Тя ме мрази, а аз се грижа за нея! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тя ме мрази, а аз се грижа за нея!
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3782 пъти
Здравейте аз съм момиче на 16 (Имам по - голяма сестра, която е на 19). Ще ви разкажа моята история. Когато майка ми била бременна с мен преди тя да каже на баща ми споделила с майка му и тя и казала да махне бебето. Майка ми не се съгласила и говорила и със своята майка, която я убедила да ме остави и че ще и помага колкото може с пари и всичко останало.

Спомням си много случки от детството.
Майка ми и баща ми бяха на работа по цял ден и ни гледаха баба и дядо (на тате родителите). Баба ми цял живот ме е мразила още от раждането ми. Когато със сестра ми се карахме за детски глупости тя винаги ужасно много ми се караше и УНИЖАВАШЕ!

Веднъж беше сготвила нещо и каза на сестра ми да отиде да яде, а на мен нищо аз просто си седях и си играх бях адски гладна, но не и казах. Знам, че ако бях поискала щеше да ми даде, но тя това целеше - да и се моля. Цял ден седях гладна, но не и се молех за храна. Тя остана цял ден в кухнята за да не отида и да си сипа сама. Чак когато мама и тате се прибраха и сложиха вечерята хапнах...

Когато със сестра ми отивахме да си играем на двора тя и даваше пари да си купи вафли или каквото там иска. Добре, че беше дядо, който виждаше това и тайно ми даваше пари, защото знаеше, че ако баба го види щеше да мрънка цял ден и дори да го накара да си вземе парите. Винаги съм гледала да седя по - близо до него. Той ни обичаше и се грижеше за мен и сестра ми по равно. Има много такива случки, но няма да изписвам 100 страници. ;)...

Но мина време около 10 години и тя се разболя в момента не може да се храни, нито да ходи до тоалетната. Майка ми и баща ми са и адски ядосани винаги, защото върши глупости и аз постоянно я защитавам. Случвало се е да я заключват. А аз да плача с часове. Ужасно ми е тъжно за нея. Те излязоха и бях разровила цялата къща за да намеря ключа и да отключа, за да я видя, да и дам да яде или да я заведа в тоалетната. Те много и се ядосват, но тя е стара и болна и върши глупости. Понякога и дават много малко храна и я оставят цял ден в стаята сама. Като ме видят да ходя до нея или да и дам нещо ми се карат.

Случвало се е да си навивам будилника в 2 - 3 сутринта за да мога да отида до нея да и дам да яде. В момента тя дори не знае коя съм или кои са те (има и склероза).

Сестра ми изобщо не се интересува от нея не е влизала да я види от години. Тъжно ми е за нея и искам да и помогна, но как? Цял живот ме е пренебрегвала и мразила винаги предпочиташе сестра ми, но това в момента изобщо не ме интересува. Дядо ми почина преди 4 години иначе той постоянно и угаждаше. Наистина преди беше ужасна. Командваше мен, дядо ми, е мама и тате не защото не и се даваха, а сестра ми я гледаше като принцеса. Тъжно ми е за нея и изобщо не и се сърдя за миналите години. Обичам я! :) Опитвам се да се грижа колкото мога за нея слизала съм до денонощни магазини докато родителите ми спът, за да и купя каквото иска и съм си давала последните пари за нея.

В момента най - много искам родителите ми и сестра ми да я разбират повече и те също да се грижат за нея. Отказвам на приятели да излизам и да се забавлявам, за да остана с нея. Ако можеше поне малко да се интересуват от нея. :( Обещавам, че ще се грижа за нея с цената на всичко!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 631ad1c5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре де да ти задам един въпрос Като те е мразела още от раждането ти тогава защо тогава й помагаш тя нито ти даваше пари като бяхте деца и доколкото съм прочел историята смея да твърдя че баба ти е била пълна егоистка като е давала пари само на сестра ти, която аз познавам всъщност

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f9143fe778
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мило момиче, знаеш ли колко хубаво ми стана, като прочетох историята ти! Не заради това, че баба ти е болна, а за това, че въпреки, че не се е отнасяла добре с теб преди, сега ти не я мразиш и не и го ''връщаш'', а напротив. Възхитена съм от постъпките ти. Просто искрено се радвам когато хора, на твоята възраст имат по-различна ценностна система от останалите си връстници. Постъпваш правилно, в това не се съмнявай нито за миг. Ние за това сме хора - за да си прощаваме. Между нас има добри и лоши, хора, които ни обичат, и такива, които не... но всички сме равни. Твоите родители трябва да са горди с дъщеря като теб, а ти не трябва да преставаш да бъдеш такава. Сега си на 16 и те очакват доста неща в живота, но дано винаги бъдеш с такова мило сърце.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 170e2cf969
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   може да поговориш с родителите си да й обръщат внимание поне през ден-два. Сега наистина има нужда... и евала на теб - не мисли аквае била преди, едва ли е било нарочно (просто така си е мислила... - не може да го пром, ениш нито тогава нито сега). Всеки си плаща за грешките, на този или на онзи святдо като е жива се грижи за нея, какво да прави - баба ти е :)кураж и сили!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4a1a3021f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Знаеш ли, ти си живяла в заблуда. Това, че баба ти не е била с всичкия си не означава, че те е мразила. Ти сама каза, че се държала грубо с всички, а само сестра ти е обичала. Да, сестра ти може да й била любимка, а към теб се е държала като към чуждо дете, но не те е мразела!

И друго - тя щом сега не ви разпознава, това е Алцхаймер - ти да не мислиш, че това е станало за 1 ден? Това означава, че е била болна от години, а човек преди да изпадне в пълна деменция дълги години има бъгове в мозъка, разни праранои, сбъркани приоритети, изместени ценностни системи... Жената е била болна още от твоето раждане.

А това, че не е искала да се раждаш... Те повечето баби /майки / бащи да не мислиш ли, че искат :)
Ти преди да се родиш си била в представите им едно нищо. Сигурно на повече от половината хора на земята преди да се родят съдбата им е висяла на косъм, за мен също са се чудили, аз съм се чудила за своите деца... Такива ми ти работи. Сега ги обичам безкрайно и за миг не съжалявам, че съм ги родила.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6692a343cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бъди щастлива, защото си станала един добър човек.
Сара

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 11baf51d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прекрасна и тъжна история, прекрасна, защото показва какъв добър човек си. Наистина се радвам, че са останали такива хора, на тази възраст. Не знам какво да те посъветвам за родителите ти, седни и поговори с тях, кажи им, че каквито и грехове да е имала жената - това сигурно са последните години от живота и' и трябва да и' се прости, че никой не трябва да си тръгва от този свят без да му е простено.

PG

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker