Реално имам ли семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Реално имам ли семейство?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2682 пъти
Семейство.. като се замисля аз имам ли такова? -всъщност не или пък вие ще ми кажете след като разберете моята история.

Баща ми има любовница, показа ми я и каза да не казвам на майка... да, всичко започна така. Първоначално-безобидно. Живеех с мисълта, че ще я зареже, но не. И така, баща ми работи извън града, в който живея с майка ми и се обажда на седмица 2-3 пъти как си, що си и си мисли, че ми е замазал очите.

Майка ми постъпва възможно най-зле... напива се и всяка вечер ми говори глупости за нейния живот и за живота на баща ми... как той си прави каквото иска, а тя не... чесно казано ми е писнало и от двамата... понякога съм на път да се самоубия и тъпото е, че съм заобиколена от приятели със страхотни, подкрепящи се взаимно семейства... и ми е толкова тъжно...

Почти всяка вечер плача и старадам заради грешката на родителите си... не знам защо са ме родили, като ме карат да страдам толкова много... аз страдам повече и от тях... страничен наблюдател... знам състоянието и на двамата... майка ми е ужасна, всяка вечер се караме, че е пияна... а баща ми, влюбен в тъпата си любовница тотално ни е зарязал...

Какво да правя??? Не искам да остана тук? -нито при майка ми, нито при баща ми... искам на сигурно място, в добра среда, но не в пансион и тем подобни... Искам подкрепа... моля ви бъдете съпричастни към положението ми-критично е

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6119b7f326
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че си поредната отчаяна съпруга, която се опитва да задържи съпруга си, като се представя за дъщерята, която страда. Децата не страдат толкова, те се адаптират. Стегни се

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cd22b5943a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре правиш, че не вземаш страна. Те явно се опитват да те използват в тяхната си война. Майка ти се изживява като жертва, баща ти се опитва да те ласкае... все пак обаче неговото поведение ми се струва по-лесно разбираемо ако майка ти е така. Защо не поговориш с него? Като ще живее отделно и като с майка ти явно вече нищо не ги свързва, кажи му да си подаде молба за развод... тогава може и майка ти да се освести нанякъде.
Любовницата едва ли на сила го кара да стои далече от вас - замисли се за това преди да я обвиняваш. Всъщност точно заради майка ти той е далеко. Според многото ми наблюде4ния върху такива семейства - бащата не се прибира, защото му е дошло до гуша от скандали, от натяквания, мрънкания. Началото не е поставено от момента, в който баща ти си е намерил любовница.. всъщност това е било края. Началото е започнало много преди това и когато натрупаш малко мъдрост ще имаш очи да го прозреш.

Лошо е, че тя се опитва да те контролира чрез слабостта си... че се изживява като жертва. ИЗБЕРИ това да не ти влияе, просто запази равнодушие. Поговори с баща ти като зрял човек. Показал ти е приятелката си, за да те види дали ще я съдиш или не. И запомни - той не си е хванал друга дъщеря.. а някаква жена с която споделя леглото си.
Теб наистина ли те вълнува това, че татко ти спи с друга, а не с майка ти? Какво отношение има това към твоя свят.
Майка ти обаче пие и те манипулира - това има отношение. Татко ти не смее да поговори с теб като мъж - това има отношение. Ти си се отчаяла и си мислиш, че света се измерва с тях и техните проблеми - това има отношение.

Постъпи зряло и разумно. Гледай своя си живот. Излизай! Следващия път майка ти като посегне към шишето, хвани го и го изхвърли през прозореца. Тя посяга ли ти между другото? Кажи й (без да се караш, супер хладнокръвно) "Ако изпиеш и една глътка още - забрави, че имаш дъщеря" И ако изпие - спази си обещанието. Прибирай се там като в общежитие - яж, спи и си гледай своя живот. Не позволявай това, че те са нямали смелост да решат проблемите си да съсипва теб и твоята психика.
Винаги може да се самоубиеш - то това е лесно, но си докажи, че си истински силен човек и ще направиш и невъзможното преди да стигнеш до тази алтернатива. Тя винаги ти остава някакво решение, нали? Значи сега да пробваме първо другите.
Поговори с баща си! Кажи на майка ти да спре да пие! Кажи си твърдата дума - ти имаш право да те ценят като личност. Не мрази трети лица за проблемите на двамата, не се подавай на клишета и провокации и не се оставяй да бъдеш манипулирана - имаш собствен разум - използвай го, за да направиш света си по-добър за себе си.

Какво искаш? След време да заприличаш на майка си и да обвиняваш тях, че са те съсипали, защото е по-лесно. Или да можеш да си кажеш "Аз знам през какво съм преминала и колко силна ме е направило и въпреки всички трудности не позволих на никой и нищо да сломи духа ми"

Успех, малката!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9407197345
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не ти лесно, никак даже. Разбирам те, но няма кой да ти помогне. И да се караш всяка вечер с майка си, тя ще си сърба.. Да се караш с баща си, той ще продължда си чука и да се прави на влюбен. Единственото което можеш да на правиш, е да ги игнорираш изцяло и да се съсредоточив в бъдещето си. То ти е единственият начин да излезеш от блатото и да избягаш от егоистичните си родители.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 42007628b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те до някъде. Мен баща ми се е отказал от мене... незнайно защо. Понеже е твърде съсредоточен в гледането на спортовете си тама и особено футбола.
И виждам колко е загрижен за мен, аз лежа у болницата и ми идват на посещение всички роднини ама не и той.

Той незнам кво е имал за цел да ме научи... той откак се помня не е взел да ми каже нещо умно.
Само там е събрал некви изрезки на футболни отбори, цел кашон и те тва май му е била целта-да ме запали по футбола и тва е.
И след като аз не проявявам никакъв (почти никакъв, даже нищожен) интерес към футбола и явно той за тва се е отказал. Не знам, така го усещам.

Но аз съм се съсредоточил към други неща, към живота съм се съсредоточил и само наблюдавам отстрани как стоят нещата, уча се от грешките си и от грешките на другите около мене и мечтата ми е да си имам любяща съпруга и да си направим деца, или поне едно дете :) и да го възпитам по възможно най-добрия начин, да се гордее с мен и като цяло да бъда добър родител, добър баща.

А ти недей да се отчайваш, вземи се в ръце, дори им се скарай на родителите ти и ги питай за какво са те направили, не се ли чувстват гузно сега, оставили са те, не ги интересуваш дори.

Чудя се на такива хора. Правят деца, а не знаят каква отговорност е. Те, имам чувството, кажат "айде да си направиме дете" и хоп готово, съгласен съм и край. Почват. Ама нито знаят какво е, нито пък знаят как се отглежда дете.

Жалко, че вместо да хванат да се стегнат и да те изучат, защото от тях зависи, те си живеят живота.
Аз се чудя на баща ти. С какво се гордее в живота. С теб ли? Ако се гордее с теб, защо те е оставил? Питай го.
И цел живот ли ше ходи по жени? А като остарее? Ти, сигурен съм, ще си си намерила работа и ще си имаш и семейство до тогава и нема и да го поглеждаш и да види той как ше се гледа сам, с тия нищожни пенсии в България.

Горе главата. Не се отказвай, но се опитай да ги промениш, да им отвориш очите.

Успех.

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d076cd8806
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА: майка ми не пиеше, докато не разбра, че баща ми си има любовници! ... работише тук, но го преместиха извън града в някакво село, и той се отказа и отиде в друг град, заради неудобствата... та, от там се започна всичко. Първоначално си идваше доста често. Тук е момента да спомена, че си имам и брат... той се роди година след като баща ми замина.. смисъл, имаха време да направят второ дете, без да подозират какво им предстои... и така.. Сега майка ми ни издържа, а баща ми само пита как сме и т. н.. идва си рядко.. Със баба ми не се разбират, защото и тя е против това, което тойй прави. В случая само аз още не съм се отказала от баща си... Та, той ми е баща, има ми доверие, обича ме.... или поне мен ми си иска да си мисля това....! Обичам и двамата си родители.. уча, явявах се и на национални олимпиади тази година.. но просто се отчайвам от родителите си... толкова пропадат.. особено майка ми, страдайки заради глупостите на баща ми. Не мога да я виня.. но е много чувствителна, лесно се засяга, когато и кажа, че е пияна.. и само тогава ми посяга.. но най-много да ме стисне за ръката.. или да ме удари по бузата или по главата.... искам да се преместя при баща ми и да уча там? -но животът ми ще се промени, нали? При майка ми и брат ми се чувствам спокойна малко или много... много ми е объркано... и не знам как да постъпя... ами ако татко ме зарязва всяка вечер, за да бъде с любовницата си...? !!!! Не знаммм какво да правя

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 710ea73240
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 2 съм. Да, посяга ти, защо ли очаквах друго!

Не знам на колко години си, може и да си казала, но не ми се връща да чета и не знам доколко ще ме разбереш. Двама души се женят и започват да градят семейството си, но се провалят. Това не е прецедент. Понякога просто не си пасват за общата работа, която са си избрали. Тогава семейството се разпада, разпада се като социалнообществена единица, но НЕ се разпада връзката родител-дете. Това с развод и любовници няма как да стане.

Да, ако отидеш при татко ти - животът ти ще се промени. Ако си мислиш за това - защо не опиташ пробно. Иди там за две седмици. Виж нещата.
Щях да ти кажа да стоиш при майка си ако тя не ти посягаше. НИКОЙ няма право да те удря - НИКОЙ и НИЩО не оправдава подобна постъпка, разбираш ли - НЕЗАКОННО Е! Брат ти е по-малък ли?
Ох - иди и говори с баща ти, говори с него като с голям човек.

А за това кога е започнал разпада на семейството им....ще ти кажа - около 5-10 години преди да се отвори на татко ти път в друг град. просто теб не те е интересувало, била си дете и въобще не си забелязвала нещата.
Много често хора, които вече нямат нищо помежду си правят второ дете с надеждата то да скрепи съюза им. Реалността е доказала, че това в повечето случаи има точно обратен ефект.
но майка ти не може да ти посяга, няма право на това!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 687aa417ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вече два пъти пиша като имам известни различия с мненията на №2. Не ги помествате. Възможно ли е номер 2 да е представител на сайта?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker