Свекървище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекървище
преди: 12 години, 28 дни, прочетена 6678 пъти
Здравейте, ето моята история. Още преди да заживеем с мъжът ми неговите родители не ме искаха за снаха, но въпреки това ние продължихме да сме заедно, забременях и заживяхме заедно в София. Тук да вметна, че сме от едно село с мъжат ми и родителите ни се познават от край време. Аз съм от нормално семейство бих казала по добро финансово за разлика от неговото.

Свекарва ми искаше друго момиче за сина си и като разбра, че сме заедно реши да се кара с майка ми, да и казва че съм боклук и да дойдат да ме приберат на село по далеч от сина им. Обажда се по телефона да каже на майка ми, че сме направили магия на сина й, в същото време баща ми взима телефона и я напсува. "Това се случва на село, а ние сме заедно с мъжът ми в София".

Както и да е, ние не обарнахме внимание на тези неща, аз си мислех, че като се появи детето ще е по различно свекърва ми ще се премири и ще забравим всичко. Баща ми наистина съжелява за това, но тя си го е търсила и куп други обиди е казала за нас. Детето се роди и тогава за първи път стъпнах в тях, преди това и синът им не го искаха заради мен.

Едно студено посрещане, нито питат детето как е нито го гледат, стояхме няколко дена и дойдохме си в София, аз им се обаждах по телефона да ги чуя няколко пъти, тя всеки път ми говореше много студено и реших да не се обаждам повече, дори веднъж ми каза коя си ти, все едно не ме е познала, дори не ми е запаметила номера в телефона си. Най гадното, е че вече с мъжъ ми се чуват много често, а мене и детето никой не пита. А моите родители се държат много добре с мъжът ми. Гадното е че мажът ми вече слуша майка си, тя каквото каже това става и ако аз кажа нещо за майка му винаги се караме.

Само свекърва ми да беше против мен пак добре, дъщерите и също бяха против.

Много случаи има още къде ми показва, че ме ненавижда но няма как да ги напиша.

Единственото което искам да съм добре с мажът ми, но той не пита мойто мнение за нищо и слуша майка си.
Дайте ми съвет какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 26 дни
hash: a0517d50c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Проблема е главно у теб авторке. Защо имаш нужда от одобрението на свекърва си нали синът й те обича? Защо искаш, след като не си ходила, от първия път да те посрещат топло? Като знаеш тяхното отношение към теб, защо им звъниш? Ако те се интересуваха щяха да дойдат!
Няколко съвета, не говори на мъжа си лоши помисли и думи за свекърва си, тя му е майка и вярвай тя не прави тази грешка да му говори против теб, кой знае какво. Не говори за сестрите на мъжа си като "дъщерите на свекървата" те са му сестри и докато те е нямало са му били най-близките. Това дали мъжът ти ще те слуша, зависи единствено и само от теб, ако ти знаеш кое как да го поднесеш като информация, той и за миг няма да послуша майка си.

 
  ...
преди: 12 години, 26 дни
hash: ebbf70580e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Толкова ли е важно за теб да те хареса точно свекървата? Не ти е на главата нали? Докато полагаш усилия тя да те хареса живота ще си мине и един ден ще се събудиш на 50-60 и ще се запиташ къде отиде младостта.
Ще ти дам един пример с моята свекърва. Когато се е омъжила е живяла няколко години със свекърва си, тя по всякакъв начин и е показвала че не я иска за снаха (била избрала друга булка за сина си). Свекърва ми се старала, старала и сама стигнала до извода, че каквото и да прави няма да я харесат. Чак като се отделили си починала буквално, въпреки че живеят много близо. Старата баба е така и до днес, държи на другата си снаха която на свой ред и показа вратата и сега живее на село сама. И до ден днешен не си признава добрините на моята свекърва, все още тя не е добрата. А моята е душа човек, майка е за всички след лошия пример който е видяла :)

 
  ...
преди: 12 години, 26 дни
hash: ad8ee52522
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Подкрепям номер 2 и смятам, че авторката няма никаква вина. Деиствително трябва да се откъсне от желанието да се харесва на всеки и всички.

Разказът на номер 2 ми е познат от отношенията свекърва-снаха в моето собствено семейство. Майка ми е жертвата, баба сега си живее сама на село, не успя да разведе нашите и си го казва дирекно - „Ех, сине, защо не се разведе, за да можем да си живеем двамата добре и да се грижиш за мен на старини“. Ето го мотивът!

Моята свекърва е гражданка и нямаме проблеми.
Нооооо.... с първата жена на мъжа ми е имала проблем. Тя го е използвала и го е тормозила, много ясно, че майка му се е активирала... Но, както казах - проблем нямам, защото не давам и поводи за такъв. Който има свекърва-селска пръчка, да не се занимава и да си гледа живота!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 26 дни
hash: da3daf311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много ви благодаря за съветите, но мъжът ми иска като отидем на село да се държа с майка му като първа приятелка. Имахме някакъв спор със свекърва ми и тя ме нарече долна и смотана, мъжът ми не каза нищо на майка си, даже отиде при нея да я успокоява. А мен кой ще ме успокоява.? Също така за първия рожден ден на детето ходихме на село, баща ми има малко кафе и там празнувахме, не бях поканила от нейната рода няколко човека, защото те не бяха дошли нито на погачата нито един път на гости да видят детето, не за мен а за детето да бяха дошли. На другия ден тези хора ги поканиха тя и мъжът ми на гости, тези хора са двете сестри на свекърва ми (да вметна че на село се канят лели, вуйни... )Тук е мястото да кажа, че нито свекъра нито свекърва ми дойдоха на р. д понеже не си говорят с моите родители(майка ми направи няколко олита да говори с нея, но.... тя си знае нейното). Също така нейните сестри или лелите на мъжът ми не са идвали, защото тя ги командва тука ще идвате, там няма да ходите. А щом аз не съм ги поканила тя ги кани вкъщи. Нека си ги кани но да не им казва, че ги кани на р. д. Аз естествено не ходих при тях защото и те много глупости са говорели зад гърба ми. Лошото е че мъжът ми не се обижда от тези неща, а аз се обиждам. Общо взето искам да ви кажа, че всички я слушат нея и мъжът и, и мъжът ми. Моят съпруг си мисли, че един път не ги е послушал и е взел мене за жена, от сега нататък трябва да ги слуша.

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: a0517d50c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Нормално е мъжът ти да иска да се държиш добре с майка му. Щом мъжът ти е защитил нея в спора замисли се дали ти си била права и защо не е защитил теб?
Щом на селото ви е прието да се канят лели/вуйни ти защо не покани лелите на мъжът си, защо оставяш роднините му да вярват, че свекървата е права в мнението си за теб? Така убеждаваш и мъжът си, че майка му е права а ти си лошата /злопаметната/. Щом искаш да правиш рожден ден на село, си длъжна да го правиш по селския обичай. С тези свой действия скоро ще загубиш мъжът си, щом на другия ден е отишъл без теб на гости значи почти си го загубила.
Това, че денят на детето ти свекърва ти го празнува е добро, не лошо, трябва да се радваш, че е взела да приема детето за своя роднина. По този начин тя признава детето а това е важно. Ако си играеш правилно картите и теб скоро ще приеме, ако не ще загубиш мъжът си.
"Лошото е че мъжът ми не се обижда от тези неща, а аз се обиждам" - нормално, той с годините им е свикнал на държанието и приказките и не ги прима навътре това трябва да направиш и ти, ако искаш да си с него. Пак по-далеч но не пропускай да ги каниш у вас на твоя територия, няма да нападат.
Това последното изречение мъжът ти казали ти го или само ти си го мислиш за него? Ако ти го е казал лошо за теб, ако ти си го мислиш глупаво от твоя страна. А може да го е казал на шега за да те издразни когато му казваш, че слуша майка си.
И запомни "говорели зад гърба ми" - Не е важно какво говорят зад гърба ти, добре си, ако щом се обърнеш мълчат! Внимавай с действията и думите с всеки изминал ден, не нараняваш роднините му а губиш мъжът си по този начин. Тя майка никога няма да ти стане, но детето ти без баща може да остави, заради твоите действия. Тя казва на мъжът ти и роднините си нещо за теб, ти им доказваш, че е права защо бе момиче?
На света почти няма свекърва харесала снаха си, всичко зависи от държанието на снахата дали ще докаже лошите мисли за себе си. Вероятността свекърва да хареса снаха си е минимална или знае, че синът и за нищо не го бива /алкохолик, побойник, нехранимайко/ или снахата е по учена, или по богата от момчето.
Свекървата като всяка майка желае нещо по добро от самата нея за детето си а всяко момиче си избира за съпруг мъж който я надвишава на чието рамо може да се опре. От там идват и раздорите снаха свекърва зависи мъжът в последствие на кой ще повярва. Той ги обича и двете но...

 
  ...


...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 1dc3705cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   ох БОЖЕЕЕЕ ГОСПОДИ, защо всички имаме такива проблеми?? !
Не искам един ден и аз да бъда такава майка.. Какво по-естествено от това синът ми да живее един ден отделен от мен, и да е щастлив?
ЗАЩО ЗА БОГА СТЕ ТАКИВА ЕГОИСТКИ БЕ, МИЛИ МАЙКИ???
Лично имам връзка от много години.. Майката на приятеля ми отсега си прави сметки как ще живее с нас един ден.
Сега живеем сами, той прави големи ремонти, тя е извън града, и казва как един ден ще дойде да живее с нас.... и да знаете, ТОВА ОТБЛЪСКВА... и някой ден ще ми писне!
Свекървите в България са като лекарските грешки-много, и в 90% от семействата!
А половината от тях са били тъпкани от свекървите си и жени под чехъл!
Авторке, до болка те разбирам! Писна ми и на мен!
И не знам докога ще издържа...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 25 дни
hash: 254ddfd71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   А какво да кажем за тъщите, които все се бъркат? Или понеже те са ваши майки - това може, а иначе не може мили "дами"? !

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: da3daf311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Да ви кажа ли какво прави тъщата, майка ми в случая, баници, кексове и какво ли не още. Подаръци на детето и не само на него, всеки път като отидем на гости. Говорим смеем се, нашите не се държат студено с мъжът ми, но май трябва и те да се държат така както с мен се държат неговите родители, та може да ме разбере. А да не говоря каква скрънза е свекървището, чак телевизия не гледа за да не харчи ток. То хората в селото ми разказваха някои неща за нея, но аз не им вярвах...

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 01bc98706c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   номер 6 съм...
тъщи, свекърви -равносилно е, но обикновено жената е по-уязвимата страна.. жената обикновено страда.
и мъжът ако я тормози, и майка му като й стъпи на врата я обезличават напълно.... докато 1 мъж-тъща, ''не-тъща'', трудно да му се качиш на главата.
И от всичко страдат децата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 25 дни
hash: da3daf311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Още нещо, беше се разболяла свк. ми и аз не исках да и се обаждам, но майка ми ме накара "тя ти е свекърва болна е жената обади и се питай как е не може така"е това прави майка ми. Нали не си говорят те и не си ходят на гости, майка ми беше и изпратила от една тяхна обща приятелка плодове, но тя все още не и говори.
Какво ли не е каза на майка ми преди да заживеем ние с мажат ми, и то пред много хора вдигнала е селска кавга, а майка ми какво прави праща и плодове. Аз знам защо праща, за да се сдобрят но оная не иска явно...

 
  ...

...
преди: 12 години, 25 дни
hash: a0517d50c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   №9 защо жената да е по-уязвима? В 21 век живеем, не сме в 19 век длъжни да живеем в къщата на свекърва. След като сами сме си купили жилище ние сме господарите в него. Ние имаме право да пуснем в него който си искаме. Свекървите да си живеят в техните домове. Ако твоят проблем е че искаш да живееш в жилище купено от свекърва ти и искаш да командваш като, че е купено от теб това вече е нахалство. Който е собственик той е в правото си да командва.

А мъжете, мъжете са доста наранени от тъщите, 99% от момичешките майки дават съвети, как да постъпи дъщеря им в даден момент а дали според мъжа й това е правилно някой пита ли го. Дават съвети дори какво и как да сготви момичето а дали мъжът й обича това ястие и дали го харесва така сготвено никой не го интересува и ако той си позволи да каже, че не е хубаво бива нападан и хулен като неблагодарник, а той може просто да не е свикнал да яде мусаката с домати вътре, може просто да обича месото алангле или рибата препържена.

А на авторката ще кажа, че майка й е права да я съветва да се държи културно и да се обади на болната майка на мъжът си. Правилно е пратила плодове на сватята си. До колкото разбирам брак не сте сключвали и за свекървата е нормално да те приема като поредната приятелка на синът си независимо, че имате дете. Тя не те е накарала да правиш секс, да забременяваш преди брака. Тя прави опит да те приеме но ти не й позволяваш, не я каниш с роднините й на детския празник. Това си е обида както те са ти върнали същото поканили са само мъжът ти на гости без теб но ти не си вдянала. Предвиждам ако не са го сторили скоро ще поканят мъжът ти с детето без теб дано се усетиш, че ти трябва да си примирената, че имаш право да казваш какво да става само у вас при мама. И че решенията свързани с детето се взимат от двамата с бащата, т.е. трябваше да го питаш той кой иска да покани от техните, а не сама да решаваш.

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: 254ddfd71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Ами ти защо си взе селянин?! Хората по селата, особено старите са такива - дребнави!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 24 дни
hash: c713f15a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Пак съм номер 6:
Мисля, че там където свекървите нямат влияние или не им минават номерата , е или когато синът е шматка или пък е лудо влюбен в жената..във всички други случаи за съжаление влияят.
Имам едни познати-мъжът е тихичък, жената е по-оперена, а свекъвата е злобна...ех да видите как не й минават номерата на свекървата тука. синът й винаги си защитава жената.

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: b36983630b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Мъжете винаги се влияят от майките си. Те си имат специална връзка, неприкосновена!!! В жена си също търсят майка, но с още някой допълнителни функции;) Някой майки сякаш живеят, за да тровят живота на снахите си, а ако мъжът беше на място щеше да защитава семейството си, а не майка си...В тази война никога няма да победиш. Докато някой ден Тя не си отиде от този свят....дръж се дотогава:)

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: ebbf70580e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Защо изобщо трябва да се води война? Кому е нужна бе хора?
Да мъжете търсят в жена си собствената си майка. Съдя по моя мъж трябваха му 2-3 години за да осъзнае в пълна сила че аз не съм мама (не готвя точно като нея например) и някои неща са си само между тях двамата, аз не желая да се бъркам. И мисля че така е правилно. Всеки е господар в собствения си дом и само там може да се налага (ако това му е целта). На свекърва си гледам като на човек с повече житейски опит от който мога да взема пример а не да променям като нещо не ми допада.
Поне за момента няма изгледи да стана свекърва, но се очертава два пъти да съм тъща и от сега съм си обещала непоискани съвети да не давам и да не настройвам младите един срещу друг, от това можем само да изгубим всички страни.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 24 дни
hash: a0517d50c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   №16 Доста си права но проблемите със свекървите са такива, че в повечето случай снахите имат някакви надежди който се оказват нереални. Снахите искат уредено от свекърите самостоятелно жилище и свекърите да се грижат за младите с подаръци и баници, както мама се е грижила досега за момичето си, а като видят, че номерът не върви остават учудени и им трябват няколко годинки да разберат, че вече те са големите и те са длъжни да поемат всички задължения. И аз бях така и на мен ми трябваха 2-3 годинки да се осъзная, че не мога да очаквам жилище и не мога да очаквам някой да ме приема и обича, както ме обича мъжът ми и родителите ми.
Ако питаш авторката кой плати безалкохолното или тортата на детето й за рождения ден, тя ще отговори тати. Младото момиче е право да не разбира защо свекъра не поема плащане или поне голям подарък избран от нея, но ще дойде време и ще разбере, че вече тя е майката и тя трябва да поема разходите а другите /баби и дядовци/ ще дават ако са на кеф. Ще разбере, че кефът на бабите идва от нейното държание. Всички знаем, че в бг сега е трудно да отглеждаш дори едно дете без помощ от баби, особено ако си на квартира.
Та изводът ми е че в 90% случаите снахите не разбират, че свекървите вече не са длъжни на синовете си и трябва да се уважават заради това, че са отгледали толкова добре момчетата си, че да се влюбиш и да се омъжиш за тях, а не за да ти направят баница и да ти дадат жилище.

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: da3daf311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Авторката

майка ми също е свекърва прави баници и всичко както на мен така и за брат ми и снаха ни. Майка ми е човек държи се много мило и с мажат ми а свекарвището нищо не прави държи се студено след толкова опити от моя страна няма никакво подобрение, е няма как да зависи от мен нейното държание.Никой не иска жилище от нея....нямам думи.....

№8 и №11 аз съм ги писала :)

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: 255f20915b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Какви свекърви имате Вие бе хора - ужас.
Аз пък се разбирам много добре със свекърва ми. Приятелки сме, постоянно сме в тях или в Нас. пием си кафето заедно, помага ми много и с детето и в къщи и на работното ми място. И винаги сме комбина срещу съпруга ми. Защитаваме се много и не можем без да се видим един ден.
Пожелавам и на Вас една толкова добра свекърва, като моята.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 20 дни
hash: a0517d50c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Авторке за сега обясняваш във всичките си коментари каква не трябва да бъде свекърва ти. Обясни ни каква трябва да бъде за да разберем точно какво искаш. Много голямо желание имам да ти "дам съвет какво да правиш" но не виждам засега нищо кой знае какво у свекърва ти, освен студеното държание. Какво искаш да те посреща топло ли? Това ли е проблема? Да те посреща с радост.
Коментара за жилището беше насочен към №6, не към теб. №6 обяснява, че мъжът й прави ремонт и свекървата ще се мести при тях, но забравя, че свекървата или е собственик на жилището което ремонтират или поне мъжът й полу собственик. Ако жилището беше на снахата, свекървата нямаше да иска да се мести при тях, а дори да искаше снахата като собственик е в пълното си право да не я приеме.

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: e93225d9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Оф, авторке, баниците и кексовете ли са критерий за това дали свекървата е добра или лоша. Ами щом се държи студено с теб - не се навирай. Очевидно не те харесва, не е задължително всички да те обичат. Живей си твоя живот, коткай си мъжа и това е. Нещо много елементарно като мислене ми звучиш, а и грамотността ти куца. Бъди малко по съвременна жена, остави това село, нали вече си "у Софето".

 
  ...

...
преди: 12 години, 18 дни
hash: 15b4af6115
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

22.   Оф стига сте се заяждали. Авторке, аз съм дъщеря на майка, която има същите проблеми със свекърва си, само че баба ми все още не й го е казала в очите(имам предвид всичко което мисли за нея) но за сметка на това го прави очевидно. И баба ми и дядо ми са много лицемерни хора. Заради майка намразиха и мен. Като бях дете се държаха ужасно с мен. Не ме обичаха, мачкаха ми самочувствието с кеф, правиха ми забележки за най-малкото нещо, и боготворяха другата си внучка(дъщерята на брата на баща ми, демек първата ми братовчедка).

Майка ми винаги се е старала като теб да се държи добре с тях, но каквото и да прави те никога няма да я харесат. Така че, единственият съвет, който мога да ти дам като що-годе страничен наблюдател е - НЕ СЕ ДРЪЖ МИЛО С ТЯХ! Дръж се безразлично! Не им прави четки, ама за нищо на света! Не поверявай детето си на тях, защото покрай теб ще намразят и него! Не ходи при тях, кажи на съпруга си да си гледа работата...няма да се държиш мило с човек, който те обижда и очевидно няма да си промени мнението за теб каквото и да правиш.

В случая трябва да ти се извини тя, не ти. Не си виновна. Тя не те иска...ами като не те иска, ти пък недей да й се натрисаш, какво ти пука дали те харесва тая? Кажи и на мъжа си, че ако искате да си запазите семейството, ТОЙ трябва да се застъпва за теб, а не позволява на оная да те тъпче...а ако го прави всеки път - поне да те защитава и да не очаква от теб да преглътваш всеки път унижението и да й правиш четки!

Поговори с него! Кажи му, че повече няма да търпиш такова отношение от нейна страна! Нека ТЯ ти се извини, ти няма за какво да й се извиняваш. Аре като му е толкова лесно да те манипулира, да отида и да поговори с нея, и да види, че каквото и да прави тя няма да си промени лошото отношение, а ти не си длъжна да го търпиш цял живот, като си слагаш маски все едно нищо не е станало!!!!!!!! Ако не го направи това, направо си събирай багажа и бягай при вашите, докато не му дойде умът!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ce5ca86467
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   /И аз имам този проблем. Но каквото и да правя угодия няма. Трябва да сме артисти но това не се отдава на всеки. Гледах я по болници и тн и тн и накрая само тарси поводи да се заяжда. Настроива сина си прави интриги занимава се сдребнави неща. Мисля да го напусна ако продалжава да се даржи като фуста. И това трябва да направи всяка уважаваща себе си жена.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b1ab510881
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   1. Не води война с нея, но и не скланяй глава - не се поддавай на провокации, но не бъди и прекалено мила. Не се интересувай дали е болна или здрава, не й звъни, не изисквай.

2. Никога не поставяй един мъж пред избор между майка му и жена съм - изборът може и да не ти харесва. А и не това е начинът.

3. Прекъсни всякакъв контакт със свекървата - не ходи на гости примерно. Поговори с мъжа ти. Кажи хубави думи за нея. Обясни му, че проблемът е в теб. Не искаш да дигаш кръвното на майка му, не искаш да ги притесняваш и т. н., но най-вече не се чувстваш добре там, но се радваш, че той ще ходи и че детето ви ще вижда баба си и дядо си. Бъди твърда в позицията си по този въпрос, използвай разумни аргументи, без да обвиняваш или нападаш семейството му. Кажи му, че всеки път като ходиш ги притесняваш, а те не заслужават това. Бъди на негова страна, а не го поставяй между чука и наковалнята.

4. Информирай се за синдромът " мамино синче". Книги, признаци, проблеми и начините на справяне с тях.

5. Уважавай себе си, ако искаш да те уважават. Не тъпчи достойнството си, само защото другите така ти казват. Не може един човек да те унижава и обижда, а ти да се обаждаш и да го питаш как е. Тежи си на мястото и изисквай САМО уважение към твоята личност. Признание или мило отношение не е необходимо. Колкото повече отстъпваш, толкова повече ще те нападат. Никога не показвай, че те нараняват, защото точно това целят. Давам пример - ако отново има обиди, винаги можеш да вземеш отношение ( длъжна си да вземеш отношение! ) и да кажеш ( задължително пред всички), че това отношение не е подходящо за един възпитан човек. Че не им отива на годините и че е лош пример за внуците им. Не бъди рязка, не прави скандал, не се заяждай, не повишавай тон. Съди поведението, а не хората!
Усмихвай се се, не бъди агресивна, бъди силна и спокойна. Давай и изисквай уважение.

Успех!

Фортуна

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1bec8ea81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

25.   Старите и злобни хора не могат да се променят. Те са енергиини вампири. Някои хора са си просто такива. злобни и студени. Няма рецепта, има само един вариянт и тои е да си гледаме живота и да не се ядосваме за глупости. Трудно е и аз не мога да се справя. Дразни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 42a7ddace8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Ами да почне да слуща майка си след време, след като се е опълчил и те е вземал, значи този човек е почнал да изстива към тебе. Трябва да преосмишлиш живота си с него и да видиш къде е проблема между вас. Да се опиташ да те заобича както преди, и да не се влияе от майка, си и да те защитава. Той сигорно се е разочаровал нещо от брака си с тебе, и сега се влияе от нея и си казва майка беше права. Опитай се да му завъртиш главата отново, че само ти да си важна, а когато сте щастливи така между другото подхващай темата докога така ще се държи майка му с тебе, ако го обича защо не се радва да бъдете щастливи а се опитва да ви раздели. Дори ако съм на твое място сама ще отида и ще я запитам защо го прави, по ли ще се радва да се разведете и хората да ви одумват и да направите едно дете нещастно. Той ако е мъж на място ще те защитава, и ще и постави ултиматимум, или те приема или губи всички ви. Аз също не бях желана от моята свекърва, но мъжът ми не и позволи в мое присъствие дума да ме обиди като ме взе в тях. След време много се карахме с него, и тя тогава се месеше в скандалите ни и го защитаваше него. Веднъж ми каза много тежки думи, щяхме да се бием дори със нея, но мъжът ми само застана между нас да не се хванем за косите и не взе нито нейната страна нито моята. Аз естествено се обидих, че не ме защити и си събрах багажа и хайде при наще. Цяла седмица вървя и ми се моли да се върна, но аз му казах че няма да стъпя повече там, защото това е домът на майка му. Накрая ме предума да се върна и нито дума не говорих с майка му цял ден, а на другият ден като останахме сами с нея, а моя отиде на работа тя дойде и се извини. Поговорихме си с нея и от тогава тя не се меси в караниците ни, дори почна да ме уважава повече и от него, защото аз и показах, че той е виновен и няма причина тя мен да напада за да го защитава. От тогава имам най прекрасната свекърва, обичам я повече и от родна майка. Сутрин кафе ми прави, готви, шета, а мен ме оставя да спя до 10ч, че чак понякога ми е неудобно, а аз не съм някое дете, жена съм на 35г. Гледа ми детето и отношенията ни са много добри, а отначало не ме искаше. Казвам си, че когато се наложи един ден аз да я гледам, ще и се отблагодаря за всичко което тя прави сега за мен, защото тя наистина го заслужава. Единственият проблем ми е, че не мога да и казвам, , майко, , бях почнала по едно време, но след скандала когато щяхме да се бием нещо ми заседна и не мога да се обърна така към нея. Не че не съм забравила, простила, че не я обичам, ами просто нещо ме стиска за гърлото и не мога да и кажа, го заслужава. Аз доста се отплеснах с моята история, но ти показвам, че има начин да промениш свекърва си. Просто я спечели по някакъв начин, накарай я да те погледне с други очи. А мъжът си го накарай да избере с тебе ли ще е женен или с майка си. Ако трябва, в смисъл ако тя е на работа, при едно такова скарване заради нея, събери си багажа, тръсни им детето те да го гледат и си върви при ваште. Да видиш тогава колко ще те заобичат като трябва те да се грижат за детето, защото не могат да ходят на работа и за дете да мислят, тогава ще разберат каде е твоето място. Дано с нещо съм ти помогнала, не ти знам живота, но има варианти да и промениш мнението за тебе.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 62936a9df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Не хули техните пред него, така ще ги заобича още повече, ти нямаш интерес от това!
И моят мъж беше зашит в началото за майка си - от петък като тръгнехме за скапаното им село - прибирахме се в София чак в понеделник сутринта за работа. Но аз не насилих нещата. Майка му като всяка селска жена на няколко пъти изпростя в реакциите си, мъжът ми също се усети и се засрами, а аз елегантно яхнах метлата и зачуруликах "Виждаш ли, вече колко малко трябва да се вслушваме в съветите на възрастните хора? Те първо се променят с годините и не са това, което са били и второ нямат реална представа за съвременния свят... " Накарай я до се почувства глупава и смешна пред сина й, все ще дойде такъв момент - не го пропускай! И не допускай да се забрави! Това е страхотен коз, аз имам такива няколко и ми вършат супер работа. Сега само като ми каже "мама" аз индиректно, завоалирано и по друг повод напомням за нейните издънки и той потъва в земята от срам. Вече не му се ходи там за да не вземе старицата пак го изложи като изсе.. накое лай..!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 33faf0c41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Абе да ви кажа просто като с еожени момчето, майката трябва да не досажда в семейството. Ако е помолят за помощ, да дойде, ако не и искат помощта, заради скандалите, които прави да не идва. В крайна сметка, тя не е роднина на жената, а святя, а сватовството не е истинско родство. И приятелка - не е в семейството. При това положение няма ли взаимно уважение и ако свекървата си мисли, че някакви права в новото семейство, ами няма. Ако се държи добре, ще и отвърнат добро, ако идва в чуждото семейство с желание да заеме мястото на жената или само да види детето си, да прави това в нейната къща, а не вече в чуждия дом. Толкова.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 33faf0c41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Абе да ви кажа просто като с еожени момчето, майката трябва да не досажда в семейството. Ако е помолят за помощ, да дойде, ако не и искат помощта, заради скандалите, които прави да не идва. В крайна сметка, тя не е роднина на жената, а святя, а сватовството не е истинско родство. И приятелка - не е в семейството. При това положение няма ли взаимно уважение и ако свекървата си мисли, че някакви права в новото семейство, ами няма. Ако се държи добре, ще и отвърнат добро, ако идва в чуждото семейство с желание да заеме мястото на жената или само да види детето си, да прави това в нейната къща, а не вече в чуждия дом. Толкова. Много объркани разбирания имате. Жената не е длъжна на майката на съпругът си, нито по роднинска линия, нито по приятелска. Ако те уважава, уважавай, ако се опитва да ти пречи в дома- изгини я, както ще постъпиш с чужд човек или провинил се приятел.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6ab655cafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Искам да кажа само едно нещо. Когато един мъж не е с жена си, а слуша майка си от това семейство не става!!! Жената е по-слаба и няма как да се пребори сама. А те са нагли и нахални и докато не разделят семейството не спират! Изпитах го на гърба си. Майка му е толкова нагла, че чак поиска да и прехвърля детето законно! Тя накара сина и да ме зареже с бебе на тридесет дена и той ни заряза без да се интересува изобщо от детето крие се. Мама така му е казала и той изпълнява. От това по-голяма наглост няма!!! Така, че всичко си зависи на какви хора ще попаднеш. Ако са прости и невъзпитани тежко ти и горко. Един мъж, който слуша майка си не е мъж той е просто една мижитурка мамино синче! Няма значение тъщи свекърви всимко си е до човека.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 19c0b8c33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Уважението се заслужава, не се полага. Нито свекървата е длъжна да ви харесва, нито вие да й се мазните. Аз на твое място щях да тропна с крак, да каже че няма да ходя при нея, нито тя да идва вкъщи. Достъп до детето - никакъв. Тя си казва, че не те иска, ти ще й цепиш басма. По никакъв начин не си й длъжна. Мъжът ти иска... И ти искаш спокойствие и семейно щастие, но на него не му дреме, нали? Като иска мама, да си ходи при нея. Детето по закон си остава при теб!
Аман от дърти свекърви. Престанете да развеждате семейства от злоба, егоизъм, ревност и желание да сте номер 1 за синовете вместо за мъжете си!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: aa0b148d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Свекървата не те е харесвала отначало по някаква причина и едва ли някога ще те хареса и приеме.Вие сте от едно село и хората се знаят кой какъв е.Може да има своите причини да не те харесва-теб или семейството ти.Тя си знае...но очевидно не те е искала за снаха.И за нея е много трудно като не те харесва отначало да те приеме и да се прави,че те харесва.

Ти като знаеш ,че не си желана имаш два пътя-или да се разкараш от живота на сина(някои ще кажат от какъв зор пък да се разделям с любимия човек заради майка му) или да я игнорираш и да ожените.Обаче при втория случай никой не ти дава гаранция,че нещо ще се промени и ще те харесат някой ден...А живота в такива отношения става ад-кавги и разправии до безкрай.Колкото и да се стараеш да се покажеш в добра светлина,не те харесват и това е.
Ти си избрала второто...и това са последствията.Когато не става,не става.

Отдаличи се от тях и не очаквай да те харесват...Синът им да си ги посещава сам.Но ти едва ли ще бъдеш харесана и приета някога.Така ще е ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker