Не мога да се реша за дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да се реша за дете
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 1861 пъти
24год жена, той е на 28. Искаме дете и двамата, но мен ме е страх да се реша. Не за друго, ами ме е страх да не ме изостави и да бъда самотен родител, както беше майка ми. Знам колко съм страдала без баща, страдам и до ден днешен ми липсва бащина обич. Не искам това да се повтори с детето ми. Не е като да нямам доверие на приятелят си, но гледам какво се случва с всички други семейства и мисля, че е нормално в днешно време да става така.

Освен това, той не работи, само аз работя вкъщи. Взимам добра заплата, той разчита на родителите си. Незнам дали е добра идея.

От друга страна е добре, че ще прекарва повече време с детето. Няма да го даваме на баби и гледачки. А аз със сигурност не бих си дала детето на гледачка.
Незнам мисля още. Казах му да ми даде малко време да помисля.

Какво ще ме посъветвате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2f953625ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен първия ти довод е неуместен. Това какво се случва с другите семейства не значи, че това ще се случи и с твоето семейство.
Въпреки това смятам, че идеята за дете на този етап е глупава. Не заради фобиите ти от изоставяне, а поради факта, че мъжът до теб е зависим и недорасъл. Как ще гледа той дете като самият той се държи като дете? Родителите му си имат син - гледат го до 28 годишна възраст, та сега и второ дете им слагате на главата. И доходите в семейството ви от къде ще идват? Хубаво сега работиш на добра работа, но в повечето случай станеш ли майка взимаш по-малко пари, след първата година още по-малко и т. н. Тоест ти ще раждаш и те ще издържаш цялото семейство, а той ще си клати краката и ще иска от мама и тати. Не сте готиви за дете - първо той трябва да престане да се държи като такова.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 63654dadd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С мъж в такова положение и аз бих се колебала дали да му родя дете. Аз съм на 25г., мъжа ми на 29г. и двамата имаме доходни професии и работим, обичаме се много, но пак се чудя - не искаме да бързаме, не защото ще се разделим, а защото искаме да е малко по - късно..
Ти си прецени обаче, какво ще дадеш на дете с безработен баща... и дали този твоят мъж е съвсем нормален щом е търтей

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 659e68fa6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вероятността мъж домошар да ви изостави е минимална. Щом той ще бъде в майчинство вероятността става още по малка, защото ще му е трудно да прекъсне не само връзката с теб а и с детето. Но проблемът ти ще дойде от там че той не работи, а за отглеждането на дете ще са нужни средства.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d72d42e4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че на 24г ти е още рано и ще си издържаш детето сама, ако това ти харесва давай. На 28г мъж и родителите му да го издържат е пълен срам.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9f96c99ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще те посъветвам да не раждаш от безработен мъж, разчитащ само на теб и на родителите си - демек Мамино Синче.
Не си мисли, че подобен ще ти помага и особено с детето. В България не е прието мъжете да се грижат за малки деца и след първата подигравка на някой пясъчник, ще предпочете да си гледа спорта в Еврофутбола и детето ще го захвърли някъде.
Докато той не си намери работа, докато нямате солидни спестявания, не мисли за деца, ако не искаш да завършиш действително като майка си. Питала ли си се, защо човекът няма работа - явно има големи претенции, не завършва нещата, които започва, мога да се обзаложа, че е напускал работите си сам, винаги си е намирал причини. Просто мама и тати са най-удобните, ти също. В момента, в които стане неудобно, тъпо, гадно и ТРУДНО и се налага да се напрегне малко, този тип мъже напуска бойното поле. Довери се на инстинктите си и не забременявай за сега от него.
ж. 27

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 957f9fbc5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вместо да ти дава време да си помислиш, ти му дай време да започне работа. Как така не 28 го издържат родителите му, а мисли за дете? Що за безотговорност?

Не искам да съм груба, но според мен това е недопустимо. Преди време и аз имах така едно гадже- много ме обичал, искал дете от мен. Живееше сам, а майчето му плащаше сметките. Нашият, вместо да си хване автобуса за левче, ползваше таксита и даваше по 10 лв за курс. Не знаеше колко струва един хляб и салама към хляба, ама дете ще иска! Избягаш на пребежки от този лентяй.

Да, парите не са достатъчни да се отгледа едно дете, но пък без тях не може.
Моя съвет е да си намери работа, да си поеме отговорностите като глава на семейството и тогава да мислите за дете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker