Войната между жената и майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Войната между жената и майка ми
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3969 пъти
Винаги ме е било страх от тия гнусни семейни войни, но ето на стигнаха и до мойта къща.
Имам две деца и през годините жена ми и майка ми така и не се научиха да мелят брашно. И двете са дребнави "Тя каза така направи онова и тн". Майка ми има котка, а жена ми се ужасява от мисълта децата да играят при космите на котката. Майка ми отказва да я махне. Жената не иска да ходим там с децата, ама не иска и майка ми да идва щом не може там не може и у нас. И в тая битка аз го отнасям. Жената ме съди, че не съм разпарчатосал майка ми заради котката щото тя предпочитала котки пред внуци. Майка ми дудне, че жената я мрази и дори да махне котката все ще е тая. А сега кажете как да постъпя аз, като ми идва да им тегля по една и на двете ама само заради децата си трая.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: ceb0a7e92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само котката не махай. Не убивай майка си, това е нейното дете и другарче. Все едно аз да махна моята Джинджа. Децата ми ще отлетят, а ние с нея ще остареем заедно. Между другото светът е пълен с деца и котки, съжителстващи под един покрив. А ако става дума за зарази - човек най-лесно би се заразил на улицата като вдишва и лапа прахоляка, понесен от вятъра. Котките са невероятно чисти. Най-разпространения домашен любимец - в света има около 400 милиона котки. И ако беше толкова опасно - щяха да се разболяват стотици милиони хора.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 04a7cc9769
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип съм снаха, но мисля, че в случая описан от теб майка ти е права. Все пак проблемът им не е започнал от котката и реално погледнато тя /котката/ не е проблем а просто жена ти си намира причина. Котката не може да навреди на децата, но дори майка ти да я махне ще се намери нещо друго 100%, казвам ти го от опит знам аз как съм си намирала причина да не пусна детето при свекървата. Не трябва да се намесваш или да даваш мнение. На всяка по отделно като ти се оплаче казваш "ми какво да направя такава си е не мога да я променя" /за другата/. Не вземай страна. Като не иска жена ти, да не си дава децата, да си ги гледа сама. Майка ти ще й е мъчно, че не може да си вижда внуците но ще те разбере, тя е жена на възраст и е повече в състояние да влезе в положение. От друга страна за да не се разбират от самото начало майка ти не е привлякла снаха си, да я приеме като близка младото момиче. На мен на сватбата свекървата ми каза, пред гостите, давам ти син не чакай повече от мен, не че чаках нещо, но да ми развали така празненството.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4ecc7a2ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Майка ти да си знае мястото. Като правиш семейство, имаш си свое гнездо. В къщата на вашите да си говорят каквото искат. Ако не се държат прилично не ходи у тях. Ти си мъж, ще имаш деца и т. н., светът ти не се върти около родителите ти. Ти си независим от тях, но си зависим от жена си. С оглед бъдещото ти семейство жена ти играе по-важна роля. А спор за котки и кучета - това са глупости. Децата, докато са малки, ги дръж далеч от котки като жена ти се притеснява. Като пораснат, ако искат домашен любимец, ще си гледат. Трудно ли е майка ти да премести тази котка у съседите, докато вие сте на гости!?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2c3960d71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

4.   Моите родители се обичаха, но се разведоха точно, защото баба ми се месеше много в семейството и баща ми я слушаше. Имаш си семейство и си дръж на него че после децата патят повярвай ми. Избора си е твой..

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 22d6ae29fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Котката е само повод, авторе. Недей да мислиш елементарно, а си анализирай проблема. Помисли си защо е така и дали и тя нямаш своята роля в този водевил.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 41ad45473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Явно двете не се обичат никак и няма шанс да се заобичат, така че нека майка ти да вижда децата на неутрална територия т. е. някъде навън, хем жена ти да миряса че няма да са при котката, нито у вас

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ceb0a7e92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм пак номер 1, искам да кажа, че не заставам на страната на никого, само споменавам за значението на котката, която е член на семейството на майка ти.

Но да уточня нещо много интересно. Докато децата ми бяха малки не давах дума да се издума да имаме котка. В този период намразих кучетата, боях се от болести - после разбрах, че това е инстинкт - жената да си пази малките. Тотално отхвърля всичко, което може да ги застраши.

Но когато в една ветровита нощ Джинджа дойде при нас и я приютихме - още на втория ден знаех, че ще остане завинаги. Тя за мен не беше просто котка, а едно невероятно добро и умно създание, което имаше нужда от нас. Така си върнах любовта към всички котки. Не мога да повярвам как се случи този обрат. Все пак децата бяха вече поотраснали и може да ме е пуснал този хормон на майчината закрила :))

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4931e16baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

8.   Жена ти няма право да казва какво ще гледа майка ти в своя дом. Ако иска и крава да си гледа на терасата, това си е нейна работа. Щом не иска котки, да не си взима, но в своята къща, в чуждата няма право на глас.

Помня като си взех кучето преди няколко години как баба ми, която не живее с нас всеки път намираше повод да каже нещо лошо за кучето - как не му било мястото тук, как ще го гледаме такова голямо и какви ли не глупости - дори по телефона. Накрая се ядосах и й казах - "Това куче не го гледаш ти, не го държиш в къщата си, не го разхождаш, не му купуваш храна и не даваш пари за вет. Тогава нямаш право да ми говориш така.". Тя естествено продължи да си знае своето.

Това, което прави жена ти обаче също е много грозно - не само че се налага кой какво да си гледа в чуждия дом, ами и слага ултиматуми "тогава няма да идва и тук". По принцип винаги съм против месенето на родители в живота на младото семейство, има си време и място за всичко и фактът, че заставам на страната на майка ти дано те накара да се замислиш.

Говори с жена ти, накарай я да се осъзнае, майка ти има право да вижда както теб, така и внуците, ако толкова й е неприятно на снаха й - да излиза на кафе с приятелки по това време. Бъди мъж и оправи тази ситуация. И само не позволявай заради прищявките на жена ти майка ти да си махне котката, тя й е единственото другарче.
П.С. Деца израстнали с животни се учат на отговорност и любов към природата. Помисли от какво лишаваш твоите.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4931e16baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   3, мислиш много елементарно. Жена му ревнува от майка му и това е очевадно. Какво й пречи какво гледа жената в СВОЯТА къща? Това не е нейна работа! Щом се притеснява, уж, от болести майка му винаги може да премести котката в другата стая и не е нужно да я дава при съседите. Жена му пак няма да ги води! Но в този случай защо да не идва в дома на сина й, хайде обясни ми? Като гледам с какъв хъс защитаваш жена му, явно и ти си някаква психясала ревнива снаха, която уж пази мъжа и децата си... От майка му, баба им! Стига бе, смешни сте!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4931e16baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човече, какъв мъж си? Я тропни на жена си малко, тя ти се е качила на главата. Не усещаш ли?

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bdf8d0bee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Като си се оженил, вървиш с жена си и трябва да си зад гърба й. Още повече, че и деца имате. Родителите са до време, децата порастват и отлитат, оставате си само двамката. Така че добре си помисли, преди да риташ срещу себе си. Колко семейства са се разделили ей така, заради намеса на родителите или защото единият от съпрузите, най-често мъжът, продължава да слуша мама и игнорира жена си.

А жена ти с право се притеснява - ако децата ви са алергични към косми, идея си нямаш какви проблеми може да донесе това. Ако не са - не е особено хигиенично малки деца да се търкалят в котешки косми, защото немалко от тях отиват в устата им. Което пак може да доведе до алергия и други проблеми. Свекърва ми пък гледаше куче и всичко беше в кучешки косми и миризми. Не пусках децата да припарят там. Ама мъжът ми беше съгласен с мен.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5b0e842da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   11, и ти ли не даваше на жената по тази логика да припарва у вас? Аман от психясали злобни и ревниви снахи, които маскират откачените си страхове зад смотани оправдания като "косми и миризми".

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fc19996b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Тази тема е стара колкото света. И двете имат право за себе си. Уважавай майка си, но слушай жена си, защото тя наистина има право да казва къде да отидат децата и къде не.
Това са нейните деца.

До 1 ами много лошо говори за тебе да сравняваш животните с децата си. Лошо много лошо.
Аз имах случай в моята семейна "практика" в който свекървата имаше прасенце и много го обичаше галеше гушкаше само дето не спеше с него и какво стана. Децата ми се обринаха и от какво? Познайте... от краста. Тръгнахме по лекари, лекарства лекувания заради какво, че тя много си обичаше прасенцето.

Абе ти мъж ли си или не?
Кой е по важен децата или котката. Задай така въпроса на майка си.
Тя иска ли твоето щастие или нещастие.

Дъщеря ми има котка, много мило животно, тя ще убие сестра си заради нея, ако не дай си Боже котката изчезне. Това нормално ли е? Хора нямам нищо против кучетата и котките или каквито и да е било домашни любимци, ама това вече е извратено да сравняваш едно животно с внуците си. Не знам някак си не мога да го приема.

Ами котката ме слуша и не ми противоречи, посрещаме от работа и ме изпраща е отговора на моята сладурана.
Според мен слушай жена си.
MTany

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5802b0ab36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторе, това не е война между майка ти и жена ти, а е лична война на жена ти. Ти никъде не пишеш майка ти да се налага за нещо в дома, в който живееш с жена ти. Казваш само, че дудне. докато жена ти не само казва какво да има майка ти в дома си, а и забранява да идва във вашия. И ти позволяваш това! Може да ти е жена, но не е права. И проблема не е в котката, разбери го. Котката е само оправдание. Не карай старата си майка да я маха заради капризите на жена ти. Тя (жена ти) пак ще си намери оправдание, ако реши. А ти се вземи в ръце и спри тази война, която прави жена ти. Ако застанеш на нейна страна, тогава ще си под чехъл винаги. Искаш ли да си чехльо или не?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5802b0ab36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ужас, ние с мъжа ми чакаме дете и имаме 2 кучета... които гледаме в апартамент! И не стига това, но няма да ги махнем като се роди детето, а ще продължим да си ги гледаме... и то пак в апартамента! Хайде сега, вземете да се кръстите, да припадате, да получавате удари, да откачате как може да има такива хора и т. н. Не знам в кой свят живеете, но в този век медицината е напреднала, има какви ли не препарати за третиране на животните и това ги прави безопасни за домашни любимци, които да съжителстват с деца. Ама човек трябва да е запознат с тези неща, а не да слуша само баба си, леля си, стринка си колко е опасно такова съжителство. Хайде нападнете ме сега, тази песен я знам и не ме трогва. Когато се роди детето обещавам да пусна снимка, на която горкото дете е седнало на конче върху страшното, ужасно и опасно куче.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bdf8d0bee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   13, аз съм 11. Да съм писала някъде за страхове и прочие измишльотини, които ми приписваш, без да съм ги помислила даже? ! Чети с разбиране - жената припарваше у нас, децата не припарваха у тях. Сори, ама при тия косми, дето се валяха навсякъде, тия нагризани кори от хляб и кокали, дето кучката мъкнеше къде ли не и никой не чистеше, нямаше начин да пусна децата си там. И мъжът ми беше съгласен с мен - повтарям за неразбралите. Злобни и ревниви снахи... Глупости. Злобни и ревниви са свекървите в повечето случаи, задето не могат да преживеят, че друга им е отмъкнала детето на мама, та се опитват да командорят живота и на двамата. А иначе с моята свекърва се разбираме идеално.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5872b0720e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ми авторе, ти вземи и баба си и дядо си и братовчедите да живеят с вас, пък и едно куче за цвят, че сте много малко там... Аз не знаех, че има в 21 век хора пълнолетни и то семейства, които живеят с нечии родители, само по турските филми си мислех че са, ама на...
Нормално е да не се разбират има хора, които са луди по котки, други се отвращават. Във вашата комуна ли, незнам какво се води, ги има и двата ексемпляра. Горката ти жена е принудена да търпи котешки вой, косми, пикни, миризми... Особено като са разгонени е супер. Приказка! Остави майка си да старее в спокойна обстановка, в котешката компания, а ти си грабвай семейството, както си му е реда и си гледайте живота.
баба Пенче

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5802b0ab36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Баба Пенче, ако не си разбрала те живеят отделно - жена му не дава "децата да припарят при баба им заради котката" и по този повод щом не можело там (все едно бабата не иска, а всъщност жената го е решила) нямало да идва и в тяхната къща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5872b0720e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Извинявам се тогава, наистина не съм разбрала. Прощавай, авторе! В такъв случай не е честно спрямо бабата да не си вижда внучетата. баба Пенче

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 04a7cc9769
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   От №2 Авторе дойде ми една идея, можеш да кажеш на жена си: добре нека майка ми да не вижда децата, но и твоята да няма работа с тях. Щом твоята не може да идва и нейната няма да идва да вижда детето и внуците си. Децата не са само на жена ти, те са и твой, сядате и се разбирате каквито права има едните такива и другите баби и дядовци. Ще видиш как ще омекне и ще се съгласи, майка ти поне у вас да идва. Вие имате равни родителски права, нека бабите имат равни бабешки.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5802b0ab36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   21, подкрепям!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 88a366374b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От автора. Работата е там, че нейната майка помага много всеки път щом се наложи, а мойта е все заета или уморена или нещо такова. Децата са малки и няма лошо да помогнат бабите. Ако котката я нямаше можеше майка ми да ги взима при нея поне. Те нещата не са така от вчера просто сега ескалираха. Иначе с баща ми си се виждаме всичко е нормално. Ако внуците наистина се обичаха толкова много, според мен нямаше да трябва аз да решавам този проблем. Просто ми беше интересно да чуя какво мислят хора извън семейството. Аз съм от Пловдив и живеем близко едни до други. Не трябва така според мен да се сговнят нещата. Да намериш друг дом на котката не е като да си одрежеш крак.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 04a7cc9769
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   О авторе аз №2, 21 съм много против животните в апартамент, но знам какво е едно животно за стопанина си. За една баба да й вземеш котката си все едно живота си й взел не само крака.
С последния ти коментар малко се съмнявам дали си мъжът или жената в семейството. Мисля си че ти си ядосаната снаха, пишеща от името на мъжа си. Някой неща не би могъл мъж да си ги мисли това са женски думи.
Кажи най сетне колко са големи тея твоите деца?
Внуците се обичат наистина много, дори повече от собствените деца, но когато майка им се опитва да командва в чуждата къща какви животни да се гледат тогава си готов на компромис да не ги виждаш. Ами ако свекървата беше от село и имаше много видове животни? Тогава какво?
Ако все пак си мъжа, стегни се и тропни на жена си, една котка не може да стори кой знае какво на децата, децата не е добре да живеят в напълно стерилна среда, все пак поне майка ти да идва у вас или най-малкото на заведение да извежда децата. Обясни й че в живота на инат не се живее и щом има деца утре и тя ще е баба, дали ще й е добре да не си вижда децата и внуците.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ceb0a7e92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До автора /23/
Да, може даже и да не види повече котката и щом казваш - ще я боли по-малко от крак.
Но защо да се лишава от най-близкото си същество, след като е по-логично да се лиши от теб, който си имаш дом и семейство и не ти пука как тя се чувства и от какво има нужда?
Ще ти кажа още и, че може наистина да е болна и уморена, нямаш представа колко даже. Няма да повярваш, докато не умре пред очите ти.

От една възраст нататък СПРЕТЕ да сте в тежест на родителите си, да му се невиди! Сама съм си гледала децата и уважавам правото на старите да доживеят живота си както могат и искат. Спри да я караш да се чувства виновна, защото не е.

Давам ти още един пример - ти защо сега предпочиташ децата си пред нея? Защото е естествено да предпочетеш този, който има ежечасна нужда от теб. За нея пък това е котката. Ако я има от 5 години това е нейното 5 годишно дете и няма да го изхвърли заради твоите, гарантирам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker