Страх ме е да не приберат мен и сестра ми в дом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страх ме е да не приберат мен и сестра ми в дом
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2415 пъти
Ние сме три деца - брат ми е на почти 20 години, работи. Аз съм на 17 години, момиче - работя. Имаме и сестра на почти 15 години, тя не работи.

Проблемът при нас е следният. Баща ни умря при катастрофа преди 7 месеца (лека му пръст). Майка ни прие много трудно раздялата с него и се разпадна буквално. Повярвайте ми, опитахме много неща, за да издигнем духа й, но явно не се справихме. Преди 3 дена тя си замина. Стегна си багажа, даде ни 100 лева и ни пожела късмет. Чиста работа! Обясни, че си е намерила мъж, който я обича и уважава, но не ни искал, а и ние сме били достатъчно големи да се справяме сами... Абе тръгна си. Ако не се осъзнае, може и да не я видим повече, но в момента и ние не знаем дали искаме да я видим, честно казано.

Живеем в наше жилище. То принадлежеше на баща ми (наследство от неговия дядо), а ние (децата му) сме негови наследници. Така че жилището си е наше, няма да се разправяме с наеми и такива неща.
Изкарваме с брат ми някакви пари, мисля че ще се оправим. Малко трудно, нали, но ще се справим с финансовата страна на проблема.

Най-напред искам да ви попитам, ако някой знае, има ли възможност да ни направят проблем за това, че живеем сами (две непълнолетни лица има в жилището все пак..)? Кой може да направи проблем от това и как да се измъкнем? Изобщо... Страхуваме се, като цяло, да не приберат мен и сестра ми в дом. При какво положение това може да се случи? Аз работя, брат ми също - за сестра ми ще се грижим добре. И без това в последните 4 месеца майка ни не е внесла и едно левче вкъщи, така че няма проблем, може да се каже, че сме свикнали.
Какво да правим, за да се предпазим от евентуални бъдещи проблеми?
Цвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 835b030d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е ужасно но все пак мисля че брат ви ви е нещо като настойник така че не би трябвало но от тая държава вече вси
чко може да се очаква дано се оправите Деси на 13

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a17416ee1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не казвайте на никого че живеете сами. Ако случайно някой ви издаде, на закрила на детето брат ти може да ви стане настойник. Успех и горе главата ще се справите...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b92d3e4525
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз предлагам брат ви да ви стане настойник. Тъй като той е пълнолетен би трябвало да стане. Казвам би трябвало, защото съм на 13 и нямам понятие как стоят нещата с осиновяването.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7a21182ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако брат ви мине за настойник няма. Нали все пак има пълнолетно лице в къщата, скоро и ти ще навършиш 18, сестра ти ще живее с 2-ма възрастни (по формалности) лица и тя самата след 3-4 години ще си стане пълнолетна. Жилището е ваше, имате някакви доходи. Финансово сте стабилни, майка ви не е полагала особени грижи за вас, така че си е все същото. Нека другите кажат също, но мисля, че просто брат ви трябва да се прояви като ваш настойник. И все пак не тръгвайте да разгласяте, че майка ви си е тръгнала.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d554d1b394
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма да ви вземат. Ако евентуално някой опита след обаждане от съседи, брат ви като пълнолетен може да поеме отговорност за вас.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 12d1896bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В такъв случай в момента да не предприемаме нищо... Ако нещо се случи, тогава отговорността за нас двете може да поеме брат ми. Така ли да разбирам нещата?

Имам приятелка, чиито родители са в чужбина и тя живееше три месеца сама преди да навърши 18. Мислим, ако някой ни попита къде е майка ни, да кажем, че е заминала да работи някъде. Тъй като тя май е извън града или поне така разбрахме ние от малкото, което спомена, това оправдание ни се струва подходящо.
Цвети

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7296809872
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да сте много силни, и по-точно ти, трябва да си много борбена. Аз знам, че нищо не постига човек, освен онова, което може да носи - Библията! Бъдете силни, вярвайте в Бог, в Исус Христос, молете се, ходете на църква (с по възможност не такава, в която се дават само традиции, ритуали и религия, а където се проповядва живото слово на Бога), живейте такак както Той би желал, като четете Свловото Му - Библията.

Според мен не зная как биха разбрали околните и по-специално службите, че да ви изпратят в дом. Криите се по някакъв начин, гледайте това да не излезе наяве, въпреки, че е .. Опитйте, нищо не губите.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: faf5fdb889
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе, Номер 7, това отговор към авторката ли беше, или просто ти се дописа?
Авторке, бъдете силни, ще се справите! Никой не може да ви направи нищо, щом има пълнолетно лице, което живее с вас!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a547773688
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ти след една година си пълнолетна, така че не смятам, че ще има кой знае какъв проблем.... И много съжалявам за баща ти, мила, прегръщам те! А за майка ти нямам думи... не знам защо е постъпила така :(, била е съкрушена, а изведнъж бяга с друг мъж? Дано да е щастлива и дано като преодолее болката се върне при вас, или поне да държите някакви връзки, да не ви забравя...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b41d8f22bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей мило момиче. Историята ти ме трогна и бих искал да ти дам кураж и сила да продължиш да се бориш. Първо искам да те уверя, че няма как да ви разделят, тъй като брат ти е пълнолетен. Сигурен съм, че се справяте отлично тримата и се обичате силно. Вярвайте в себе си и стискайте зъби.
На мен съдбата ми е отредила по-добро детство и сравнително спокоен живот засега. Иска ми се да го споделя поне малко с вас. Аз съм на 28 и имам доста голям гардероб с дрехи, които вече не ми стават (а са новички) и се чудя на кого да предостъпя. Може би ще станат на брат ти?

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 12d1896bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 7, може да е разочароващо за вас, но аз не съм никак вярваща, нито някой от нас тримата е. Не знам дали има някъде Бог и какви са му заниманията, не знам дали ако съществува ни помага или ни тормози, но знам че можем да разчитаме само на себе си. Нямам намерение да се опирам на вярата в нещо невидимо за мен. Но благодаря за коментара. :)
Номер 9, майка ми е добър човек по принцип. Не знам защо постъпи така, но ако ще бъде щастлива с непознатия за нас човек - нека бъде. По-добре да не ни води при някой, който не ни иска и само ще ни утежни живота. Предполагам, че и тук важи "Всяко зло за добро".
Номер 10, много благодаря за коментара и предложението ти, но ми се струва, че ние ще се справим и сами с живота. Трима сме, не би трябвало да бъде толкова трудно, нали? Нямаме нужда от подаяния, за сега удържаме фронта. :)
Впрочем, благодаря на всички за успокоението, че няма да ни разделят. Нас това ни тревожеше най-вече, тъй като не сме кой знае колко запознати със законодателството. ( да не кажа изобщо... ) С останалите трудности ще се справим, никой от нас не е седнал да се тръшка, важното е да не ни отнемат правото да бъдем заедно.
Цвети

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b41d8f22bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей цвети,
обнадеждава ме начина по който ми отговори и съм сигурен, че гордостта и борбеността ти ще ти Помогнат занапред много. от друга страна ми е и малко мъчно, че го приемаш като подаяние. ти в никакъв случай не си молила за нещо, аз просто реших, че когато съдбата ви е обърнала гръб е добре поне хората да не го правят. извинявай ако съм те обидил. дрехите толкова се зарадваха, че някой пак ще ги носи ... но уви, радостта им беше мНОго кратка вярно :)

Модератор - Хитър си, поздравления. Но ако веднъж опиташ да изпишеш двете си имена (фейсбук профил - проверено!) ползвайки главни букви и под формата на акростих скрит из текста, няма да имаш възможността да коментираш отново. Още повече, че правиш това в такава тема.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c6657d0aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Според мен не може да ви затворят щом брат ви е на 20 и живее при вас той е пълнолетен и ще останете с него..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 623912036f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Браво на вас! Никой няма да ви пипне, а и няма право! Все пак бъдете внимателни и не разгласявайте ситуацията! Не пускайте непознати хора в къщи, пазете си документите на апартамента на скришно място! Не ви плаша, но нали гледате новини и знаете, че България бъка от мошеници и хитреци, които само измислят схеми за измами! Хубаво е, че се справяте и сте си супер така - ще станете оправни в живота! Само един съвет от патил - не взимайте заеми и кредитни карти от банки, не купувайте на изплащане! Голямо заробване е и излиза доста по-скъпо! Успех в живота Ви желая!
Вълчо

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker