Проблеми с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97792)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23015)
 Секс и интимност (11342)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4906)
 Здраве (7880)
 Спорт и красота (4117)
 На работното място (2205)
 Образование (6019)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13354)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с майка ми
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3006 пъти
От три години нашите са разведени, а аз живея при баща ми.. На всичките си приятелки казвам, че живея при него, защото майка ми живее далече и, за да не напусна училище съм при него.. Истината е, че живея при него, защото не искам да живея при майка ми..

От може би 2-3 години се е научила да си попийва.. Когато почне не се усеща, че трябва да спре.. Когато съм била с нея много пъти се е напивала пред мен.. Почва да ме обижда.. За това знаят само 2 мой приятелки, които са сестри.. Те знаят това, защото майките ни се познават от много време и тяхната майка знае каква е майка ми.. Дори много пъти тя ме е измъквала от моята майка...

С течение на времето те се скараха, защото майка ми е двуличница... Тя ми забрани да общувам с тях, но аз поддържах връзка с тях.. Все пак ние бяхме най-добри приятелки.. Но ето, че един ден се скарах с тях заради майка ми, но това е друга история... Много бих искала да споделя на една приятелка с която си станахме много близки, но ме е страх, защото кой знае какво ще си помисли за мен.. Бих искала да отида на психолог, но нямам вяра в хората... Много пъти съм се опитвала да говоря нормално с нея, но тя не разбира от дума и почва да ми крещи, че съм неблагодарница и други... Когато се опитвам да ? кажа, че не трябва да пие тя започва да ми говори нещо от сорта: Ти какво намекваш, че майка ти е пияница ли? Също така имахме магазинче преди време 2-3 години все още нашите бяха заедно... Не знам точно какво стана, но когато затвориха стана нещо странно.. Хората който бяха клиенти дори не ме поглеждаха.. Имам чувството, че ме гледаха с презрение.. Много пъти съм си задавала въпроса защо, но така и не успях да си отговоря.. Тези мой две приятелки за които споменах по-горе са ми казвали, че хората са си мислили, че ще стана, като нея за това може би така са се държали... Много пъти съм искала да изкрещя пред всички: „Хора аз няма да стана, като нея, аз съм съвсем различен човек"

Също така когато съм навън на някоя детска площадка където има майки с децата си много пъти съм си мислила на ум.. , , Защо и аз нямам нормална майка, като другите деца" Когато са се развеждали мама е видяла една приятелка на баба (майката на тати) Тя (приятелката на баба) я е попитала какво ще стане с мене.. Няма ли да ме вземе, а тя отговорила: „ Не ме интересува да си я гледат да си я хранят" Знам, че баба ми не би ме излъгала за такова нещо, защото тя не е такъв човек... Вече не знам как да говоря с нея... Задавала съм си въпроса дали я обичам, но малко по малко стигам до извода, че не я... Как да постъпя, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6155bdbbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   ПИянството много трудно се лекува, ако изобщо се стигне дотам. Ако майка ти е сама, няма и кой да я накара да ходи да се лекува. Да не говорим, че предпоставки за пиянството и можа да са безработица, липса на пари, самота, чувство за вина, депресия и т.н. и ако не се справи с всички причини, няма да надмогне и пиянството - то е саморазрушаване и води до самоунищожаване. А това, че била казала нещо си лошо - да, хората казват какви ли не глупости в яда си и в отчаянието си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: abe2bed929
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Живей си собствения живот нали имаш баща с който живееш и те обича. Никой не си избира родителите. А дали баба ти лъже или нейната приятелка, въобще не се замисляй, няма значение, щом баба ти ти го е казала значи тя не е добър човек. Дори да предположим, че майка ти го е казала, което е малко вероятно, баба ти защо не те е предпазила от това да го знаеш?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3f3576b011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Позната ситуация.. и ако ще те успокои, и нашите са на път да се развеждат.. баща ми си има любовници, а майка ми страда заради липса на мъжко присъствие и пие много.. Аз живея при майка, и когато сме разговаряли по този въпрос, подхваща теми свързани с баща ми, от сорта: "Ти вече няма ли да си събираш багажериите и да се изнасяш при баща ти? , "Критикувай ме, а баща ти? Той може да си чука любовниците на воля? ! "... и това много ме наранява, защото съм още на 15.. 3-те годинки при майка не знам как ще ги искарам, но предполагам с голяма мъка...

Та, познато ми е чувството, което изпитваш... Но те съветвам да си останеш при баща ти, поне при тези обстоятелства и не го мисли! Живей си живота, раздавай се на макс... така са устроени хората-едни страдат, като нас.. други си живеят с удоволствие!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 52fc29ede9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не разбрах къде е проблема/драмата, за която ни питаш...? Обичаш я много ясно, всяко дете обича майка си, колкото и ужасен човек да е, няма как да не я обичаш. Може да НЕ си привързана, за не се нуждаеш, да нямаш нужда да я слушаш, но все пак да я обичаш! Не клиентите не са те гледали, защото са си мислили, че ще станеш като нея, гледали са те, защото са се чудили как се справяш ти, какво ти се случва, как го изживяваш, как те възпитават.

Няма смисъл да говориш за това с майка си, когато човек не иска да слуша- той не слуша, а изопачава, обижда, вика и се чувства неразбран. Когато тръгне да пие повечко пред теб и кажи, че искаш да лягаш и я помоли да не вдига шум, понеже виждаш, че е пийнала и е нормално да иска да си прави кефа и ти го знаеш. - Лек внимателен намек, който няма да приеме за обида от собственото си дете. В момента и двете се чувствате някак и двете си викате " тя не ме разбира; не мога да и обясня"... мхмм... опитай се да видиш нейната гледна точка. За нея тя си пие нормално количество (не,надали се усеща) ти я обвиняваш в алкохолизъм ( наистина не се усеща, колко пие), детето и я упреква и обижда (така го приема тя) ...Но от друга страна и ти си си права за себе си и за доста хора. Въпрос на гледна точка е.

В крайна сметка ти си решаваш какво и на кого да споделяш, надали някой ще те обвини в каквото и да е било, защото живееш при баща си. Просто им казваш- С баща ми се чувствам по-сигурна, той е внимателен с действията си пред мен, намира време за мен и майка ми сама е казвала, че при нея не съм на сигурно място.Тя работи, а ако не го прави иска да се отпуска (пие де), а аз не искам да и преча. - не е 100% истина, но не е лъжа. Пък и никой не е казал, че си длъжна да съобщаваш цялата истина, всичките си чувства и мислите си, достатъчно е да кажеш най-важното, за да не ги лъжеш, ако питат. Отговаряй малко по-лаконично, това е.
Зу-За

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 19e3e060eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Един ден, когато тя се напи помня, че бях с магазина с една кака, която продаваше докато тя беше в любовника си.. Когато си дойде на магазина беше пияна тя залиташе.. Почна да ме обижда дори да ме плюе (буквално) Никога няма да го забравя това.. Помня, че въпросната кака застана пред мене и вместо мене майка ми наплю нея. Каката я държеше и тя ми каза да бягам към баба.. Ние живяхме апартамент срещу апартамент с баба.. Не знам какво е станало натам.... Относно, че пие, защото е бедна или, че няма приятел.. Не е сама.. И доходите са ? високи около 1500 лева до колкото тя ми е казвала.. На скоро ми купи телефон сим карта.. От както ми го купи постоянно ме изнудва как ще ме пресрещне в училище и ще ме набие пред всичките ми съученици и ще ми вземе телефона пред всички..

Постоянно го спира и то така, че дори и другите не могат да ми се обаждат... И го спира точно когато съм на училище.. И някой път ми се налага да закъснея, защото имам извънкласни занимания... Без да знам дори когато се прибера баба и тати са се притеснили ужасно много и ме питат защо нямаш телефон, а аз учудена ги гледам и им казвам как така, а когато проверя на истина е така...

Например преди малко и звъннах от на баба телефона и исках да и се извиня, защото ми се сърди за нещо, а не казва за какво и пак ми е спряла телефона, но тя отново беше пияна.. Почна да ми фъфли как щяла да ме съсипе... и както почти винаги почна да се прави на велика.. За да не я слушам повече и казах: Мамо аз ще затварям, защото имам да уча по математика. Тя почна да ми казва.. Абе много си смотана, че да учиш по математика и тръгна да казва нещо, но аз и затворих, защото не ми се слушаха обиди от нея... Добавих я в блокираните номера... Не искам да се занимавам с нея повече.. Говорила съм и с другата ми баба (майка ?), че трябва да направим нещо, за да спре да пие, но баба ми отговори, че много пъти се е опитвала, но тя почвала да я обижда, както и мен... Милото отношение при нея не действа..

За съжаление няма какво да направя освен да не и обръщам внимание и да не поддържам връзка с нея за известно време.. Помня, че миналата година трябваше с тати да ми направят рожден ден в една пицария.. Дадохме капаро дори.. В последният момент (ден преди рождения ми ден тя каза.. Аз няма да ти направя рождения ден.. Попитах я защо, а тя отговори ми така за кеф.. Рождения ден го празнувах в нас, а всичките разходи пое тати... Да ви кажа честно.. Не искам такъв живот... Както споменах по-горе не е сама има си приятел. Той също пие, но в умерени количества... Много пъти той ме е изпращал до нас, защото на него не му беше приятно да гледа как майка ми ме обижда.. Аз го уважавам супер много, но го съжалявам толкова много, защото той не знае каква е майка ми.. Те купиха много работи на изплащане, но майка ми е хитра... Направиха ги на негово име, защото, ако се разделят някой ден да не я търсят нея.. Както направи и с баща ми. На негово име изтегли кредит за 26000 лева, а той понеже е наивен се съгласи да го изтегли от негово име.. А относно приятеля на майка ми.. Тя го прави на гъз с извинение... Крещи му вика му.. Обижда го с думи, като Идиот, тъпанар, че е смотан, че е всякакъв.. Не знам защо, но той я търпи.. Тя иска дори той да и прехвърли апартамента.. Аз се моля да не го направи, защото направи ли го тя е способна да се скара нарочно с него и да го изгони... Тя е един ужасен човек.. Срам ме е, че ми е майка

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0b98fd0c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти си знаеш най-добре какви са хората за коити ни разказваш, затова не мога да ти давам акъл кой какъв е. Това мога да ти кажа по принцип, че пияниците се събират с пияници. Майка ти и нейният приятел може да са заедно за да се напиват заедно. Пиянството е зависимост, подобно на наркоманията. А както я описваш, тя просто те тормози, а щом теб тормози, сигурна съм, че и други тормози. Може да е имала нормален характер, но явно в момента е напълна деградирала. Дръж се настрана от нея, махни го тоя телефон дето ти го е дала и не взимай нищо повече от нея. Гледай ти да си здрава и се радвай на каквото и да е, на хубавото време, на приятелите си, на всеки ден. Като пораснеш, дано да си стъпиш здраво на краката и да имаш стабилност и щастие. Майка ти.... не знам какво ще стане с нея, но помни, че твоят живот е в твоите ръце.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker