Помогнете на една майка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104426)
 Любов и изневяра (24938)
 Секс и интимност (12232)
 Тинейджърски (20816)
 Семейство (5289)
 Здраве (8338)
 Спорт и красота (4329)
 На работното място (2429)
 Образование (6480)
 В чужбина (1393)
 Наркотици и алкохол (990)
 Измислени истории (752)
 Проза, литература (1553)
 Други (14740)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Помогнете на една майка!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2467 пъти
Майка съм на момче, което завърши пети клас с 5,28 но иска да го местя в друго училище. В това училище е пет години, но няма приятели. Не че не контактува с децата, но им няма телефоните, скайповете не им ходи на гости, нито те идват. От 15 юни не е излизал от къщи. Лято, ваканция той пред телевизора. Много е емоционален и честен, но винаги според учители и деца той е виновен за сбивания и караници. Не е побойника на класа, той просто винаги се бори за справедливост. Готов е да го набият, но да е справедливо. Ако някой избяга от час или преписва той клюкари, макар да съм му казвала да не се занимава.

Не е доволен и от учителите иска да са честни с него, иска едва ли не да са му приятели. Много е изпълнителен, но винаги очаква похвала за всяко изпълнено нещо. Има още три училища в нашия квартал. Но ако го преместя няма ли да е признание, че е прав, не може да очаква учители и деца да се съобразяват с него, с неговите чувства.

Говоря му, че и в друго училище не е гаранция, че ще се сприятели с деца, не е гаранция, че учителите ще са по душевни, но той настоява. Защо учителката му писала пет а не шест, тръшка се в къщи и за други несправедливи според него оценки. Мразил бил госпожата заради това, че му казала "аз не съм ги хванала да преписват". Да го местя ли или да го оставя след две години така или иначе ще кандидатства в гимназия. Знам, че проблема е в него, никой не обича клюкари, но от малък го научих да е честен с мен и той очаква и обществото да е такова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 4151d3e8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Госпожо, синът Ви е едно прекрасно дете и ИМА пълното право да се сърди, когато на някой връзкари и подмазвачи им пишат нечестно шестици. Крайно време е преподавателите да разберат, че не може да си правят каквото си искат. Може би трябва да спре да клюкари съучениците си. "Много е емоционален и честен, но винаги според учители и деца той е виновен за сбивания и караници"... хм... съмнявам се той да е виновен... примерно ако някое момче дразни или бие беззащитно дете, синът Ви се бие, за да го защити или ако на някой подмазвач или връзкар му пишат незаслужено 6. И на мен ми идва такива да ги пребия. Казват Ви, че той е виновен, защото така им изнася. Повярвайте ми, учителите се страхуват от него... от желанието му за справедливост. Като описвате сина си, все едно описвате мен. Само че.. няма да ви лъжа и ще бъда честна... заради една несправедливост пострадах и аз, но и учителката. Всички се бяха съюзили срещу мен, но накрая аз победих с цената на много усилия и нерви. По темата... съветът ми е щом момчето иска да го преместите, да го преместите. Той не се чувства добре в това училище. Макар че има вероятност и в другото училище да е същото. Ако не го преместите постоянно ще си мисли какво би било ако го преместите. Радвайте се, че имате такова дете.
П. С. Тази история е за "Образование", не е за "Семейство".
~*Отхвърлената*~

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: bd8d48ade3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз мисля, че трябва да дадете шанс на сина си - нека си избере училище. Ако той иска да се премести, защо не?
Горе главата иначе, синът ви ще се оправи.
Много хубав успех има в училище, явно не му е безразлично, доверете му се, вярвайте му винаги и винаги бъдете на негова страна. Винаги го защитавайте и му засвидетелствайте подкрепата си.

Лаура

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ab953e46dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   по-добре го премести, ако и там почне така още в началото - трябва да се поговори с него доста сериозно, дори да се свържете със специалист! това говоря още в началото на учебната година - ако в първите месец-два продължава по същият начин - училището не е било проблем

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 807348e50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз бях същата като малка. За съжаление СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА. Много ще страда горкото дете.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7f07911f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направи го използвоч, в днешно време ако си честен затъваш. А колкото до училището невиждаш ли че детето ти е аутсайдер да се затвори в себе си ли искаш? Ако трябва и 10 училища да смени кво толкова или на тебе не ти се занимава да правиш това което е добре за него. Той сега е във възраст в която трябва да е навън с приятели а той е аутсайдер. Смени училището и го научи са гледа себе си и да езпалзва другите за да не бъде прецакан!

Карол**********

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 087104355d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все едно слушам описание на моя син отпреди 4 години "емоционален и честен", защото той сега е на 17. Обезпокоителното е госпожо, че той продължава да е същия, дори по затворен и саможив. Знаете ли колко училища сме сменили от първи клас до сега? Четири!!! Сега е в 10 в елитна езикова клас и пак едвам издържа - госпожите са лоши, децата не го приемат и го бъзикат, няма приятели, стои постоянно вкъщи, никой не го търси, той не търси никого, същото като това, което описвате.

Записа се на спорт - силов, за да добие самочувствие, резултата е нула! От тренировка се привиба вкъщи, няма телефона на нито едно дете от там. Това е кошмар за него, кошмар и за нас. За съжаление, госпожо, проблема е в нашите деца, те са десоциализирани. Не съм ходила при психолог или психоаналитик, защото сеансите при тях са безумно скъпи, проверила съм, а аз не мога да си го позволя. Как ктигнах до тук, малко ли го обичах, много ли - не знам, търся вината в себе си.

Да не Ви плаша, но с годините процеса се задълбочава! Блъскам си главата как да му помогна, но той просто не търси контакти с други хора, защото го е страх да не го наранят, защото му е по-добре сам или просто има психически проблем! Уплашена съм и отчаяна като Вас и буквално не знам къде да се дяна. Но повярвайте ми: проблема не е вдругите деца, а в нашите!!!!!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7a7c59cabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   купете му компютър и го оставете да споделя проблемите си, а не да ги задържа в себе си. с времето мисля аз, човек се променя порасва, среща ссйодни характери, ще се оправи :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c0b0b6134e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Само не го окуражавай в постъпките му, когато виждаш, че не са за добро. По- добре с теб да се скара, отколкото цял живот да страда и да бъде не разбран от хората, защото сега просто си седи в къщи ами като трябва да започне работа, да си търси работа? Познавам такива хора - не им е лесно, и на тези около тях (съпруги, деца, родители) не им е лесно с тях.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: fd866cd0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   запишете го в частно училище

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: dc566a5f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря на всички отзовали се. Нарочно изчаках толкова дълго за да не влияя на мненията ви. Все още не съм решила. Училището в което е или беше до сега е едно от най елитните в града. Таксата за частно училище е от 4000лв до 8000лв годишно, не можем да си я позволим. А и проблемът на детето не е образователен а социален, контактът с деца и учители е изграждащ характера на човека.

Аз като родител се колебая заради това, че ако го преместя ще се окаже така, че все едно да го науча при възникнал проблем да бяга. Но ако не го преместя и проблемът е наистина голям ще се затвори в себе си още повече.

Моля ако някой има мнение по въпроса да пише, помогнете ми да реша.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 дни
hash: 183ebbe381
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ох, за моя съжаление, аз бях един тийнейджър, койте беше един социален аутсайдер. И нашите ме бяха записали в частно даскало с надеждата, че туко виж там се променя (от малка не мога да намеря общ език с никой) и бях в същото положение - трябваше да търпя подигравки заради цвета на косата, заради музиката, заради това, което съм, учтелката ми по литература (предмет по който после на кандидатстудентските изкарах почти отличен) ме саботираше постоянно, заради един случай в които от класа трябваше да събираме пари за да се отиде някъде покрай Коледа, а учителката се опита да ги изкопчи тези пари за "декори на коледната сценка, която 2ри клас иска да ви представи" (нейния син беше във втори клас) и аз единствено се опълчих и казах, че няма да я бъде тая.

Никой не ме подкрепяше и смятаха, че причината е в мен и, че съм тази, която трябва да се промени, аз все повече се затварях в себе си и понеже от тактиката "не им обръщай внимание", накрая се принудих да мина на доста по-крайни мерки, които най-сетне ми осигуриха спокойствието. Чак към 16-17 започнах да срещам повече чешити като мен, разбрах, че не съм аз кривата, почнах да излизам, да общувам, запазих вида си и стила си, въпреки всичките предрасъдъци с които се сблъсках и сега НЕ съжалявам за това - последвах мечтата си да се занимавам с анимация и вида ми си е също толкова колоритен, намерих мъжа, който ме харесва такава каквато съм и ме подкрепя, докато мойте съученици веднага след завършването се изпожениха за някакви груби селтаци, народиха деца на по 20 или влезнаха в затвора. просто в мойта реалност, трябваше да избягам наистина надалеч за съжаление... но за миг не спирам да благодаря на приятелите ми, които винаги бяха до мен, с които прекарах най-хубавите си времена и които ми показаха, че мога да бъда себе си. така, че според мен е до врме, но намерете странични занимания на синът ви - вижте какво му е по душа, какво го вълнува, насърчавайте го да открива нови и нови хобита

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: b1740831db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Госпожо вашия син е късметлия че има майка като вас, аз също нямам приятели не че не съм общителен просто съм по различен от другите, и ме отбягват и обиждат. Говорил съм с майка си по въпроса но нищо само се караме тя не ме разбира, ако имах родител като вас щях да се радвам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker