Неблагодарно семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Неблагодарно семейство
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2447 пъти
Днес приготвих закуска на брат ми за работа, но той не си беше вкъщи. Звънна ми като се прибираше, за да ми каже "Слагай ми да ям", казах му, че съм му направила палачинки за закуска, той каза добре и затвори. Като се прибра започна да ми крещи да му оправям дрехите, които разхвърля като се прибра и започна да ме обижда, че съм проста и не мисля с главата си (това много ме наранява като ми го кажат, защото имам проблеми с паметта и винаги съм се депресирала, че като ми е трудно да запомням съм проста, въпреки че в случая не ставаше въпрос за нещо, което е трябвало да запомня).

Преди седмица-2 щях да се изнеса, след като 2 дни подред бях чистила и подреждала, гладила и прочие, за да изненадам нашите и брат ми като се приберат от почивка. Резултат: Брат ми ме обвини, че съм чистила., защото съм канила някого у нас очевидно - правила съм парти или съм спала с приятеля си (WTF аз дори съм девствена и той го знае)... А майка ми ми каза, че съм безотговорна, глупава, че не мисля, не разсъждавам и прочие (защото се скарах на брат ми, че разхвърля веднага щом се прибра, но нееее аз не мисля и само се карам).. Постоянно търпя обиди от най-близките ми хора.. И винаги когато направя нещо за тях, ненормално е.

Омръзна ми да ме тъпчат.. собственото ми семейство.. Помогнете ми, дайте съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 575b40a4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно са свикнали, че си слугинята вкъщи и смятат за даденост това, което правиш за тях. За да ти се даде добър съвет как да постъпиш в тази ситуация, е важно да дадеш малко повече информация за себе си:

- На колко си години?

- Доколко е сериозно заболяването ти? Можеш ли да работиш да печелиш някакви пари или то ти пречи да си работоспособна?

- Има ли други хора в живота ти, които могат да те подкрепят морално?

- Какво образование имаш?

Ана

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 885b34da39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри да бъдеш прислужница и тогава ще те оценят.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b75415f0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мила като си наведеш, да ти се вирне голото дупе, не бива после да се сърдиш ме го е*ът. Щом не си отишла на почивка с вашите, щом си мислила за изнасяне предполагам, че си пълнолетна. Изнасяй се и не ги търси.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c4afff24cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те ходят на почивка без теб, а после те обвиняват, ти им вървиш след задниците и те само ти крещят? Истинска ли е тази история?? Ако имаш проблеми или заболяване не би ли трябвало да не те оставят сама и да заминават, а да те вземат? МАлко не ми се връзват нещата..

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f58019c71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката:

До номер 4 и номер 3: Историята е напълно истинка, нямам сериозно заболяване, просто най-обикновени проблеми с паметта и съсредоточаването. Трудно уча, трудно запомням, но го преживявам. И да, пълнолетна съм, но не мога да се изнеса, те ме осигуряват. На 19 години съм, току-що навършени.

До номер 1: На 19 години, имам средно образование, "Заболяването" ми пречи на работоспособността дотолкова, че не мога да си уча уроците и да ги запомням.
Колкото до моралната подкрепа: Приятелят ми е страшно грижовен и ме подкрепя, но е несериозен. Обещава ми, че ще се грижи за мен, а после се отмята. С него нещата се получават само ако са спонтанни.

До номер 2: Ако не слугувам, няма да стане... Случвало се е да ми казват да си хващам парцалите и да изчезвам или че нямат търпение да се изнеса, или не знам си какво... Но обикновено е точно обратното, не ми дават свободата да го направя. Не ми дават да работя, не ми дават да живея отделно.. Просто стоя затворена у дома, без позволение да излизам и да ходя някъде и ми се повтаря как не могат да ме понасят, а в същото време не желаят да ме пуснат, защото.. не знам точно като Пепеляшка се чувствам

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fadc533b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е, авторке, от една година си пълнолетна, защото някой трябвало да ти „дава“. Ако ти кажат да се хвърлиш през моста, какво?

Първо вземи и тайно почни да си търсиш НЯКАКВА работа. Имаш средно образование, за какво си учила? 2/3 от хората не са висшисти, не е страшно и „болестта“ ти няма да ти навреди много в живота. Аз познавам хора - юрист и информатик - с твоето заболяване, но не всеки има волята...
Както и да е - намери си НЯКАКВА работа, изнеси се, ако трябва отиди да живееш в една стая някъде...Намери си друг приятел, ако не искаш да си провалиш живота с този - с несериозен мъж нямаш бъдеще.

Твоите хора ти показват с отношение, какво искат -да се изнесеш. Ти си им товар материално и никога няма да оценят труда ти. Има хора, които биха ти платили за това - можеш дори да отидеш да работиш като камериерка някъде, там осигуряват и спане, но за всичко се иска ИСКАМ И МОГА, не оправдания...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d5ae91bb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако имаш приятелки, можеш да отседнеш у тях за една седмица напримерно. Или в другия случей, щом имаш средно образование върви да се запишеш в Бюрото по труда и все някаква работа ще ти намерят от там. Почнеш ли сама да изкарваш пари, излез на квартира, намери си сродна душица и си живей живота спокойно. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0091620b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Момиче как можеш да търпиш подобно отношение!!! Разбери се с приятеля ти, обясни му положението в което си и той ако те обича и е наистина толкова ''грижовен'' ще се погрижи за теб. Ако нямаш достойнство остани там, но не заслужаваш да те мачкат и тъпкат! Няма за какво да седиш там, не си заслужава. Просто се махни, ако приятелят ти не вземе мерки просто трябва да си намериш някаква работа, може да е ниско платена, но е по-добре да не живееш в лукс но да си независима и да не търпиш подобно отношение! Успех мила, пиши как се развиват нещата. Нали това е идеята на сайта! :)))

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f58019c71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: Приятелят ми заминава да учи в София, мисля да го помоля да остана при него и да работя нещо за наема, докато се устроя. Но той ще има съквартирант там и ми е казал, че засега няма как да живеем заедно именно заради другото момче (което му е приятел, не е случаен човек, който да отреже). Но поне временно... Иначе ми предложи да живеем заедно, да остана при него, но после се отметна, защото обещал на приятеля си да е с него, да не го оставя сам. Както и да е, приятелите са по-важни нали? Все тая, важното засега е да намеря начин, приятелките ми всички заминават да учат в чужбина (най-близките ми), другите не са ми толкова близки, че да ме приютят

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0091620b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намери си квартира. Не можеш да търпиш подобно отношение..

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 65a378afd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Доколкото разбрах всички в семейството ти ходят на работа и се предполага, че щом ти си вкъщи - на теб се пада домашната работа.
Имам обяснение, защо получаваш обиди - твоите хора се връщат изморени и изнервени от работа и започват да мислят как те са работили по 8-10 часа, а ти през това време не си могла да свършиш нещо съществено за час-два или три. Почти съм сигурна, че доста голяма част от времето си прекарваш пред компютъра или телевизора и ако не знаеш - точно приемането на свръхинформация е нещото, което води до проблеми с паметта. Накрая дори не усещаш как е минал деня ти, а вашите през това време може да са се пекли на огън в службата и да им се е сторило цяла вечност.
При вас нещата ще са винаги борба за справедливост - ти мислиш, че даваш предостатъчно от себе си, а те мислят, че лежиш на гърба им. С времето ще става по-непоносимо и затова и моят съвет е като на останалите - да започнеш някъде работа.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 575b40a4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имаш два вариянта. Както по-горе споменаха задължително трябва да се махнеш... иначе нищо не правиш и си седиш на същото дередже. Както се казва трябва да си намериш работа и да се изнесеш на квартира... може да потърсиш стаи под наем. В по-големите градове се предлагат и не цели квартири. За сервитьорка или продавачка не ти трябва силна памет - сервитьорките са по-добре платени.
Другият вариант е - кандидатстваш в даден университет догоди и ти отиваш на квартира в студентските общежития - не са повече от 100лв на месец и си намираш работа. В крайна сметка вече и с 3 се влиза, има по-лесни специалности като педагогика и т. н. и можеш да работиш докато следваш и дори и да ти е по-слаба паметта за една година все ще научиш за 3 и ще избуташ. А за следването толкова поменене в наще ВУЗове в по-леките специалности не ти трябва - по-скоро усърдие и трудолюбие.
Ана

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker