Сватба в днешно време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сватба в днешно време
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 5063 пъти
Като оставим настрана паричните възможности на повечето хора в днешно време, каква е причината да не искат сватби и да злословят така за тези, които искат да имат?

Аз ще се омъжих. Не сме бедни, не сме и богати, но организирахме сватба, сватбено пътешествие и т. н. Толкова ли е лошо че се омъжих в бяла рокля, че поканих най- близките си сватбата не беше малка?

Защо ме нарекоха консервативна булка с рокля, която покрива тялото и и ниски лелинки обувки?
Защо е това отношение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 884ffa0292
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Що ти пука толкова какво казал някой си?
Това си е било товят избор, твоето решение(и на съпругът ти също).
Всеки решава сам за себе си какво да прави-да сключва ли брак или да си кара без подпис.
Съсредоточи се върху други по-важни неща, гледай си семейния живот и който каквото иска да приказва :)
Аз лично брак искам, но не и сватба. Никога не съм си мечтала да бъда в бяла рокля и предпочитам да се подпишем с мъжът ми само по дънки и тениска :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6d8b044aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И като махнем каприза да се видиш с бяла рокля какво остава...?
Някъде дълбоко в себе си вярваш, че така си гарантираш съпруга... хи хи... суета си нищо друго....
Света се променя и традициите не са това, което бяха...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0ca9b3955c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Какво ти пука кой какво мисли? Важното е, че си щастлива и си направила това, което искаш.
И аз се омъжих наскоро и не съжалявам. Според мен против брака са онези жени, на който никой не им е предложил по една или друга причина и които после завиждат, защото не са се видели булки и може би няма да се видят.
Всеки си живее живота, както намери за добре. Не се тормози за глупости.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bc18c04a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В повечето случай причините са финансови. От там идва и завистта и наричането, каква ли не са тези, дето могат да си го позволят. И хората не са ти били толкова близки щом не са се радвали за теб а са ти търсили кусури.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1f40958f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Повечето жени искат да се омъжат но за да изглеждат много модерни и разкрепостени и за да се харесат на мъжете казват че не искат сватба. Жалки са. После същите тези жени са самотни майки изоставени от мъжете си, хленчещи как едва връзват двата края. Също така мъжете им никога не им предлагат брак, иииии гроздето е кисело. Брака за мен не е за да вържеш някой, никой не можеш да вържеш за това е развода все пак. Брака показва че този човек те взема насериозно и е готов да поеме по сериозна отговорност от това да живеете заедно и след това да си вземе шапката, когато му скимне. Така че изобщо да не ти пука, тези които са ти го казали са едни нещастни жени, които нямат пари за сватба и никой никога няма да им предложи такава, затова съскат хихихих

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 42a81a8878
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съжалявам миличка, много боли да ти вгорчат най-хубавия ден в живота. Мирише ми на "селски" клюкарки, които не влагат злоба и завист в приказките си, а просто така като няма за какво друго да си говорят и да правят обсъждат другите за по-лесно и се надлъгват коя е по-разбирачка. Ти харесваш ли се като булка, мъжът ти харесва ли те- щом е да по-хубаво от това няма. също съм жена, не съм против брака и подписът е важен за мен. Не знам това листче хартия ме изпълва с радост, че означавам и не съм просто случайна спирка по пътя за мъжа когото обичам. Пищна церемония и бяла рокля- моят избор не е това, но не бих се присмяла на жена, която държи на това. Доста е глупаво да се присмиваш и критикуваш някога за това, че осъществява желанията си. Така искаш, така правиш. Обичаш шоколадов сладолед, купуваш си такъв, кои са те че да те карат да ядеш ванилов като тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c79a22f812
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно подкрепям номер 5, евала му правя, който и да е! Само ще добавя, че в самият брак (църковния) си има особена символика и само вярващите знаят за какво го правят. И като не искате да правите сватби какво някой ден ще се събирате с близките само по погребения, щото на тях модата няма да им мине....

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 48ebba09ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Защо питаш нас защо не са ти харесали роклята и обувките?



Ягода

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0a13a53384
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз искам да ти отговоря съвсем добронамерено и откровено защо хората не искат да се женят.
Радвам се за някой като чуя,че иска да се омъжи/ожени,но лично аз не бих го направила.Причините са много.
Като се започне от това,че не вярвам в брака,тъй като съм дете на разведени родители.Преминем през това,че брака не е това,което беше.Никой вече не уважава светостта му,а един брак би следвало да е свещен брачен съюз пред Бога,нали затова се прави в църква.Една от другите причини е,че аз лично не съм религиозна и не виждам смисъл от това.Що се отнася до гражданският брак-просто лист хартия.По мои лични наблюдения брачният хомот разбива връзката.Та като стигнеш то това,че защо е нужно да се обвързваш по този начин,нима любовта ще стане по-силна?Аз самата имам и страх от обвързване.Предпочитам да мога да напусна по всяко време човекът,с когото съм и бракът би бил само усложнение.И също така тъй като работата ми го изисква да се интересувам от живота на известните знаменитости,съм забелязала,че почти няма брак,който да се запази.Всичко се разпада.Но то и в реалният живот е така.Хората,които познавам,които са семейни все още,са по задължение заедно.
Това е на въпросът защо не искат сватби повечето хора.
НО виж на въпроса защо злословят-това вече е защото са злобни.Аз лично никога не съм укорявала някой,или съм се подигравала на някой,който мечтае за сватба.Напротив.Мисля,че това е много романтично преживяване,което се помни за цял живот.Радвам се за булките,за сватбите-в тях има някаква особена магия.
Сигурна съм,че си била прекрасна булка.Важното е ти и твоят любим да сте се чувствали добре,тези които са коментирали по този начин облеклото ти са дребни душици.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c80bc15c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И какво като е суета? Какво пречи една жена да бъде суетна по този начин в един единствен ден от живота си? Понякога като пишете, го правите наизуст.

Суетата се изразява под много форми, така че момиче, да не ти пука кой какво си мисли. Важното е да си щастлива. И на сватбата, и после в брака ;)

Д.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2f59b4f2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Сватбата в днешно време в България е една огромна селяния. Целият обичай на взимане на булката, свирене с тъпани и играене на хора е ужасно смешно. Ако някога на село е било хубаво преживяване, хора, осъзнайте се, не може да тропате хора пред блок, например, с бутилка блага ракия, изтупани в костюми и поп-фолк роклички и да си мислите, че сте много яки. Да, хората ви гледат, излизат по тераси и прозорци, но те гледат сеир, а цирка вие си го правите. А после, представлението след подписването е също като номер в цирка. Жартиери, глупости, смешни истории. И на всичко това са поканени лели, стринки, тетки, бабки, на бабките лелите, сульо и пульо. И после се чудите защо ви одумват. Ами като каните кой ли не да види, че най-после някой ви е взел, ще ви одумва и още как. Естествено, че авторката е била каквато я описват "консервативна булка с рокля, която покрива тялото и и ниски лелинки обувки" - така са я нарекли най-вероятно младите на сватбата, но пък на старото поколение е допаднала. Така е като каните няколко поколения, все някой ще е недоволен. Впрочем, ако не са ти наистина близки хората, все ще има недоволни, обидени, гладни, жадни, криви и какви ли не. Ей затова не ми харесва този род сватби, те са отживелица, едно показно, което е повече за пред другите, отколкото за младите, които се взимат. Нещо повече - прави се за пари, защото от гостите се иска вместо подарък парички. Но понякога, като се тегли чертата сметките излизат криви. Или пък идва момент, като в случая, че след цялата суета около сватбата, накрая тези, които трябва да са били най-щастливи, са разочаровани, обидени и т.н. Както е в случая с авторката.
И за да не кажете, че съм злобна стара мома, на която никой не й е предлагал брак, ще добавя - омъжена съм, обичана съм и обичам, но без подобни циркове, просто с мъжа отидохме, подписахме и това е. И двамата го искахме така и двамата не съжаляваме. И тук ще се самоцитирам "нека оставим цирковете на другите, ние само ще им гледаме сеира, но няма да им го правим".

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c80bc15c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Боже, боже... то ако от една сватба се излизаше на печалба, ехехеееей :D Още една дето говори врели-некипели. Искала сватба, ама нямала пари. Вярно е, че доста хора оставят пари. Аз лично винаги на сватба давам пари, поне колкото да си избия куверта, щото обикновено ми пука за тия дето се женят и знам, че въпросът е в купона и веселбата, ама и те не са без пари. А това, че номер 11 е заобиколена от някакви хора без особен вкус, си е нейн собствен проблем. Не всички сватби са цирк.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bfb2c2a2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не искам да си налагам мнението, но за мен повечето хора, смятащи, че сватбите са ''отживелица'' или ''цирк'' и т. н. са или жени, неполучили и знаещи, че никога няма да получат такова предложение или мъже с бохемско мислене и начин на живот, за които да се наречеш женен мъж е направо срамно. Пълна глупост е, че самата сватба е селяния. Селяния ще е ако ти си такъв и следователно направиш сватбата си такава. Аз съм на 24, скоро се сгодих (това дори е май още по-демоде в днешно време) обаче не ми пука. Искам да имам сватба, не защото имам каприз да се видя в бяла рокля или пък си вярвам, че си гарантирам мъжа до себе си, както дрънка номер 2, а защото искам с приятеля ми да съберем най-близките си хора, да ги почерпим и да си празнуваме за наше здраве. Искам брак, защото имам много примери пред себе си, за това как ''единия ви подпис'' изобщо не е попречил хората да се обичат и уважават с години, искам го защото, си е една традиция, която аз харесвам. Лично мен един ден би ме унижило, ако в първите часове след като родя бебе на човека до мен (дай боже) той да тича по нотариуси и разните му там инстанции да припознава детето. Защото при ''модерните'' така става. И не, далеч съм от мисълта, че с брака и сватбата всичко ми се гарантира до живот. Но съм за тези неща, защото съм отраснала в такова семейство. Колкото до финансовата страна, според мен всичко е до желание. Ако го имаш, винаги ще намериш начин. А и никой не е казал, че сватбата ти трябва да е като по филмите. Но ако го искаш - ще го направиш, ако ли не - ще се оправдаваш с всевъзможни причини.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bbaeed1711
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   еи номер 5 изказа се като дива селянка, за която да се омъжи в бяла рокля и да народи деца е най-висша цел в живота. Я се огледай, колко семейства, които са се женили както му е реда са разведени вече. И жените са самотни майки и се чудят как да свързват двата края/Това ли ти е критерия. Много тесногръдо се изказа. Винаги има изключения. Една сватба не е критерии, че ще си запазиш семейството. Хората са различни и това, че аз и ти искаме да съберем 200 гладни и да се видим в бяла рокля, за други жени е по-важно да подпишат и да обиколят Европа с половинките си.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2f59b4f2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Номер 12, сега ще кажеш, че твоята сватба не е била кич и цирк. Хайде бе! Всички са такива, такъв е обичаят "да се покажем", да ни видят колко можем и колко имаме. Грозна, смешна и жалка работа. Затова се жените, да вдигнете шум до небето, а после като се разведете защо не биете барабана пак?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: acc7fe1e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 15 - не всички сватби са кич, не съди за другите по своята сватба.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 395c5743ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Дразни ме как надуват клаксоните всяка събота и неделя!!! Направо откачам като ги чуя. Все едно кой знае какво станало, нужно ли е да се дига такава аларма? И после не били сватбите селски.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bbaeed1711
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   17 клаксоните са най-малкия проблем. А като започнат да думкат лумкат тъпани и гайди, по голяма цигания виждал ли си? Мен ме хваща срам, а тия хора какво им харесва не мога да разбера.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0e390a9092
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   16, сватбата ми няма как да е била кич, защото както казах по-горе, ние просто отидохме, подписахме и не вдигнахме ура до небето. И двамата така го искахме, оставихме циганиите и селските изпълнения на другите, които умират да се излагат. И после да ги одумват, тези, които сами са си поканили за гости. Жалка работа.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8b3c43b965
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Щом си се забавлявала, какво ти пука как са те нарекли и какво си мислят за теб? Нали не са ти платили масрафа? !
Аз ще ти кажа моето мнение. Аз лично направих сватбата си съвсем скромно, само с най-близките (моите и родителите на мъжът ми и кумовете с децата им). И така ми хареса. Не ми се занимаваше, нямах нито нерви, нито време, нито кой знае колко средства. А заем за това не бих теглила. Пак бях хубава, пак бях с бяла рокля, само че по-семпла. Защото не върви да съм с пищна рокля и с 10 човека на сватбата. Така го разбирам аз.
Отделно почерпих колеги и приятели. Всеки го прави както си го разбира. Една колежка тегли заем - нещо от сорта на гол тумбак чуфте пищови. Е ТЕ ТОВА не го разбирам!!! Защото само реве и се оплаква как нямала пари и същевременно направи сватба в стил Холивуд - на полянка, с басейн, с шатри и т. н.
За мен сватбата е нещо лично и не виждам защо трябва да каня Сульо и Пульо, които щели да се обидят ако поканя Груйо, а не тях:) Ако бях вдигнала голяма сватба, трябваше да поканя родата и от двете страни, голяма част от които не познавам или съм виждала преди 20 години за последно. Ама не може да поканиш едни братовчеди, стринки и лели, а да пропуснеш други. Същото важи и за колегите. Не може да поканиш едни, а други - не, защото се създава напрежение. Затова решихме - само най-близките. И пак беше весело, пак имаше ядене и танци. Кой както си го направи. Ние подписахме, аз се преоблякох и отидохме в ресторант. И си изкарахме чудесно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3627749c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Ако реша някой ден да се омъжа, то ще бъде само заради роклята. Просто има такива уникални рокли, че ако имаше начин бих ги носила всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 90efa1fb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   И аз ще искажа моето мнение. Приятелят ми ми предложи миналата седмица въпреки че мн пъти сме говорили по този въпрос и той ми е правил ясни намеци че иска да се оженим. Е най-после се решихме и имаме мн добър повод -бременна съм в 5 г. с и сме най-щастливите хора на земята! Заедно сме от 4 години, а сме на 19 и 23.. тъй като ще ни трябват мн пари за бебчето, а и не обичаме излишната показност и шум който се вдига, решихме да е само с родителите и свидетелите, аз ще съм в бяла семпла рокля, после ресторант и така!! и аз си мислех искам голяма сватба с дълга бяла рокля и т. н но знаете ли като дойде момента, нещата се променят, но за мен това ще е МОЯТА ИДЕАЛНА СВАТБА!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e1a90855ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23, Сватбата е много хубаво нещо. Аз съм категорично за брака. Номер 23, много, много щастие ви пожелавам, на теб лека бременност и всичко най-добро! Обичайте се и бъдете щастливи! Щом вие се чувствате щастливи изобщо да не ви дреме за мненията на "модерните" злобари. Всеки да си живее живота, както му харесва, но да не съди другите, че са решили да правят сватба. Щом така се чувствате щастливи, значи сте направили правилния избор. Късмет и всичко добро!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 707af69013
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Няма по дива селяния от бг сватба. Тъпани, гайди, зурни, потни полупияни шкембелии мятат хора, лелки с рокли в стил "скийкварокличкавидехпопланетата", мазна чалга нон-стоп. За цирка след т. нар. подписване да не говорим, чупене на питки, сваляне на жартиери, ужаасссссс... след 1-2 приети покани да присъствам на сватби, казах че такова нещо няма да си причиня никога повече, не стъпвам повече на бг сватба, а аз да си организирам за себе си такава селяния, по добре да си метна въжето

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2c3fe04f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   25-ти номер, за селянките е селяния, за купонджиите се нарича веселба. Пък и не знам ти на каква сватба си била канена, но не на всяка сватба гостите са шкембелии, лелки и чалгарки с проститутски вид. Много обичате да слагате всеки и всичко под общ знаменател. От сватба до сватба има цял балкан разлика. Зависи много от хората, пък и от възможностите им.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 707af69013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ако капоейрата е танц с елементи на бойно изкуство, може да се каже, че на българските сватби всеки танц е капоейра.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 14a51d8f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 25 го е казал/а много точно, голяма част от бг сватбите са абсолютна селяния. Да не говорим, че доста от тях се правят с пари взети на заем, което е още по-голяма глупост. Вместо с тези пари младото семейство да си уреди бита или поне част от него, те се хвърлят на вятъра за една пиянска вечер, че и трябва да се връщат след това. Но българинът така е свикнал, дай да се покажем колко сме велики, колко бляскави можем да бъдем, пък после ще му мислим как ще се оправяме, важното е да ни видят хората. Разбира се сватбата не е лошо нещо, но когато е направена с вкус и когато човек може да си я позволи. Иначе и едно по-скромно тържество за мен би свършило работа. Просто няма смисъл да се канят роднини до девето коляно, които никога не са били част от живота ти, и които ако срещнеш на улицата няма да познаеш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: eba611f90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   аз съм на почти 26г и искам да споделя мнението си.
имам впечатления, че в днешно време всеки 2ри брак (сключен в последните 5 години ) е несполучлив. много мои познати се разведоха. не зная защо. а тези, които живеят на семейни начала не парадират и не размахват халките си, а живеят от 15 години заедно (не 1 пример зная).
не знам на какво се дължи, но такива са фактите.
иначе, според мен, на авторката няма какво да й пука.
на една сватба от 1000 човека, ще е пълно с комшии, роднини, колеги и пети братовчеди. какво ти пука?
що се отнася до идеи за сватба, много ми харесват сватби в традиционни български носии.
напишете в youtube ''сватба в банско'' - ето това е традиция. а не чупенето на врати и пиенето на огромни количества ракия.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2a778f30a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   АЗ имам въпрос към номер девет:
след като имаш страх от обвързване за какво ти е тогава въобще да живееш с някого? След като цял живот ще се страхуваш "кога точно да го напуснеш" или " дали ще ме напусне" по-добре живей си сама. Брака не е за страхливите, не е за егоистите

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5e526ebeee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Здравей, Авторке!
Желая ти дълаг и щастлив семеен живот, като в приказките! Забрави за случилото се, забрави за злобата- така говорят само жени които са с манталитет на стари и завистливи моми, както и на неудачници. Когато една връзка тръгне с мисъл за раздяла- то неминуемо ще се стигне до там. Така, че бъди щастлива, а всяко момечи мечтае да се види в сватбена рокля- каквито и глупости да говорят тук и там... това е злобата и завистта! Като не им харесва да не се женят- никой не ги кара на сила, а и да не ходят на сватби- да си намерат оправдание и да не стъпват, цащото после много жлъч ще се изсипе от тези усти.. Щастлив семеен живот!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5dafbd06b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   А бе, ако тези сватби за които говорите са цирк, то тогава искам да ви попитам какво мислите за сватбите в Рибново. Вярвайте ми гледах Такъв е живота и останах поразена. И диваците биха се смели на подобни сватби както в Рибново, гарантирам....

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 324023a132
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Темата е стара, но много ми се иска да си изкажа мнението.
Аз съм от тези, които не харесват сватбите. Мотивите ми са основно два:
1. Може би най-същественото за мен е, че взамоотношенията между двама души трябва да бъдат лични, интимни, само за тях и между двамата. Сватбата е демонстрация на тези взаимоотношения. Не разбирам необходимостта от това на вселослушание да се вречеш във вярност. Нима това по някакъв начин застрахова брака, или прави обичта ви по-силна? Ако любовта я няма, сватбата няма да я доведе. Най-важният момент е денят в който сме се срещнали, не един ден в който сме се облекли, като принц и принцеса, и всички ни гледат и ни се радват като на свещени крави. Това е просто една излишна показност. Пък и всяка приказка завършва със сватбата, след нея няма приказка. Колкото по-малко се говори за любовта, толкова по-добре, важни са действията.
2. Сватбата, и брака като цяло отдавна са загубили морален смисъл. Двойките, все по-често живеят заедно много преди да са стъпили в брак, никой не се жени девствен днешно време. Има смисъл тогава от бялата рокля, и "взимането на булката". Не, няма. Ама нали такива са традициите. Оставям на страна какъв разход е една сватба. Моя колежка се омъжи след десет години съвместно съжителство, направи сватба, която възлизаше на 8-9 хиляди лева. Дори и кредит изтеглиха... За тези пари можеха да отидат до някоя по-далечна дестинация за няколко дни, и щяха да имат много по-красиви спомени.
Аз съм за брака, като цяло, но без излишна шумотевица. Просто подпис. А що се отнася да сватбите, след като ги е имало, има, ще продължава да ги има. Някои ги харесват, други, като мен не, важното е, какво остава след сватбата, самата сватба, идва, минава, а след години дори се забравя.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: af23d5ef8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз лично не искам сватба, заради глупавите традиции. Не че съм хейтър относно българските обичаи, но всъщност, като всяко голямо събитие в живота на човек, повечето от нещата се правят, защото така трябва... И настава лудница, родата все нещо не е доволна и тн. и тн. Всеки има очаквания, а аз не обичам дс живея според чуждото мнение. Колкото до това, дали някой жени завиждат..... м не, не мисля. Това твърдение вече е породено от фскта, че женещите се явно, които държът за пищни сватби, ги е яд накрая, че са пръснали пари и нерви за едната рокля, понеже не е то брачен съюз без олелия. В всеки случей, сватбата не е нещо лошо, практикува се в цял свят в различни форми, затова не е и съвсем редно да бъде отричана.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d516f27fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Много ми е смешно когато цялата тази олелия се прави не заради младите а заради родата. Какво щяла да каже стринка ти ако няма погача? Какво щял да каже лелинчо ти ако не спазиш еди си кой ритуал? Абе, глупости! Но ако и двамата ви влече да правите цирк пред родата, лошо няма. Самата аз съм омъжена, обаче нямаше жартиери, погачи и т. н., а просто едно скромно тържество на което присъстваха най-близките ни хора. И пак си се обичаме и пак сме си щастливи, нищо, че не сме пръснали хиляди за да правим цирк пред роднини, които иначе не сме виждали от 20 години. Пък ти си знаеш. Обаче след такава сватба, задължително има намусени, защото няма как да угодиш на всички. На един храната не му харесала, на друг музиката, на трети нещо друго... за това и аз реших да си го спестя и изобщо не съжалявам. Пак си имах бяла рокля, но празнувахме с хората, които са наистина важни за нас и присъстват в живота ни ежедневно. Другото за мен е дайте да се покажем колко много народ можем да поканим. Впрочем прилича ми на едно друго подобно разхищение-абитуриентския бал. Същата работа! Детето едвам избутало кварталното училище, чудо голямо, а ние правим такова парти все едно са го избрали за президент! Смях в залата! Изобщо тая показност е много смешна. За какво я правиш тази сватба? За да отпразнуваш любовта си с най-прекрасния човек или за да се покажеш пред 10-тите братовчеди колко си богата и колко хиляди можеш да пръснеш? И те да цъкат с език.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker