Знам, че не е редно, но не мога да я дам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Знам, че не е редно, но не мога да я дам...
преди: 12 години, 8 дни, прочетена 3081 пъти
Жена на 28. Преди 2 години се омъжих за най-прекрасния мъж, беше любовта на живота ми и не мисля, че ще мога да обикна някой така отново. Той беше разведен, с момиченце на 9. Детето беше при него, отначало се притесних, все пак бяхме младоженци, трябваше да сме сами, а и не знаех как ще ме приеме малката... Но нещата изобщо не се оказаха такива, много скоро не можехме една без друга. Адски бързо я обикнах, тя мен също. Просто не знам какво се случи, никога не бях изпитвала такова чувство, беше ми много странно, може би защото нямам деца а и попринцип не ги харесвам особено. Тя никога не е получавала любов от майка си, затова аз и я давах. Двете излизахме, забавлявахме се. Колкото и странно да е, единственото място, на което се усамотявахме със съпруга ми беше в стаята ни. Това никога не ми е тежало, никога не съм искала детето да е далеч от мен. Всичко беше много хубаво, но кризата ни догони и нас. Скоро мъжа ми замина да работи в друг град, защото му бяха предложили много добра работа. Не се върна изобщо, само изпращаше пари, и по телефона не се обаждаше а аз все не можех да се свържа с него. Не знаех какво става. Един ден телефона звънна, зарадвах се страшно много... Съобщиха ми, че съпругът ми е катастрофирал и е умрял на място. Не бях на себе си, не знаех какво да правя, как щях да кажа на малката, която го чакаше с такова нетърпение... Дори не знаех как е умрял, какво е ставало с него в продължение на няколко месеца. Не можех да крия тъгата си, затова събрах смелост и казах на детето. Тя много се разстрои, изпадна в криза, не можех да я успокоя, страшно много се уплаших. Извиках линейка, стабилизираха я, но няколко дни след това едвам я карах да хапне нещо, не говореше, дори не спеше. Цяла нощ седеше и гледаше снимки на баща си. Аз също не можех да спя, как можех да бъда спокойна, като тя беше в това състояние. Успя да го преодолее, оправи се, но разбира се не спря да тъжи за баща си. И двете тъкмо се бяхме посъвзели, и майка и си я поиска.

Защо и беше това дете, тя дори не го обичаше? Дали се беше променила или търсеше някаква изгода, не знаех. Обясних и, че на детето му е много трудно в момента, че тук е нейния дом и се чувства най-добре, но на нея не и пукаше. Идваше по няколко пъти на ден, дори през нощите, будеше целия блок. Не и отварях, страх ме беше, че ще направи някоя глупост, че ще ми взема малката. Тя плачеше и ме молеше да не я давам и аз не смятах да го правя. Сега нещата се поуспокоиха, но ме заплашва, че ще заведе дело. Ако го направи, доколкото съм наясно със сигурност ще и я дадат, все пак тя е майката, а аз не съм и никаква. При всички положения няма да остане при мен. Страх ме е, не искам да изгубя и нея, тя е единственото, което ми остана. Не знам какво да правя, дадат ли и детето аз няма вече да имам за какво да живея... Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 дни
hash: 7a01ac1ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, това при кого ще отиде детето, ще реши съдът. Не е изгубена битка, бори се за нея:) Само ти си и' останала...

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 2e47544a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Историята е доста тъжна! Но не мисля, че тук някой може да ти помогне. иди при някой адвокат, в историята няма нищо срамно, попитай го какво може да се направи. Дано да задържиш детето ! :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 960b3c9929
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря, мисля тези дни да отида при адвокат за да ми изясни нещата. И на мен само тя ми е останала. Наистина много ни се събра и на двете и то наведнъж, но все пак се надявам на хепи енд.
Авторката :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 440799cad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, ако не си осиновила официално детето, нямаш никакъв шанс за родителски права. Съжалявам - ти не се явяваш никаква.
Можеш да търсиш съдействие от баби и дядовци - те могат да отнемат родителските права на майката, доказвайки, че тя не се е интересувала от детето и после да ти я дадат да я гледаш ти.
Все пак упитай всичко възможно. Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 705a4441cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също мисля, предвид фактите, че е съвсем възможно съдът да реши в твоя полза. В края на краищата той гледа решението да е максимално добро за детето. А и щом при развода е било дадено на бащата... Не знам от каква възраст децата могат да избират при кого да остават, но има реален шанс всичко да завърши добре. Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 35d1d0c66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, и аз мисля като 5 - при развода детето е останало при баща си, а не при майка си, обикновено се дава на майката.
Също казваш "тя плачеше и се молеше да не я давам" - значи самото дете предпочита да живее с теб, а не с майка си. Аз лично не съм се сблъсквала с такъв род проблеми, но знам, че закона защитава интересите на детето. Дай Боже дано намериш добър адвокат и всичко да се реши по възможно най-добрия начин, успех от мен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 960b3c9929
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря много на всички! Адвоката, с който ще се срещна утре е познат на моя приятелка и доколкото съм запозната е много добър. При развода майката сама е дала детето на баща му, изобщо не го е искала. Колкото и да не ми се иска, не вярвам да я дадат на една непозната, каквато се явявам аз. И все пак се надявам да стане нещо и в последния момент да се откаже от делото.
Авторката :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 дни
hash: 0c10db576b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може дори да отидеш в предаването съдебен спор и публично да защитиш желанието на детето. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 65316dc58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дори и да я дадат на майка й, ти пак можеш да контактуваш с нея, и като порасне да сте си пак заедно, незнам дано всичко да е в твоя полза!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: 08e435cbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей мила, първо искам да изкажа съболезнования.
Надявам се да оспееш да вземеш попечителство над детето, много тъжна е твоята история, мисля, че в съда ще вземат под внимание това поведение на майката на детето и това, че не е живяло при нея. Ще ти разкажа една семейна история която не е никак приятна, но мисля че ще ти даде надежда. Значи имам 2 лели, едната има момче на 20 дена го остави при нас ние да го гледаме на 3-4 години реши да си го вземе след това на около 5 пак го прати. Майка ми нямаше финансовата възможност да го гледа вече и на 9 го прати при другата ми леля, тя е по заможна. Тя от своя страна заведе дело за попечителство доказа пред съда че има подходящите условия за да се грижи за него (работа, самостоятелна стая и др. такива битови условия) и спечели делото. Дано и ти успееш. Моля те пиши когато имаш резултати

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0b8ce32161
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ще пиша, разбира се :) Адвоката каза, че имаме шансове, но да не възлагам големи надежди. То все още не се знае дали ще има дело, не се и опитвам да се свържа с майката, защото не знам какво да очаквам от нея.

Към номер 10: Аз имам доста добра работа, заплата 1000-1200лв., която в момента ни е предостатъчна, живеем в апартамента на съпруга ми, мир на праха му, който е доста голям, 4-стаен, общо взето имам подходящите условия за отглеждане на детето. Но лошото е, че майката също е доста заможна и не мисля, че би предложила по-лоши условия от мен. А в твоя случай лелята е била по-заможна и все пак е била леля, а аз не съм никаква.

Все пак се надявам да не се стига до дело, защото стигне ли се ще бъде голям стрес най-вече за малката. Не знам дали ще отмине или едва сега ще започне всичко...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 08e435cbfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От намер 10:Дано да отмине, ще се моля, не разбирам що за майка е това и какво става с този свят аз също съм родител и никога не бих постъпила по този начин с дъщеря ми. мисля, че ти си 100пъти по добра майка отколкото тази дето я е родила. Искренно се надявам да сте винаги заедно и много щастливи

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker