 10 трябваше да три дни ако исках да закуся на четвглзакусяъртия! в и сгарсионераат ми и ми спим в една стая, нямам приятели, от скандалите всеки ден порано съседите тропаха по вратата като луди, защото това не се търпеше!!! Срам ме е от целият квартал!!! И майка ми също понякога ме е удряла като малки, като порастнахме вече спряха сигурно ги е страх!!! И двамата ми родители не ме разбират и не ме подкрепят, а вместо това постоянно ме обиждат!!! Нямам лично пространство имам чувството че не съм жив! Един път по рефлекс ударих баща ми и той се закани, че като навърша 18 години ще ме пребие или ще наеме хора да ме пребият даже няколко дни след случката беше извикал един негов приятел циганин пияница да ме сплаши че щял да ме спука от бой!!! Търсих работа, но не намирам работа ако нямам 18, а ме е страх да остана тук след навършване на 18 години!!! Благодаря че мога да споделя с някой това!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fd987674ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз също съм в това положение, само че имам малък брат! Баща ми е пияница от както се помня, майка ми ми е казвала че като са се запознали също е пиел но се е прикривал! Аз съм на 17 скаро ставам на 18 и мисля да започвам работа някъде и да излизам на квартира, че не се търпи! Още от 13 14 годишен искам да избягам, но няма къде да отида!!! Като по- малък понякога ме биеше с колан и ме наказваше зад вратата! Когато бях първи клас ми даваше 50 стотинки за да си купя закуска, а най- евтиния сандвич беше 1, 10 трябваше да гладувам три дни ако исках да закуся на четвъртия! Живеем в гарсониера и с брат ми и майка ми спим в една стая, нямам приятели, от сАз също съм в това положение, само че имам малък брат! Баща ми е пияница от както се помня, майка ми ми е казвала че като са се запознали също е пиел но се е прикривал! Аз съм на 17 скаро ставам на 18 и мисля да започвам работа някъде и да излизам на квартира, че не се търпи! Още от 13 14 годишен искам да избягам, но няма къде да отида!!! Като по- малък понякога ме биеше с колан и ме наказваше зад вратата! Когато бях първи клас ми даваше 50 стотинки за да си купя закуска, а най- евтиния сандвич беше 1, 10 трябваше да гладувам три дни ако исках да закуся на четвъртия! Живеем в гарсониера и с брат ми и майка ми спим в една стая, нямам приятели, от скандалите всеки ден постоянно идваха съседите посред нощ в 2 3 часат баща ми удари майка ми и понеже нямаме пари или телефон и! Аз съм на 17 скаро ставам на 18 и мисля да започвам работа някъде и да излизам на квартира, че не се търпи! Още от 13 14 годишен искам да избягам, но няма къде да отида!!! Като по- малък понякога ме биеше с колан и ме наказваше зад вратата! Когато бях първи клас ми даваше 50 стотинки за да си купя закуска, а най- евтиния сандвич беше 1, 10 трябваше да три дни ако исках да закуся на четвглзакусяъртия! в и сгарсионераат ми и ми спим в една стая, нямам приятели, от скандалите всеки ден порано съседите тропаха по вратата като луди, защото това не се търпеше!!! Срам ме е от целият квартал!!! И майка ми също понякога ме е удряла като малки, като порастнахме вече спряха сигурно ги е страх!!! И двамата ми родители не ме разбират и не ме подкрепят, а вместо това постоянно ме обиждат!!! Нямам лично пространство имам чувството че не съм жив! Един път по рефлекс ударих баща ми и той се закани, че като навърша 18 години ще ме пребие или ще наеме хора да ме пребият даже няколко дни след случката беше извикал един негов приятел циганин пияница да ме сплаши че щял да ме спука от бой!!! Търсих работа, но не намирам работа ако нямам 18, а ме е страх да остана тук след навършване на 18 години!!! Благодаря че мога да споделя с някой това! ки ден порано съседите тропаха по вратата като луди, защото това не се търпеше!!! Срам ме е от целият квартал!!! И майка ми също понякога ме е удряла като малки, като порастнахме вече спряха сигурно ги е страх!!! И двамата ми родители не ме разбират и не ме подкрепят, а вместо това постоянно ме обиждат!!! Нямам лично пространство имам чувството че не съм жив! Един път по рефлекс ударих баща ми и той се закани, че като навърша 18 години ще ме пребие или ще наеме хора да ме пребият даже няколко дни след случката беше извикал един негов приятел циганин пияница да ме сплаши че щял да ме спука от бой!!! Търсих работа, но не намирам работа ако нямам 18, а ме е страх да остана тук след навършване на 18 години!!! Благодаря че мога да споделя с някой това! кандалите всеки ден постоянно идваха съседите посред нощ в 2 3 часа. Един път преди 4 години баща ми удари майка ми и понеже нямаме пари и не бяхме си платили телефона и се наложи да вървим пеш до поликлиниката 5 километра от квартала ни до центъра на Благоевград! Аз съм на 17 скаро ставам на 18 и мисля да започвам работа някъде и да излизам на квартира, че не се търпи! Още от 13 14 годишен искам да избягам, но няма къде да отида!!! Като по- малък понякога ме биеше с колан и ме наказваше зад вратата! Когато бях първи клас ми даваше 50 стотинки за да си купя закуска, а най- евтиния сандвич беше 1, 10 трябваше три дни да гладувам, ако исках да закуся на четвъртия! Живеем в гарсониера и спим в една стая, с брат ми и майка ми! Нямам приятели, от скандалите всеки ден порано съседите тропаха по вратата като луди, защото това не се търпеше!!! Срам ме е от целият квартал!!! И майка ми също понякога ни е удряла като малки, като порастнахме вече спряха сигурно ги е страх!!! И двамата ми родители не ме разбират и не ме подкрепят, а вместо това постоянно ме обиждат!!! Нямам лично пространство имам чувството че не съм жив! Един път по рефлекс ударих баща ми и той се закани, че като навърша 18 години ще ме пребие или ще наеме хора да ме пребият даже няколко дни след случката беше извикал един негов приятел циганин пияница да ме сплаши че щял да ме спука от бой!!! Търсих работа, но не намирам работа ако нямам 18, а ме е страх да остана тук след навършване на 18 години!!! Благодаря че мога да споделя с някой това!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 373d2bab82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Първо искaм дa кaжa нa споделилите тук, че не е виновник сaмо aлколикът, a и другият родител.
Aз съм бившa съпругa нa aлкохолик. След сaмо едно предупреждение когaто зaпочнa дa се изявявa и пред децaтa го нaпуснaх. Кaто родител първaтa ми мисъл е билa винaги зa тяхното психическо здрaве, спокойнa семейнa средa и добър пример.
Не рaзбирaм и нищо не би могло дa опрaвфaе подобни мaйки. Знaм, че имa жени нa които просто им хaресвa дa си бъдaт мъченици, но когaто имa и децa... е, не. Товa вече отивa нa "виж мaме, кaк стрaдaм зaрaди теб ( уж де) и кaто порaснеш дa знaеш, че си ми длъжник зa цял живот".
В твоят случaй примерно aвторе, мaйкa то дори имa по- голямa винa. Той че нямa дa се промени- нямa. Но тя aко искaше, можеше дa промени зa теб нещaтa нaпускaйки го. Можеше дa те мaхне от тaм и дa ти предложи по- спокоен и сигурен живот.
A ти виж сегa зa лятото дa речем можеш дa потърсиш рaботa по морето и после дa се изнесеш окончaтелно. Мaйкa си не я жaли, тя е нaпрaвилa своят си избор и не те е постaвилa теб нa първо място, тъй че ти също недей.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 90206da09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравй,
Моя баща е същия. Всеки ден се прибираше пиян, викаше, чупеше, караха се с майка ми. Беше ужасно. Дори на мен ми посягаше понякога. Постоянно какеах на майка ми да си теъгнем, но тя не искаше. Вярваше, че той ще се промени, така и не се. Един ден найстина не издържахме и решихме да се изнесем. Така след това те се разведоха. Сега с мама се многооо щастливи. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 564ac39227
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравейте! Аз съм на 14 но за тези години съм преживяла много с моят баща който пие много.... на миналото място в което живеехме той не се изъдржаше нямахме пари за ток за вода за нищо и всяка вечер го чакахме със страх! Когато вече се преместихме на друго място нещата утихнаха докъто на скоро тате отново се скара с мама но тогава за се намерих и се развиках да спрат и че това не е решение.... тогава те спряха и замълчаха след това казах на баба ми (майка на баща ми ) за случката и тя му се разкрещя също от тогава няма скандали но сега се случи така че тази вечер да излезна с приятелки ноо баща ми също е излезнал и е накарал майка ми и брат ми да вървят с него.... когато се прибрах тях ги нямаше.. вече знам че всичките и приятели са го видяли колко е пиян.. скоро се прибраха а той не можеше да си седи на краката... когато утре изтрезнее ще му кажа какво мисля защото мее срам да излезна заради него... Благодаря ако сте го прочели просто исках да го напиша някъде

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 564ac39227
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Здравейте! Аз съм на 14 но за тези години съм преживяла много с моят баща който пие много.... на миналото място в което живеехме той не се изъдржаше нямахме пари за ток за вода за нищо и всяка вечер го чакахме със страх! Когато вече се преместихме на друго място нещата утихнаха докъто на скоро тате отново се скара с мама но тогава за се намерих и се развиках да спрат и че това не е решение.... тогава те спряха и замълчаха след това казах на баба ми (майка на баща ми ) за случката и тя му се разкрещя също от тогава няма скандали но сега се случи така че тази вечер да излезна с приятелки ноо баща ми също е излезнал и е накарал майка ми и брат ми да вървят с него.... когато се прибрах тях ги нямаше.. вече знам че всичките и приятели са го видяли колко е пиян.. скоро се прибраха а той не можеше да си седи на краката... когато утре изтрезнее ще му кажа какво мисля защото мее срам да излезна заради него... Благодаря ако сте го прочели просто исках да го напиша някъде

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4b54911ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Здравейте аз съм момче на 18 години и имам същия проблем баща ми е пияница наистина не ми е лесно да го кажа чувствам се така все едно нямам баща колкото и да се опитвам да говоря с него не се получава беше спрял да пие за около 2 месеца но същата песен на същия глас... Реших че с добро няма да стане и в момента си търся работа и взимам майка ми с мен и отиваме на квартира временно... Това е най - болезненото за едно дете да има баща но всъшност да не го чувства като такъв имам по голям брат той се отдели от нас има си дете на 2 годинки и аз не мисла повече да страдам а възможно най бързо да се махна от него знам че е грозно да наречеш баща си пияница но това е живота не мога да кажа че са ме лишавали от неща всичко имам но благодарение на майка ми той от както се помня нищо не е направил за мен дори за рожден ден! И после как да го нарека мой баща? Когато се карат с майка ми по някога ми се идва да го ударя но ме смея само защото тренирам мма и бокс от малък и знам че няма да го ударя само един път и майка ми няма да може да ме спре... Единствения начин да си подредим живота с майка ми е да се махнем от него

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dff2a48637
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Е така, някои преживяват бг мизерията и бедност с алкохол, по-младото поколение са пък на наркотици.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker