Майка ми.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми..
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2527 пъти
Здравейте,
искам да ви помоля за някакъв съвет, просто незнам вече как да се държа. Проблемът ми е следния: Винаги каквото и да направя, майка ми все не е доволна, преди седмица - две бях забравила да полея доматите и да знаете какъв скандал ми вдигна все едно е дошъл края на света и ме наказа, през целия ден й върша всичко, но тя все не е доволна. Вчера, понеже ние сме от село и имаме животни, бях забравила да нахраня кокошките, но пък моят дядо, брат ми, баща ми си са в къщи и не се сещат да отидат и да им сложат. Нали аз й обясних, че може би дядо им е сложил и отидох да го попитам, дали ги е нахранил, а той ми отвърна, че гледа филм и не им е слагал.. (Той си оставя работата на мен, на едно 13 годишно момиче, много се дразня от това нещо, но няма какво да направя. ) И вчера само заради това, че не съм нахранила кокошките пак ме наказа да не излизам с приятелите си... Веднъж й се обадих по телефона да я попитам дали има нещо за вършене, тя ми каза че няма. Когато се прибра на вечерта от работа ми каза, че съм се обадила да я попитам, за да мога да се изфукам пред колежките й, а на мен дори и през акъл не ми е минавало такова нещо. При мен се вижда само това, което НЕ правя, а при брат ми обратното... Ако й споделя нещо ще започне да ми крещи, че я занимавам с глупости, ако не й го кажа ще ми крещи пък, че не съм й го казала. Незнам какво да правя, как да се държа. Вчера бягах от кон, защото беше пуснат и тичаше и както си бягах настъпих един камък и едвам ходя, тя ми каза, че съм се преструвала, за да мога да се отърва от работата, което не е така. Цяла вечер и помагах, въпреки че стъпалото ме боли твърде много. Веднъж преди 2-3 дни й казах всичко това, а тя си помисли, че се шегувам с нея. Моля ви, помогнете ми, дайте ми някакъв съвет..

БЛАГОДАРЯ предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: b33346f748
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Обидните квалификации не са аргумент".

Съжалявам, но в този случай, точно тези квалификации са напълно адекватни. Както и да е (ще спестя). Майка ти явно има сериозен проблем, някъде дълбоко в себе си. Доста надълбоко. Обикновено такова отношение е породено от това как други са се отнасяли с нея. Но описаното нейно отношение говори за доста сериозни крайности...
За жалост, обикновено няма начин да "й помогнеш".

Сега можеш и трябва да направиш само едно.

Да поемеш нещата в свои ръце и да докажеш коя си. Личност, която заслужава уважение. Ако всичко, което прочетох е вярно... ще се скарате. Жестоко ще се скарате. И това ще е само началото. И тя ще трябва да промени отношението си към теб. Започни да я игнорираш, както тя теб. Запуши й проклетата уста само със силата на мълчанието и спокойния и уверен тон (когато репиш да й проговориш). Натриване на носа, това е.

Простотията не трябва да продължава, защото подобно отношение е не друго, а недопустимо.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1051fa8d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дано да има повече момичета като теб в България! А не тъпи маймуни, който висят по кафетата и не правят нищо! Помагай на майка си-понякога е изнервена в работата вероятно и си го излива на теб. Не и се сърди, пропускай малко караниците покрай ушите си-тя те обича, но те наказва за авторитет.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9654a74dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Скъпо дете! На майка ти работата и е това да ти слуша тъпотиите. Тя е длъжна да го прави. Ако не иска значи не е истински родител. Коя майка няма да изслуша детето си. А и при наличие на възрастни да караш детето да върши всичко. Тя си мисли, че така те учи на отговорност, но по този начин те кара да намразваш всичко което те кара да правиш. И не можеш да си изживееш детството нормално. Сигурно много неща са и на главата, но на първо място са децата и трябва да се уважават, защото след време ще иска и ти да я гледаш и уважаваш като остарее. За да получи уважение човек трябва и да дава. Важно е да се грижиш за семейната градина и добитък, все пак те дават част от прехраната а без нея нестава както ти огладняваш всеки ден така и те си искат грижи и е нормално да се ядоса като забравиш, но не е права да те кара само ти да вършиш всичко и само теб да наказва. трябва и другите да се размърдат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a17a223a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Точно заради това, че само аз върша всичко, другите нищичко не побарват, ме хваща много яд, много се дразня. И на края все аз съм виновната..
Оная вечер (във вторник) се развиках, на баща ми.. Понеже ние имаме 3 котки, две породисти и едно улично, уличното се прибира да хапне и средното коте излезе навън (на двора), а пък то го бие много и го гони. Аз бях в моята стая и татко ме повика да го хвана и да му сложа храна.. Точно, когато аз излизах от моята стая, средния котарак излизаше навън и татко мен обвини.. Аз съм била виновна, защото то било излязло. Вече не издържах и започнах да крещя.. Съжалявам много, но на мен ми омръзна за всичко да съм виновна.
А кажете сега.. При тази ситуация бях ли виновна, че котарака е излязъл навън.. Казах им да престанат да ме обвиняват за всичко и че по техните разсъждения аз съм виновна, че котките се хранят, ходят до WC, излизат навън и т. н. Накрая треснах вратата и не се появих вече.

Към номер 3:
Съгласна съм, че може да ми се ядоса, ако не нахраня кокошките или не полея доматите, но защо винаги само моето се вижда, брат ми не би ли могъл да го свърши това, да кажем да е малък, не е, дори е по - голям от мен с 3 години, а за никаква работа не се сеща.
Наистина започнах да мразя всичко и всички.. Омръзна ми вече всичко аз да върша.. Сутринта като стана веднага започвам да чистя, а брат ми, въпреки че е по - голям разхвърля, а стаите за чистене са 4.. Аз немога да се разчекна на всякъде. Не мога и по 100 пъти да чистя една стая.. и на края излиза, че аз не съм изчистила.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 614f8cfa71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това, което те кара да правиш едва ли е чак толкова трудно да го направиш. Да полееш доматите и да нахраниш кокошките едва ли е толкова трудно! Ставаш сутрин вършиш си работата до обяд каквото има да се прави и после си вършиш своята работа с приятелчетата и така. Не може по цял ден нищо да неправиш. Майка ти все пак за вас ходи на работа, за да имате пари.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a992eda8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, що се чудиш още.?
Най-голямата си затова си нагърбена с всички отговорности.
И сама да беше пак същата работа. Кофти, че не си се родила втора поред.


Ягода

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 054900b6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Време е и ти да викаш... Когато си изнервена крещи, викай, излей си душата...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a17a223a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6: По - малка съм от брат ми.. Аз съм на 13, а той е на 16..

Номер 5: Аз си върша работата, но тя все не е доволна..

Искам да попитам.. Знаете ли как да я накарам да ми прости, защото в петък се скарахме, днес пак и аз просто незнам как да я накарам да ми прости... Ако някой знае моля ви кажете ми..

От Авторката...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker