Горкото дете... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (106893)
 Любов и изневяра (25633)
 Секс и интимност (12571)
 Тинейджърски (20979)
 Семейство (5454)
 Здраве (8513)
 Спорт и красота (4411)
 На работното място (2511)
 Образование (6642)
 В чужбина (1426)
 Наркотици и алкохол (999)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1570)
 Други (15272)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Горкото дете...
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2571 пъти
В момента съм в развод. Винаги съм мислела, че ако се стигне до тук, ще се разделим спокойно и ще запазим човешки отношения - нищо подобно!

Много ми е обидно, че той постоянно се опитва да използва детето срещу мен. Добре, че не му се получава, но травмата за детето остава. Като изключим обидните епитети по мой адрес, той и съставя и сценарий за поведение - казва и какво и с какъв глас да ми каже. Тя вижда лицемерието и ми казва всичко, но ме кара да се кълна, че той няма да разбере, че тя го е издала.

Сега съм пред дилема - ако кажа за това в съда - това ще е в моя полза, НО ще травмирам детето, ако ли пък премълча - той може да спечели попечителство. Всъщност единствения свидетел на тормоза над мен е детето. Той винаги е държал на статуса си, общественото мнение и просчии еснафлъци и пред хората се е държал добре с мен. Ужасна ситуация!
Сърцето ми се облива в кръв при мисълта какво изтърпява детето... Какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: bfa0f883b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ами щом те е обиждал това ще разстрои и детето но кажи ми ти на колко е годни то и дали е момиче или момче знам как се чувстваш но детето трябва да разбере че така не може да се постъпва като обиждат майка му- демек теб стой далеч от този човек

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b38d97e1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Попечителство не се печели току-тъй. Трябват много сериозни аргументи и доказателства. Може да ти отнеме правата ако ти се курва, наркоманка или алкохоличка. Или за доказано физическо насилие над детето. Ако при теб няма налично нито едно от изброените неща, то няма за какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5ad364b775
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз те съветвам да кажеш в съда..!! Независимо колко ще страда детето ти за това, то трябва да разбере че така не може.. ;))Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c0b6edb217
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не зная на каква възраст е детето ти, но се опитай да му обясниш по начин, по който може да разбере, до какво ще доведе информацията, която е споделило с теб (в съда), и какво ще стане, ако я премълчиш. Когато е запознато с последствията, само ще разбере как е правилно да постъпиш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a391f9f6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз съм мъж, разведен съм и искам да те уверя, че в 98 % от случаите на развод децата отиват при майката. Дори социалната служителка, която изготвяше доклад за моето дело ми обясни, че е имала случай, официално освидетелствана майка шизофреничка пак е получила детето. Това ти го казвам защото въпреки моя развод и това че съм мъж, аз твърдо съм против децата да стават заложници в отношенията между възрастните. Така че недей да издаваш детенцето ти, че е споделяло с теб, защото мисля това ще разруши доверието в детето към теб. А развода ще отмине, ти ще спечелиш детенцето, но каквото и да става, нека то да чувства че ти си му доверен човек и приятел...

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bd01f3f8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съдът ще присъди детето на теб, стига да не си освидетелствана и да не живееш на улицата.
Така че до тук с проблемите в съда.

От друга страна остави въпросният господин да говори каквото си иска, а пък ти намали до минимум контактите си с него. Срещу агресия не се излиза със същото. Детето ще усети агресията и само ще се отврати.
ти ако си изиграеш картите спокойно и без много емоции и изцепки, ще си в много изгодна позиция.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6e03295166
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Изглежда детето ти е достатачно разумно за да ти каже истената. Не знам на колко е, но мисля че е достатачно голямо да седнеш и най спокойно да и/му обясниш как стоят нещата и ако то иска да остане при теб то ти трябва да кажеш в съда всичко което ти е казало детето. Със сигорност детенцето ти в момента се чуства много зле както и ти затова направете някое развличение поне за час. примерно излез с него/нея на разходка, по магазините, сладкарница, кино или ако имате възможност идете на плаж. Така детето ти можеби ще се почуства по добре и за момент може поне малко да забрави за тези ваши проблеми и да се расее приятно след това погови с него/нея как стоят нещата и кажи че е достатачно голям/а за да разбере това което му/й говориш. Надявам се поне малко да съм помогнала с съветите си въпреки че съм 16 годишно момиченце и все още съм дете. Дано всичко се оправи и ти и детето ти си живеете в спокойствие и радост.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf9f885062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм автора. (Бях писала отговор, но не го виждам тук. Може да съм се издънила на капчата и да не съм видяла... ) Първо благодаря на всички!!! При мен нещата загрубяват с всеки изминал ден... Вчера е заплашил детето, че ще "строши главите" на мен и на родителите ми (в момента живея при тях). Ужасно е! Силно се съмнявам в психическата му стабилност. Страх ме е да не посегне на детето, но няма как да я спра да го вижда. Тя е на 12 години и го обича, въпреки всичко. Не бих искала да остане с мисълта, че баща и е лош човек, НО реално ме е страх...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a20e0688d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хубаво авторе заплашва вас /теб и родителите ти/ детето с какво е заплашено? Още един въпрос защо ви заплашва каква е причината за неговата агресия не може човек да заплашва просто за спорта.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf9f885062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Заплашва ме, защото има нереални искания. Смята, че щом аз съм инициатор на развода трябва да му оставя всичко. Аз съм склонна на големи компромиси, но все пак толкова години работа... не смятам, че нямам нищо. Имаме имоти придобити след брака, коли и т. н. Детето е заплашено, ако той изгуби контрол... По принцип се държи, но ако го изгуби... ще стане страшно...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aa5d6ecaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   По-добре кажи всичко в съда, за да не продължава да използва детето.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 38749c8fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Опитай се да не замесваш дъщеря си във вашите скандали. Дори и да не го осъзнаваш, си я прехвърляте като топка един на друг. Ако имаш смс-и, свидетели на заплахите му и т. н. те могат да се ползват в съда. Ще мине време, докато бащата раздели отношението си на неприязън към теб и любов към детето. В момента той я използва за отдушник, излива си злобата към теб върху нея, понеже ти си далече и тя е единствената ви връзка. Когато се случи детето да се върне от среща с баща си не й говори лоши неща за него, не го обиждай, тя сама ще прецени кой е прав и кой не. Не се опитвай да й насаждаш твоето отношение към него и тя ще избере при кой от двамата да остане. Дъщеря ти е малка, за да РАЗБЕРЕ при кой от двамата ще й е по-добре за в бъдеще, бъди наясно дали ще можеш да й осигуриш всичко необходимо, за да води нормален живот след хаоса покрай развода.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 499d30e782
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   По-добре кажи това на съда, дъщеря ти е достатъчно голяма, за да разбере какво става е че баща й е задник, откровено казано. А доколкото знам на 12 вече детето може само да избира при кого да отиде. Когато родителите на една приятелка са се развеждали, а тя е била малка, автоматично са я дали на майка й, въпреки че жената е откачена и само звънеше на баща й да го заплашва. После, когато стана на 12 мисля, веднагически се премести при баща си.
Но не позволявай на съпруга си(дано скоро бивш), да й пълни главата с глупости и да я манипулира.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf9f885062
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз съм автора. Имаме развитие - каза, че е на смъртен одър и няма да доживее развода. Казал го е и на детето! Потресена съм! Хем го знам какъв е, но първоначално се притесних и първата ми мисъл беше да помогна. Не ми каза какво е заболяването и аз реших да разбера сама - звъннах на личния лекар и още един приятел-лекар, до който знам, че мъжът ми винаги се допитва... Предстваете си - нищо няма - жив и здрав - лъже ме, за да отдегля молбата за развода. Нямам думи!!! Радвам се, че е здрав, НО как можа да говори такива неща, че и на детето. Няма ли съд за такова издевателство?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b35e33c214
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Оле, авторке, този е луд! Развеждай се бързо и дим да те няма, ще ти повреди детето!
Сестра ми се съсипа с такъв, той пък я манипулираше, че уж щял да се самоубие

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a20e0688d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Айде авторке за 12-15 години брак той не беше такъв сега за няколко месеца стана коренно различен така ли.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf9f885062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   О и за самоубийство имаше приказки, но не се притесних, защото знам, че е страхливец ;)
За 17 - и аз се учудвам как не съм разбрала за толкова години... Отдавна знам, че не е мъжът за мен, но допреди 2 месеца бих заложила главата си, че е добър баща и обича детето си. Шокирана съм, че си позволява да причинява всичко това на детето. Точно затова споделям тук.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d9ca97313a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не, не ще ти съсипе детето!!! Опитай се да докажеш това което е направил в съда! Нека вижда детето, но то трябва да живее при теб. Не го оставяй при него!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker