Живея на квартира вече трета година и този факт ужасно ме потиска - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живея на квартира вече трета година и този факт ужасно ме потиска
преди: 15 години, 4 месеца, прочетена 6118 пъти
Може би на някои от Вас ще му прозвучи доста глупаво, но проблемът ми е, че живея на квартира, вече трета година и този факт ужасно ме потиска. Не съм програмирана по този начин и животът в чужда къща ме потиска ужасно. За съжаление изплащам заем и нямам възможност да закупя жилище с нов кредит. Явно децата ми, които са големи и живеят отделно от мен също изпитват неприятно чувство от този факт. Как да изляза от тази ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 4 месеца
hash: 3d6034a9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре е да имаш място, където да ти е приятно. Създай си твое кътче! Не всеки има свой дом, но дори и под наем - това си е твоето кътче!

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 0748d0f298
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да учиш гръцки.
Заминавай за Гърция. Гледай възрастни хора.
Преглъщай несгодите 3-4 години и междувременно тегли кредит.
Ипотекирай жилището. Дай го под наем и изплащай кредита от чужбина.
Това е единият начин.

Другият - както си решиш....

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 07b040ad5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти чуваш ли се? Ами ако при тебе е така аз да ида да се хвърля от терасата!!! Живеем със съпруга ми на квартира от 6 години. Имаме заем - за наште доходи сравнително голям и не можем да си позволим собствено жилище, а поради тези причини не можем да си позволим и дете. Ако спра работа оставаме на улицата! Та мойто как е?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 2ed1a1e016
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изплати си заема и по-натам! Просто потърпи още.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 75ee20fcd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Разбирам те, и аз живея под наем от близо 7 години, междувременно се омъжих и родих дете, което е вече почти на шест години. И мен ме подтиска квартирата понякога, дразня се от много неща, но засега изгледи за собствено жилище няма, така че си стоим тук и гледаме да си прекарваме добре. Общо взето се получава!

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f6bc24de47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защо децата ти да са недоволни от факта, че си на квартира? И аз съм на квартира, а за разлика от тебе дори нямам никаква надежда за свое жилище. Поне се радвам, че имам работа. И на мене ми тежи факта, че живея на квартира, но не мога и кредит да тегля, защото съм "на годинки" - имам по-малко от 15 години до пенсия, а кредити на такива банките не дават. :-( Децата ми също живеят на квартира, защото баща им с любовницата живее в апартамента - семейното ни жилище, което доизплатихме заедно с него, но нотариално се води на майка му и на него... Важното е да сме живи и здрави! Ще видим какво ни готви съдбата по-нататък. :-) Така, че не унивай, скъпа! Бъди жива и здрава и нека сърцето ти да не таи безпокойство, а само доброта! :-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fe723b47b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Изобщо не се притеснявайте от живеенето под наем. България вече се опитва да се променя, трява обаче да се промени и мисленето. Тук то е ужасно ретроградно - да си собственик на кутийка, неремонтирана от години, но да е твоя! Та това е абсурд. Заслужава си да си собственик, ако разполагаш с много пари и си купиш истинско жилище. Ако си от Средната класа /по-горни или по-долни слоеве/ съвсем нормално е да си живееш под наем и да имаш готовност да си мобилен - живеещ в квартал, после в центъра, ако искаш да почувстваш по-добра атмосфера, отколокот в кварталите, примерно... Така че, няма място за притеснение, по-скоро подобни решения са похвални!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8e04ae6e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке не пишеш нито на колко си години нито защо от три години си на квартира казваш децата ти големи значи досега някъде си била в свое жилище. Ако си го продала и похарчила парите никък не е честно да те сравняваме с младежите, който сега мечтаят за собствено гнездо. Пък и заем си теглила, за какво, изглежда не е за жилище, ако е за здраве, влезам ти в положение, ако е за нещо друго каквото и да било искала си го сега трябва да го платиш.

Живях след сватбата 9 години по квартири, теглихме заем, сега живеем в свой дом, трудно е да изплащаме заема но сме млади, все още и имаме надежди.

Затова не го разбирам да имаш големи деца дългогодишен брак, дългогодишен стаж и като българин да не си помислил за жилище до момента. Идва един момент в който ни говорят, че всички чужденци живеели под наем, ок, но можем ли да се сравняваме с тях, не разбира се.

Докато чужденците могат на преклонна възраст да си позволят с пенсийте си да живеят на квартира и да се издържат или да си платят за старчески дом, то ние с нашите пенсий нищо подобно не можем да си позволим, най-евтиния старчески дом е 450лв а и други разходи имаш, дори да получаваш 450лв пенсия един бонбон не можеш си купи, значи трябва и да ти остават.

В същият момент това е най-ниската сума за старчески дом за хора който могат да се самообслужват сами, ами не дай си боже да остареем и да се разболеем какво правим, а да ще сме "мобилни" от къщата на сина към къщата на зетя, а те с какво са ни длъжни.

На младите ще кажа въобще не се залъгвайте, че мобилност в младоста е равно на мобилност на старини, а всички остаряват.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fe723b47b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Лелеееееееееее, колко сте назад в мисленето всичките. Браво на господина или госпожата от 7. - наистина, жевеете в дупки, а не излезете под наем, където ще имате само текущите разходи и естествено плащането на наема, СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ! Българите затова са такива изостанали - защото само мислят "на старини" кой щял да ги гледа и къде да живеят. Затова се блъскайте 10 души в един апартамент, ама да е ваш! Ужас и драма! Като гледам как мислят млади хора също - поне за такива се представят - настръхвам. Станете малко по-отговарящи на времето, не живейте повече в 18 -ти или в 19-ти век! Чао!!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8e04ae6e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9/7 виждаме с просто око, че си един и същ, няма смисъл да хвалиш сам себе си. Дай идея на авторкота която изглежда е над 45, защото има големи деца. След 10 години като вземе пенсия от средно 250 лв, ако вземе и толкова, как да плаща разходите и квартирата която й предлагаш и да живее независима от децата си. В Бг няма квартира под 200 лв да те информирам ако си в чужбина.

Тези който според теб живеем в 18 век просто имаме пример как родителите ни и бабите ни в 21 век живеят с Бг пенсия, и учудващо все още са живи. Ако си в Бг пробвай един месец да си покриеш разходите и квартирата с 200лв да видим дали ще мислиш по същия начин. Ако успееш да уживееш кажи рецептата. Ще сме благодарни.
Затова Българите си взимаме собствено жилище за да не сме накуп 10 човека при мама и като минат 20 годинки да не сме на гърба на децата си с тези пенсийчици.

Пробвай тази рецепта: Скоро гледах TV как българин се хранел само с слънчева светлина. Че какво му е, излизаш на терасата на "квартирата", наяждаш се и не ти трябва хранителен магазин, дори аптека не ти е нужна то слънцето лекува.

Човек докато е млад трябва да мисли за старините си, не да похарчва целия си доход и като стане на 60 да мизерства защото не си е купил/построил жилище. Всяка животно на света докато е младо си прави собствено жилище/гнездо/хралупа вие като по умни живейте по квартири, а в момент когато не можете да изкарвате достатъчно за квартира пак ще си говорим.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b027e1a173
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Авторке, има възможност да си купиш жилище в някое село, близо да град. В много села хубави, масивни къщи се продават за смешни пари. Но естествено ще трябва да живееш на село с всичките преимущества и недостатъци, произтичащи от това. В нашия край се продават хубави къщи по 6-7 хил. лв, по-малките се намират и за 2-3 хил. лв. Така ще имаш и дворче и можеш да си помогнеш с прехраната като излезеш в пенсия.

Моят съвет е да закупиш такава къщичка сега, докато все още работиш, постепенно да я отремонтираш - тази година едно, следващата друго, като посъбереш някой лев. Така като се пенсионираш ще имаш готово жилище, в което да се нанесеш и де си караш старините на спокойствие.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b9d061f444
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   А аз се чудя изобщо как е възможно това в страна дето доходите са по-ниски от африканските.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker