Децата в училище карат дъщеря ми да прави диети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Децата в училище карат дъщеря ми да прави диети
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2700 пъти
Искам да попитам, каква е тази мода сред тийнейджърите да пазят диети постоянно или да са на хранителни режими за качване на мускулна маса или плочки по корема и то специално при момичетата. Дъщеричката ми се храни нормално и с каквото пожелае и винаги е била с нормално тегло, но напоследък съучениците и много и влияят. Тя е на 16г. и ми споделя, че постоянно и правят намеци за това че не си брои калориите, че яде сладолед например, че не тренира... постоянно я подтикват да отслабне и да трупа мускули или нещо от сорта.

Чудя се как да и обясня, че това не е нормално, че има по - стойностни неща в живота от външният вид, който налагат съучениците и. Че като пази диети на тази възраст и разни режими като порасне и стане на 23 - 24г. ще има последици, повечето и съученички нямат никакъв бюст заради режимите, докато тя си има и не искам да си изменя добрата фигура, но се страхувам да не започне да го прави зад гърба ми.

Постоянно ми споделя как съучениците и коментират всички около тях, кой бил дебел, кой с палазки, кой трябвало да отслабне... дори ми е показвала разни снимки на съвсем нормални момичета, които те смятали да карат да отслабнат.
Моля ви дайте ми съвет какво да правя.. аз ли греша... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2464ab1724
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напоследък е на мода уличният фитнес и е страшно голяма вълна. Аз имам наблюдение при тази възраст и хубавото в случая е, че не се търси тяло от тип анорексична манекенка, а се гони баш хубавото спортно тяло, което се постига без много лишения и с качествена храна.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5343fe7400
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Това е една от модите сред тийнейджърите искат да слабеят, да се разголват с две думи казано да се харесват на момчетата, но те не осъзнавата, че това е много опасно за тяхната възраст или казано по-точно да бъдат като някоя манекенка или холивудска звезда, която не е с нормално тегло, тийнейджарите го намират за "секси" няма лоша разбира се да имаш стегнато тяло, но това не се постига с диети, а с много упражнения. Но аз мисля, че на тяхната възраст трябва да се залегне над уроците, обясни на дъщеря си, че не тялото прави човека не то ще и донесе професията и т. н. Ако тя си мисли, че трябва да отслабне заведи я на диетолог нека да чуе мнението на специалист може да помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 538c9472ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да ти кажа от една страна е много важно детето да спортува и да внимава какво консумира. Спортът е много важен да присъства във възпитанието на един човек. Да не говорим че българското общество е затлъстяло, ако се огледаш че видиш много затлъстели или поставени пред затлъстяване деца.

Разбира се, ако дъщеря ви е в нормата не е нужно да спортува, за да сваля килограми, а за здраве, да поддържа тонус. Няма и нищо лошо да чете опаковката на нещата, които консумира, да избягва дадени храни. Спортът помага не само за здравето и за по-хубава фигура. Прави човек психически по-издръжлив, емоционално уравновесен.

Според мен можеш да й обясниш, че няма нужда да сваля килограми и да се влияе от чуждия начин на живот, все пак всички сме личности в това общество и ако желае да спортува да го прави не за да слабее, а за да го има като навик. Няма нищо лошо в това човек да се грижи за себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b8d47a9d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да авторке ти си сгрешила, че си оставила празна ниша във възпитанието на дъщеря си, те съученичките са я открили и се намъкват там. Начинът на хранене и спортът също са възпитание.
Защо момичетата на 16 с нормални фигури си пресмятат калориите? Защото не знаят кое е здравословно, не са научени от родителите си, запълват незнанието с информация от лелки с психични отклонения в интернет, който пишат на децата, не яж сладолед, яж само пълно зърнести продукти и т. н. Ако питаш тези "лелки" никога не биха позволили на децата да кусат пържени картофки, биха им казали, че сьомгата е единствената здравословна риба, макар всички риби да съдържат омега 3 мастни киселини и биха им напълнили главите с какви ли не глупости прочетени в някой списание.
Какво да правиш. Седни и отдели време да поговориш с дъщеря си. Обясни й всичко което я интересува поговори с нея за съдържанието на сладоледа, та това е сметана /млечен продукт/ няма нищо лошо човек да хапне един сладолед. Обясни й че човешкото тяло само си иска каквото му е нужно, преяжда ти се това което съдържа нужният на тялото ти елемент. Просто трябва да внимаваме с количествата. Обясни й че човешкият стомах е голям колкото кутийка от кока кола и трябва три четири пъти дневно да го пълни, за да има достатъчно жизнена енергия. За спорта й обясни че не е нормално дама да има описани мускули, и че българките вече 1300 години /от допреди 15 години/ са оживели без фитнес и не са били по 300 кила, ако трябва и покажи сватбена снимка на баба й, и й кажи истината, че баба й никога не е ходила на фитнес. Обясни й че единственото нещо на което трябва да намали бройката е не усмихнатите моменти в живота.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bdfe2caa63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Колкото и добре да изглежда винаги може и по-добре. Ако има няколко излишни килограма може да ги свали, ако пък не може да понатрупа малко мускулна маса. Яденето на "джънк фуудс" какъвто е сладоеда например със сигурност не е полезно както вярвам ще се съгласите с мене. Ако имам дъщеря нерзависимо дали е пълна или не всячески ще се старая да я държа далеч от подобни храни.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7304d294bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   аз не виждам нищо лошо в това да я стимулират да спортува, добрата форма само ще й бъде от полза. също не е лошо да поограничава вредните храни, без да се лишава от тях, защото явно няма нужда от отслабване.
обясни й, че не всички имат нужда да си броят хапките и калориите, добре е да спазва някои правила без да изпада в крайности. намери й подходяща литература по темата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cbde09ebed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен трябва да й предложиш да я запишеш на някакъв спорт тип фитнес, аеробика, йота, танци и т. н. Смятам, че това ще я накара да се чувства по в крак със съучениците си и също така ще повиши тонуса й. Определено обаче трябва да й избиеш идеите за диети от главата - първо тя е в такава възраст, в която тялото й още се развива и има нужда от храна и второ, защото спазването на диети при нормална фигура водят до грозна слабост. Естествено, че няма лошо да изяде един сладолед или една пица - вярно, че не е най-здравословната храна, но стига да не се прекалява не виждам нищо лошо - другото си е една вманиаченост. И тук смятам, че идват твойте опасения. Факт е, че тийнейджърите на тази възраст си падат по крайностите и това е доста плашещо. Изграждат си един стереотип и всеки, който не пасва е оутсайдер или смотаняк. Имат навика, ако са по-пълни да спазват диети не само докато отслабнат, а нямат мярка и продължават и стават анорексички. По-добре като е с нормално тегло да не навлиза в сферата на диетите, че веднъж почне ли не е сигурно до къде ще се стигне. Успех! Ана

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b8d47a9d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   №5 Първо сладоледът не е "джънк фуудс". Второ усмивката и чувството на удоволствие лекуват, един сладолед дневно натрупва хубави детски спомени у 16 годишното дете, така че сладоледът по скоро ще помогне на детето от колкото да му навреди, дори то да е с наднормено тегло, макар тук да не става въпрос за такова дете. От сладолед може да се лишава жена над 25г но дете? Човек на 16 все още расте, изгражда органите си и има нужда от енергична храна.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 715280816d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Просто се радвайте, че сега е на мода да имаш стегнато тяло, а не да се друсаш в гаража на чичо си.

По-възрастните грешите (за коментарите говоря) момчетата искат мускули, момичетата искат стегнат корем и дупе, те не искат анорексично тяло или мускулна маса. При момчетата е доста по-фрапиращо, на едно младо момиче просто трябва да се обясни, че не са нужни диети, а правилно хранене и не са нужни фитнес зали, а простото дълго ходене, тичане и движение. Обясни на дъщеря си, че не бива да има комплекси от тялото си, за всеки случай и кажи как точно да тренира и да сваля килограми, ако евентуално реши да го направи ( заради себе си, не заради коментарите на другите). С 4 думи - покажи `и златната среда :). Далеч от вманиячаването, далеч от мързела, това и е нужно.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9881eb04dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо авторке, "дъщеричката" ти е на 16г. и скоро ще бъде жена, а в сексуално отношение много вероятно вече да е. Така че се отнасяй с нея малко по-сериозно и като с равен, а не като към плюшено мече.

По темата: Както казаха другите, няма лошо човек да внимава какво яде и да спортува. Като внимаването какво яде не значи непременно да си брои калориите - това, което вероятно я "учат" съученичките й. Става дума да се внимава за качеството на храната. Едни от най-гадните храни са салами и кренвирши, и всичко, което се прави от тях, включително сандвичи, пици и т. н. Пържените храни също са много вредни (освен че са калорични от мазното), особено ако са купени на улицата и са пържени в олио от преди 3 месеца.

Номер 4, едните пържени картофки не са проблем, проблемът е ако са купени в Макдоналдс. Овен това човек ще, не ще консумира твърде много пържено, така че и малкото, което си позволяваме "отгоре" идва в повече. Също така не виждам какво имаш против пълнозърнестия хляб, мисля че е неоспоримо, че е по-полезен от белия. Не че с ядене на черен хляб ще си решиш всичките проблеми...

Та, авторке, модата по принцип не е чааак толкова лоша, стига да не се стига до извращения и крайности. Обясни тия неща на дъщеря си, кажи ? откъде идва тая мода и каква е целта ?, но не непременно да се хваща на всичко, което ? се подмята от съученичките ?. Разни строги диети от рода на само месо, или само въглехидрати, естествено че са силно противопоказни на нейната възраст, а и не само. Ако нищо друго не проработи, кажи ?, че от диетите ще ? отслабнат циците и да видиш как ще се ококори набързо :-)

Кубрат

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b3119c94e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей, авторке. Аз съм на 11 години случайно попаднах на твоята история. Аз не искам да пазя диети или нещо такова. Аз си спортувам и се храня нормално за килограмите и за руста си. 1. 36/37 съм и съм 32 килограма. Моите съученички са много високи и някои дори с прекалено слаби или прекалено дебели. Бих те посъветвала да говориш с дъщеря си за това да не слуша съученичките си. Те са някакви ПРИМАДОНИ, които искат всички да се водят по техният акъл. Е, ами дано съм ти помогнала.
Анонимчето

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 99cf62a667
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми то не е много хубаво, че не спортува. За диетите, зависи какви са. Но за спорта- по добре я запиши да тренира нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 42cda04c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Знам, че е стара темата, извинявам се.
Искам да отбележа няколко неща.
1- Граматиката и писмеността ви куца(сериозно)
2- Всички сте тъпи.
Майката е права да се тревожи. Не е важно това, че й се бъркат в хранителния режим, важно е това, че момичето е ПОДВЛАСТНО на хорското мнение и позволява да й се бъркат в живота, ако сега е така, то в живота й ще е много трудно...
Ако авторката все още следи тази тема, бих искала да ми сподели как е момичето в момента, учи ли, не учи ли, работи ли, какво прави?
Ще се радвам да чуя, че е успяла, въпреки някогашните тъпи упреци на хората.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker