Трябва ли да съм ? благодарна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трябва ли да съм ? благодарна?
преди: 12 години, 13 дни, прочетена 2843 пъти
Здравейте,
Искам да ви разкажа моята история. Аз съм осиновена и това го зная от доста време, но не това, е с което искам да ви занимавам сега.
Моите родители са доста заможни, имат много хубава къща на два етажа и жилище в София.
Аз се омъжих млада на 20 години и ги помолих ако можеда поживеем малко при тях. Тогава тяхната родна дъщеря, сиреч сестра ми беше на 11години. Отказаха ми под претекста, че ще ни бъде тясно на три семейства, при положение, че вторият етаж беше заключен и никой не живееше там.
Така живяхме по квартирите около 10 години и накрая успяхме да се уредим с малка скапана къща, за която моите родители помогнаха с една трета от сумата.

Веднага прехвърлиха първият етаж на сестра ми, като казаха, че това е честно считайки парите, които са ми дали. Дълго време изплащахме заемите за тази къща, но накрая успяхме да я продадем и купихме по- сносен апартамент. Веднага майка ми убеди баща ми и прехвърлиха целият останал имот на сестра ми. Криха от мен няколко години защото не знаели как ще реагирам. До тук добре, взимаха си наем от София и си живееха супер, аз издържах студент и едва свързвах двата края, дори не го пуснаха да живее в апартамента им, защото ще си загубят наема.
Сега години по-късно майка ми е болна, сестра ми сама в цялата къща и ме молят за помощ.
Наистина не зная как да постъпя, аз бих им помогнала, но синът ми и мъжът ми са против.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 13 дни
hash: 260ee4f516
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо другите са против?

А и все пак те е отгледала, защо да не й помогнеш?

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 11a059b960
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помогни им, ако не им помогнеш, знай че може и на теб да ти се случи. Независимо какво са правили срещу теб, трябва да им се помогне, все пак приели са те, отгледали са те. Представи си ако не те бяха взели от дома какъв е щял да бъде живота ти :) Трябва да си им благодарна :)))
Момиче на 12 години :)

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 088e4a87df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А бе кво ще се занимаваш-и аз съм като твоето положение 1 към едно-давам ти малко пари, виждат, че имам някви дрехи, че ям нещо и се праат, че им дреме-а не е така. Е. и ги в г. за-нека сестра ти да се грижи за тях. Щом на сестра ти са дали повече-нека сестра ти да се грижи за тях-не им помагай грам. Помагай им толкова колкото са помогнали на тебе. Аз така ще направя с наще-ако до тогава не умра-щот мисля да се самоубия-на 17 г съм.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 13 дни
hash: 94931a7c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каква помощ искат от теб?

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: c47b23a976
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, аз мисля че трябва да им помогнеш, защото те са те отгледали, а не си израснала в дом и трябва да се радваш за това. : ) няма значение какво са правили, всеки прави грешки, но според мен трябва да и м помогнеш, не отвръщай със зло!

 
  ...


...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 5b5010556c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Тя е твой родител. Не е била права да те дели от сестра ти, дори и не кръвна те са те приели значи тя ти е сестра, но тук има една думичка "прошка", премисли какво са направили или не за теб. Като дете как са се държали с теб? Или я даваш или не, това е. Това е твоята съвест, но майката си е майка, осиновител или не, това е твоята майка. Тя те е отгледала тя те е направила човек. Мъжа ти и сина ти нямат право да искат това от теб.... избора си ти е личен. Аз лично бих простила, но все пак не съм в твоите обувки както се казва....
~Рамона~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 26d6834677
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами постъпи така, както ти подсказва сърцето ти, а не както опяват мъжът ти и синът ти...

В края на краищата хората са те отгледали - дали са ти подслон, родителски грижи, вероятно обич и най-вече шанс в живота! Колко други мислиш, че биха го направили за тебе? Може да не са били перфектни във всичко - всеки си има недостатъци и трески за дялане, всеки се бори с демоните си, но поне са се опитали. Дори и "нечестните" според теб дела с прехвърлянето и наемите са ги направили за друг един човек като тебе - за сестра ти, не за себе си.

Все пак - гледай си семейството. Това сега е твоят приоритет. А ако ти остава време, възможности и желание - помагай по малко (на родителите си, не на сестра си! ). Сестра ти сама трябва да се оправя - както ти си се оправяла. Още един (здрав, прав) човек да мъкнеш на гърба си - не е редно.

Болен родител не се оставя! Дори и да не ти е биологичен... (стига да не преиграва нещо де)

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 392532abda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Естествено, че ще им помогнеш! Все пак тези хора са те отгледали и са ти помагали. Е, може би не до толкова, колкото си очаквала, но дори и малката помощ е добра от нищото.
Това са твоите истински родители - хората, които са ти дали шанс в живота да живееш по-нормално. По-нормално от останалите деца в неравностойно положение.
Може и да не са ти построили палат, но пък имаш покрив над главата си все пак. Бъди благодарна за това!
А и какво по-благородно от това да покажеш, че въпреки очакванията си към тях, си готова да им подадеш ръка.
Направи го и ще се почувстваш по-прекрасно от всякога!

Поздрави,
Добрият вълк.

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 756289c083
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Постъпи така както ти подсказва интуицията е моя съвет.
Но аз на твое място не бих се връзвала толкова да гледам човек (предполагам на легло) който винаги ме е делил от сестра ми. Какво като е сама сестра ти, да не би да е малка? Нека си наеме болногледачка щом не смогва сама.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 5d299c7808
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти сама знаеш, че в един момент повече ще съжаляваш, ако сега не им помогнеш, отколкото ако им помогнеш.
Вътрешното удовлетворение, когато помагаш е несравнимо.

Законите са такива:
Правиш добро - получаваш зло
Не правиш добро - получаваш зло /може би майка ти в момента е болна точно поради тази причина? /

Какъв е извода? По-добре да сме добри и да помагаме, така поне ще имаме вътрешен мир.

А каков да кажем за родителите, които са отгледали с много любов децата си, и са дали всичко за тях, а децата като благодарност, ги изоставят, не се грижат за тях и още приживе се опитват да си разделят родителските пари и имущество? Тези родители продължават да обичат точно тези деца...

Това е живота. Затова се усмихвайте :)

Ом

 
  ...

...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 5924d17b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз не бих помогнала. Те открито са ви делели на свое и чуждо и са го показали най-демонстративно. Значи при къща на два етажа и апартамент, вие сте се свирали по квартири, изплащали сте заеми, издържали сте студент, а те са се ширели в охолство. И сега, когато вече са стари и немощни те търсят за миячка на старчески гъ*ове, за да не развалят рахата на "своето" дете. Щото родната принцеска не може да върши тая работа, хайде да викнем "чуждато" да изсърба неприятната част и после който откъде е дошъл.

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: e2648b1978
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много интересен въпрос.. Все едно си на пазара и всичко се изчислява в пари и имоти. Значи, ти ми даваш еди колко си и аз ще те обичам и уважавам за точно тази сума. Ни повече, ни по-малко. А да си чувала, че майката се грижи по-усилено за детето, което смята за по-слабо и неоправно? Не че не обича другото, просто му вярва повече, че може да се справя по-добре с трудностите. Хайде, върни се назад във времето и си припомни - тя грижеше ли се за теб и обичаше ли те когато ти имаше нужда от нея? Тогава забелязала си си това делене на мое и осиновено, или ви обгрижваше с любов еднакво? Ако отговора е Да, то спри да се пазариш, като една меркантилна личност. Ако имаш възможност и желание, помогни им. Ако не, да си жива и здрава и поне, да имаш малко благодарност за това че са се грижили за теб. Не всичко е пари.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: 9127b6d0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Подкрепям номер 11.

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 0d388bae06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Родителите не са родители за да ти оставят имот а за да те възпитат/отгледат. Те не са виновни за тежкото ти финансово състояние, след пълнолетие сама си си виновна, че не си си намерила по доходна работа /ти и мъжът ти/. Трябва да си им благодарна, за това което си, защото ако те не бяха те гледали 20 години какво щеше да бъдеш ти. За чий имоти щеше да мислиш сега? Щеше ли въобще да си постигнала това което си, ако не бяха те? Имотите си на който искат да оставят, помогнали са ти за първото жилище какво още искаш?
Мъжът ти и синът ти са с това убеждение, защото ти си ги настроила с годините /може би без да осъзнаваш/.
Един родител не е длъжен да осигурява целият живот на детето си било то собствено или осиновено. Това че са те осиновили не означава, че са длъжни да ти осигурят охолство до края на живота ти и да ти отгледат децата. Ти пак си тяхна дъщеря заради това което са построили от теб. Казваш имаш дете значи знаеш как се гледа/възпитава, как всеки ден строиш характер държание начин на мислене, те са ти дали това а това е толкова много и с пари са ти помогнали значи трябва да им помогнеш с всички сили.

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: da18b60360
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Те със право са против, но това, че те не са се държали добре с теб не значи че и ти трябва да се държиш отвратително. Ти се дръж като човек спрямо тях, а това те как са се държали не че не е от значение. Просто бъди човек.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 ден
hash: 879155f1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм напълно съгласна с №11. Защо чак сега те викат за помощ? Нали не са сами и любимата им дъщеря е при тях? Пари не им трябват, но и да им дотрябват да си продадат апартамента в София. Нали не живеят в него? Всички знаем колко струва едно софийско жилище. Като галената дъщеря не може да се справи, да си наемат помощница. Достатъчно си страдала! Сега е време да си починеш и да бъдеш в помощ на детето си. Аз казвам, че трябва да се вземат деца за осиновяване за да се гледат качествено, не за да ни слугуват. Аз ако бях щях да отида да ги видя, но.... до там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker