Непоносим за мен факт, който се превърна в мой порок - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Непоносим за мен факт, който се превърна в мой порок
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3247 пъти
Здравейте. С риск да изглеждам, като задръсеняк бих искал и аз да споделя един мой порок. Не мога да преоделея факта, че жена ми е била с двама преди мен. Знам някои веднага ще започнат да ме обвиняват, но не ме интересува опитвам се да го преоделея, защото я обичам много. Имаме 11 годишен брак, а мисълта за това ме души. Говорили сме много пъти за това с нея, но тя продължава да ми одговаря все така половинчато с предлог, че и е било не удобно пред мен. Знам, че ме обича и тя доказвала го е хиледи пъти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: c53b6fc3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   А да не искаш някой кон с капаци? Било е преди теб, за 11 год. толкова ли не си го преживял? Много ясно, че ще има и други преди теб, радвай се, че ти си и последния.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 708218293c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето защо съм против разказите за минали връзки и бивши приятели.

Нито знам мъжа ми с колко е бил, нито аз ще му кажа с колко съм била.

Ти времето назад не можеш да върнеш. Не трови брака си и жена си с такива неща. Минали са толкова години, как така все още те мъчи?
Защо я разпитваш? Какво целиш?

Ето на тези въпроси си отговори сам на себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7d8c3285dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Абе, № 1, "последния" - и това не е много сигурно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2df50e72b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не го мисли много, но като цяло номер 2 е права - аз не бих крила с колко съм била, но не бих разказвала за миналите си връзки. В крайна сметка е минало, защо трябва да се отварят тези теми и на мен също би ми било неудобно да обсъждама отминали неща.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fe6001861e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това не е порок, а патологична ревност. Имаш нужда от лечение. Представям си как тормозиш жената, а ако не го правиш измъчваш себе си. Причината за това състояние е ниската ти самооценка. С това можеш да се справиш само, когато осъзнаеш проблема си и започнеш да го елиминираш. Всеки си има минало и никой не е длъжен да ти дава обяснения. Има си и лично пространство, с което си длъжен да се съобразяваш. Животът на никого не може да бъде изчерпан само от един човек - това е налудничаво. Изобщо ти си имаш сериозни проблеми, макар че едва ли мислиш така

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c69aca335c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   ... не успях да разбера;тези двама ти се виждат много, или прекалено малко... ЗАРА

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6a1bed12a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Обичаш я такава каквато е, а такава я е направило миналото й и мъжете и всичко останало е част от нея, а ти я обичаш и трябва да приемеш всичко това, защото това я е изградило.
Не мисли за миналото, радвай се на настоящето. и може да е за добро, че е била с двама преди тебе, ако ти и беше първия, може да й се прииска да пробва и с друг.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1b98f3956c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Подкрепям №5 с две ръце

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e1c9cb3ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ако я тормозиш затова че е била с двама преди теб и не спреш с това, ще дойде време тя да казва че е била с трима на следващия!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9477085efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Благодаря на всички. Искам да започна с отговор към N1, не не бих искал да съм с кон с капаци. Не я обвинявам нея изрично казвам, че разговаряме по темата, както за моите така и за нейните бивши.

№2 аз, мисля, че хора които се обичат трябва да са откровени един към друг. Не целя нещо особено аз съм сравнил нея с бившите ми и за това 11 години съм с нея, но как е станало аз съм и обяснил с точките и запетайките. Тя за мен е всичко на този свят.

№3 е прав/а в този свят нищо не е сигурно и аз и тя може да реши да заобича някой др, №4, а не би трябвало защото, аз мисля, че пътя към доверието минава от откровеността колкото и да е не поносима тя.

№ 5 може би говори истината, да признавам си може да е само оценката ми, но за лечение е необходимо да сме откровени един към друг. Личното пространство мисля, че става общо след като живеем заедно. Става въпрос за минало, не за бъдеще.

№_6 виждат ми се, като необяснени защо и как. След като аз си имам обяснение за всяка една моя връзка тя няма.

№7 Благодаря за изчерпателния отговор, радвам се на изключителна любов и много здрав секс. Като жена е изградена по уникален начин. Прави всичко за да ми покаже, колко ме обича и държи на семейството си.

№9 питам я как е било с тях що е било това, ако е тормоз без това се опитвам да спра и ще го направя, но си мисля че имам право на тези отговори бих искал да знам каква е разликата и приликата, според теб не заслужавам ли. За толкова години съвместен живот. ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРЯ МЯСТОТО В НЕЙНИЯ ЖИВОТ. Сигурно съм болен, както казва№5, но нали за това си споделям проблема тук за да разбера какво ми е. ОТ АВТОРА С УВАЖЕНИЯ, , , , ,

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b913dc85b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Виж какво - остави жена си на мира и посети специалист. Защото това не е нормално поведение. След 11 години брак - ти още я / се тормозиш да обяснява връзките си.
Толкова ли не разбираш, че стресираш жена си с всичките тези " разговори " - разпити? Тя не ти дължи обяснение за тях. Ти нямаш право на тези отговори. Това е нейното минало. Остави й го. Такова, каквото е. За нея.
Теб трябва да те интересува бъдещето й. Сегашното й. Това е единственото важно. Отношенията й с теб. Другото е патология.

Няма как да намериш мястото си в нейният живот, преди да намериш мястото си в твоя собствен. Човече, това са 11 ( единадесет ) години брак. През който ти живееш с нейното минало. А тя, ако не си ти - да й го припомняш постоянно, вече да го е забравила.

Разбери, че твоя проблем е в самият теб. И спри да тормозиш жена си. Защото с всичките тези " разговори " на тази тема, ти ' риташ ' точно по доверието. За нея, тези " разговори " за миналото, означават, че ти не й вярваш. Докога ще й го (по)казваш, без дори да осъзнаваш, че я нараняваш?

Сам казваш - обича те. Обичай я ти, човеко - докато я имаш. Не й обсебвай всяка мисъл, всяко усещане. Никой не ти дължи нищо за миналото си. Дори това да е съпругата ти.
Ако искаш да запазиш брака си - търси проблемът там, където всъщност, той е. В теб самия.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 630b7bc0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Моят съпруг 4 години не можа да прежали, че е имало 1 преди него. В даден момент си внуши, че съм влюбена в един общ познат. И като разбра, че греши, изведнъж всичките му проблеми се изпариха. Е, все още ревнува ако ме прегърне някой, но не мисли вече за миналото.
Има повратни точки, които освобовдават човек от струпаните страхове и несигурност. Но вместо да чакаш своята, потърси специалист. Той няма да те излекува или да ти даде отговор, но пък насоки на мислене, които ще ви помогнат. И да, за жената всичко това е огромен тормоз.
Казваш, че тя няма обяснение за предишните си връзки. О, напротив, всеки има. Просто не иска да ти каже, за да не изглежда глупава в твоите очи, зашото я е страх да не отключи още по-голяма ревност (което е много вероятно да се случи). Гладът за детайли е огромен и вярвам, че жена ти е много умна, шом не ти е споделила нищо. Оатави я на мира и отдай връзките й на младостта. Щом са прекратени, то нямат място в живота й. А ти имаш. Не търси какво точно, защото всичкото налично е твое!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d6bff33f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   На истина съм шокиран, та нима аз съм болен и трябва да ходя при специалист да ме види. Благодаря Ви за съветите, които сте ми дали уважавам всяко едно мнение. Вече се виждам, като един тиранин и то заради пустата ми любопитност. Сега в момента въобще не я ревнувам и и имам 100% во доверие. Защо ли? Просто искам да знам за предишните малко по_ вече мисля, че голям процент от мъжете биха искали да знаят, но не си го признават. Какво лошо? А защо ли аз съм говорил само истината когато тя ме е питала за същото аз не мисля че трябва да крия подробности. И съм на мнение, че трябва да съм искрен и за миналото си и за настоящето. Не знаех, че жаждата за истината те прави болен ако е така ще гледам да го елиминирам проблема.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b913dc85b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това твоето не е никаква " жажда за истина ". Не залъгвай себе си!
След 11 години с нея - ти все още я разпитваш. Това означава, че според теб, тя не ти е казала всичко. Иначе защо да го правиш?
Не, нямаш доверие на жена си!

Ти си от онези мнителните, вечно разпитващите - до безкрайност, до детайлност, до извращение - скрили собственото си чувство за малоценност зад гръмки оправдания за ' истина и доверие '. Без оглед на времето, обстоятелствата, нищо...

Да, в някаква степен, колкото и да не осъзнаваш си емоционален тиранин. Който в изкривената си представа за ' близост и любов ' с някого - не му оставя пространство за дишане. И винаги има въпроси. За преди. За другите преди него. И винаги остава нещо недоизяснено, винаги нещо ново, винаги нещо скрито, в което той да рови...

И след години. Отново. Пак. Отначало.
Защото за него, времето е ' спряло ' в някакъв " ужасен " детайл. От миналото. И той задължително трябва да си го изясни. Толкова патологично изкривен от собственото му тълкуване, че чуждото усещане / разбиране - вече нямат никакво значение.

Защото за нормалните хора, времето е ' тук и сега '. И никой нормален човек, не живее с " любопитството " си от преди 11 години.
Да, задължително посети специалист!
Защото имаш голям проблем. Със себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 078d195559
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   E извинявай авторе но това не е нормално, коя жена ще ти даде изчерпателен отговор и ще говори с мъжа когото обича как са се представяли бившите и и т.н. Не е нормално. Търсиш си сам проблемите.

Всеки човек си има минало, трябва ли 11 години да страда жената, и да бъде подлагана на разпити, защото ти не можеш да го преодолееш? Даваш отговори на всички, сякаш се оправдаваш, защо тогава питаш тук? Сам казваш, че жена ти те обича, имате хубав брак, не ти изневерява, вярваш и......и в крайна сметка е била само с 2-ма преди теб. За какво са ти тези подробности, ще променят ли нещата?

Ако търсиш съвет, спри да се занимаваш с глупости и си намери хоби. Извадил си късмет с такава жена, деликатна, добра и не изневерява, какво повече искаш?
~Рамона~

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1544d1bbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Абе човек споко бе, това е смешно, аз се засмях като го прочетох, ти предишни връски не си ли имал?

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: fe1e1303cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И според мен е добре да посетиш специалист.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker