Баща ми изневерява на майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми изневерява на майка ми
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 6294 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19 години от София. Проблемът ми е, че баща ми изневерява на майка ми от близо 5-6 месеца. Не съм го хващала директно в изневяра, но често се обажда на една жена, пише и смс-и и всеки ден, докато майка ми е на работа, а той е свободен през деня, излиза и го няма по 2-3 часа.

Много пъти съм го питала къде отива и честно казано се наслушах на лъжи. В последно време даже и не си прави труда да ми каже къде отива, а просто излиза. Майка ми не подозира нищо, тя по цял ден е на работа и се прибира късно вечерта.

Още по-големият проблем е, че тази жена, с която баща ми се вижда, е добра приятелка на майка ми и живее в същия блок като нас. Не мога повече да издържам на лицемерието й, когато идва вкъщи и се прави на приятелка на майка ми. Още повече не мога да издържам и на лицемерието и безхаберието на баща ми.

Не знам с кой да се свържа или с кой да поговоря за всичко това. Чувствам се подтисната през цялото време, но не искам да казвам на майка ми, защото баща ми не за първи път и изневерява, само че последният път тя научи и дълго време беше в депресия. Не искам да и казвам също, защото в момента се бори с рак на маточната шийка и й е достатъчно тежко, както и на мен, но явно не и на баща ми. Това е накратко историята ми. Ако някой е преминавал през същото и се е справил със ситуацията, моля помогнете !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 92fc498267
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, и аз съм хващала моя баща. Изпращаше ме един час по рано на училище и си я викаше в къщи. Веднъж се прибрах по рано и баща ми като е чул че се отключва я е скрил в банята, само че аз точно там отивах и дърпам вратата, онази от вътре дърпа също. После баща ми излъга, че дръжката се е развалила и дори беше инсценирал разбиване. После казах на майка ми веднага и той много се нервираше, щеше да ме набие, казваше че лъжа. На майка ми й беше ясно, само казваше добре добре, за да спре да крещи той, а аз колкото повече крещеше, толкова повече му повтарях, че лъже и така.
И друг път съм разбирала за жени. Баща ми явно си е бил женкар. Сега вече е дърт и си е само с майка ми. Майка ми си гледаше децата и по не съм я виждала да ревнува.
Но щом твоята майка изпада в депресии, по добре да не й казваш в никакъв случаи, за да не й се влоши състоянието. Най важното е да оздравее, всичко друго ще се разреши.
Постави се на мястото на баща ти, може и той да е в депресия и тази жена да му помага да продължава да се грижи за вас, ако го прави.
Кажи на баща ти много да внимава с тая жена, защото може да кажат на майка ти от друго място и тогава тя ще се почувства много унизена и измамена.
Или направо му кажи, че не удобряваш взаимоотношенията му с тази жена. Както родителите могат да не удобряват гаджетата на децата си, така и ти имаш право на глас.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 398b9ed6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, аз и още съм в това положение. Преди 7г. майка ми хванала баща ми да си пише с някаква жена и го помолила да спре да си пише с нея, но.... преди месец видях някакви любовни sms-и и й казах сега ще се развеждат. Моят съвет е да поговориш с баща си и вече, ако няма ефект, кажи на майка си. Вярно, че ще й е тежко в началото, но по-приятно ли е да идва някаква жена и най-нагло да я лъже в очите?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7fa0c5527e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   СЪВЕТ: Кажи на баща си че знаеш че изневерява на майка ти и го помоли да спре, за да не и наани чувствата... ако нищо не се промени отиваш при тази жена и конретно я заплашваш че ще кажеш на майка си.. ако не стане казваш веднага на майка ти, тя заслужава да знае

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: faf707bdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мили „деца“, защо си мислите, че е ваша работа да се бъркате в личния живот на родителите си.

Мога да се обзаложа, че майките ви знаят.
Оставете родителите ви да си гледат живота, гледайте си своя. Бащите ви са ви отгледали и са останали с жените си достатачно дълго, за да помислят най-после, че е ред да помислят за себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 303da2f784
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   №3 това е като да извикаш асансьора като излезеш на стълбището и викнеш: "Асансьо-о-орчо-о-о!"

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8770819422
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Автора : майка ми не подозира за изневярата. Както казах преди време той също и изневери, нo щом тя разбра за връзката му със жената, с която изневеряваше то тя се прекрати и всичко се оправи, макар и за една - две години. Аз също не искам да се бъркам в взаимоотношенията им, но това ме измъчва, а фактът че той лъже майка ми е още по мъчителен. Страх ме е да поговоря с него, мисля че нищо няма да се промени, а той с още по-голяма наглост ще продължи да изневерява.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4c113771bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом живее в същия блок и баща ти ходи при нея, тогава трябва да се обедиш, че влиза в нейния апартамент или вече си го видяла?
Много се надявам майка ти да се оправи и да не я тревожиш докато не се излекува. Бъди на 101% за баща ти и приятелката на майка ти.
Сега си представи, че си на мястото на майка ти. Била си болна от рак, мъжът ти изневерява и детето ти знае. Би ли искала то да ти каже? Няма да ти казвам дали да й казваш. Това го реши ти!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c3826f50e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Абе слънчице, на 19 години си, а се държиш като хлапе, на което не са му купили сладолед и се тръшка.

Хайде преди да се впускаш в разследвания и т. н. си отговори на няколко въпроса, които имат значение за теб си:
- Защо се чувствам зле от факта, че тате изневерява на мама? Защото чу*а друга или защото живея в лицемерие? Ако е първото (въпреки че не вярвам - потърси психолог - той ще ти обясни за така наречената дъщерна ревност), но тъй като най-вероятно е второто намери в себе си достатъчно зрялост, за да се справиш с това. Майка ти ЗНАЕ, не я изкарвай толкова тъпа и наивна, тези неща се усещат. Какво си мислиш, че някой не съсед не е видял как тате влиза при комшийката и не е направил някой хаплив коментар? Майка ти ЗНАЕ за себе си - още повече, че това не е прецедент, а явно тате е кръшкач.
Та ако наистина си загрижена за майка си и наистина искаш да й помогнеш, опитай се по най-деликатния начин да я предразположиш да сподели с теб съмненията си, защото нейното "знание" е сега в сферата на съмненията и загубеното веднъж вече доверие между двамата ти родители. А това е много разболяващо от истината, която удря като шамар, но те кара да прогледнеш.
Има жени, които по една или друга причина искат да се измъчват сами и умишлено дълго се държат в сферата на съмнението. Има жени, които искат именно плесницата на истината. Има жени, които знаят за изневярата, но я приемат добре, разбрали са се с половинките си и връзката им е отворена в сексуално отношение.
Сега... ти знаеш ли какво точно с случва в интимното пространство между тях двамата, знаеш ли дали дори (колкото и гнусно да ти прозвучи) вашит не са решили да разнообразят сексуалния си живот със сега модерния сунг (май така беше термина) когато партньорите на две семейства или повече се разменят в търсене на нови удоволствия и преживявания.
На 19години е срамно да се държиш като 14 годишна пила, която гледа отгоре-отгоре на нещата и си мисли, че клишетата на общството задължително са верни. Ти собствена глава нямаш ли си - мисли!!!
Някога майка ти и татко ти седнали ли са с теб да ти разказват сексуалния си живот? Знаеш ли дали пък от години не правят секс и не са се разбрали да имат просто едно съжителство, което им е по някакъв начин взаимнополезно?
Как точно демонстрираш загриженост към болната си майка, когато в думите ти личи толкова отявлен егоизъм и такава неспособност да разсъждаваш самичка.
Хайде, стегни се малко, моля ти се - млад, съвременен човек си.

Ами ако, докато работи в обедната си почивка мама си урежда срещи с друг, ами ако.. ако хиляди са вариантите, ами ако баща ти не я обича вече като обект на страст, ако отдавна е умряла тръпката и е нещастен? Ако майка ти изпитва погнуса от това този мъж да я докосва?

Проблемът не е в това, че тате спи с друга, ако се замислиш малко, това няма отношение към теб. Проблемът е, че в твоето семейство липсва конструктивна среда за информация и комуникация и всичко се гледа под огромната лупа на общественоналожени схващания, за които ако малко се размислиш, ще разбереш, че няма как да бъдат константни. И че подлежат на оборване.

Онова, което можеш да направиш е да говориш със себе си, да разбереш от какво точно ти е гадно, защо и чак тогава можеш да прибегнеш до решения и действия, които ще бъдат адекватни на ситуацията.

Ако те дразни това, че баща ти лъже... ти какво правиш като премълчаваш истината - не е ли пак лъжа. Ама гледните точки са други. Ние винаги сме прави за себе си и винаги търсим някой, който да посочим с пръст. Стига, моля ти, осъзнай се малко!

Плам

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1000a142ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Плам, изказваш се неподготвена. Какво, ти по-добре ли познаваш родителите й от нея самата? Ако моят баща изневерява, аз ОТЛИЧНО ще знам, че майка ми знае/ или не знае/, просто защото се познаваме и си знаем и кътните зъби както се казва. Стига с тези безсмислени хипотези "ами ако".

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f060e8dbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Плам, много глупав коментар! Виждам, чела си психология малко, но си чела не дочела явно. Тактиката, която използваш тук не е никак, ама никак подходяща.

До авторката - мило момиче, и да не кажеш на майка си, тя ще разбере - дали от твоето поведение, поведението на баща ти или от някой добър комшия. Друг е въпросът, че ти се измъчваш вътрешно заради тази тайна, която пазиш. Без да се усетиш ще започнеш да следиш баща си колко често говори по телефона, колко често излиза... Ще ти става все по-трудно. Затова е добре да споделиш с някого (баба, дядо, много добър приятел, специалист от институция... ).

Тези, които казват, че не е твоя работа много се лъжат. Кое е нейна работа, ако не собствените й родители? С подобни глупави изказвания все едно отричате и домашното насилие - "Татко бие само мама, на мен какво ми пука, нали не бие мен, те да се оправят сами"? !

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b72e6c0dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 8 просто ме разби.. "тате спи с друга - няма отношение към теб"... Не е като да няма влияние върху семейството, нали? :)) И хапливият начин на съждения и изказвания - сигурно си ужасен човек...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8770819422
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ви за помощта. Все още не съм открила начин да се справя с проблема ми, но е много по-лесно, когато споделиш с някого и знаеш, че този човек се опитва да ти помогне!

Автора

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9adb02ad2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Айде бе. Едно дете няма нищо общо със СЕКСУАЛНИЯ живот на родителите си! Дори да има комуникация за тази сфера, дори детето да е наясно с креватните приключения на родителите си, то няма право на глас. Какво му пука на детето, че на баща му доствойнството е 8см и майка му не е задоволена, или че баща му не е доволен, че майка му не е съгласна на свирки??? Детето трябва да се интересува от семейството си, естествено, че ще го е грижа и за баща му и за майка му и за благополучието им. Но преди родителите да са станали родители, те са били двойка. И когато бебето се роди не е нужно автоматично, те вече да не са двойка, а да са мама и татко.

Определено отношението им един към друг влияе на детето. Но сексуалния им живот е нещо лично и интимно, само за спалнята, където детето НЯМА право да се бърка.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1e7e97f457
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 8 просто ме уби какво значение има възраста. Има хора с морал и такива без такъв, но за едно дете малко или голямо родителите са си родители, а семейството семейство. Един затворен кръг, в една затворена крепост, наречена дом. Това трябва да е място където да има лубов, където хората да са най-искрени и точно в този дом няма място за лицемерие и предателство, още повече от хората, който даден човек обича, а те да му забиват ножа в гърба

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 67e887dda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Малко късничко се намесвам сред вас дечица!
Хубаво е да препрочетете кокво ви е написала Плам! Може и да развиете недоразвитите си мозъчета! Тя има прави, защото черпи вода от извора! вие може и от вчера да сте чули за нея, но аз съм чел дота и отдавна!
Плам е в положението на онази, която чука тати!
Плам чука женен мъж с деца вече от около 5 години и мнооого добре знае за какво пише!

А вие малките, вземето да научите какво е морал, преди да пишете неподготвени, че ми е жал за глупостта ви!
Авторката е достатъчно голяма за да направи една много гадна ситуация и да вкара семейството си във филм. Опасявам се че каквото и да направи, нещата в семейството няма да станат по-добри, тъй като нейния мироглед започва и завършва с нея самата. Каквото и да става наоколо, тя започва да съди околните и да прави препоръки!

Работата обаче е в това, че дори и да стане известно (ако вече не е) че тати чука съседката, тати няма да престане да чука! Ако не е съседка - друга ще е! Щом не чука мама - ще си намери коя! А защо не чука мама? Защото може би мама е изстинала пепел и това не я интересува? Или може би мама чука друг и не иска да се чука и с тати?
И кой ти дава право, момиченце, да решаваш кой кого ще чука?

Ако тати е искал само да си чука, щял е да ви за*бе с мама отдавна и никой да не му пречи на чукането! Не да ходи при съседка ами да си я чука където живее!
Или за теб не е важно че мама и тати са и те отглеждат, обгрижват, хранят обличат, ами е важно само кого чукат?
Явно си или много егоистична или непорастнала! Разсъжденията ти не дават представа за 19 годишен човек!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 54f2c968a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   до 15

а спрях, спрях да го чукам...:) Сега си имам друг приятел. Ама ако ми падне бившия - ще го употребя..:))))
(чакай да вляза в клишето) хахахах

Не знам защо, номер 15, никъде авторката не се замисли на този баща какво му е? Дали пък този човек, който й е родител, точно колкото майка й, та дали пък нещо не го тормози? Дали не е нещастен? Дали неговата болест не е много по-сериозна, защото разболява психиката му? Не - тате автоматично беше анатемосан като лъжец и лицемер, който си вее кърпата и нищо ценно няма за него. Ей това не го разбирам, какво е това шибано общество, което задава и създава подобен тип модел на мислене. Утре на тая мадама мъжът й ще изневери и тя няма да седне и да разреши проблема, а веднага ще се включи в някой феминиски отбор, където седят оплакват съдбата си и мразят тези мръсни егоисти мъжете...

Те и мен подобен род хора се опитваха да ме убеждават колко голям егоист е бившия ми приятел, как е загуба на време, как ме използвал. Е това пък винаги ме побърква от смях. Вие сте двама, правите секс, хубаво ви е, обичате се, споделяте си - КАК това да е загуба на време и КАК да приема, че е едностранно използване. Не мога, логиката не го позволява.

Не съжалявам за нито един ден, в който съм прекарала обичайки този мъж, не съжалявам за нито един миг на страст и обич. Ако върна времето, пак ще избера да го преживея. Преживях една връзка, страстна, хубава връзка, която ме научи на много, в която се чувствах прекрасно.

Разбираш ли, 15, неудобна съм. От къде накъде аз ще мисля, а няма да искам да мразя мъжете по презумция.

Дами, (а доколкото сте такива, нека сама за себе си всяка прецени) докато вие се разглеждате и приемате като играчки, докато се приемате като жертви - това ще ви се случва и мисълта в главата ви ще е, че все някой ви използва, прецаква, лъже, предава и т.н. Но ако само веднъж си позволите да се приемете като просто хора, които си правят хубавото, които обичат, които се забавляват, накрая резултата няма да е болка, а ще си се усмихнете и ще кажете "Ама пък колко готино си изкарах в тази връзка, секса беше невероятен, той ме обичаше - супер"
Най-гадното, което си причинявате е, че имате очаквания за деца, брак и задължитело вярност.

Но знам, че колкото и да пиша няма да ме разберете.

Само едно последно нещо...защо като секса с някой е хубав, после се чува от жената "Той ме използва, за да ме чука." Ебаси...хора-а-а-аа- никога не съм чула от мъж да каже "Тя ме използва да ме изчука"


Плам

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6614d39aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   честно казано аз бих и казала, но внимателно или поне намекнала да видя как ще реагира и след това ще му кажа и на него, че знам и ще го попитам как не го е срам да и причинява това в този момент, да е такъв егоист!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: eedff0ea86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   ДО АВТОРКАТА: Мъж съм и съм на 22 и ти казвам че това което чувстваш и мислиш е съвсем нормално и имаш пълното право да се сърдиш, да се чувстваш предадена и т. н. Съветвам те да не обръщаш внимание на 15 и Плам! Плам гледа да си прави на нея да и е хубаво а не какво е правилно и какво не, а 15 просто ме отвращава! (те 2мата са чудесен пример за енергийни вампири. Гледат да ти изпият енергийката и да ти изкривят представите за нормалното за да станеш тяхно подобие). Думите Морал и Съвест имат чудесно значение, а такива хора като 15 и Плам опорачават значението им като ги използват. ) Виж другите съвети и освен това има още една такава тема от която можеш да извлечеш разни работи :) успех (да и аз съм в такава ситуация но от по отдавна)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 23564e0e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Бъди сигурна, че и майка ти го прави. Просто не си я хванала още

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3f46e14f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Абе хора не обърквайте момичето като коментара на 19 "И майка ти го прави". Нали авторката Ви пише че майка и се бори с болестта си? . Как не Ви е неудобно да и давате такива акъли. Ще кажа и аз нещо: Да децата имат право! И моя съпруг ми изневери след много години от както сме сключили брак-няма да коментирам за изневярата, само ще кажа, че като научиха синовете ми-директно отдоха да се разправят с "любовницата". Не ми казаха по какъв начин са се разправяли с нея-но резултатът беше, че от срам съпруга ми си седна на задника. Не му беше приятно големите му синове да разберат. за похожденията му. Е живота продължава но не в същите измерения, защото загубата на доверие е нещо което никога не се връща. Сега съпругът ми се чувсва виновен за постъпката си-често разговаряме за това но стореното-сторено-връщане назад НЯМА. Така че мило мое момиче, което може да ми бъдеш дъщеря съветвам те да покажеш на баща си че знаеш за неговата изневяра и ако е разбран човек-той ще спре с изневярата и ще остане една тайна между вас двамата-без да наранявате майка ти. Защото коментара на Плам е от другата страна-страната на любовницата и затова нея не я интересува твоето положение а разсъждава от нейна гледна точка.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 503db1f121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 4, много си ми странен. Много е лесно като на теб не ти се е случило, да говориш. Знаеш ли какво е чувството да гледаш как децата се радват и се веселят, а ти да мислиш постоянно как тати е с друга леля само в 4 клас. Собственият ти баща да те лъже в очите 3 години? ! Знаеш ли, "умнико"? ! Родителите са възрастни. Те са значително по-разумни от децата си и каквото и да стане, те могат да го понесат лесно донякъде. Докато когато едно дете знае, че нещо не е наред, но пък за сметка на това не му казват нищо, то така иска да разбере, знаеш ли колко му се насъбира? И това, драги ми може да го травмира за цял живот. Може би и с мен, щеше да се случи това ако в 7 клас не бях се опълчила на нашите и не им бях казала, че колкото и да съм малка и аз съм част от това семейство и трябва да знам какво се случва... И познай, нещата се оправиха. Нашите разбраха колко зле съм се чувствала през тези три години. А можеше всичко да продължи и семейството ми да се разбие. Така, че номер 4 и всички, които мислят като него да не говорят без да са го преживели!!! ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker