Детето или любовта... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето или любовта...
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 12136 пъти
Здравейте, искам да споделя своята история и просто всеки, който е преживял нещо подобно да каже по какъв начин е успял да го превъзмогне.

Голямата любов - не съм вярвала че може да я има, но вече просто съм сигурна в това и в това, че се среща само веднъж в живота. Бяхме заедно 3 години, той не е богат, няма жилище, гол като пушка както се казва, но аз го обичах и продължавам да го обичам, дори вече 3та година да сме разделени. Има нещо между нас, което и той самият не може да си обясни, щом все още се виждаме. Просто не можем да се забравим.

Но тук идва и най-голямата пречка и за двама ни - той вече има дете от друга жена, не е женен за нея, просто защото не я обича, единственото което го свързва и спира да бъде с мен е почти 2 годишното му момиченце. Дава живота си за това дете, макар с майка му да няма нищо общо. Живее все още при тях, но и това вече е към своя край. Казва ми, че си е мислел, че заради детето може да преживее всичко, дори да бъде с човек който не обича, само и само да е близо до детето си, но ето че две години след като живеят заедно той просто не иска да се прибира.

Не искам да съм пречката, която е разделила бащата и детето, но мислите ли че той е щастлив и така, като го задържат едва ли не насила. Това също не е живот, моля споделете дали някой е преживял нещо подобно, аз не мога да си представя някоя жена просто да иска да има на всяка цена ДЕТЕ и да го задържи при положение че е наясно че този мъж не я обича и все някога ще я напусне. Дори да стигна до възраст, след която е малко вероятно да имаш дете, не бих постъпила така с някой мъж.

Споделете свой опит, има ли жени чийто мъже имат дете преди вашето от друга жена. Как се чувствате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: 67646acbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм го преживяла. Но това може само той да реши.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 70baff114d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо детето да е пречка? Съберете се, а той нека се грижи за детето си. Той след като го е докарал на света, носи отговорност за него, и не е добра идея да го изостави. Но той може да дойде при тебе, и да си държи връзка с детето, да го вижда... или майка му не е съгласна? Ако е така, това вече е проблем.Тогава, не знам. Може би, то ще си покаже

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 83e7fe54dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Споделям мнението на №2. Детето не бива да е пречка между вас двамата, щом той не е щастлив с майката. Съберете се, пък той има и законовото право да си вижда детето, когато пожелае. Но ако продължава да живее все така насила, един ден и детенцето ще го усети и то също няма да е щастливо. Това е моето мнение.
Направете всичко възможно да се съберете, любовта е над всичко! Успех ви желая и на двамата! :):):)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 4478da4c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно това не знам, дали тази жена ще е съгласна това дете да бъде част от нашия живот, т.е. да се вижда с мен, да общува с мен. Всяка майка ревнува детето си, а пък при тази със сигурност ще е и по лошо, защото този мъж е предпочел мен пред нея. Това детенце никога не съм го виждала, но дори да е така, аз вече чувствам нещо хубаво към него, защото то е дете на човека когото обичам.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: b496824a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти сигурна ли си, че този човек не те лъже? Женен с дете е, доколкото разбрах. Знаеш ли колко такива скачат в леглата на самотни жени, с лъжите че не обичат жена си или пък в къщи нещо не върви? Мило момиче, забрави за този човек. Не живей в заблуди. Просто не отваряй вратата пред този мъж, не вдигай телефона. Ще я патиш! Ще я патят всички! Нали искаше мнение на преживели? Ето го.

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 8a8e2bec81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз живея с мъж, който има дете от друга жена преди мен. Аз също имам мое. Трябва да ти кажа, че дори и да се съберете, ще усетиш огромната разлика. Ти никога няма да бъдеш най-важната за него. Ще бъде детето му. Любовта, която изпитваш ще си отиде леко-полеко, защото ще трябва винаги да имаш пари за детето му, без значение дали ще си легнеш гладна. Дано не съм права, но всеки родител иска най-доброто за децата си и тук ще е така. Ако имаш достатъчно търпение и толерантност ти желая успех!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1ab3c4e9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти откъде си сигурна че той не обича майката на детето си и нямат нищо общо смяташ, че ще ти каже че я обича ли! Как ще го задържа тя насила както пишеш ти и ще го върже с дете като казваш, че нямал нищо и бил беден, просто жената го обича родила му е дете и разбира се ти си пречка и ще разбиеш живота на семейството му дори и да нямат брак те са семейство и не мога да приема, че той няма никакви чувства към другата жена - просто няма какво друго да ти каже, за да задържи и теб.Мъжете просто са такива - лъжи и която клъвне.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 9c79fd4f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   До номер 5 не мога да се съглася с теб аз сам на 36 женен съм и имам едно дете от жена която наистина не обичам но останах с нея заради детето не искам детето ми да отрасне без родител но това че съм при майката на детето ми не означава че не излизам с друга.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 4478da4c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря ви за коментарите на всички, дори и на тези които мислят че той ме лъже и обича тази жена.

Аз наистина не знам дали той ме лъже или не, няма 100% сигурност никога, но факт е че той просто не се прибира при тази жена, по цял ден е нанякъде, вечер се прибира късно само и само да не я вижда. Това го знам, защото в повечето време сме заедно. Единственото нещо, заради което се прибира е детенцето. Но за да ми каже, че си е купил къща в близост до София и смята да се изнесе скоро, значи е така. Мислел е че може да бъде с нея само заради детето, но уви не става така както е най-добре за децата, а точно обратното, само те страдат от това че родителите им се подминават.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: bfcb1df1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте всички, които писахте по-горе! Питам всички вас, можете ли да лягате в едно легло в продължение на години с човек, когото мразите? Отговорът е категорично не. И господинът, който зорлем живее с жена си, как разделят секса. Стига сте се оправдавали с децата. Гадно е мъжете непрекъснато да се оправдават с децата си, когато си имат любовници. И двете жени са потърпевши, защото задоволяват егото на мъжа, а той си вее знамето. Уважаема госпожо, махнете се от този човек и спрете да вярвате в небивалици. В празничните дни едвали той е с вас и повярвайте ми никога няма да бъде.

 
  ...

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f80c1af75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   И аз бях заслепене от такава любов но с течение на годините нещата се обърнаха с главата на долу.Всичко което ми е казвал май е било лъжа.А аз съм се заблуждавала че той ме обича.Създадохме семейство ,и той беше беден ,дадох всичко от себе си ,горе долу финансово се оправихме.Създадохме фирма.И аз вече не съм важна за него. Има поважни........неговите децаааа. След 22 години брак.

До преди една две години те не го търсиха,но сега имат финансова изгода и аз вече съм изолирана.Не ,че през тези години той не ти е търсил.Търсеше ги.Но майката не го допускаше до тях.А сега нали знаете"интереса клати феса".Любовта изчесва ,бързо.Поне да беше останало уважението.И сега след толкова години нашия брак е разрушен.Не само децата са му виновни.А поредица много други работи.Но найстина съжелявам за тази моя грешка.Единственото което ми остана са мойте прекрасни деца.Пожелавам ви здрав разум,здраве и щастие.






















9

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 73ef22f220
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе момиче..................КАКВО СЕ ЧУДИШ НЕ РЗАБИРАМ ДОРИ..........ЩО ЗА ВЪПРОСИ ЗАДАВАШ................?
Когато един ден имаш дете НЯМА ДА ЗАДАВАШ ТЕЗИ ВЪПРОСИ И ДА СЕ ЧУДИШ.........ДЕТЕТО Е НАЙ- ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО......И ДА ЗАЩО ДА НЕ ГО ЗАДЪРЖИ НА ВСЯКА ЦЕНА.............Мъже-ай сиктир!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e024e3acba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Махай се докато е време, ще я патиш!! И никога няма да си щастлива, както ти искаш. Винаги ще си на втори, план, винаги ще се пренебрегната. Няма ги уикендите, няма го 100% внимание. Само с горчилката в гърлото ще си останеш. Намери си свободен мъж докато не си оплела конците още повече.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5463051163
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Съвети... не ги искаш, а хората ти ги надаваха на горещи лъжици от сибствените си попари. Прости им, те имат навика да съдят, първо да съдят и да знаят по-добре от всички как трябва да живеят живота си, може би за да не виждат своя собствен.

Децата не се притежават, мила. То си е негово дете, част от него, но е Личност със свой път и мисия и утре ще си поеме по пътя. Опитай се да му кажеш това, въпреки че най-вероятно вече го е осъзнал. След 20 гоини, това дете ще си има свой жиовт и семейство, а неговата перспектива да остане сам до жена, която не обича, загубил жена, която обича и вече безкрайно уморен от всичко.

Дали ще се разделят или не, дали ще се ожени за теб.. не бива да те интересува. Ти имаш любов тук и сега, радвай й се такава, каквато е.

Щяла да си на втори план винаги, щяла си не знам си какво. Всъщност така се чувства майката на детето му, ревнува го от собственото си дете - преживяла съм болезнено и дълбоко такава история. Чувала съм думите и заплахите на подобен род жени.
Веднъж ми се обади нейна приятелка и ме пита "Не виждаш ли какво правиш, ти разделяш детето от баща му? " Казах й: "Дали детето му те накара да ми звъннеш или болната му от ревност съпруга? " "Дали утре на детеето ще му пука, че татко прави секс с мен или на побърканата му от ревност жена?
Не позовлявай да те обвземат страхове, затвори очи и виж пътя си със сърцето. Обичаш и това е прекрасно, никога не се отказвай от това чувство, дори утре да се разделите, дори целият свят да ти казва" Той е егоист, лъжец... " - ти обичаш заради себе си ивъпреки другия, а не защото.
Нека тази любов винаги ти носи радост.. без значение какво още има да се случи, то ще се случи, а после ще мине и друго ще дойде. Запази любовта в сърцето си, тя е която ни прави истински и обичай детето му.

Аз безумно много обичам сина на моя приятел, мнго му се радвам и искам по-често той да ми говори за него, защото чертите му омекват и виждам как го залива радост. Много е гальовен и красив, когато споменава детето си, ако ида избягва да го прави често, защото си мисли, че ме наранява. Не очаквам, че ще заместя майка му, нито имам такива амбиция, но искам свободно да мога да обичам това дете някой ден и дано след като те се разделят, тя не използва детето като оръжие в разните там войни и отмъщения, защото това щ го съсипе.
Ето защо мъжете стоят до нелюбима жена заради децата, от страх, че жена им именно може утре заслепена от ярост и болка да превърне детето в оръжие. Нещастната жена винаги постъпва така, уви право го и в течение на брака си... детето страда, не защото тате си ляга с друга, а защото чува как мама го нарича с обидни имена, които то не разбира. И защото усеща нейната жестокост.

Един съвет... след като се разделят, не се разкривай веднага, нека мине време, нека утихнат страстите, помогни му да се пребори за посещения при детето си, нека не бъдеш причината за чужда омраза, а после в някой ден, нека той каже "Запознах се с нея, събрахме се, искам да опитам, нека те представи на родителите си като жена, която е срещнал след развода си... в противен случай все ще си лошата и всички ще се настроят срещу теб.

Успех и прегръдки

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 090208e3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   И аз съм в такава ситуация! Въпроси винаги ще има... Ако един мъж обича една жена, и 20 деца да има и 10 брака все тая... Нищо по-силно няма от любовта! Не те интересува нищо, дори детето, знаеш че искаш да си с този човек и това е! Всички които съдят не са го преживели! Това, хора, е най-адската болка... да виждаш че мъжа който обичаш, гради друг живот макар и неволно... чудиш се щастлив ли е... обича ли я или обича теб... щом я обича защо не се отказва от теб... постоянни въпроси без отговори... и той не смее да говори за това, за да не излезе че не уважава жената, която му е родила дете... Да любовницата изпитва угризения за детето, но любовта не може да е грешка, но може да осъкати душата! Не съдете една жена която обича, това не е грях

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 21d10b6e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Съвсем на различно място се крие отговора. За да си мериш мястото с детето му, значи не го приемаш. Приемеш ли веднъж детенцето, няма да се мерите. Няма да ти пука дали си лягаш гладна. За своето ще си легнеш гладна, значи и за неговото ще го направиш.

Аз съм с дете, мъжа ми също. Бившата му върти номера от класа. държи и опъва именно с малкото човече. Грозно, грубо и глупаво. Последната сламка на отхвърлена жена. Свържа ли детето с номерата и ... нищо хубаво няма да излезе. Но малката е разкош. Тя е част от човека, който обичам и не ми дреме въобще за напъните на майка и. Тя все някога ще миряса.

Радвам се ако успеем да я вземем за Събота или Неделя. Да вниманието се насочва към нея. Но в това няма нищо лошо. Тя има нужда от това внимание и го получава. На баща си, моето и на моето дете. Всички и се радваме и според мен така е редно да бъде. Егоизма ни трябва да бъде ограничен, когато става дума за деца.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d5f1b33d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Това да бъде с теб не го прави по малко баща на детето, той ще е винаги и баща. МОЖЕ след време да имате и общо дете той ще обича и него. Ти сама ще решиш дали да контактуваш с детето му дали ще присъстваш на срещите им. ЗНАЙ ЧЕ ДЕЦАТА РАСТАТ, НО ЛЮБОВТА МЕЖДУ ВАС Е НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО И ВИЕ ЩЕ ОСТАРЕЕТЕ ЗАЕДНО ДАЙТЕ СИ ШАНС

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9ba361896f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Аз също съм в подобна ситуация. Времето, в което да чакаш, но незнаеш дали да чакаш или да се откажеш е най-трудноТой й обяви, че е влюбен в друга, тя се изнесе от тях, детето им беше на няколко месеца. Бяхме заедно, но за кратко. Тя направи точно това горе споменатото. Започна да лишава от детето, заплашваше го със съд, идва 3 пъти в работата ми и в последният път, когато дойде беше, за да ме моли да го оставя, иначе нямало да се върне при нея и аз като добър човек, изпитваш вина, че се е влюбил в неподходящия и е разбил семейство се отказах от истинската любов в живота си. Сега е със нея, незнам дали е щастлив, но аз плосто го чакам. Не прави грешката да се отказваш от любовта си, както сторих аз...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9f44732b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Във връзка съм, в която приятеля ли има дете и това не е лесно. вниманието му винаги е насочето към него. не съм на първо място и това не ми харесва, но много чувства вложих.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8c60a11011
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 21, аз съм в подобна ситуация и според мен, ако този човек наистина иска да е с теб и те обича, няма да те кара да се чувстваш така. Друг е въпроса дали ти приемаш детето му и как се отнасяш с него? Моят партньор също има дете, което аз така и не можах да приема вече трета година. Той вижда това и въпреки всичко продължава да е с мен и ми казва, че аз съм всичко за него. Дори развали отношенията с родителите си заради мен. Те не ме приемат. Вече се убедих, че когато един мъж обича една жена, той е готов да пожертва всичко. Не казвам, че е изоставил детето си, но просто колкото и да се опитвам да го приема не ми се получава, и наистина ми е много трудно, защото не искам да го разделям от нищо и от никой. В крайна сметка всеки заслужава да бъде щастлив!
П. С. Какво се случва със създателката на тази история?

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 33f5f7c39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Какви са тия съревнования за любовта на мъжа към жената, докато той проявява бащината си любов. Това за мен е доста ограничено. Жената до него трябва да проявява търпение и дори да се радва на мъжа до себе си, че е любящ и грижовен към детето си, а не да се съревновава с детето за любовта му. Това са две различни любови. Но пак с общ знаменател. Ако вече мъжът пренебрегва жената, в която твърди, че е влюбен и обича, само в името на детето си, или на каквото и да е, и отношенията не са пълноценни, тогава има основание да се чувства пренебрегната и да претендира.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3231d5aac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Здравейте и от мен! Аз съм в същата ситуация и затова знам какво е и колко много боли. Запознахме се, когато бях все още твърде малка за по сериозно обвързване визирам брак, деца и т. н.. Мога да кажа с ръка на сърцето, че това беше любов от пръв поглед. Близо 5 години бяхме заедно, но в един момент се появи ТЯ. Тогава тя започна постоянно да го търси и да се бърка в отношенията ни. Хората около нас започнаха да ни въртят интриги, постоянно ми пълнеха главата с глупости и аз повярвах на тях, а не на него. Колкото и пъти да ми казваше, че не е вярно аз държех на своето. След година разбрах, че тя е бременна и бащата беше именно той... Когато разбрах се почувствах ужасно, изпаднах в депресия. Известно време не му говорех, но дори и това не ми помогна. Сега живеят заедно, детето е на годинка. всеки ден се засичаме и той не престава да ми напомня, че ме обича. Явно не осъзнава колко ме наранява по този начин. Истината е, че въпреки болката съм щастлива, че не ме е изтрил от живота си. Боря се за него и няма да спра. Не го прави и ти! Ако можех да върна времето назад щях да направя всичко само и само да сме заедно сега. Любовта е едно наистина красиво чувство. Не мисля, че едно дете може да е спънка. Детето си е дете, но хората около него също трябва да са щастливи! Желая ти успех и дано един ден бъдеш истински щастлива.. с него! Дори и да не стане съм сигурна, че той няма да те забрави, защото любовта не се забравя ей така....

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 66499b07a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   А какво се прави в ситуация, когато си влюбена в женкар със семейство? След като осъзнаваш, че той не те обича наистина, колкото и да го обичаш, какъв е смисъла да се бориш? ! Има ситуации, в които просто трябва да се откажеш, колкото и да си хлътнала. Вярно че минава време докато поизтръпнеш, но както са казали хората- всяко зло за добро :) След това срещаш някой, който наистина си заслужава ;)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aedb87ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Знам, че темата е стара, но имам нужда от съвет. Момиче съм на 19 и скоро открих любовтя на живота ми. Той е на 19 също и сега учи в Германия. Пледи дни ми съобщи че малсо преди да замине е спал с момиче без чувства и сега на нея й закъснява. Тя е само на 15 но ако тоъ се грижи за бебето тя може да го роди. Но и двамата са прекалено малки а той иска бъдеще с мен. Аз ще обичам това дете но няма да е мое е не знам каквж да правя. Малки са да гледат дете а и все пак майката е на 15. Докато се разбере дали е бременна и аз и той и тя сме под напрежение. Искам да имаме наши деца, а това няма да е мое. Дайте ми съвет моля.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 77b9af2f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравейте! Имам нужда от помощ.. в напълно същата ситуация съм и сърцето ми се къса всяка секунда... всичко ми напомня на него... Но.. той е с една госпожица, от която чака бебе...
С него се обичахме много! Наистина много и толкова истински ;( ТОЙ е любовта на живота ми и просто няма две мнения по въпроса... винаги ще бъде ТОЙ... единствения и неповторим.. усетих любовта с цялото си сърце и я загубих за миг... сега страдам, разбира се. Не знам дали просто такава е съдбата, но... знам, че той не я обича, знам че е с нея, защото е отговорен и няма да остави така човечето, което ще се появи на земята заради него! Не знам какво да правя. Говорих с него няколко пъти, звучи толкова стегнат, все едно му трябва една капка, за да прелее чашата и просто да ми сподели всичко, което му тежи, да си излее всичко, но се държи за сега. Изостави живота и целите си, за да успее да се справи с тази отговорност. Не знам дали просто в един момент няма да се срине. Притеснявам се доста за това. Сложно е много. Притеснявам се дали просто в един момент няма да усети в какво се е забъркал и колко му е рано. Мечтая да се съберем и да сме си заедно... Бих обичала детенцето му с цялото си сърце, най - малкото, защото е част от Човека, когото обичам. Но.. вече не знам дали това ще се случи и не знам как да постъпя... Дали да се боря или просто да се предам и да изчезна от живота му завинаги. Но сърцето ми е с него и, когато и да има нужда, винаги ще съм насреща. Знам, че тези избързани бракове, заради бебе доста пъти не са сполучливи. Но идея нямам какво ще се случи и какво да направя АЗ...
само знам, че Боли ужасно... ;(

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4e64e5f1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Искам да изразя възмущението си от горните коментари. Чудя се как е възможно зрели и уж нормални хора да разсъждават по този начин. Какво имам предвид? Кой нормален човек прави дете на жена, която не я обича, заради това, че да има дете? Коя нормална жена ражда дете от мъж, който не го обича само и само да роди? Пък и любовниците нахални - дават съвети не се отказвай от любимия си мъж, какво като е с дете. Ти ли ще гледаш по -добре това дете от неговата майка? По добре децата да живеят разделени, отколкото с родители, които не се обичат? На баба ви хвърчилото!! Големи специалисти много разбирате вие от детска психика и детски чувства. За чужда / втора майка има точена дума в българския език - мащеха, а за чужд / втори баща - пастрок. И двата термина много грубо звучат. И още по грубо звучи - копеле. Дете роден извън брак, незаконно дете. Думата идва от гръцки и е характерна за православния свят, а за запазните християни е бастардо/бастърд, която е с латински произход.
Знаете ли, аз съм на 20 години, син на разведени родители, по късно събрали се отново заради нас децата (имам сестра на 18) и затова, че още се обичат. Моите родители се развеждат, когато аз съм на 6 години. Причината е проста, баща ми се влюбил в разведена с две деца. Аз бях много привързан към него и го приех много тежко. Намразих го и не исках да го виждам. Майка ми е изключителна жена и въпреки постъпката на баща ми лоша дума за него не ни каза, не ни настрой и никога не ни използва като оръжие. Напратив казваше ни, че трябва да го обичаме и уважаваме, защото сме една кръв, че каквото и да се случи той няма да ни забрави (за последното излезе права). Майка ми никога не му поиска пари за нас и никога не му потърси отговорност за неплащането на издръжката. Той ни виждаше от дъжд на вятър, аз отказвах срещи с него. Сестра ми ходеше да се вижда и два пъти я беше водил при другото си семейство. Имахме много тежки моменти. Една вечер си спомням сестра ми получи много тежки стомашни болки. Беше 2 часа през нощта. Живеем на 2 км. от болницата, нямахме кола. Обадихме се, но линейка не идваше. Беше събота вечер. Майка ми звъни на един съсед да ни откара - беше пиян. Другият ни отказа, каза чакайте линейка. Грабна сестра ми на конче и тръгна към болницата тичайки. Мене ме остави в къщи да чакам линейката, за да я догонят. Майка ми беше пристигнала в болницата, а линейката още не беше дошла. Сестра ми беше получила някакво преплитане или възпаление на червата. Оправиха я докторите, благодарение на бълзото действие на мама. Къде беше баща ми тогава?
Пет години баща живя с втората си жена и накрая разбра, че ние сме неговото семейство. Пет години беше опоскан и оглозган да издържа друга жена и деца. Не знам каква любов е получил от втората си жена, но се върна при нас на колене падна и помоли майка ми за прошка ревейки като говедо и поиска да се върне при нас завинаги, извинява се за това, което ни е причинил. Още помня сцената в хола. Майка ми му прости, сестра ми беше много щастлива, та чак го прегърна, аз - не. Тогава бях на 11, карах 12 -та си година и влизах в пубертета, макар и рано според някои. До 15 си година разказах играта на баща ми - държах се много лошо с него. Майка ми беше буфера между нас, дори на психолог ме води, за да види дали не съм превъртял нещо. Баща ми прояви доста здрава психика през тези години, не ми повиши тон и не ме удари. За сметка на това сестра ми беше много любвеобилна към него и до днес. Татко на всички казваше, че ни обича и продължава и досега. Днеска той и майка ми са много щастливи. Мама просто сияе. И така!
За последно: травмата от развода за децата остава за цял живот! В моя случай ми формира мирогледа и по огношение за бъдещите ми връзки. Дори и сестра ми, която обича много баща ни се изпусна един ден и ми каза: "Ако моя мъж ме изостави един ден с две деца, не знам дали ще бъда толкова силна като мама, за да се справя". Болката все още не е изчезнала съвсем.
Мястото на родителите им е при биологичните им деца, създали са ги по своя воля и следва да се грижат за тях и възпитат. От разстояние или с виждания в събота и неделя, едно дете не може да се възпитава, нито да се грижиш за него. Всичко извън това правило е ненормално и то носи своите последици.
И знаете ли защо според мен баща ни се върна при нас, една от причините, защото майка ми никога не го притесни за нищо, не му падна на колене и не му направи нито една сцена и тогава разбра, кой настина го обича.
Преди да се влюбвате мислете, а не след това, понякога е късно за поправяне на грешките.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ef40cc8996
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Към 28номер:
Прав си затова защо баща ти се е върнал при майка ти. Ще добавя и това, че просто не е случил на втората си жена-тя е била кофти човек, но ако беше случил??
И недей така да поставяш всичко в черно или бяло.
Има разведени родители, които имат цивилизовани отношения и които се грижат много добре за децата си - много по - добре от доста неразвадени!

А на авторката ще кажа, че явно наистина не е опзнала достатъчно добре тъмните страни на човешката природа, след като е констатирала това: "аз не мога да си представя някоя жена просто да иска да има на всяка цена ДЕТЕ и да го задържи при положение че е наясно че този мъж не я обича". Има такива жени авторке, не една или две при това, които раждат, само и само един вид да си подредят' или оправят', както още се изразяват те, живота. Също така има и такива мъже. Например някой си омотава главата на някоя наивна женица, която реално не му е баш на сърце, ама да му продължи там гена и да му готви.. Но рано или късно всички тези хора, осъзнават, по трудния начин, че тънките им сметки ще им излязат доста солени.. често, чак до живот...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4e64e5f1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   До 29. Написали сте само общи фрази. Явно не сте го изпитали на гърба си. Всеки държи на своите си деца и компромиси много трудно се постигат (с малки изключения)!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker