Имам доста проблеми с моите родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам доста проблеми с моите родители
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 4688 пъти
Здравейте. Аз сам момче на 16 години от Добрич.
Както се разбрали от заглавието имам доста проблеми моите родители като цяло. И 2-мата учат висшо образование и дават доста пари за него. Следователно не остава за мен. Тях не ги интересува какво съм искал аз или какви са моите интереси. Баща ми се отнася с думите "Ти си боклук", Мърша и др. Майка ми пак винаги гледа само за учение.

Лично аз искам само един PS3 и това е. За съжаление никога не сам имал добър живот. Като малък в детската градина всеки ми се подиграва. В старото ми училище беше същата работа.

За сега в новото е леко по добре. Аз съм по бедно момче и не нося маркови дрехи. Нямам пари за много дискотеки или пак момичета. И за всичко са виновни ТЕ.
Моите родители. Хора моля ви давайте съвети каквито и да са те.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: a9c07366ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Искаш, искаш... а защо не помислиш за малко какво им е на тях, вместо само да искаш. За това, че си бедно момче, можеш само да се гордееш, а не да се срамуваш. Момичето, ако е свестно - казвам ако е свестно, ще гледа такива като тебе, а не разглезени и разхайтени таткови синчета, които не знаят цената на парите и са неспособни сами да направят нещо в живота.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ee5783f686
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре е човек да се квалифицира, но да бъде за сметка на децата не е честно. Опитай се да поговориш с тях. Те може би си мислят, че има по-важни неща от дискотеките и момичетата и навярно ще са прави. Всяко нещо с времето си. Наблегни на учението за да можеш сам да се реализираш после и да имаш възможности за по-добъро бъдеще. Все пак ти остават само 2 години да станеш пълнолетен. Те са нищо в сравнение с цял един живот.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f38b18c7fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ще се опитам да ти обясня млади приятелю: Никой не избира родителите си. Така е. Не мога и не е редно да те поучавам. Само да ти кажа че, дрехите и парите няма да те направят по уважаван. Ти търсиш причина в родителите ти. Отговори си на следните вапроси: Ти самия уважаваш ли се? Харесваш ли се? Първо ти трябва да се уважаваш и харесваш , после другите ще те харесат. Жените харесват уверени мъже. Не знам жена да е харесала "мамино синче". Да го използват - да , но да го харесат.... Освен това ... пари се изкарват. Не е толкова сложно.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: a12031233f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми и аз имах доста сприхав и гаден татко, но всичко ще се оправи. Засега не са ти нужни толкова пари щото си ученик, то и са сте малки още за дискотеки. Не знам дали ще ме разбереш, но най-важно е какъв ще станеш след училище, в даскалото си е детска работа, като почнеш да следваш евентуално ще можеш и да работиш и ще имаш някакви пари и ще си правиш каквото си искаш. Имай търпение, ще порастнеш! А в училище не е най-важно да си богат за да си готин, само глупавите мацки гледат в парите.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 1be69e7d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имам леля, която се изучи в две висши образования и знам какво стана със семейството й. Не поглеждаше децата си, апартамента беше вечно кочина, мъжът й и децата й не получаваха необходимите грижи. Но лелята си е така устроена - винаги мисли само за себе си и не помага ако няма полза . Децата порастнаха , моите братовчедки , и всяка се оправи както можа . Чичо ми замина в чужбина , леля си намери любовник , едното момиче на 24 години вече , пие много , не работи , само си търси богат приятел . Голямата , след много пиене и лупонясване , се омъжи и има дете .

Изводът е , че всичко зависи от човека . МОите родители не са учили висше образование , но пък ме захвърлиха на бяба и дедо . Аз също съм живяла в недоимък , но това не ми пречеше да бъда отличничка в училище . ДА , не съм имала скъпи и маркови дрехи , даже една зима умирах от студ , преди баба и дядо да ме заведат да ми купят зимно яке . Не съм имала дънки до 10 - ти клас и наистина ми е било много криво , но се преживява . ПОнеже се държах достойно , никой не смееше да се закача с мен . После аз самата се изучих , почти без помощта на моите родители . И след това , какви удари получих от тях , само аз си знам . НО ! Намерих си приятел от далече ( по стечение на обстоятелствата ) , омъжих се , имам професия . Сега си имам само баба и дядо и малко добри приятели , които са ми по -близки от моите родители и моята сестра , към която отношението беше и е съвсем различно . Така че горе главата , опитай се да повориш с тях , може и на семеен терапевт да отидете , но трябва да направиш опити и да ги разбереш , и да помислиш ,че наистина парите не са всичко .

Ако не се оправите с вашите , приключвай с училището и после - да те няма . НАмери стойностни хора и те уверявам , че когато те са покрай теб , роднините няма да ти липсват много . Аз съм решила дори , когато забременея и имам дете , изобщо да не търся майка ми да ми помага . Имам приятелки на стабилни години , които ще ми се притекат на помощ . ЗАщото , когато бях болна на легло миналата година и не можех да се оправям с домакинството , помолих майка ми да дойде и да ми помага , тя каза " МНого си далече " и с това приключи въпроса . Гледай ти да не повтаряш грешките на родителите си ! Намери си някакво занимание , спортувай - спорта крепва характера и те учи на дисциплина . Колкото повече се вглеждаш в проблема , той ще ти изглежда по - сложен , а може и да не е така . Ако баща ти те нарича "боклук " , ти не му отвръщай . В подобни случаи аз бих излязла от стаята гордо , без нищо да кажа !

 
  ...


...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 011a78d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен проблемът е много по-дълбок, отколкото изглежда! Няма нищо лошо в това родителите ти да учат висше, обаче нямат абсолютно никакво право да се отнасят така с теб! Най-вече да те наричат "боклук", да те пренебрегват и да се отнасят зле с теб! След като са те създали, би трябвало да се грижат за теб и да те обичат! И ти имаш права!

Не всичко опира до парите, дрехите, дискотеките... това е само повърхностно. И това, че не си с маркови дрехи и не ходиш по дискотеки, не те прави по-малко човек! Просто явно не си срещнал точната среда от приятели. Не чакай, потърси ги!

Трудно е да се живее с такива родители, но не се предавай! Не затъвай заради тях! Живей си живота! Трудно е да се справяш с тяхното пренебрежение и с подигравките на другите, но пък е за добро - всичко това ще те направи по-силен! Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 5dd7ecaff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе вие да не сте болни бе? Всички сте на страната на момчето без марковите дрехи, ами нали вашите в момента учат за висше, за да работят по престижна професия и да могат да ти купуват марковите дрехи, а това, че баща ти ти е казал боклук предполагам, че 2-3 пъти ти е отказал да ти даде колкото пари искаш и накрая се е изнервил не познавам човек, който без нищо да каже на детето си "Абе я се махай ве боклук"

Вие сте много интересни, защо не се поставите на мястото на родителите ви. Аз да не би да съм носил само Adidas или nike. Когато родителите ти намерят достатъчно средства ще те поглезят, за всичко си има време, а и да не забравя за тея момичета, който гледат само финансите на човек са пълни курви ... Ти луд ли си е мой пари ще им даваш да ги чукаш ли к`во ?

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 6072cc8f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Баща ми ме изучи на заеми и цял живот ще съм му благодарна за жертвата, която направиха с майка ми за мен. Запомни, който ти е казал че е боклук всъщност открито е заявил, че боклукът е той. Трудно ти е, но няма да ги промениш. Просто се бори честно за нещата които искаш. Но разбирам, че проблемът ти не е в това, а че не се чувстваш обичан. Море, разбирам го това много добре, защото с мен така се държи мъжът ми. В крайна сметка щом са те създали, трябва да ти помагат и подкрепят когато имаш нужда. Кажи им го. Що за егоисти!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 999d060fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен щом са го направили детето значи са длъжни да му дават това от което се нуждае. ако не могат да си позволят да учат и да отглеждат дете кво правим. Нали това е тяхно задължение? !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc561a248b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9 ти си луд но все пак искам да съм твое дете още от сега ти казвам
Имам нужда от разходка в космоса на стойност 2 000 000 евро, също имам нужда Мадона да пее на рожденният ми ден, за да те обичам трябва да ме пращаш на круиз поне два пъти в годината. Другите ми нужди ще ги споделя след твоето съгласие да ме осиновиш. Нямам нищо напротив да бъда най големия отличник и ако искаш 5 висши ще изкарам само да ги платиш.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fdf1225cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям 9.
10, много добре знаеш, за какво става дума тук и не е смешно. Достатачно хора има като автора на тази стара вече история. Ако нямаш материални условия, нямаш право да раждаш деца, които нямат достъп до образование, здравеопазване, училищни пособия. Детето е скъпо удоволствие. Наскоро сестра ми ми каза, че нейното ще живее в лишения - такива и били възможностите. Искала дори и второ, да не расло егоист. Нямам думи. Доста безотговорно отношение към най-важното нещо на този свят - децата ни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker