Това живот ли е? Аз ще умра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това живот ли е? Аз ще умра
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3621 пъти
Аз съм момиче на 15 години, семейството ми е мн бедно.. На всички квартални магазинчета сме с вересии, нямат пари да ми дават, непрекъснато съм под напрежение, работи само баща ми работи, а майками има болежки непрекъснато. Сменях 2 компании и никъде не намерих приятелки, навсякъде ми се подиграват и обиждат, непрекъснато ме нараняват, ако поканя някоя в къщи след това ми се подиграват за бедният ми дом.

Вчера баща ми ме изложи дойде да ме вземе, въпреки че казах да не идват и че на никой родителите не идват, а той дойде. Всички ми се смяха. Това че не пуша и не пия също е едно от нещата, за които ми се подиграват. Винаги попадам на хора, които УЖ за ми приятели, а ми забива нож в гърба. Вече не мога изморих се да имам проблеми и с приятелите и вкъщи, не може ли само на едното място..?

Не мога изморих се чувствам се слаба, живота ме мачка, безпаричието ме мачка, те ме мачкат. И това няма край... Нито нашите ще имат пари да живеят спокойно, нито аз ще си намеря приятелки. Искам да умра, искам, искам, искам... Вече не ми се живее този скапан живот!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 542618b069
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина нямам нерви и настроение за дълги постове, нямаше да пиша, ако историята ти не ме беше възмутила. 1- Мисля, че е измислена. 2-Все пак ще ти кажа само едно нещо- Човек не е свестен и съвестен, ако се срамува от семейството си и от паричното си положение. За "кризата" ти си виновна толкова, колкото и родителите ти и братя и сестри (ако имаш). Зу-За

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a8f54b9615
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да бе какво е виновно момичето че техните не са мислили навремето че нямат пари. Виновна била колкото и родителите и. Как да е виновна като няма 18 години поне да работи момичето.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: be2d923b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да авторе животът не е искам, искам, искам... Такъв живот всеки го иска но го няма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0845e98296
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мен ме възмути само това, че се срамуваш, че баща ти е дошъл в училище да те вземе.
И какво направи ти - погнуси се от него, защото искаш да се слагаш на хора, които не дават пет пари за теб и дори се гаврят методично! Вместо да се зарадваш, че виждаш един близък човек на фона на тия уроди.
Имай предвид, че малките боклуци не могат да стъпят на малкия пръст на този мъж, който работи и се грижи за семейство. И той изобщо няма вина, че заплатата му не стига, защото това е масовата ситуация в тази държава.
И бъди тактична - щом повечето ти съученици съумяват да прикрият бедността си - и ти не им я демонстрирай. Нека те смятат за задръстена, нека си дръпната и скучна, стой без "приятелки", но не утежнявай повече ситуацията у дома с подобно хленчене и недоволство.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f9ed11d423
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз те разбирам, но ще ти кажа няколко неща.
1. во Другите не ги притеснява, че нямате пари. Само теб тер притеснява. Ако на теб не ти пука и наблегнеш на други неща на никой няма да му направи впечатление колко имаш. Казвай си положението дори, не се оплаквай, ами просто кажи. В кофти период сме майка ми е болна. Искам да помона на семейството си. Така ще наблегнеш на положителното и всики ще те уважават.
И друго ще ти кажа. Животът е въртележка. На твоите години и аз бях в подобно положение. Майка ми направи всичко възможно да вляза в елитна гимназия, добър университет. Сега са добре финансово, след доста години труд. И аз съм добре. Работя в елитна фирма в чужбина, позволявам си всичко.
Горе главата! Мисли положително. Безпаричието в тази възраст калява характера. Ще те смачкат, ако ти им позволиш.
Приятелки, които ти се подиграват за такива неща, не са стока. Не бъди част от стадото. Някъде там има и хора, които ценят и други неща. От тях ще научиш повече, отколкото от някакви кифли, които ги интересува какъв е дивана у вас.
Не се срамувай от вашите. Сигурна съм, че биха дали всичко да си добре. Има толкова родители с възможности, които унижават и бият децата си. Ти ги виждаш всеки ден, само че те никога няма да си признаят, м а се крият зад някакво измислено самочувствие

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: be2d923b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   №2 Никой дори милионера днес не знае дали след 15 години няма да е беден и болен. Всеки трябва да се научи да се разполага според чергата си. Авторката е виновна, че обвинява семейството си за своите несгоди с "приятелите" не са приятели хора, който ти се подиграват за неща който не зависят от теб. Авторке няма как да искаш да си приятелка с момичетата от моловете, като ядеш хляб на вересия, намери си приятелки от твоята черга.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1f1b415958
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А откъде намери пари и компютър да дращиш тук глупости? Или и той е на вересия, както и Мерцедеса в гаража?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2055da5af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нали имаш какво да ядеш и покрив над главата????
знаеш ли, че има хора които живеят на улицата и нямат пари дори за хляб???
стига си се самосълажлявала!
като в къщи не е хубаво - защо ги каниш??? просто не го прави вече
за прителките - като няма - няма спри да търсиш за сега (те ще те намерят сами ако ще са ти истински)
знам какво е да нямаш пари - но трябва дас е примириш и да помислиш дали може да промениш нещата!
Ако не можеш - карай по същия начин.
Сегха е времето да учиш - за да може след това да си намериш работа и да имаш пари - за да не се получи същото като във семейството и във твоето!

не се отчайвай и винаги знаей че има други в много по-лошо състояние - безпаричие, болести и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d7b3caea7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Радвай се, че си жива и здрава и имаш семейство. Макар и бедни те са тези, които в труден момент ще те подкрепят ще ти покажат обичта си. Животът е пред теб-от теб зависи да успееш и да не ти липсват парите. Амбицирай се и учи-всичко се подтига с борба. Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6afa305667
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Криза е и много хора нямат пари. Ти недей много да се занимаваш с тези хора щом са такива. Родителите ти от написаното се държат добре с теб. Помагай им, учи, чети и намери 1/2 свестни хора с които да си общуваш а за това че нямаш пари не е толкова зле много хора са така и какво общо имат парите с щастието? :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9b73f64d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Зу-За може би би била права, но забравя, че авторката е още дете. Съвсем нормално е да се чувства така, в трудна възраст е.
Грешна е негативната нагласа обаче.
Авторке, мисли позитивно и се концентрирай върху важните неща в живота си. На първо място - как да се измъкнеш от мизерното си съществуване.
Ще ти кажа една тайна - “приятелките ти“ няма да ти помогнат в това начинание, нито майка ти. На баща ти трябва да си благодарна, защото те храни и облича, праща те на училище и явно му пука за теб, щом те взима, а ти се срамуваш от него - единственият човек, който прави практически нещо за теб (за майка си не си писала, не мога да гадая за ролята ?). Това е много повече, отколкото мноооооого деца са получили някога от родителите си.
Имаш дом, имаш храна и нещо да облечеш, ходиш на учиище. Имаш всичко от това, което може значи да ти помогне да се измъкнеш от бедността и да постигнеш много повече. Единственият начин е обаче с много, много, много учене и много, много, много стабилно образование, което е плод на много работа и усилия.
Грешно се съсредоточаваш върху повърхностните си приятели и настоящата си временна бедност. Ако не почнеш да учиш здраво, ако не си поставиш високи цели, ще завършиш като родителите си и бедността ще стане постоянна в твоя живот.
Изборът е твой.
Аз лично не бих си губила времето с мрънкане, а бих почнала да чета книги и да уча езици, професия, защото като станеш на 18 отговорността изведнъж става твоя, бедността става твоя и само ти можеш да се измъкнеш от положението си. И да - днес можеш да се срамуваш или да обвиняваш родителите си, но това няма да те направи нито по-образована, нито по-заможна, но можеш да загубиш единственото, което имаш - тяхната любов и внимание, уважение, приятелство.
Лаура

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a8f54b9615
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Леле в тоя сайт само бедняци ли има? Финансово стабилните хора не разсъждават като вас. Момиче като станеш пълнолетна имаш възможност да работиш и да имаш това, което искаш. Покажи на вашите как се правят пари

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0845e98296
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 12, чуваш ли се?
Напротив, повечето писали далеч не сме бедняци. И точно защото знаем, че днес си беден - утре си успял (НО ТОВА СТАВА САМО БЕЗ ХЛЕНЧЕНЕ! ) - затова я съветваме да вижда нещата реално, а не да прехвърля вина и да се тръшка.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 85e123955f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Чудя се на бездушието, което имат хората. Поста е написан от едно малко момиче, все още дете, което едва на 15 е започнало да усеща жестоките удари на живота. За да пише в този форум и за да си задава на тази възраст въпрос "това живот ли е", момичето е видимо отчаяно и търси помощ. Абсолютно всеки може да попадне в нейната ситуация. И ако възрастните можем сами да си причиним подобни страдания, то децата с нищо не са виновни. Никое дете не заслужава такава съдба. Нека, ако не можем да помогнем, то поне не засилваме драмата на хората.

Пожелавам на това мило момиче, да намери подходящото място и щастието в живота. Не се терзай толкова от мнението на другите. Бедността не е порок. Работи над другите си качества и ще изплуваш от тази дупка. Колкото до това, че баща ти е дошъл да те вземе, той надали го е направил от лоши чувства. Сигурно много те обича, но възможностите на всеки са различни. Помисли ли си, колко пък деца мечтаят някой да ги посрещне, а нямат такъв човек. Тези, които не те харесват просто не те заслужават. Бъди търпелива, нещата няма да се оправят бързо, но ти имаш предимството, че си само на 15 и имаш много време и различни пътища пред себе си.

Стискам палци и кураж:-)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c282c57de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторката:Не нямам мерцедес в гаража и компютъра е на съседката, при която снощи отидох с рев, тя е 20 години и беше така добра да ми даде да си излея мъката. И да хубаво щеше да е измислена историята, но не е и днес се събудих със същия кошмар-Майками и баща ми имаха точно 25 ст.. Благодаря и за милите и за лошите думи

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: be2d923b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке като не ти харесва да живееш така, иди в защита на детето, оплачи се, нека те преместят в дом, там поне ще имаш уредена три пъти дневно храна и 30лв месечно. Родителите ти няма да те излагат и надявам се да се чувстваш по добре.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 832025410b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   В всеки коментар от тук има по нещо вярно, НО вие сте възрастни и това за вас не е проблем ама я елате на мястото на повечето ученици! Как мислите вие че се чуства тя като гледа другите!? и това и се подиграват... добре нямали много пари, не можела да си позволява както другите, но защо пък те трябва да се подиграват? Не мислите ли че ако не бяха подигравките можеби тя нямаше да се чуства чак толкова гадно.

Айде моля ви са сега това като сте възрасни не значи че никога не сте били на нашите години и не знаете как е в училище или когато някой ви се подиграва за било то килограми, пъпки, дрехи, пари, и още куп глупости. Не знам как е било по ваше време, но сега е съвсем друго и вие няма как да го видите и разберете защото едно е в училище и съвсем друго е у дома. В училище трябва да си "фешън", слаб, с 5 кг грим, маркови дрешки, НЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗУБАР!, трябва да пушеш, пиеш, ходиш по кафета и най-вече дискотеки, а ако пушиш марихуана и разни такива гупости си най, най,най готеният човек и ако спазваш всички тези неща още други простотий всички ще ти целуват задника от уважение. И едно от най важните неща в българските учелища е че не трябва да си дествен/а! Аз не уча в БГ училище и тук е съвсем други и дори не ти се подиграват ако си дебел или нещо от сорта, не ползват 5 тона грим и нито се обличат като чалга певиците... НО в бг трябва да си точно такъв за да си една от звездите.

Затова се радвам че не живея в БГ защото е пълно с комплексари и простаци който чакат най малкото за да те нападнат. И също така към авторката... БЪДИ СЕБЕ СИ И ХИЧ НЕ ГИ ГЛЕДАЙ ТЯХ, но все пак се опитвай да си малко готина иначе... пред "обществото ще си бедна, скучна, зубарка".

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: be2d923b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   №17 Всеки от нас е бил ученик, дори повечето от нас са били ученици през 1993-98 тогава беше по зле и от сега. През есента на 1997 една блузка сутринта струваше 16лв след обед в същия магазин беше 35лв, заради смяната на цената на долара. Докато изпросиш от баща си 16 лв те вече не струват и едно безалкохолно. Всички знаем кой са звездите на училището, но не всички сме били звезди и може да останеш шокирана, но сме оживели без да сме училищните звезди. Оживели сме без да ни обожават всички. Сигурно в форума няма човек който не се е лишил от нещо, но това е живота не можем предварително да имаме избор да се родим в богато семейство, и парите не бива да се критерий за нашето щастие. За да е щастлив един млад човек не е задължително да е звездата на училището, не е задължително всеки да го харесва, обича и да му целуват задника от уважение. Не може всички да се родим лидери. Винаги е имало такива на който се кланят и винаги ще има, не е задължително това да сме ние. Сегашната младеж за добро или лошо са доста по големи егоисти и това всички родители го знаем.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 144f06b2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Защо казваш колежки а не съученички? Студентка ли си? На колко си години всъщност?
Хвани се в някое заведение, ресторант или нещо подобно, аз имам колеги които през седмицата учат събота и неделя работят, също има и дни в които са на училище след 2-ра смяна, но....не се оплакват, идват и си отиват с усмивка, и са благодарни на родителите си че не живеят на квартира!!! Камо ли да искат нещо или да се срамуват. Я се стегни, ако трябва да се сърдиш на някой на себе си се сърди, действай работи но никога не се оплаквай, не се подценявай и никога не се самосъжалявай. Надявам се да се вслушаш най вече в негативните коментари тук и за пъви път сама да направиш нещо в живота си!!!
Рамона.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4a760ba592
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Виж какво ще ти кажа! Първо, не обръщай внимание на онези, които те нападат, те изобщо не могат да те разберат, понеже идея си нямат какво преживяваш. Второ, аз също израснах в подобно на твоето положение и се чувствах по същия начин. Бяхме бедни, и аз като теб се срамувах да поканя някой приятел вкъщи, защото знаех че ще ми смеят, нямах пари за излизания, за телефон, за дрехи и т.н. Знаех обаче, че мама и татако не са виновни за това положение, те правеха всичко каквото могат за мен. Знаех също и че за да се измъкна един ден от това положение трябва много да работя, и го направих. Учех здраво, докато другите купонясваха по дискотеките, после станах студент, работех, за да се издържам, почти нищо не усетих от тоя живот, понеже или бях на работа или нямах пари, но издържах. После завърших и лека полека, пак с много труд се издигнах в професията си, без връзки и ходатайствания, само със собствените си умения.

Сега вече имам достатъчно пари и съм спокоен за бъдещето си, поне от финансова гледна точка. Не се отчайвай, развивай се, учи или работи и нещата поне от към пари ще се оправят, повярвай. Че не пушиш и пиеш също е много хубаво, знай че днес ония, които ти се подиграват за това, утре ще ти искат пари на заем, понеже са си пропиляли живота по дискотеките и на 30 години, освен общи работници и продавачки, друго нищо не могат да бъдат. На 15 си, още мъничко и ще можеш да работиш, макар и не по цял ден. Вярно, парите няма да завалят, но ще имаш някой лев и за себе си. Послушай ме, един ден ще видиш, че съм бил прав. Относно приятелите, щом ти се подиграват, значи не са ти никакви приятели. приятели за маса и купони има много, но сама ще разбереш колко лесно се разбягват, когато имаш нужда от тях. Ще успееш, само трябва да си постоянна. Успех и пиши в тая тема, ще се радвам да прочета, че нещо хубаво ти се е случило!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0576211007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторката:Благодаря на всички за милите думи особено на номер 20.. За сега всичко си е като преди без развитие, но ако има нещо хубаво ще пиша разбирасе и продължавам да следя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker