Дъщеря ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми...
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 7099 пъти
Вече съм пенсионерка. Отгледах 2 деца, които са с голяма разлика в годините. Дъщерята е по-малката. Разболя се още на 4 годинки - животът ми вече се движеше все около нея - за здравето й, после за училище, за университета - помагах и в учението на всяко ниво/знам че се поразглези с тази моя голяма загриженост и помощ /. Хвърлих много усилия и средства за да успее, въпреки болестта й, която е сериозна и цял живот ще й създава проблеми, но все пак сведохме положението до минимум.

Роди дете и от бебе постоянно бях край нея. поех детето от 1 гогинка за постоянно, а тя тръгна на работа. Не й правя никакви проблеми когато излиза с приятели, когато се забавлява, атя не разбира моята помощ и смята, че ми е задължение - ругае ме, обижда ме. За всяка нейна грешка обвинява мен -вдига ми скандали - отвратително е. Никакво уважение и съчувствие, когато аз не съм добре.

Идва ми да се махна, но ми е жал за внучката, защото и на нея не обръща много внимание - кара й се постоянно ако е край нея.
Много ли съм виновна и за какво - защо стана таквв човек
Н е мога вече да издържам.
Споделете моля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 578bfeef5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оле същата си като майка ми. От много глезене е цялата работа. Аз майка ми каквото и даси говорим сега звучи гадно, но не я уважавам и тя си го е направила да е така. Запомнете, че за грешките на децата са виновни родителите. Едно дете се ражда като бял лист, на който родителите започват да чертаят съдбата. Изграждат характер, навици и т. н. Така както си написала историята дъщеря ти излиза черната, а ти жертвата. Това на моята майка и е любимо-да влиза в ролята на жертва, а все ние да сме черните...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9fe13f9024
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Много често хората с тежки и неизлечими заболявания са неблагодарни и нервни. Сестра ми е по същия начин.. Постоянно се кара на всички в къщи и обижда. Знам колко е неприятно. Добре, че не живея там, а ходя за по някой друг ден.. Не знам как бих я издържала.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9b7d8adf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ти ще кажеш защо е станало такъв човек..
Или по-точно - защо дете отглежда дете? ! Как я създаде така, тази твоя дъщеря..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0cf759cdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че ти си виновна. Имам роднини, които са в това положение и то вече е от 10 години така. Говоря за фазата с детето на дъщерята. Ако не предприемеш мерки, още по-зле ще става. Според мен е необходимо да дадеш урок на дъщеря ти, че вече е голяма и трябва сама да се оправя. Ама от прекалено мили родители, защото накрая се стига само до депресии и разни други неприятни ситуации.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 259fc6ffac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не си виновна, но така си се поставила. Дъщеря ти се държи така защото го позволяваш и го допускаш. Ако тя смята, че си длъжна да гледаш детето, дай и да разбере, че не си длъжна, постави си граница! Не си и длъжна с нищо, като ти вдига скандали и се държи зле с тебе, това е, пак казвам, защото го допускаш. Не го допускай!
Казваш "защо тя е такъв човек" - така е намерила. Хората, в това число и дъщеря ти, са такива, каквито са, не можеш да искаш те да се променят, да те уважават и оценяват. ТИ трябва да се промениш и да имаш достойнство и самоуважение. Ти сама себе си не уважаваш, като съдя по написаното.

Пак ти казвам, ти си тази, която ще определи какво да бъде отношението към тебе, и за детето, и за всичко. Детето си има майка и баща и то е тяхно задължение, а не твое. Нека дъщеря ти да дойде да те помоли: би ли могла и би ли искала да гледаш детето в сряда /примерно/ за 2-3 часа, защото тя има ангажимент /а не защото иска да излезе с приятели!!!/? - можеш да откажеш. Можеш да и кажеш, че нямаш желание тъй като тя не те уважава и не оценява това, което правиш за нея, и не се държи както трябва. И точка.
Давам ти просто пример, а какво и как ще направиш, ти ще си прецениш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5e12a6c4e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   За мен има правило: След 18 годишна възраст, всеки човек е самостоятелна единица! Пускаш го и това е. Трудно е, но е за добро. Останалото е балканска трагикомедия - като в рекламата за Жорко.

При вас положението е малко различно, тъй като тя е била болна. Мисля, че в този случай тя би трябвало да се съобразява.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0701aa8831
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си винжвна за нищо. Не слушай съветите на хора които не са ти нито на годините, нито са преживяли нещо подобно. Разбира се,че като майка си се опитала да дадеш всичко от себе си. Може и да си сбъркала някъде във възпитанието, но безгрешни няма -да знаеш. Те нещата са комплексни. А и болните хора наистина са по-чувствителни.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ca386a8128
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   И все пак дъщеря ти вече е пораснала дай и един хубав урок накажи я по-строго постави я в ситуация в която няма да може да се справи сама и да осъзнае що за човек си и че искаш само да й помогнеш но трябва да поговорите, защото разговорите крепят хората, когато един човек си излее това което му тежи в душата му поолеква.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8194bd065c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо стана такъв човек, ли? Заради това, което си правила заради нея! По-скоро може би начина, по който си го правила. Така е решила, че си й длъжна. Това си й го внушавала години наред. Трябва да й оставиш сама, след което, като се осъзнае да й помагаш отново. Не казваш каква е болестта й, и дали не те манипулира с нея.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5ffa057216
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Олееее и аз съм на почти същото положение както тази женица- ужас! Аз имам едно дете, момиче, трудно дойде на този свят, а и аз доста трудничко я родих... За мен тя е слънцето и пътя и истината и какво стана. Дадох целия си живот, сега дори не благоволява да се обади- просто не и пука, жива ли съм или не. Живеем с баща й, но тя не се интересува, ако аз не я потърся- няма да се обади. Все се заканвам да не я търся и аз, да видм дали ще се сети дали има живи родители, но сърцето ми не страе и я търся. Не живее тук в БГ- идва си по веднъж в годината. Учи няма пари, но за да стигне до там, къде сме били ние с баща й? Не съм излязла зад граница, но Пази Боже сляпо да прогледне. Сега съм сама като куковица и плача ли плача и какво от това- никой не го интересува... Деца, Уважавайте и обичайте родителите си!

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e48447b13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 10 права си. Аз съм на 25 години и живея в Италия. Мило и драго давам, за да може родителите ми да са до мен, много ги обичам и уважавам. Не мога да приема, че на света съществуват такива хора да обиждат хората, които са ги създали. Понякога плача и се моля на Господ да са ми живи и здрави майка и татко и най-вече щастливи. Авторке мога да ти кажа само едно, не си сгрешила с нищо, то си е до човек, такава е дъщеря ти разглезена. Аз като се прибера в България, просто с нетърпение отивам в бащиния си дом, но когато трябва да се връщам в Италия сърцето ми плаче. Да спомена, че съм омъжена и си имам дете, обичам си ги и тях. Но майчината и бащината обич и ръка лекува всяка болка на човек. Почитайте и уважавайте родителите си, едни са на света, една е тяхната милувка.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 396578cf57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   №1 да бе полека. Много сте ми интересни, ами осиновените деца, който са оставени на 9-10 години по домовете. Родителите, който ги осиновяват все едно не могат да ги променят да бе. Глупости говорите родителите били виновни, че тя е неблагодарна. По вашата логика тя не е трябвало да обръща внимание на дъщеря си и да я зареже някъде тогава какво пак тя щеше да е виновна за това, че не я е отгледала, а когато е постъпила правилно вие казвате, че тя е виновната пак. Е няма как значи да се съглася. Децата не са зависими от родителите по логиката ви те трябва да са им пълни копия ха ха. А аз защо приличам на вуйчо ми например (от бащиния ми род). Говоря за характер и малко външен вид. Той казва, че е бил като мен на възрастта ми. А защо? Защото той ме е възпитавал ли? Оле да бе тате ме е възпитавал и трябва да съм изцяло негово копие ли? Защо изобщо не приличам на мама? Защото не ми е майка ли? Тц тц вместо да и дадете съвет на авторката и казвате, че е виновна. И каква и е вината, че се е грижела за дъщеря и ли? Не не как може да сте такива поставете се на нейно място малко вие какво бихте направили с такава неблагодарница бихте обвинили себе си ли да бе другия път Господи Пази Моля те!!!



Йоана... :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f9798dc72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Криворазбрана, майчина обич се казва! Всичко е от възпитанието, дете егоист се създава, от средата не от утробата! После някой друг виновен, не родителите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker