Родителите рано или късно стават егоисти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите рано или късно стават егоисти
преди: 12 години, 9 дни, прочетена 5188 пъти
Здравейте! Страшно дълго време се колебаех дали да пусна историята или не, но в крайна сметка преодолях срама си и ще го направя, защото ми тежи. Студентка съм, първи курс и уча редовно. Всеки ден имам лекции и ми е много сложно да започна работа, въпреки желанието ми да работя нощем и да уча през деня. Но родителите ми и дума да не чуят.

Заплашваха ме дори, че ще ме изгонят от вкъщи и повече нямало да ме погледнат. Те щяли да ми помагат докато завърша, за да мога да си намеря хубава работа. Обаче парите все не стигат, въпреки че сестра ми се омъжи и сега гледат само мен. Преди имах възможност поне малко от малко да си купя нужните неща, а сега и без дрехи съм останала и се чудя кое по - напред да оправя с малкото джобни, които ми дават....
Майка ми започна да си купува по - скъпи обувки и дрехи от мен, баща ми преследва мечтите си за 'хубави коли' и старинни антики, които не са евтини, пълни апартамента с боклуци... а това че на мен ми трябват нови обувки на никой не му пука.
Казвам им че дънките ми са големи и имам нужда от нови, те ми казват да напълнея и щяли да ми стават. Искала съм да уча, сега парите отивали там, за на сестра ми сватба събирали пари, нямало да ми дават... А иначе за техните глупости има.. :(
И съм супер притисната.... наистина как да работя като ако започна да работя ще изпадна от колежа... :(
Чувствам се супер агресивно настроена към тях.... а не трябва, но е така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 дни
hash: 09e7884191
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Егоистка си ти. Родителите ти просто искат да си почтен човек, не да се развяваш по нощите. Обясни ми, какво ще работиш нощем. Ще продаваш банички сигурно ;). Или ще си развяваш... в някой нощен клуб. Не са те отгледали, възпитали и влагали толкова средства за да правиш това. После те били егоисти. Неблагодарница.

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: 7c4c33a170
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Била съм в подобна ситуация и знам колко е трудно. И при мен винаги имаше пари за всичко друго, но не и за мен, като дори и за университета не ми помагаха. И аз много се дразнех, но за жалост повечето родители смятат, че е достатъчно да те родят и оттам се оправяй сам. Това, което мога да те посъветвам е да стиснеш зъби още 2-3 години докато завършиш.

Приеми, че за момента ще живееш мизерно, но след това ще се оправиш - поне ще има къде да живееш и какво да ядеш. След като завършиш си намираш работа и се изнасяш. Аз така направих и сега ми е много по-добре.

И друг съвет- недей да очаквая от родителите си нищо, щом сега не ги е грижа за твоите нужди, едва ли един ден ще се събудят с друго мислене. Насочи енергията си към себе си и ученето. Иначе да работиш през нощта не мисля, че е правилно, защото от голямото претоварване в един момент ще се сринеш и няма нищо да можеш да правиш. Каквото искаш за в бъдеще се бори да си го осигуриш сама, а не чакай на никой друг. И аз не го разбирам това да си лишаваш детето от жизнено важни неща, за да си купуваш боклуци, но за жалост за много хора боклуците са по-важни от децата им. Просто го приеми и следвай своя път.

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: 2cb7d91a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кажи им всичко което чувстваш и ако не те подкрепят финансово им кажи " до такава степен на отчаяние допрях, че взех заем, за да си купя дрехи, а сега не знам как да го върна, а момчето вече настоява и ме претеснява" ако и тогава не ти дадът пари значи няма спасение

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 дни
hash: 6ed2c9d71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти не можеш да работиш нощем и учиш през деня, освен ако не си задочно обучение. Помоли сестра си да говори с тях.

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: e1f9bd16c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Абе вие сериозно ли?
И до кога родителите трябва да те издържат - до 30, 35, 50? Аз по време на цялото си следване съм работил и то на смени! Няма да се задълбочавам колко проблеми съм имал с наваксване на материала и как се ходи на изпити след нощна смяна, но от както завърших 12 клас не чакам на парите на родителите ми и се гордея с това!
Освен че не съм лежал на ръцете на нашите натрупах много професионален опит и когато доиде време да взема дипломата си вече бях завършен специалист с не малък стаж зад гърба си и усилията ми не останаха незабелязани - получих по добра позиция и по добро заплащане. Имаше много колеги които бяха по дискотеките и магазините с парите на родителите си докато аз ходех на работа и сега по на 25 без ден трудов стаж се чудят защо никъде не ги вземат на работа ама...
Доста се отклоних от темата така че с две думи - родителите ти не са ти длъжни да те издържат вечно. Голям човек си - дръж се като такъв!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 дни
hash: ce8c88cadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако това го прочете някой чужденец, ще онемее. Там децата започват да работят лятото от 15-16 г., а когато следват си заработват и парите, или теглят заем за да учат и когато започнат работа го връщат.
Родителите ти може вече да се се уморили да правят компромиси и да им се иска да си поживеят. Може отдавна да са чакали този момент. Недей да се озлобяваш, а се хвани на работа. Ок, каже ми честно, ти не работиш в момента, но по какъв начин помагаш на родителите си? Готвене, чистене? Каква помощ им предложи за сватбата на сестра си? Кой ти плаща таксата? Пак те, нали? Кой те храни?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 дни
hash: 4bcbb095c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Въпреки сърцераздирателния тон на поста ти, никак не съм склонна да ти съчувствам. Особено заради израза: "... и гледат само мен. "
Гледат те? Имаш нужда от смяна на памперса, от накърмване?
Странен начин на разсъждение - родителите ставали егоисти, т. е. спират захранването на 19-20-годишното детенце и започват да работят най-сетне за каузата "и аз съм човек" :D :D
Аз учих в друг град. Изпращаха ми средно по около 250-300 лева - за квартира, храна, консумативи... не ми стигаха, естествено. Правех преводи, по едно време работех в предприятие за замразени плодове дори - почасово. И през ум не ми е минавало, че някой трябва да купува гащи на 20-годишна жена! А още по-малко - да държа сметка на майка си с какви дрехи си обзавежда гардероба.
Значи, не стига, че са ми дали живот, осигурили са ми дом, прехрана, книги, музика, почивки - въобще всичко необходимо за едно нормално детство, лишавали са себе си от какво ли не - за да порасна и да завърша средно образование и да не ми липсва нищо съществено, а на всичко отгоре да гледам на тях като на перманентна цица, от която да суча до пенсия? !
Аре не!
А и ние не знаем по какъв начин си ги предизвикала, за да реагират така демонстративно. Все пак са ви отгледали със сестра ти, осигуряват ти дом и прехрана - значи са свестни хора. Мръдни си малко задника и ти и си изкарай някой лев за дънки и обувки.
Само ние в България се отглеждаме до зряла възраст. Срамна работа!

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 374a3342c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   "Но родителите ми и дума да не чуят. Заплашваха ме дори, че ще ме изгонят от вкъщи и повече нямало да ме погледнат. "Според мен именно там е проблемът на момичето, какво я нападнахте? Доста тъпо поведение от страна на родителите й. Аз ако бях на твое място, бих работила. Дали ще е точно през нощта - едва ли. Измисли нещо през деня - почасово, на смени, ненормирано...

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 43f727ac26
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не, не стават егоисти рано или късно, просто те "отбиват" в един момент, ако знаеш въобще какво означава това... И колкото по-рано, толкова по-добре.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 дни
hash: 67346be4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какви пет лева, бе, моме? Голямата ми дъщеря учи редовно тежка специалност в СУ, 4 курс, и от 2 курс работи в събота и неделя, в една баничарница! Да, трудно й е, да, няма много време за почивка, но животът е тежък за всички! Не че не й давам пари и аз, но и тя работи и си изкарва, не чака само на нас и да ми преде под носа си какви егоисти сме станали! Събуди се! Катя

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 5e23364ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   как си го мислите вие това, че родителите ни не са ни длъжни? Имате ли представа изобщо колко струват само таксите в университета? Колко е ''лесно'' да работиш и да учиш? Като отидеш да попиташ за някаква работа те отхвърлят само, защото си студент. Аз съм 2 курс задочно и пак ми е трудно да работя и да уча, но уви моите родители дори не се интересуват кой как плата университета, а и не е само това и в средното не е било по различно. А в един момент ще разчитат на децата си да им помагат, защото с мизерна пенсия не могат да преживяват. пак ние като сме в мизерията и едва преживяваме докато сме студенти не го виждат. Трудно е, но идва време, когато си стъпваш на краката, но до тогава.... Аз не мога да ги разбера 80% от родителите как си го представят това, че едва ли не едно дете като спре да се напикава и вече не му трябва нищо..

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 43f727ac26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11, обади ми се - не съм ти родител, но ще ти сменям памперсите, щом искаш. И награда не чакам - от такива като тебе такава никога няма да дойде - те винаги са толкова зле, че себе си не могат да оправят, камо ли за някой друг да се погрижат.
Мъка, мъка...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 дни
hash: c1599bb9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Защо изобщо ходите в тези университети? Аз някога следвах без никакво желание и само за да угодя на родителите си, а можеше през това време да съм светлинни години напред в житейски план. И без това сега работя нещо съвсем различно, не това, което завърших и печеля достатъчно. Досега никой не ми е поискал дипломата. Най-лошото е, че годините прекарани в учене правят човек неуверен, защото отлага излишно същинската част на реализацията си. Имам толкова много познати, които затънаха и се превърнаха в едни добре обучени неудачници. Не си губете времето с тези безсмислени учения. По-добре се самообразовайте с нещата, които ще са ви от пряка материална полза и действайте! Моите деца няма да ги карам да учат. Директно могат да започнат работа - а когато им дойде вдъхновението /или суетата - винаги могат да завършат едно задочно в бъдеще.

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 03b0fd7dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не е редно преди да е завършил някой и преди да може да работи, родителите да не му помагат. Тук се обаждат хората, които явно са нямали късмета да учат спокойно.

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: fe7f381af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   А бе сага си учи, да не мислиш, че ще те вземат на работа ако си задочно? Аз съм задочно и не ме взимат на работа, а търся още откакто завърших първи курс. Все някакви кусури ти намират.. или нямаш опит, или нямаш шофьорска книжка, или пък не супер робот умееш да работи с всичко програми на уиндъус, или полиглог, а бе страшна работа, а самите интервюиращи не се виждат какви са изпаднали селяни. Дори ''забравят'' да те поздравят като отидеш на интервю за работа. Колкото до нощна работа не се хващай, защото стават бели, побоища и т. н онзи боксьор за секунди го наръгаха в сърцето за нищо в дискотеката. А уж има охрана, друн-дрън меки са като памук от панаира. А, госпожата, която каза, че дъщеря й продава банички, може ли малко да намали злобата си! Вашата дъщеря като си продава труда за някакви символични 100 лв за някое червилце, не значи, че други ще се хванат на тая работа, все едно е хванала Господ за шлифера заради тези мекици и банички, божичко.. О. о. голяма гордост голямо нещо. Вашето дете не е обиждано тук от никой родител, така че въздържайте от плюене и намеци, че авторката е мързелива. Няма да храни вас на дърти години, но и не е гаранция, че вашата квалифициране щерка в продажбата на мазни баници ще ви гледа до гроб, нали. :) И колко е работна вашата щерка ще си проличи като завърши. Само се надявайте изхвърлянето ви по форумите да не е загубено време. Ягода

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 дни
hash: fe7f381af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, хвани се лятото на морето, за 3-4 месеца поне ще изкараш колко 1500 лв ще си спокойна, че работата няма да ти пречи на ученето. Не че ще я намериш, де, ако се хванеш да я търсиш, но сезонната работа е най-добрият вариант за теб. Ягода

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: ce8c88cadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 11, след като си втори курс си на 21 г. поне. Какво очакваш? Мама да ти прави палачинки и да ти дава левчета за закуска ли? А пита ли, докато те отгледа от колко неща се е лишавала? А питаш ли я сега, дали не си иска малко да си почине? Да си позволи да си купи нещо по-така... Да излезе някъде... Ще работиш, мойто момче, ще работиш. Това е нормално. Цял свят го прави. Гледали са те 21 години, а че ти ще се наложи да ги погледаш няколко години, когато съвсем оглупеят, оглушеят и одъртеят, от сега ти натежа, нали? Ами сигурно си мислиш, че и апартамента трябва да ти предвишат преди това, нали? И по малко да плюскат, егоистите му с егоисти! (П. С. Семестриалната такса в университета ти е колкото една заплата. След като си задочно, разполагаш с много време. Аре, че ми се доповръща вече...

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: de26379587
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Има няколко специалности за които съм съгласен, че не позволяват да се работи - медицина, архитектура и още някои подобни на тях. Ако учите финанси, МО, стопанско управление или нещо друго такова "елитно" изобщо не ми обяснявайте, че не можете да отделяте по 4 часа на ден за работа в някой кол-център. А като започнеш да работиш ще се почувстваш уникално - повярвай ми!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 5e23364ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До номер 13 страшен съвет даваш, ходиш в университет да постигнеш нещо. да станеш амбициозен човек и надежден в бъдеще. Да имаш висше в България наистина не е толкова голям ''килипир'', но ти го правиш за себе си. Ако започнеш да работиш от 18 годишна физически и емоционално се смазваш още преди да нямаш 30 години.

Студентските години са най-сладки -поживей си пак за работа цял живот имаш. Според мен не може един човек със средно не може да се сравнява за една по пристигна работа с човек с висше образование. Като нямаш представа, колко е трудно не се обаждай. Всъщност какво работиш, че си толкова отворена?

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 5e23364ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 15 и аз съм задочно и ми е адски трудно, да си намеря работа, като си на 20 (незнам точно на колко си ) години и като нямаш опит като трудов стаж има в бюрото по труда програма старт на кариерата. Това е да те наеме някой шеф на работата като стажант за периода в които учиш. И след това израстване в кариера. Незнам какво точно учиш, но успех. Макар, че не се надявай на много пари като стажант.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 8c24882f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 19 е прав...Много зависи от това, което учиш. Аз уча архитектура и дори и да искам да започна работа просто не мога, защото прекарвам буквално по 20 часа от денонощието си в учене и в проекти. Разбира се че ми се иска да работя и да съм по-самостоятелна, но ако човек учи някоя по-натоварваща специалност, която отнема такава голяма част от времето ти, ами просто не става! А и нека бъдем реалисти-за почасов некфалифициран труд не плащат кой знае колко, стига да не умирам от глад и тн. не бих започнала. Някак по-добре ми се струва да съм със 100лв. на месец по-малко, но да имам повече време да уча и да се развивам, отколкото да се скапвам за едни дънки както се казва...А и това не ти носи никакъв опит и не ти предлага по-добра реализация.

И не мисля, че родителите ни са длъжни вечно да ни издържат, но поне докато сме студенти трябва да има подкрепа. После вече, когато човек завърши и си намери работа си стъпва на краката. В Щатите хората спестяват за колеж на децата си от момента, в който се родят и като дойде време за това не им идва като кой знае какъв разход...

На авторката мога да кажа да си намери работа за през лятото на морето и със спестените пари да преживява следващия семестър:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 4af5668021
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ти сериозно ли? И докога мама и тате да те гледат? После ревете по форумите "ама той слуша майка си". Я се взимай в ръце, голяма жена, а иска мама и тате да и дават пари. Ти да не мислиш, че те тия пари ги ринат? Те не са егоисти, а ти.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 41112fcd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Според мен в 90% от случаите родителите са егоисти. Раждат деца не заради децата, не за отгледат щастливи хора, а за какво - за себе си! Особено жените - за да се "реализират" в обществото, да задържат мъжа или просто защото така се прави! Не са се питали искат ли да жертват времето и парите си за едно безпомощно същество, защото ако се бяха запитали, щяха да си отговорят "не" - в 90% от случаите когато са млади, 20 и няколко годишни, нищо не видели от живота, естествено, че няма да искат, а ще искат поне малко да поживеят за себе си. След като детето се роди вече няма накъде, ако са средно отговорни хора, правят каквото могат и после натякват "Аз се лиших заради теб от толкова неща." Ами, да не си! Кой те накара?

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 994822e483
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Няма работа бе, хора. Не четете ли вестници? Това, че вие се радвате на топли и добре платени работни местенца, не значи че извън офиса всичко е песен.

Кажете ми при положение, че за едно работно място кандидатсват от 200 до 800 човека, какъв е шанса да извикат на интервю СТУДЕНТ, ОКОЛО 20 ГОДИНИ, БЕЗ СТАЖ, С АНГАЖИМЕНТ /УНИВЕРСИТЕТ, ЛЕКЦИИ, ИЗПИТИ ИТ./ БЕЗ ОПИТ? А?

Вие бихте ли наели такъв човек? Ще предпочетете по-възрастния и с опит нали, но тук сте много компетентни и преливате акъл, когато не сте на мястото на авторката и тези като нея. Сблъскайте с тази ситуация и пак ще си говорим колко е лесно всичко.

Ягода

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 475189459e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   И защо не ми публикувахте предния коментар. Това, че на вас не ви харесва не значи, че не е така. Да плащат родителите и хич да не се ослушват-това им е работата. За това са родители. Ако не- като одъртеят, че играе точилката

Бойка Борисова

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 дни
hash: c1599bb9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   От номер 13 до номер 20
Завършила съм ландшафтна архитектура, работя в сферата на рекламата. Най-напред се самообразовах в тази област, после работих тук-там няколко години и придобих още знания, а сега имаме семейна фирма.
Заедно със съпругът ми, който също е архитект и също никога не е упражнявал професията, която завършихме, днес изкарваме заедно 4-5 хиляди месечно. И никой не ни иска непотребните дипломи, това е смешно!

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: c1599bb9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Още веднъж от 13 до номер 20.
Като се замисля - имаш право, че ако работех от 18 годишна щях да се скапя за десетина години.
Ето например аз започнах работа от 29 годишна, след като завърших висше, родих и поотгледах 2 деца.
Към днешна дата съм 38 годишна и планирам до 2 години да изляза в пенсия или дълга почивка. Просто амбицията и преработването ми дойдоха в повече и взех, че се поболях. Ако това се беше случило когато бях на 30 - кой щеше да гледа децата ми..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 дни
hash: 17f784842d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Добре де защо постоянно в България някой иска нещо от друг??? Сега ти искаш пари от родителите, те инвестират в теб и накрая си длъжен да ги гледаш. Никой като гледам от вас няма да е благодарен на другия!

Как можеш да кажеш, че родителите ти са егоисти, след като ти плащат училището, храна, сметки и сватба гласят??? Я помисли малко кой е егоиста. И колкото и много да трябва да учиш не е целогодишно нали? Има студентски бригади, вярно не е леко да береш ягоди на полето например, но познавам студенти които и детето си издържат с 3-месечна бригада годишно! Да не говорим, че всички рецепционисти които познавам са студенти. Като завършат си започват специалността ако могат. Не ти позволяват да работиш изобщо или да работиш НОЩЕМ? Защото аз като прочетох поста ти си помислих, че искаш да бъдеш танцьорка или нещо от този род.....

№ 13 дай Боже всеки му вашия късмет и ние със съпруга ми към това се стремим, но не бива да се отрича образованието. Напротив. Който се е хванал на хорото да си го играе.

Ха ха не знам на 30 дали ще съм изтощена, вярно е че работя от 22 годишна, но важното е да сме доволни от живота си и винаги да гоним целите си. Оправдания като "Няма работа", " Не ми позволяват" и прочие, за мен не съществуват. Щом в малък град в габровско не виждам човек който иска да работи без работа, какво остава за по-големите.
~Рамона~

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 5e23364ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   До номер 20 на теб кой ти помагаше до 29 години? Едва ли си разполагала с много пари след като не си работила? Иначе няма лошо, че си успяла живота, аз съм на 21 години и в това отношение няма кой изобщо да му помага. Защото някой преди мен не е помислил за това как се отглежда дете като дори през целия си живот нямаш собствено жилище

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 5e23364ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До номер 24 подкрепям те напълно, и аз съм от децата дето цял живот се лишавам от толкова много неща, че нямам думи...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 67346be4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Госпожо Ягодке, позволявам си да отбележа, че не съм направила нито едно злобно изказване, нито пък съм използвала обидни думи! Единствените злобарски изказвания са вашите....мисля, че не е ваша работа за колко пари работи дъщеря ми, нито дали ще ме "гледа" на старини. Изказването ми е свързано с това, че ако има желание, се намира и начин обикновено и не е добре млад човек да виси изцяло на врата на родителите си, без да похваща нищо, освен ученето. Нищо повече. А Вие го обърнахте на махленски приказки. Не се мъчете да репликирате, нито ще Ви чета, нито ще ВИ ОТГОВОРЯ...

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 100fabe8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Скъпа, намери си друг спонсор, сега си млада и продаваема, на това ли да те уча?
Но училището на първо място!
А родителите... ох, и на тях в един момент им писва, ами то не се издържа. Това родителството и един безмилостен 24-часов труд в продължение на много-много години. Сигурна съм, че ти и със старите дънки изглеждаш прекрасно, а горката ти майка иска с някоя по-прилична дрешка да скрие промените на времето. Ти и така си си красива, докато на ния й остава съвсем малко да се порадва на залеза на младостта.

А бащите - те са еднакви, те се грижата за децата и дават пари само по внушение на майките. Прости им, че харчат за себе си; и до този момент не са направили малко за теб.

Това да станеш любовница на някой чичко-паричко го казах на майтап, но ако го подхвърлиш невинно пред родителите си - може и да постигнеш някакъв финансов резултат.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b4938fe15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Аз работя от 14 годишна, след училище, нощни смени. В момента уча задочно, от части защото го исках, от части да угодя на родителите си. Според тях трябва да имам диплома. Натякват ми за по-слаби оценки, а една такса не са ми платили в университета. На 22 вече ми е писнало, да превивам гръб 60-70 часа в седмицата. Никак не е лесно, като съм в сесия не спя с дни, за да уча.

Така, че не се оплаквай, бъди доволна, че имаш възможност да учиш редовно и да се радваш на нормален студентски живот. Не всеки има такава възможност. Аз също не мога да си позволя нови дрехи, понеже плащам сметки, имам по-важни разходи, уча в град, който е далеч и пътуванията за изпити ми излизат скъпо. Радвай се на финансовата подкрепа, която ти дават, защото много хора и това нямат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f8ce307cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Момичето страда от егоистична пренебрежение на родителите си. Проблемът не е толкова в материалните неща, а в липсата на любов и загриженост. За съжаление, народопсихология ни е изкривена и децата не осъзнават колко е нужно навреме да поемат личните си разходи. Със сигурност е много болезнено, ако приятелите ти са обичани, а ти се чувстваш в т. ежест

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f122d9f71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Какво заобиждахте авторката? От темата стана ясно, че тя иска да работи, но ридтелите й не й позволяват, а в същото време я тъпчат понеже е “зависима”. И не ми пробутвайте теорията за лишенията. Човек трябва да си прави сметката когато ражда деца - или не правиш деца, или раждаш толкова колкото можеш да си позволиш. Научете се да работите вместо да мрънкате колко малко пари имате и на какви лишения трябва да се подлагате. Вие сте избрали да направите тези деца. Не им вменявайте вина за това.
Авторке, работи сезонно на морето или отиди на бригада в САЩ или Англия. Така ще имаш достатъчно пари. Според мен родителите са длъжни да те издържат докато завършиш. Ако не искат или не могат да го правят, поне да не ти пречат да работиш. Изнасяй се възможно най-скоро и после им тефли една като започнат да ти опяват кой ще ги гледа на стари години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker