Бунт срещу безотговорни родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бунт срещу безотговорни родители
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3474 пъти
В последно време забелязвам, че безотговорните родители зачестяха, а това изобщо не ми харесва.
Не харесвам такива родители, мразя родители които, оставят децата си на произвола на съдбата, отвращават ме родители които, мислят единствено и само за себе си. Мразя родители които, лишават децата си от ЕЛЕМЕНТАРНОТО ВНИМАНИЕ!!!
Всички деца, които страдат, които са тръгнали по лош път е почти, само заради безотговорни родители.
МРАЗЯ ГИ от дъното на душата си.
Вдигам бунт: Нека всеки със подобни родители, сподели тук проблема. Аз, МОЛЯ най-учтиво всички потребители, които желаят, да помогнем на тези деца-спазвайки правилата на сайта. Тези деца са и наши. Децата, които не намират подкрепа в техните родители, нека ние ги подкрепим.
Дано Молбата ми бъде одобрена.
С УВАЖЕНИЕ!!!
===НИКИТА===

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: cba5bb1b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе имаш по принцип право - има безотговорни родители, защото има безотговорни хора, а хората стават родители и не се променят.
Единственият бунт към подобните е нашия стремеж да не сме безотговорни хора и да не ставаме безотговорни родители.
Много важно е да се разбере, че безотговорните хора са хора, които бягат от отговорност - т. е. не поемат отговорност за живота и действията си - БЕЗ ОТГОВОРНОСТ. Не е толкова трагично, докато не станем родители, но вимавай сам за себе си - обвинявайки родителите си за провала си в живота ти се отказваш от отговорност за него, т. е. правиш първата стъпка към БЕЗ-ОТГОВОРНОСТТА. Не казвам, че безотговорните родители не са виновни, но това не променя факта, че човек преди всичко сам носи отговорност за себе си и за живота си.
Днес ще обвиниш безотговорните си родители, утре ще е безотговорния ти шеф, безотговорната държава. Има и цели безотговорни народи (виж гърците), които бягат от отговорност и намират, че ЕС, Господ, богатите, нелегалните емигранти са виновни.

И така - бъди отговорен за живота си и стани отговорен родител. Това е най-добрият бунт срещу безотговорността. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 40032eaa32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много такива родители вярно е!! Освен че са безотговорни, те са груби и невнимателни към децата си!!! Примери колкото искаш, на улицата в магазина, на детските площадки!! Как да им помогнем еми като не ставаме такива и ако някое такова дете(дори вече възрастен) се обърне за помош към нас да не му отказваме!!

Аз например прочетох няколко такива истории тук и силно ме трогнаха, например темата "има лоши родители " е най-пресният случай! Препоръчвам ви да ги прочете за да разберете от първо лице как се чустват тези хора (радвам се че аз не съм един от тях )

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cf8d343f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторке, как да им помогнем? Да ги вземем в нас ли?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8e25ba2c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе тръгнал си да се бориш срещу вятъра без да знаеш защо и как.
Кажи ни първо какво имаш предвид "безотговорни родители" дай примери. Каква ти е идеята как може ние да помогнем на тези деца? Нима имаме права на това да се бъркаме в отношенията деца родители ние обикновените хора?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bbfe72fc26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всеки родител трябва да си възпитава детето, всеки родител трябва да му казва кое е правилно, всеки родител трябва да знае с какви хора се събира детето му, всеки родител трябва да знае, защо детето му закъснява. Не раждай дете, ако не можеш да гледаш деца, не раждай дете, само за да не останеш по назад от другото дете.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8e25ba2c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №5 Нима не мислиш, че те възпитават, но по техния си начин, по принцип всеки има свое разбиране за "правилно". Няма как да сложим всички деца в калъп. Хората са различни, защото са възпитавани различно от различни родители. Децата се събират с деца и нима мислиш, че родителите не знаят, че техния Петърчо е с Ваньо от другия вход. Нима ти не си закъснявал след вечерния час, защото за дете е нормално да се заиграе някъде и да не усети, че закъснява. То "зайченцето бяло" и то закъсняло, кое не е нормално и безотговорно тук.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 53ae7b4009
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мойте родители са безотговорни и са заблудени, че се грижат за мене-нормално ужас :(. А аз само страдам и страдам-нищо не мога да направя-на 17 години момче. Нито имам някакъв лукс-скъпа техника, нито имам нормален гардероб с дрехи, нито наще ми отделят внимание. Живея от скоро с баща ми и баба ми до София 1 село. Баща ми вечер-минава през магазина, прибира се взима яденето и хапва, полягва на дивана-гледа телевизия и си ляга. Наще нито всеки месец ми дават пари за дрехи, да си купя нещо друго каквото искам. До автора/авторката-моля те отчаян съм помогни ми :). От миналата година осъзнах какъв ми е скапан живота- и ако не намеря решение на проблема ми-отивам горе при господ за съжаление. Ходих при закрилата на детето-нищо не напраиха-скапана държава. С майка ми ходихме на платен психолог-нищо не се промени. Помогнете ми. Благодаря ви предварително

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 53ae7b4009
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   до авторката-няма ли да ми помогнеш-номер 7 съм

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 46704ead06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Родителите ми са разделени от 5 години. Все още нямат развод. Аз живея с майка ми и баба ми, като майка ми е алкохоличка от около 10 години, може би и повече.
Преди година-две разбрах, че баща ми дължи над 35 000 лева на различни банки. За какво е похарчил парите-никой не знае. От около година вече и той пие.
Не се интересуват от НИЩО, налага се сама да се грижа за всичко.. - дрехи, обувки, учебни помагала.. Завършвам 12ти клас, а тях не ги интересуват изпращане, бал.. Отказах се от всичко, само защото винаги когато поискам пари от майка ми тя ме кара да се чувствам виновна, че го правя. Не е като да няма пари, защото работи. Просто е егоист. Всичко, което се купи винаги е за нея, независимо дали й трябва и т. н...
Нервите ми вече не издържат.. Не мога повече да се грижа за тях.. Всеки един от семейството ме има за кошче за душевни отпадъци, всеки идва и на мен се оплаква, а аз се чувствам длъжна да им помогна, в следствие на което изпитвам ужасно чувство за вина, че не мога да го направя. Безсилна съм. Моля Ви, дайте ми съвет... Какво да правя.. Ще се побъркам.. Вече не ми се живее, омръзна ми да не сп със седмици, защото мисля за всичките ни проблеми, които са сътворени именно от ''родителите'' ми..
Момиче съм, от няколко месеца пълнолетно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 19 дни
hash: 9fd7b6d291
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Такива деца са резултат от връзка, която се крепи само и единствено на материалното. Избира си мъж да я издържа и съответно да и гледа детето, но когато бащата е на работа това е абсурд! Един приятел е българин, а дори не знае български, защото преди години майка му е хукнала след баща му в Щатите и там се е радвала на луксозен свят. След 16 години се връщат тук и детето не е научило български. Този пример е показателен, че материалните интереси убиват семейната ценност. Трябва да има любов в здраве и болест, в лукс и мизерия. Просто няма любов.

 
  ...

...
преди: 8 години, 18 дни
hash: 3009305ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №7 - ти гладуваш ли, ходиш ли окъсан, баща ти пие ли и после те бие? Или просто си видял, че някои твои съученици имат повече и си се почувствал кофти. Това е нормално, но все пак с това не свършва света. "Босият се чувствал нещастен, докато не видял някой без крака. "
Мило момче, не огорчавай близките си, те правят за теб всичко по силите си, макар и да им е трудно. Учи, работи и бъди здрав!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker