Аз и синът ми - тинейджър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз и синът ми - тинейджър
преди: 15 години, 9 месеца, прочетена 7670 пъти
Той е на 15, а аз на 37. Искам между нас да има приятелство. Но всеки разговор между нас е болезнен за мен, защото усещам неуважение и грубост. Загрижена съм и не зная какво се случва с него, какво мисли, чувства. Когато му кажа нещо така се случва че сякаш съм казала някаква критика. Той все се сърди или на мен ми се струва че е недоволен, обиден. Губя връзката си с него. Чувствам се самотна, изоставена нещастна.. хелп.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 9 месеца
hash: 51c597ff6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Спокойно, той е в побертета.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 811647dbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Здравейте госпожо аз съм момиче на 15 год и съм в много лоши взаимоотношения с баща ми.... както е вашата история с вашия син. Каквото ми каже аз го обръщам на проблем.. почваме да се караме. Според мен това се случва защото по някакъв начин ни ограничавате, Задушавате ни и ние по този начин се отдръпваме от вас. Поне при мен е така. Надявам се да си оправите взаимоотношенията със синът ви. Успех :}

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: ed8b414656
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Може би номер 2 е права отчасти, просто трябва да го подкрепяш повече и да не му правиш забележки за всяко нещо, но всъщност ти не си разказала нищо повече затова, че да си правя такива изводи :)))))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 8f95671873
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно аз съм момче на 15 ...Повярвайте ми на 15 год ставаш съвсем друг човек... особено сега като влязах в друго у-ще и като се срещнах с други хора/приятели. В побертета сме ... Нямало е ден без да се скараме с майка ми най-малко 10 пъти ... и то само за глупости.. + това компютрите развалят отношенията с близките .... но ще се оправи.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: ae7c18e11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не пишеш какви са отношенията с бащата, разведени ли сте той къде живее, а това е много важно за момчетата в тази възраст.

 
  ...


...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: bee26d5bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Жена съм на 46 с дете на тази възраст. Всеки родител се старае да предпази децата си от грешки. Когато виждаме, че децата грешат, се намесваме. Въпреки всичко, няма вариант, при който да предпазим децата си от всички грешки. Децата разбират родителите си, когато те самите станат родители. Важно е любовта, привързаността и уважението един към друг да не умира. А има и ден за ПРОШКА.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 671f13aee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако на сина ти му липсват първите седем години, сега е леко късно... прочети книгата на доктор Бенджамин Спок, там той засяга и тези проблеми... да, малко е късно да се възпитаваме сега, ако навреме не сме го направили...

Трябва да изискваш от него да се държи прилично с теб, и въобще с хората, с които живее. Кажи му спокойно, но твърдо и категорично,че докато е на твоя територия и издръжка, ще спазва приличие и правилата на дома. А когато е на своя собствена територия и издръжка и си е поел отговорността за себе си, тогава може да прави каквото си иска. Не преди това... Не се страхувай, че ще го "нараниш" или обидиш... той ти е стъпил на врата по този начин. Аз имах този проблeм с дъщеря ми, като беше в пубертета. Като й казах така, нещата коренно се промениха. Сега се разбираме чудесно. Накрая, ако някой не те уважава, явно си го допуснал.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: cea026a569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не съм съгласна с номер 7. Ако каже така на сина си той най-вероятно ще избяга от в къщи... и лошите работи, които стават след това. Трябва спокойно да говорите с него, да го подкрепяте докато не си заздравите отношенията. По малко скандали. Просто е в такава възраст, че каквото му хрумне ще го направи без да се замисля много. :)

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: e8580f1c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към 8: ако избяга от вкъщи, кой ще го храни? И ще му угажда на акъла? Вие казвате: подкрепяйте го. А дали трябва да се подкрепя и толерира лошото държание, особено към родители?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 7d94c6b037
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уважаема, напълно Ви разбирам! Моят съвет е да се постараете да разберете с какво се занимава синът Ви през свободното време, с какви приятели дружи и дали нещо в семейството или навън не го провокира да постъпва така. Защото от собствен опит знам, че ако не се изясните възможно най-бързо нещата загрубяват. Надявам се това да не Ви плаши, а по скоро да Ви стимулира да вземете нещата в свои ръце. Ако искате моя съвет консултирайте се и с детски психолог-първо сама и ако се наложи и заедно с детето си.

 
  ...

...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 9ca35f8326
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Знаете ли, моето мнение е, че децата каквото си наумят това правят... и спасение няма!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: be8b0b5a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В тази възраст децата са прекалено чувствителни и своенравни. Моето мнение е, че не трябва да им бъде заповядвано, защото това предизвиква в тях чувството, че ги контролираме за всичко. Те сега започват да израстват и да се оформят като личности. На нас ни остава само това да се надяваме, че няма да тръгнат по лош път. Не можем да контролираме всяко тяхно движение и това предизвиква безпокоиство у нас. Обаче проблема не се решава с това да ги държим изкъсо. Те се нуждаят от свобода малко или много. Моя съвет е да се опитвате да разговаряте с него без да му създавате чувството, че го контролирате а същевременно той да разбере, че просто го обичате и се безпокоите за него. Дайте му повече свобода дори и това да не ви харесва. Ако не се чувства притиснат, може би ще започне да ви чувства като приятел. Важното е да чувства вашата опора и обич. Зная, че ще ви е много трудно, но това е начина според мен. Желая ви успех!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: c0ea239b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Изцяло не съм съгласна с предния коментар. Всички виждаме какво става с разглезени и разхайтени дечица, на които всичко им се поднася на готово, и никой не си прави труда да ги приучва да се трудят, да ги учи на култура в отношенията.

Това е резултата от многото "свобода" и "разбиране"... чудят се къде да отидат да пиянстват... Сега чувам някои майки: "ами те имат енергия зя изразходване"... Е, като имат енергия, защо никой не ги научи да я използват за нещо добро и полезно, а употребяват енергията си да пиянстват, да бият и тормозят по-слабия от тях.
Защото те това правят, уважаема госпожо, с парите и средствата, които вие изкарвате с тежък труд.
..

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 67310d4c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съчувствам ви мила госпожо, знам колко боли когато си наранена от детето си, даваме им всичко,а като влязат в пубертета все едно стават други деца. Помня, че като малка бях кротко дете, после към 13-14 години станах ужасно нервно дете, блъсках вратите вкъщи, заключвах се, карах се с нашите ...изобщо ужас.

После всичко се оправи,сега се разбирам добре и с двамата, обичам ги и ги уважавам, може би всяко дете минава през тази" криза на възрастта", като всяко дете я преживява по-различен начин. Мисля си все пак,че уважението винаги трябва да е на първо място,защото ако сега, на 15г., не уважава родителите си, утре няма да уважава и жена си и детето си и всички други хора покрай него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker