Майка ми пие, как да и помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми пие, как да и помогна?
преди: 12 години, 28 дни, прочетена 3015 пъти
Здравейте! Досега не съм споделял истории тук, но смятам, че бихте могли да ми бъдете полезни и да отправите към мен някой полезен съвет относно един голям семеен проблем!

Майка ми пие. Много я обичам, уважам, но поведението и след като се напие става непоносимо дразнещо и започва да говори за баща ми, който пък от своя страна не работи в града, в който живеем с майка. Той си има любовница, престраши се да ми я покаже, сподели с мен и ме помоли да не казвам на майка, но тя така или иначе разбра и може би това много я нарани и затова започна да пие.

Пие вече 1 година, като напоследък в големи количества. Чесно казано дори бих могъл да я нарека алкохоличка, защото тези прояви ги има всяка вечер.

Опитвам се да и помогна, казвам и че знам, че пие, но на нея не и пука-тя просто го прави! Дори не си крие алкохола, просто по никакъв начин не е заинтересована от това, че синът и знае за това, което прави и не го одобрявам!! Питах я защо го прави, а тя ми каза, че просто според нея не било нормално след като се прибере от работа (работата и е доста тежка и изморителна, разбирам я) да пие вода или безалкохолно.

Аз не съм на това мнение, защото повечето ми приятели пият, за разлика от мен. Аз просто изпитвам ужас към алкохола! А и при положение, че живея в една къща с алкохоличка, която много обичам и ценя, просто не бих се осмелил да опитам, да се пристрастя като нея и да се превърна в това, което е!

ТА.. проблемът е че майка ми пие много.. като се напие започва да говори за баща ми.. че скоро ще се разведат, че ще ме остави под негова грижа и ще замине за някъде, без да ми се обажда, както той прави... с изключение на това, че знам къде живее и се чуваме всяка вечер! Не оправдавам баща ми, аз дори го обвинявам, че е виновен за това нейно състояние. Може би просто иска да бъде обичана, не само от сина си, но и от мъж, да бъде подкрепяна и да и помага...! МОЛЯ ВИ, ИМА ЛИ ПРИ ВАС СЛУЧАЙ МАЙКА ВИ ДА ПИЕ МНОГО АЛКОХОЛ... НА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ОТ ГРАДА, МАЙКА МУ ПО ЕДНО ВРЕМЕ СЪЩО БЕШЕ ТАКА, НО СИ НАМЕРИ ЛЮБОВНИК И СЕГА НЕ СЕ ДЪРЖИ ТАКА! ИСКАМ ДА ПОМОГНА НА МАЙКА МИ ДА СПРЕ ДА ПИЕ И ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО ЛУДА.... КАК МОГА ДА ГО НАПРАВЯ? МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ.. УСЕЩАМ КАК Я ЗАГУБВАМ.. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 27 дни
hash: 82d9ca5dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи, няма ли желание да си помогне сама, няма и ти как да помогнеш. Аз те разбирам отлично, защото имам подобен проблем с майка ми, но у нас като се караме и тя отрича, че е пияна, ама да знаеш, че това си е характерна черта за всички употребяващи алкохол. Никога няма да си признаят, ако ще и да се подпира на стената, няма да признаят! За тая работа, трябва воля от нейна страна и по малко нерви от твоя.
Знам, че от пияна жена по неприятно няма, така че те разбирам напълно, но не знам какво да ти кажа. То и аз не съм си решил проблема още. Вярвам, че при теб ще има успех и ти го пожелавам от сърце. :) Ще следя темата.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: d1b8445179
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега: това е само идея. Драстична е, но може и да сработи! Моля авторът да не се обижда.
Пий с нея! Натаралянквай се като свиня, или поне играй театър, за да не се тровиш, че правиш така. Повръщай и сери по пода пред очите й. Издавай животински звуци. Може би наблюдавайки всичко това, нещо в нея ще прещракне и ще се отврати.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: b7eeed642b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   ОТ АВТОРА:
Благодаря ви за съветите...! До коментар №2 - мисля, че е малко преувеличено... Смисъл, да се правя на такъв, какъвто не съм, нещо не ми ходи и не ми се получава. Колкото до пиенето с нея, правил съм така, но не помага, а дори влошава нещата. По този начин тя остава с грешното впечатление, че одобрявам това, което прави! :( Просто е много трудно да промениш тези хора, които пият. Само, ако и слагам хапчета в бутилките с алкохол, може би е по-ефикасно. Не съм го пробвал, защото ме е страх да не разбере, че, разбере ли, лошо ми се пише!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker