Бързо ми дайте съвет! Благодаря! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бързо ми дайте съвет! Благодаря!
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3225 пъти
Здравейте ще ви разкажа накратко моята история!! Съдбата реши да изгубя родителите си. Бях на 19 години, харесвано момиче. Имах приятел с който ходехме от около 2 години (той е 8 години по-голям от мен). Мина бала ми, и решихме да си направим дете, чуствах се готова, но на другите казахме че е станало погрешка!! И така август месец след бала забременях, а февруари вдигнахме сватба!! Той имаше свой бизнес, пари и всичко беше идеално!! Всяка вечер ресторанти, маркови дрехи, парфюми, глезеше ме като принцеса! (дори ме назначи фиктивно на работа към фирмата му и взимах 600 майчинство ) Преместихме се да сме отделно в хубава квартира, а не в дома на родителите ми където живее и баба.

После той започна да ме ревнува, да ми звъни през 5 мин, отношенията ни се промениха... нещата станаха по-зле когато бизнеса му тръгна на долу а в последствие фалира!!! Започна да си въобразява че не го обичам, че имам друг, удряше ме, пиеше. Но заради дъщеричката ми търпях, не исках семейството ми да се разпадне. многократно се разделяхме и събирахме отново, но накрая го напуснах след 3 години брак!!!

В началото той ме причакваше, правеже скандали, вече не е виждал дъщеря си от почти 4 месеца и не е дал 1 лев!! Нямам достатъчно пари да се разведа, работя като касиерка от известно време и живея при баба която ми помага (тя пък непрекъснато ми говори че стаята ми била разхвърляна, че вместо да давам пари за цигари да съм купела нещо на детето, все едно не купувам)!!!

Той е имал и др брак от който има момче, и да вметна че неговите родители не ме считаха за човек, виждала съм ги само няколко пъти )Сега той е с др момиче постояно ми пишат разни обиди в фейсбук и качват свой снимки!!

Наскоро се запознах с едно момче от работата, мн мил излизаме заедно, той се държи мн добре с дъщеря ми знае какво съм преживяла!!! та въпроса ми е:КЪДЕ СБЪРКАХ ЧЕ СЕМЕЙСТВОТО МИ СЕ РАЗПАДНА!!! И ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ ВРЪЗКАТА СИ С НОВОТО МОМЧЕ???? все пак ако не беше брака ми нямаше да имам това малко съкровище до мен!! благодаря за вниманието :) Чакам отговори възможно най-бързо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: fc6e834ed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Милата! Според мен рано си се омъжила затова е станало така. Не искам да те критикувам за нищо. Радвай се на детенцето ти. Според мен продължи врзъката си с този човек.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 993eb1db92
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никъде не си сбъркала ние мъжете не ставаме и това е то..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 81f142531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Просто не си дочакала принца с белия кон!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a7dd58c0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Къде си сбъркала ли ммм да за да се промени отношението на любимия мъж към теб първо е имало промяна в теб /може да не си забелязала но ако се замислиш/. После като е взел да фалира не си била до него, щом още смяташ, че бизнесът е бил негов, а не ваш. За разцъфтяващ бизнес е много важно държанието на жената която е до бизнесмена, тя е тази която предразполага мъжът така че да има перспективни бизнес идеи и тя е тази която го кара да няма такива.
Няма как да го задължиш да дава пари след като нямаш развод, да той е длъжен но само морално. А един мъж който не вижда детето си не намира нужда да плаща.
В отношенията с баба ти също грешиш тя след като ти помага и те е приела в къщата си е нормално да дава понякога съвети. Разбира се не си длъжна да се съгласяваш но си длъжна да се съобразяваш.
За Фейсбука какво ти пречат снимките на бившия с приятелката му?
Вземи се в ръце, гледай напред в живота, пробвай с новият мъж щом се харесвате. Загърби миналото и се разведи колкото може по скоро.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8e1357488e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   " Той имаше свой бизнес, пари и всичко беше идеално!! Всяка вечер ресторанти, маркови дрехи, парфюми, глезеше ме като принцеса!" - а после фалира и ти си би шута!

"тя пък непрекъснато ми говори че стаята ми била разхвърляна, че вместо да давам пари за цигари да съм купела нещо на детето, все едно не купувам)" - майка за пример и подражание, нямам думи, звучиш ми като тийнейджърка.

И все някой друг е крив, някой друг е виновен. Вие все сте най - хубави и праведни. Иведнага заваляха коментари от типа "мила, това-онова".. Да живее женската солидарност! :/

Палав Мечок

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 57315251d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   всичко е започнало когато си била на моите години :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8c50a6fef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ранните бракове не оцеляват, това мога да ти гарантирам, прекалено малка си била, а и сега си малка, поне занапред мисли. Успех в живота и повече любов и уважение от страна на следващия мъж до теб.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 53f17ad072
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 2 Говори само за себе си, а не за всички. Това, че ти не ставаш нищо е друг въпрос. :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ec43820826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, браво първо, че се учиш от старите си грешки и първо гледаш да мислиш, после да действаш.
Къде си сбъркала - ами била си много глупава и наивна, вярвала си в принцове.
Иначе, грешка на много момичета от провинцията.
Миналото си е минало, но гледай сега да не повтаряш грешките си.
Няма лошо да започнеш нова връзка, но не се втурвай този път, дай време на връзката, на него и на себе си. Поговори с мъжа си за развод, той сигурно иска също развод - нека покрие разходите. Консултирай се с адвокат и го осъди за издръжка, не е много, но е нещо.

За новия мъж - просто не се пренасяй да живееш при него. Излизайте, понякога и с детето и нека той да си направи сметката дали изка жена с друго дете.
СПРИ ДА ПУШИШ и послушай малко баба си - може да си млада, но имаш отговорности. Подреждай, чисти и действително - давай парите от цигари за детето си или ги пести. Това са доста пари, има калкулатор на тази страница - сама можеш да изчислиш.

Животът продължава. Вярвам, че ще намериш добър мъж за себе си и детето си, но този път не раждай изневиделица. Децата вярно са прекрасно нещо, но могат да почакат. И след 5 г. можеше да родиш прекрасно дете, ако не се беше подмамила по лесния живот с някой „Принц“...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 656017512b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АВТОРКАТА;благодаря за отговорите!!! значи смятате че съм сгрешила защото съм била твърде млада, но повярвайте чувствах че искам да имаме детенце и да бъда с него по-това време. Относно баба искам да кажа че аз работя на 2 смени и не мога да смогвам с домакинската работа, както тя го прави защото тя е по цял ден вкъщи, или с детето. Не че не готвя или не домакинствам, пазарувам си всичко за малката, просто винаги бързам за някъде а тя само ме упреква(дори и за това че понякога искам да изляза и да изпия една бира с приятелки, все пак и аз съм човек, а не само майка, която според нея трябва да стой само вкъщи!!! )Относно това че съм била оставила мъжа си защото е фалирал, просто незнам какво да кажа!? Толкова пъти му прощавах, защото го обичах, просто той се промени и реши че не го обичам!! Никой от близките ми не знае за новият ми приятел и ми е малко трудно да им го представя, как ли ще реагират и кога да го направя според вас??? ( и до номер 9 какво значи "грешка на провинциалните момичета, аз например съм от София, това според мен не е фактор!!! )

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ec43820826
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке, няма смисъл да се оправдаваш - животът си е твой, ти си търпиш последиците, но действитлено пишеш като някой тийн тук, а нямаш право на това - майка си!
Баба ти е права - тя нито ти е длъжна да ти гледа детето, нито да ти чисти зад задника, разбери това.
Баба ти си е изгледала децата, изработила смените и заслужено е в пенсия - пенсията е за заслужена почивка в края на живота на един човек, не за да слугуваш на млади майки, затова вземи и купи един букет на баба си и ? благодари, че ти помага. Жената заслужава признание, не претенции и караници!

Провинциализмът иначе няма нищо общо с мястото, където си се родил. Средната възраст на родилките в големите градове и София е 33 г., за страната са 27 г. и сме най-младите родилки в ЕС. Как мислиш, нормално ли е и желателно ли е да раждаш на 19?
Взела си това решение чисто съзнателно, с това си се лишила от правото си да не си чистиш къщата, да не ходиш на две смени и да ходиш по кръчми с приятелки. Това е положението.

И съвет от мен - ако поглезиш малко баба си, може би жената ще ти погледа детето, докато си на дискотека. Но в момента не заслужаваш просто. Неблагодарна си и с право ти пили на главата. Направила си грешка, търпи си последиците.

И аз на 19 направих за някои хора голяма глупост - просто напуснах страната с 40 евро в джоба. Минах през много трудности, до 25-тата си годишнина не видях дискотека отвътре, работила съм на три места, не съм давала пари по цигари, сама съм си чистила, плащала наеми, разходи и тогава бих дала всичко, за да ме чака у дома сготвената манджа на баба ми, но уви - нямаше никого в малката ми стаичка, нямах и пари за манджа понякога. Всеки минава през трудни моменти, искам да ти кажа, на 19 взимаш решение и стискаш зъби. Идват и хубави дни. Ето - аз днес имам всичко, за което съм си мечтала. И ти на 30 ще имаш изгледано дете, ще си сигурно щастливо омъжена за чудесен човек, защото ще внимаваш, ще имаш едно на ум, докато връстничките ти ще са бременни с първо и тепърва ще минават през разводи и проблеми.

Всяко зло за добро, но само ако човек може да остиска. Хванала си се на хорото, играй го! Човек не може да има всичко. Имаш дете и отговорности, и твоето време ще дойде, бъди сигурна, просто малко търпение. Не бъди провинциалистка, бъди дама и започни с едно Благодаря към баба си, с едно спиране на цигарите и излишните харчове, с търсенето на по-добра работа, с повече внимание за детето, по-малко по мъже да кажем.
Който те обича и харесва иначе, ще те хареса и така. Не е нужно да ходиш по кръчми и дискотеки.
Горе главата и стига с оправданията - кажи си, че си направила грешка, но си се справила, кажи си, че имаш чудесно дете и чудесна баба и гледай напред!
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d913e04d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Збъркала си единствено в това, че си забременяла много рано. Но пък ти си щастлива, че имаш бебче. Такъв е живота. Случват се такива неща. Не съжалявай. Имаш право да бъдеш щастлива. Ето виш какбившия ти има нова приятелка. Живей си живота. Млада си още. Щом искаш, значи трябва да имаш нова връзка. Само, че трябва да си наясно какво искаш от мъжа до себе си. Хубаво е и да го кажеш на бъдещия си приятел. Трябва да си наясно със себе си, да знаеш какво искаш и какво не искаш да ти се случва. Да се стремиш само към положителни неща и хора. Гледай напред, вярвай в себе си и се обичай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a7dd58c0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "дори и за това че понякога искам да изляза и да изпия една бира с приятелки, все пак и аз съм човек, а не само майка" Авторке когато имаш дете си на първо място майка, после всичко останало.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2a5b720ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   ОТ АВТОРКАТА : разбира се че съм на първо място майка, аз се грижа за детето си и му купувам всичко необходимо, прекарвам време с него, миналата седмица го водих на кино, но понякога искам и аз да изляза а пък за баба ми такова поведение е неуместно разбирам я че по неино време е било едно а сега обаче е друго:сега жената работи, не мога да съм само домакиня, въпреки че се старая много! Колкото до цигарите пуша ги от ученичка и ще ми е трудно да ги спра... :)Все пак никой не е идеален, нали?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ec43820826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, отново ти казвам - спри да се оправдаваш, това не променя ситуацията ти.
Вземи се в ръце и порастни! Подреди живота си - разведи се, уреди издръжката с мъжа си. Когато си постигнала нещо в живота, тогава имаш правото да искаш и да имаш претенции, а ти в момента права нямаш. Ти си тежест за баба си и, ако не можеш да се изнесеш, ще се съобразяваш. Жената сигурно се притеснява, че ще стане още една „грешка“ и ще има две три деца за гледане. Поговори с нея за тази тема, кажи си, че си забременяла нарочно навремето и я успокои.
Хвани, изчисти, подреди малко, купи нещо само за баба си. Да си майка не значи да прекараш 1 час на ден с детето си и да му вземеш едни обувки и който мъж иска да е с теб е време да го разбере, да разбере, че не може да се скиташ по нощите като младите момичета без ангажименти.

Поеми отговорност за живота си!

И действително - почни от цигарите и докажи, че имаш силна воля като ги спреш. Тези 5 лв. може да ги дадеш за детето си, за баба си, а и се тровиш излишно. Порастни, за Бога, и разбери, че когато си възрастен, когато си майка няма „не искам“, „не мога“, „нямам как“ - стискаш зъби и действаш, защото от теб зависи още един човек, защото му го дължиш.

Решила си нещо на 19, но до сега други са поемали отговорности заради теб. Заради твоето решение твоята баба не може да си кара спокойни старини и ако не можеш да се съобразяваш с нея в собствения ? дом е редно да се изнесеш и сама да се оправяш. Никой не е казал, че е лесно да си млада майка, време ти е да го осъзнаеш и сама.
Повярвай ми, ако не го направиш ще дойде време и няма да можеш да се гледаш в огледалото.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a7dd58c0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке поведението на баба ти не е неуместно. Тя не е длъжна да гледа детето ти, докато ти си по кафетата или работиш, тя своите деца е изгледала. Детето на една майка трябва да е по важно от бирата с приятелки не понякога а в всеки един момент.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2a5b720ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   оф дадох това само за пример, не се хващайте така за думите ми моля :) иззкарахте ме някоя алкохоличка :)не измествайте темата, това се случва рядко и вие само знаете колко е трудно на една работеща жена и майка като мен!! Дайте съвети!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a7dd58c0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Съвети са ти дадени повечето хора са на мнение да пробваш с новия приятел, но първо да се разведеш и да си оправиш издръжката на детето.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b81c208419
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   била си млада влюбена в този човек и си родила рано-това е, а когато той е фалирал това го е сринало емоц. като мъж и ти е трябвало да го подкрепищ, да му вдъхнещ кураж, може би е щяло да помогне, да не те ревнува и все още да имащ семейство...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cf62148b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторке, послушай номер 15!! Само така ще ти се оправи живота и само това е пътят към щастието ти!
Ж 33

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker