Родителите ми се държат странно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми се държат странно
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2788 пъти
Момче съм, на 15, нямам брат или сестра.
Нашите често ми се карат за това, че съм имал слаби оценки (завърших 8 клас с 4.75). На есен ще бъда девети клас. Започват да ми викат, бях без компютър повече от 2 месеца и без телевизия 1 месец. Баща ми дори няма диплома, бил е двойкаджия (леля ми (сестра на баща ми) ми разказва за него в училище). Баба ми е ходила да се оправа с директора за да може баща ми да се премести в някакво друго училище. Майка ми също не е била добра в училище. Виждал съм и бележника. имаше доста тройки, двойки и четворки. И въпреки всичко това ми се карат за дето съм имал "слаби" оценки.

Мислех. че лятото ще мога да си почивам, но за жалост не е така. Първо работих 1 месец при нашите и сега ме карат да преговарям материала от миналата година. От началото на ваканцията съм излязал по-малко от 10 пъти с приятели. Те често ме викат, но нашите не ме пускат.
Мога ли да променя това или трябва да чакам да стана пълнолетен за да мога да изляза една вечер с приятели :/ ?
не ми дават да си лягам по-късно от 12. И ме карат да ставам рано сутрин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3e61863dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родителите ти искат да стане нещо от тебе и това е в твоя полза. В днешно време приятели няма и колкото по-рано го осъзнаеш толкова по-добре.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e2d0f204b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мнение съм, че ако родителите са били слаби учененици, то толкова повече очакват детето им да се образова добре.
Приеми го като плюс, т.е. в началото на годината ще си добре подготвен за входните. И на една приятелка техните я карат да преговаря. Аз също бих отваряла по някой учебник, за да съм по-добре подготвена, ама бързо ги продавам.
Ако родителите ти имат време и търпение, им разказвай по някой урок, за да те пускат по-често с компанията /ако са благосклонни/.
Надявам се да ти е от полза мнението ми :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b0daabde5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изглежда, че родителите ти не искат да бъдеш като тях и затова правят така за да може един ден да стане нещо от теб а не да бъдеш необразован без работа.
Затова си вземай полука от тях и почни да учиш повече и искарвай хубави оценки и по добре ще бъде ако сам сядаш да учиш вместо да чакаш някой да ти каже. Когато започнеш сам да сядаш да учиш и искарваш по добри оценки... ПОВЯРВАЙ МИ няма да имаш никакав проблем със излизането винаги когато искаш да излезеш ще те пуснат, но трябва да отделяш време и за домашното и да искарваш хубави оценки.
Така като видят че си отговорен и първо си научиш, а после излезеш всичко ще бъде както трябва и ти и родителите ти ще сте доволни от цялата работа. Момиче на 16.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9620c470bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз завърших 8 клас с 3. 88 но мама не ме е наказала само защото съм момче вече на 19 и тая година 12 клас завърших с 4. 58 4. 75 не е никак зле е, можеше и повече ти си силна ученичка пък и не им обръщай внимание на родителите ти ако имаше сестра като моята, която е на 8 и завърши 2 клас сега ще е 3 защото тръгна 1 година напред тя има само шестици. Нашия съвет не обръщай внимание ако ти говорят с рязък тон ти си на 15 все пак бъди силна

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9620c470bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   погледни и коментар номер 3 и ще видиш че сме прави

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fa413819d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти се държиш странно не мислиш за себе си за своето бъдеще а за "приятелите".

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ec7be9cc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами точно защото те са разбрали, че е трябвало да учат - сега не искат да направиш СЪЩАТА грешка.
И още нещо - 4. 75 не е толкова зле :)

относно това, че не ти дават да излизаш - направи следното: спри да мрънкаш, че не ти се учи - направи си график и им кажи, че ще учиш от еди колко си до еди колко си часа и след това излизащ за два часа.
Например сутрин учиш 2 часа. следобяд още 1-2 и вечерта ще искаш да излезеш за 2-3 с приятели.
И когато те карат нещо да свуршиш - недей рева.

като прочетох заглавието ан темата си помислих кой знае каквое станало, а твоя проблем е толкова лементарен и лесно решим.. прочети тук в този сайт и виж другите хора какви сложни проблеми имат ;(

Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4e22fca16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Забелязала съм, че родителите, които не са постигнали успехи в ученето изискват доста повече от децата си - просто от страх да не свършат като тях или просто да не решат да изоставят ученето, че в днешно време без образование си за никъде - по тяхно време е било друго. Имаше едно момиче от моя клас, на което техните й се караха, ако няма 6 или ако не е първа по предмета.
Просто хората имат някакви комплекси, но и ти желаят доброто - поне те смятат, че това е най-доброто за теб в дългосрочен план. Иначе не вярвам да се променят. Може би трябва да разговаряш с тях, че намираш ученето и оценките за важни, но искаш и от време да на време да излизаш и да се социализираш. Един разговор може би ще даде ефект :)
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: efa9f980d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Защо в половината коментари съветвате момчето да забрави за приятелите си? Нямало приятелство, дрън-дрън... ТОВА, ЧЕ ВИЕ НЕ СТЕ ПОПАДНАЛИ НА ХОРА ИЛИ НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА БЪДЕТЕ ДОБРИ приятели, не означава, че винаги е така!! Да, трудни времена са и все по-трудно се намират истински хора, на които можеш да разчиташ, но точно в тази възраст се изграждат приятелствата, така че, авторе, не ги слушай тези! КАк може да съветвате едно дете подобни глупости? Аман от саможивци!
Иначе - прави са тези, които ти казват, че просто родителите ти искат да ги "надминеш" и затова са по-строги.

Палав Мечок

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c235912a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По принцип сте прави - родителите знаят, какво е да си прост и искат нещо повече за детето си - проблемът е, че когато си прост не знаеш, как да го постигнеш.

На сила хубост не става. Човек има нужда и от мотивация. За дете на двойкаджии авторът не се справя зле и вместо да бъде мотивиран, награждаван и хвален, той бива наказван!
Бих разбрала, ако родителите са професори, а детето има такъв успех да са разочаровани, но да си прост човек и синът ти да има Много добър успех - Е, заслужава едно „Браво“, не мислите ли?

Аз винаги съм била отличничка, нашите не са ме карали, не са ме наказвали и не са ми се бъркали. Човек сам трябва да си знае призванието, но ваканцията си е за почивка - и най-големите отличници тогава трябва да играят, да си заредат батериите.
Авторът дори помага в семейния бизнес - пак наказание.
Не вярвам на едно море на палатки да са го отвели. Как искате такова дете после да е добро в училище?

Много добре го разбирам и той сам си знае - и цяло лято да учи, не може да промени липсата на заложби, наследена от родителите му. И вместо да го насърчат и да развиват неговите таланти, родителите му го мачкат и наказват. Така не се изкарват добри оценки!
Авторе, когато станеш на 18 - бягай от семейството си и преследвай свои си цели, ако не искаш да продължат да те мачкат. Замисли се за своите си таланти и заложби и ги развивай - от какво се интересуваш, с какво искаш да си изкараш хляба?
Подкрепям и Ана и Палав Мечок - ученето не е всичко, понякога връзките (приятелствата) могат да ти помогнат много повече в живота, особено, ако не си надарен откъм учене.

Мили родители - не тормозете децата си - ако сте били зле в училище, не очаквайте от вас да се пръкнат Айнщайнчета, но виж - много добри автомонтьори, механици, мехатроници...от тях винаги ще има нужда.

И аз, и мъжът ми сме учени хора, но ще гледам да развия личните таланти на детето си. По-добре от него да стане един добър готвач, отколкото лош лекар.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2a82d5f22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Вашите искат да стане нещо от теб понеже те не са успели, но да наистина прекаляват, аз имах подобен проблем с майка ми и един де ми кипна.. казах и всичко което мисля как се чувствам и какво искам.. искрещях и го.. и макар тя да си знае нейната се пооправи защото като и казах ми се развика и аз останах виновна.. но накрая спрях да я слушам.. бягах от вкъщи и от училище когато искаше да ме бие или да ми вика.. просто и показах че няма да стане така. от тогава не е толкова взискателна и се държи много по добре!!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b31da64c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Родителите ти са осъзнали тяхната всъщтнос и очевидно те не биха искали и ти да се провалиш като тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker