Искам да се откажа от майка си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да се откажа от майка си!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 23877 пъти
Здравейте! Искам да се откажа от майка си! Моля Ви ако знаете някакъв начин напишете ми. Става ли с държавен вестник? Нещата са много ама много сериозни имам не една причина. Целта ми е да не наследя нищо от нея нито имущество нито дългове. А и честно да си кажа ако може да се водя майка неизвестна най-добре ще е.

Много Ви моля сериозно да отговорите. Ако Ви разказвам причините ще стане толкова дълго, че едва ли някой като го види ще му се чете. А те са много основателни. Застрашават живота на баща ми и на малката ми дъщеричка, а можеби и моя. За да живея спокойно трябва по-някакъв начин да се откажа от нея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: c12afde521
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Кво да ти кажа. Говори с съда, с полицията. Разкажи им. Пък ако е така защо да не влезе в затвора?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f22b26876f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Какво толкова сериозно има? :(

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 661181bd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Мила, със сигурност мога да ти бъда полезна с мнение и съвет. Искам да се успокоиш и да прочетеш внимателно какво ще напиша. Няма място за тревоги.
Аз имах подобен проблем, но с баща ми, а и твойта причина е друга. Двамата с него дори взаимно искахме да се отречем един от друг, чрез държавен вестник. Адвокатът ми каза, че ще отидат много пари, много време, много нерви и няма смисъл. Послушах съветите на адвоката си, който ме посъветва да не се занимавам въобще повече с изрода. Да не поддържам връзка с него. Че няма нужда от тази глупост с държавният вестник.
Пак от адвоката си знам, че няма да наследиш никакво имущество, или дългове, ако не искаш. Има един документ "Отказ от наследство". Няма да наследиш дългове, спокойно. Само се обърни към адвокат да оправите този документ. Без адвокат неможе.
Успех и няма да се притесняваш. Те хората са го измислили.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ef2e3a9044
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Консултирай се с компетентно лице.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6c933b376a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Благодаря за съветите! Аз мислех за отказ от наследство, но не бях сигурна, че това важи и за дълговете. Майка ми засега няма дългове но е достатъчно луда за да продаде всичко и да направи така, че да ми остави дългове само и само за да ми направи гадно. Не ми се иска да се опитвам да я вкарвам в лудница защото тя е много добра актриса и няма да повярват хората, че е способна на всички неща които направи. А тя вече си прави сметка какво да прави с тялото на тате като го умори. А той вече е парализиран и не може да говори точно заради нея. Сега се е прицелила в мен и детето ми. Това са само част от причините а няма да Ви казвам какви ги върши при кака, само ще кажа, че нейната майка и брат и сестра избягаха в Испания заради нея. За да се спасят. Направо си е психопат но много добре си играе ролята и изглежда нормално когато поиска. Само човек който е живял покрай нея може да повярва на ужасните неща които прави. И като завърщек си е купила незаконен пистолет с който ми казва, че като направи всичко и като задлъжнее ще се застреля пък аз да му мисля какво ще правя после. Не искам да има достъп по никакъв начин с нея, жалкото е само, че тате е в нейни ръце.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 661181bd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

6.   Пак съм 3, много съжалявам. Абсолютно те разбирам, защото съм израснала с психопати. Не си длъжна да даваш обяснения. Никой не иска да се отрече от майка си без причина. Аз те разбирам. Прочетох внимателно написаното от теб. Бих те посъветвала за доброто на баща ти най вече, а и за ваше с детенцето-отиди в полицията и обясни за ситуацията, кажи за незаконното оръжие, разкажи всичко. Най-малкото, което ще направят е да го изземат. Най-много да я осъдят за притежание на незаконно оръжие, което ще е добре за баща ти, а и ти ще си отдъхнеш. Стига да има кой да се грижи за него, разбира се.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e422dd2aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Здрасти, консултирай се с адвокат, но според мен може и след смъртта на лицето да се откажеш от наследство - тогава нито активите, нито пасивите наследяваш.
Подай жалба в полицията, че майка ти притежава незаконно оръжие.

Успех

Лаура

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7cfbeb835c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Когато някой от родителите почине, децата наследяват всички дългове от тях, с които трябва да се оправят.. убедена съм 100% в това!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d07ace8b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Когато някой от родителите почине, НАСЛЕДНИЦИТЕ имат право да се откажат от наследството, включително и от дълговете, оставени от наследодателя, т. е. отказът е и от всички блага и богатства, и задълженията. Този отказ е безусловен.
До 8 - Не пишете глупости, като не сте наясно или вие сте пре**ни да плащате чужди дългове

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 625c3f6ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, говориш глупости! след смъртта й можеш да
1. приемеш безусловно всички активи и пасиви (явно ти не искаш)
2. откажеш безусловно всички активи и пасиви
3. приемеш наследство по опис: http://xn--80aafh5ax4a. ws/onlineadvokat/tag/приемане-на-наследство-по-опис/

така че ако това е проблемът, той е решим и в бъдеще. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 09277d11f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Здравейте! Моята майка е същата, нямам сили вече и най-страшното е, че преди да се усетя що за дявол е ми съсипа живота, психиката и всичко, настрои баща ми срещу мен и хората, останах без нито един човек до себе си. Съсипа и баща си и брат си, те са още живи, но живеят в кошмар заради нея, нейни колежки са гонени от работа поради създадени интриги, много мръсен и коварен човек е, ако и кажеш нещо в очите- прави животът ти ад, само дето пред хората, тя е най-благородния човек и никой не предполага за какво става дума. Просто няма думи, с които да опиша всичкия психо тормоз от нея и колко умело играе. Искам да умра, съвсем сериозно ви го казвам, тровела съм се с хапчета, ръцете и тялото са ми нарязани, на успокоителни съм и на хапчета за сън, защото, повече не издържам, искам само да спя, за да не ме боли, не мога до опиша как се чувствам. Самонаранявам се, заради нея, от години нямам никакво желание за живот и само мисли за самоубийство, но съм глупачка и не знам как да го направя. Не искам да живея с нея и да ям от храната и, изобщо нищо свързано с нея. Баща ми колкото и да се опитвах да му отворя очите не ми вярва, така му е промила мозъка... От години съм затворена в нас, той пък ме обвинява, че нямало никой като мен, срам го било, някакъв пълен абсурд... живеем под един покрив, а не ми говори.... майка ми преди години ме прати в друг град да уча, а не исках, но ме убеди, пълни му главата, че съм била уличница, ходела съм по момчета, което не е вярно, девствена съм все още, като бях на 13 ме накара да ползвам тампони, аз не разбирах тогава каква и била целта и-тоест да види той и да помисли, че на тази възраст вече съм го правила и в още много такива неща от такъв характер ме е забърквала, които са просто абсурдни и нелепи за една майка, а всъщност аз на какви курвенски номера съм се нагледала от нея... и за другите жени едни интриги и едно чудо разправя и прави, всички жени били мастии с извинение, само тя най-чистата. Веднъж беше върха на всичко, когато си говорехме нещо на християнска тема (а тя е атеистка)и като изръси, че Дева Мария била излъгала мъжа си, че е била забременяла от него непорочно, просто ходела по мъже и така заченала, а той нали бил глупав.... Хора нямам думи за тази жена и се срамувам, че съм и дъщеря! За мен това болна психика, само, че не не знам от какво.
Не знам на баща ми още с какви неща му е пълнила главата, той как за толкова години не се ли усети що за дявол е или го е страх, по едно време искаше да се развеждат, но тя не го пусна. Хем преди е гледал някои от номерата и и е казвал да спре и, че не е добре, за нея нищо хубаво няма, срещу братята му го настрои, какви неща върши, как го манипулира, срещу мен накрая се обърна, с какво му пълни главата, не знам, но го убеди, че аз съм болната, да съм ходела на психиатър, имала съм шизофрения. А аз съм зле психически заради нейните глупости, стопих се 38 килограма съм, тоя човек не вижда ли не ми го побира акъла, на хората разправят, че съм правела диети? ! Имам чувството, че и той не се интересува от мен, нито го е показал с нещо, нито рождени дни нито празници ми честитят. Като ида при тях винаги са ме игнорирали, а като съм ги питала защо е всичко това, защо се държат така, винаги са ставали скандали, Да съм се прибирала в стаята.
Приказките на майка ми от как се помня са, че все ще умре, имала съм магия затова ми се случвало всичко това, на дядо и вуйчо дрънкаше същото нещо, тея хора се побъркаха нацяло, а може и наистина да е направила нещо от злоба, понеже навремето баща и я изгони, все разправяше, че някой ходел и пръскал, в основите на къщатя имала заровена магия, а на баща ми такива неща не говори. Все тя е жертвата, все някой я е тормозел, вечно говори за войни, за края на света, като по-марка все ме караше да тегля много страшни, психопатски филми и да гледаме, а уж била отвратена от насилието, понеже израстнала под такова, което отново не се връзва. Нагледах се на изпълнения как се самоубива пред мен, но пред баща ми все едно нищо не е било и когато съм му казвала какво прави, той все ме е нападал, че съм щяла да я уморя....
Колкото и пъти да се опитвах да говорим нещата не се оправиха, той ли не вижда какво става, не му пука ли не знам, но живота ми е кошмар. Истинах към майка си, колкото и да е грешно. Има още адски много неща, които съм преживяла и искам да разкажа, но една ли и това което споделих, ще се изчете.
Искам да се махна от нас нас и да не ги виждам повече, но те ще ме търсят, под претекст, че са много загрижени, но нямам къде да ида. Нерви и всичко ми е разбито, само при мисълта за майка ми започвам да треперя. Не знам какво да правя и работа не съм работела до сега, а съм на 21, сигурно ще ме осъдят някои от вас, но този стрес и страх, който с години ми е насаждан ми докара много проблеми в контактите с околните и отделно тази изолация и други неща, които искам да разкажа, но никой няма да прочете, защото са много.
Ако има някакъв начин да ида някъде и да си сменя самоличността, за да не ме търсят и да нямам общо с тях.... Искам да се спася от тоя ад и да забравя всичко, но не виждам изход. Идвало ми е на ум да си събера багажа, но не знам къде да ида и каква работа ще си намеря, след като съм в такова състояние и без никаква подкрепа.
Съжалявам, че стана толкова дълго, надявам се да се публикува от модераторите, някой да го прочете цялото макар, че е малко объркано и да даде съвет какво да правя, вие отстрани по-реално погледнато на нещата, ще дадете мнение предполагам, наистина имам огромна нужда от някой, с когото да поговоря и споделя, а нямам и се обръщам тук.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 328fa48e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До номер 11, изчетох го цялото. Напусни тези хора, не разбрах дали живееш още при тях, но при всички положения ги напусни. Дори бих ти препоръчала нещо по-крайно, като да напуснеш страната. Ако това ти се струва прекалено, отиди в друг град, но България е малка. Нищо не можеш да промениш в тях, те явно са си такива. Не изпадай в самосъжаление, а вземи живота си в ръце. Успех и на авторката на темата

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 90239b0e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Съгласна съм с мнението на 13 най -добре е да напуснеш да се преместиш но потърси човек или хора на които можеш да разчиташ близки роднини които да ти подадат ръка в началото защото когато си на 21 и за първи път се отделяш от семейството си много лесна плячка за нарко босове и разни сводници които търгуват с жени. Според мен е най -добре да потърсиш съвет в някоя църква по добре евангелска църква там ще те изслушат и ще ти помогнат. Намери такава близо до вас

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d0c9b52489
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Моля помогнете! Майка ми живее със сестра ми, зета и племеника в общинско жилище. Осъдена е от ЧСИ. Има дълг за вода близо 10 000. Аз от 3 - Години не живея на този адрес, настанен съм в мое общинско жилище, нямам брак, но имам две деца, които съм си ги признал, те живеят с майка си. Въпроса ми е, дали ще наследя дългове и ако е да, то тогава дали само аз или моя брат и сестра също? Те имат брак, а сестра ми живее с майка ми. кои ще го отнесе? И имам ли право на отказ въпреки че майка ми няма имат? Благодаря предварително.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: caa6b07447
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Разбира се, че имаш. Всеки може да се откаже от наследство - сестра ти също. Съветвам те да се консултираш с адвокат - ако те е страх, че е скъпо- питай първо колко струва такава консултация - но със сигурност е по-малко от дълговете.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8124d248a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   По тема 15. Не разбрах, предвид това че майка ми няма никви имоти пак ли имам право на отказ от наследство, в смисъл от дългове и от кредити?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b59f1a4bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Към тема. 16. Не разбрах, предвид това че майка ми няма имоти, имам ли пак право за отказ от наследство, защото освен дългове няма какво да се насле2ди или да направя отказ от майка чрез държавен дестник въпреки че съм на средна възраст? Благодаря предварително

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 033b147204
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Няма значение дали има само дългове - отказът от наследство си е валиден - по закон никой не е длъжен да плаща дълговете на роднините си. Номерът е, че трябва да се откажеш от всичко - т.е. не може да се откажеш само от дълговете. Отказът трябва да се направи след смъртта на наследодателя (майка ти) - преди това е недействителен. Подава се заявление до районния съд. Важно е да не направиш нещо, с което да се счита, че си приел наследството - да изтеглиш пари от сметките й, да продадеш вещите й и др.

Чети тук: http://pravatami.bg/4256/

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e2ffe33a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   А това че като почине майка ми и ако я погребът в гроба на баща ми, който съм го платил аз и се води на мое име, това ще се считали че я приех. това ще се тълкува ли че приех наследство?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b59f1a4bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Моля някои да ми каже предвид това че нямам брак и имам деца които съм ги признал, моята сестра и брат имат брак дали дълговете се наследяват само на този, които е без брак? И ако е така то тогава имам ли право на отказ от наследствени дългове, като се има предвид че няма никакви имоти? Безкрайно благодаря за отговорите!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 033b147204
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   20 - не - ще се счита само, ако започеш да се разпореждаш с нейни пари и вещи - ако плащаш с твои - не се счита.

21 - за пръв път чувам такава странна идея - че дълговете се наследяват от този без брак - със сигурност е нечия измишльотина - в закона такова нещо няма. Както вече казах, няма значение, че няма никакви имоти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b59f1a4bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Мен лично ме притеснява следното, предвид това че нямам труов стаж а съм се водил на адреса на майка ми, това дали ще се тълкува че съм се възползвал от нея и така няма да имам право на отказ от наследство? Много ви благодаря за отговорите

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a0e98462c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Адвокат съм. Можеш да се откажеш от наследство, но това означава отказ от всичко - и активи (къща, кола и пр. ), и пасиви (дългове). Лесно е, консултирай се с колега.
Отказ от наследство не може да се направи, преди наследството да е открито, т. е. майка ти да е починала.
Адресната регистрация няма общо с отказа от наследство.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cd864c6cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Мноооооого безкрайно много БЛАГОДАРЯ! Бях на ръба от безкрайно отчаяние. значи мога Въпреки това че няма майка ми имоти? !?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 11ea80da15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Пак е 24 - Да, разбира се. За отказа няма значение дали има имущество, или не. НО все пак се консултирай с колега, за да не объркаш нещо, ако правиш процедурата сам/а.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 29bc055aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Имате предвид да се консултирам с адвокат, като дойде време да направя отказа?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bdd0b85128
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Да, точно това имам предвид.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dc72875b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Безкрайни благодарства на всички ,които откликнаха ! Наи- много благодаря на 24

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ec421899ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Здравейте, и аз имам подобен проблем, свекърва ми преди седмица прати официално писмо от адвокат на мъжа ми и сестра му, за да изисква месечна издръжка. Тя от много години вече не работи, а и никога не е имала сериозна работа. Сега е на 54 години и се оплаква в писмото, че е много възрастна и с болежки в кръста и коляното. Ние се намираме в Италия и по техните закони ние сме длъжни да я издържаме, въпреки че не го заслужава.. Затова исках да попитам дали някои знае, дали има възможност мъжа ми да се откаже от нея сега, докато е още жива! Благодаря ви предварително!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0e6cec1201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Ужасни истории. Моята не е по-добра. Не се предавайте момичета! Не искайте нищо от тези... не искам да ги нарека хора. Просто се оттеглете и заживейте самостоятелно. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0d906ddc9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Това са изроди. И моята майка и сестра ми са такива. Попиляха ме. Всичко им оставих и продължават. Господ да ги накаже стоктарно

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a84f29b343
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Голяма работа че имате Задължения към Софийска вода! Това не е Грях!

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: c6202c12ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Как така застрашава живота на дъщеричката ти. Никое дете не трябва да става свидетел на самоубийството на майка му.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 4bdbe16384
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   как може да пишеш. че искаш да се откажеш от собствената си майка в Държавен вестник.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker