Сбогом, синко! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сбогом, синко!
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 5506 пъти
Нямам сили да кажа на момчето си, че татко му умира. Как да му причиня това, той има само мен. Но трябва да опиша чувствата си някъде, трябва да ги опиша. Трябва...

Допреди няколко часа си стоях и гледах пурпурния залез на слънцето. Разсъждавах, сега съм толкова по-мъдър от преди. Имам цял живот от спомени, които ме научиха, че винаги трябва да продължаваме напред. Много години идваха и си отиваха и аз живях живота си. Но сега трябва да напусна.

Ти си ми едничък. Сега времето ми дойде и животът ми е на свършване. Гледай към слънцето, живей си живота и не плачи. Дойде време да ти кажа сбогом и макар че няма да ме има, аз ще живея чрез теб.

Татко ти...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: e57106b306
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Господине, не се страхувайте, тялото умира, но душата продължава да живее. Свети Павел казва: не всички ще умрем, но всички ще се променим. Това което ви казвам, не са празни приказки или мои измислици; това са научните изследвания на много, много лекари, физици, психолози и теософи по целия свят. С това не целя дя ви успокоявям; това е истината и исках да ви я кажа в случай че не знаете това или не го вярвате. Ние не сме само тяло, ние сме дух, душа и тяло, събрани в един човек. Душата се преражда. Тя запазва своята индивидуалност в различните превъплъщения. Идваме тук да се учим, да ставаме все по-осъзнати, и да получаваме опит.

Не знам колко е голям сина ви, но нека той не скърби за вас. Вие, както и всички, които са починали, остават на същото място в пространството, но в друго измерение, което е недостъпно за сетивата.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c134337fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажете му, мисля,че е хубаво да знае. Може би по-леко ще го приеме после. А Номер 1 е написал нещо, в което наистина вярвам силно. Тялото умира, но душата продължава по своя път.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: acc50dcd61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравейте! Защо си мисля, че сте се предали? Човек е жив докато диша, а през това време може да направи още много неща. Повярвайте, че ще живеете и правете усилия. Говоря така защото моя приятелка беше болна от злокачествено образование. Детето й беше малко и тя много тъжеше. В един момент си каза: на кого ще оставя детето, кой ще се грижи за него, какъв ще стане като порасте? Всичко това й даде невероятни сили и жажда за живот. Въпреки, че я бяха "отписали", тя оздравя. И вече 19 години се радва на живота, а и ние на нея. Бъдете смел и силен!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 8d7a659bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съберете цялата си обич към сина и му я подарете с жаждата си за живот...
Кажете му, че го обичате.
Че само Бог решава, а не ние, кога и как да дойде краят ни...

Покажете му цялата си бащина любов, не я крийте.!!!!
Да знаете, че тя остава да топли спомените.

От една скърбяща по баща си дъщеря

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1c2059c683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Кажете му, той има право да знае. Ще боли повече, ако му дойде изненадващо. Загубих майка си когато бях още дете. Криеха от мен, за да ме предпазят. И един ден просто се случи...като гръм от ясно небе. Целят ми свят се срути,животът ми беше ад. И до днес ми се иска да имах няколко минути, за да можех да ? благодаря за всичко и да ? кажа че много я обичам и никога няма да я забравя. Но вярвам че духом тя е винаги с мен и ми помага, когато имам нужда.

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 961ee959c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Помня когато моят баща ми каза. Плачеше като дете. Плачеше не за себе си, а за нас. Плачеше защото мислеше, че ни изоставя. Но той не ни изостави. Той ни даде толкова много. Направи от нас достойни и умни хора.

Сега гледам назад и помня всичката мъка в очите му. Помня обаче и онези усмивки. Благодарна съм за всяка минута прекарана с него.

И знам, че той е горе на небето. И е до нас всеки ден.
Кажете на детето си всичко. От какво ви е страх, за какво ви боли. позволете му да бъде част от този труден момент. На него ще му е нужно.237

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: ff066624ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   кажете му-по добре да се разделите ,от колкото да си тръгнеш ей така!!!!!!!!!!!!съветвайте го успокоявайте го и той винаги ще помни тези мигове и това ще го крепи!!!!!не го изоставяйте ей така!!!!!!много ще му е мъчно-по добре да е подготвен!и моя баща си тръгна от този свят но се сбогувахме приживе и така ми беше по- лесно.сега съм спокойна ,че си почива там горе!!!!!!!!макар че много ми е мъчно-винаги си спомням думите му:"КАТО ВЪРВИШ,ВИНАГИ РАЗГРЪЩАЙ ТРЕВАТА ПРЕД СЕБЕ СИ , ЗА ДА ВИДИШ КЪДЕ СТЪПВАШ!!!!!"Това е много точно казано за този труден живот.
нека помни и той баща си както аз моя!бъдете силни и двамата!

 
  ...
преди: 15 години, 23 дни
hash: f6bd7556b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Моя баща почина през март тази година след тежък инсулт от който не можеше да говори. До последно правеше неимоверни усилия да ми каже нещо. Със зрението беше много зле, а и ръцете му не го слушаха. Никога няма да забрявя болката в очите му, че не може да ми каже това, което толкова искаше. Отиде си, а сега аз живея с тази болка от неказаните му думи.

Моля ви кажете му ако сте сигурен, говорете дълго с него за всичко - нека не страда като мен, много е мъчително ....разплака ме вашата история........

 
  ...
преди: 15 години, 7 дни
hash: e9979bee62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Преди година бях изправена пред подобна драма. Гледах в топлите очи на сина ми, споделях тревогите и радостите му /предстоеше му абитуриентски бал и кандидатстване/ и очаквах присъдата си- рак или не... Така и не му казах. Бях силна пред него /поне така си мислех/, но в тишината на стаята ми се превръщах в развалина- бях съкрушена, неутешима. И толкова уязвима. Съпругът ми мълчеше и сълзите ми потъваха в прегръдките му...

И една сутрин видях, че слънцето изгрява въпреки сълзите ми, филмът по телевизията е смешен, въпреки покрусата ми и гълъбите продължават да кацат на терасата ни... Животът им щеше продължи и без мен. За мен беше важно да се справят. Страхувах се, че ще им липсвам, завинаги. И нищо не можех да направя, за да облекча това страдание. Тяхното и моето.

Исках да се преборя с чувството им за липса- започнах да говоря за всичко, което се мернеше в ума ми, подредих и надписах снимките ни, написах коментари в мои любими книги, изхвърлих ненужни вещи и направих "кутия на спомените"- пълна с всякакви дреболии, спомени от пътувания и какво ли още не... Тогава синът ми се досети, че нещо не е наред...

Не плака, само силно ме притисна към себе си- много дълго, много силно и разбрах, че ще се справи. Защото носи в сърцето си най-хубавото от нас- неговите родители и то му дава сила! Лошата птица учи малките си да летят, добрата-да отлитат!

Връщам се в онези кошмарни 10 дни /само 10 дни/ и знам, че Бог ме помилва... Този път.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 6f8d02051e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От името на автора, мой брат, благодаря на всички за подкрепата и съветите. Той почина в понеделник, 10.август на 41 години. Приживе ме помоли да изкажа благодарности и ето аз го правя. Той ви е послушал, защото каза на сина си още през месец май, така като гледам, скоро след като се е изповядал в интернет. Мисля, че успя да го подготви, аз и жена ми също го успокоявахме.

С брат ми имахме много различия и несъгласия, но си изгладихме отношенията, когато се разбра, че страда от дребноклетъчен рак на белия дроб. Положението му беше неспасяемо. Последните месеци от живота му бяха страшна мъка за всички, особен за него. Умря така, както и живя - с мъжество и достойнство.

Бившата му жена го напусна преди четири години, когато се залюби с някакъв французин и повече не се върна от там. Оттогава така и не се поинтересува за собствения си син. Такава е съдбата на десетгодишния ми племенник.
Сега аз и съпругата ми сме неговото семейство.

 
  ...

...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: ff066624ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бог да го прости!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: a1a29f2591
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моите съболезнования,историята ме разплака!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b684fdcb06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Жалко за човека. Бог да помага на сина му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker