Как да се справя със егойстичната му сестра и властната му майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя със егойстичната му сестра и властната му майка
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4584 пъти
Здравейте. Омъжена съм от една година и няколко месеца, имаме бебе на няколко месеца, вече не намирам изход от ситуацията, в която се намирам. Единият изход за мен е да се изнесем с мъжа ми, но той не би го направил, остава вторият изход да се разделим, но и това не е вариант, защото го обичам и искам да споделя живота си с него.
Ситуацията е следната-Майка му е невероятно властен човек, който си мисли, че е абсолутно компетентна и ненадмината във всяко едно отношение. Откакто се роди бебето нямам един спокоен ден. И докато бях бременна ми правеше много номера, но тогава още психиката ми не беше толкова разклатена, че да не мога да издържа. Когато се роди бебето не ми даваше да го къпя аз защото не съм знаела как. След няколко дни ми писна, казах и че няма и да се науча като не ми дава, започнах аз да го къпя, но разбира се по нейно настояване само в нейно присъствие, защото не съм знаела колко да е топла водата, колко да е топла стаята, за да не го изпусна и т. н. Детето ми е зимно бебе, все ми правеше забележки, че е леко облечен, а на детето ми до сега да чукам на дърво даже нослето не му се е запушвало. Става сутрин и направо ми влиза в стаята и пита да не е болен нещо. Да не говорим, че все крещи и тряска вратите ако спи бебето за да се събуди. Гледам си го съвсем сама, в началото им го давах за по половин час един-два пъти седмично колкото да отдъхна малко, но не съм излизала без бебето въобще, а и не искам.

За да не е толкова надълго минавам към следващият и голям проблем, че детео ми било гладно и това ми го натяква вечно, понеже е на кърма и не съм могла да го заситя, а детето ми на 8 месеца тежеше 12 кг и беше без нито едно заместено хранене и всичко това само за да ме тормози явно, защото не виждам защо иначе би говорила неща, които видимо не са вярни. Да не говорим, че все натяква на сина и как едно време тя е живяла сама и сама си е гледала децата и създава илюзията, че аз щом живея с нея значи без нея не мога да се справя, въпреки, че детето нон стоп аз си го гледам. Ако го вземе детето за 2 минути при нея направо се отказвам и отивам и си го взимам, защото тя веднага започва да му говори още нямаш зъби, не можеш да говориш, не можеш да ходиш и въобще иска да изкара, че все нещо му има на здравото ми дете. Просто вече не издържам не знам не виждам изход, бих сложила край на живота си, но не знам как ще се развие живота на детето ми без мен, искам да съм до него и да го отгледам с много обич без да го лишавам от нищо.
Другият проблем е сестра му. Отначало беше много честото каране до някъде с колата, много пъти му правих забележка, че той си поема всички разходи по колата и не може някой само да се вози и че ако иска да я вози че си зарежда. Както и да е почти спря да я вози насам натам, но после стана друг проблем, мъжът ми една вечер зимата беше ходил да играе карти с приятели и когато се прибра, понеже бяха играли на стотинки, имаше 10 лв на стотинки, които беше сложил във вътрешният джов на якето заедно с 3 двулевки. Вечерта бяхме до аптеката, но пазарувахме с една педесетолевка. На следващият ден стотинките и двулевките ги нямаше и аз се направих на ударена, след няколко дни пак от същият джоб му изчезнаха 22 лева, след това няколко пъти по няколко лева. Един ден мъжа ми се прибира от работа и както винаги си оставя портмонето не в нашата стая, а в хола. На другата сутрин ми казва, че от портмонето му липстват всички стотинки, който са били около 4 лв. На следващият ден отиваме до магазина и пазаруваме нещо, той имаше 195 лв след това и стотинки. На следващата сутрин влиза в стаята и казва да си взимала 5 лви аз вече побеснях и той казва, а не така са си, аз нямах 5 лв, гледам в портмонето му са 190 лв, пак изчезнали пари. След няколко дни отиваме до селото му и взимам от шкафа 4 по 20 лв и му ги давам, той ги сгуна на две и ги прибра в портмонето, но стигнахме до бензиностанцията и се сетих, че съм забравила слънцезащитното кремче на бебто. Върнахме се да го вземем и се забавихме горе, защото решихме да хапнем преди да тръгнем, портмонето пак беше в хола. Отиваме на бензиностанцията и вади парите както са си сгънати си бяха, но само че бяха 60 лв. Аз още от начало знаех, че е сестра му, но не исках да го казвам за да не го обидя, но тогава не издуржах и му казвам и той и се обади и и се развика, а тя вика не съм аз много ясно, а няма къде да изчезнат. Тя не е женена няма деца, работи, но парите все не и стигат защото пуши като разпрана и всеки ден е по кафетата, а ние с мъжа ми за да спестим някой лев за цяла година сме сядали на кафе 2 пъти. Да не говорим, че ми влиза в стаята когато ме няма и ми ползва гримовете, за което нямам нищо против, но да ми краде и от тампоните си е вече прекалено, все едно съм ненормална и незнам колко съм имала.
Та имат техните друг апартамент, но е чисто гол, вече обмислям всякакви варианти и едва ли не да тръгна да прося по улиците само и само поне малко да го стегнем апартамента и да се махнем.. Ние сме спестили само 100 лв, а те за нищо няма да стигнат.
Извинявам се за дългата публикация дано остана разбрана, много ми е тежко. Дайте ми съвет какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32b6033334
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изнеси се на квартира и не се надявай на другия апартамент, ако мъжа ти те обича ще дойде с теб, ако не, няма смисъл да се бориш за него. Когато живееш в чуждо жилище се налага да заплащаш финансово или психически използването на жилището му.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f3afbbdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Единственото решение на проблема е да се отделите, та ако ще да имате само един матрак в другото жилище. Такава ситуация може да скапе и най-доброто семейство. Истината е, че най-важното е детето да се отгледа в едно щастливо семейство, с много любов от мама и тати. Пък и останалите са роднини, а не част от новото семейство. Дали свекърва Ви е живяла според изискванията на нейната свекърва? Със сигурност - не. И дали сестрата на мъжа Ви би искала някой да си пъха носа в нейния личен живот и лични вещи. Също със сигурност - не. Трябва да намерите начин да си извоювате правото на личен семеен живот заради себе си, заради детето си и заради мъжа си, който явно има нужда от помощ, за да осмисли и реши разумно ситуацията.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 406d40a3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Докато не се махнете от там няма да се оправите. Ще се карате с мъжа си за най-малкото нещо. Ние бяхме по същия начин. Изнесохме се на квартира и нещата се успокоиха. Сега сме много по-добре само аз мъжо и бебето. Ние също нямахме спестени пари. Мъжо взе аванс, стиснахме зъби, събрахме смелост и се изнесохме. Бягайте докато е време.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dab2cdb5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Страх ме е че няма да се съгласи никога да се изнесем доколкото го познавам, а не искам да го губя много го обичам

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f04dc5311f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Колкото и да е крайно мнението ми, друг изход няма: Или да проумее и се изнасяйте, а ко ще и на квартира, или си грабвай багажчето и детето и бягай. Много ще ти е труддно (казва ти го една самотна майка), но ще се справиш! Това да ми каже, че няма да мога да изкъпя бебето и прочее: Не! Няма как да стане!

Птичето

Добре, че моята бивша свекърва си е страхотен човек, който досега наричам "майко" и никога не ми се е бъркала. камо-ли пък да ми каже такива работи, собствените ми родители не си го позволяват чак толкова...
махайте се оттам. Най-добре заедно! Пък в противен случай може и да му "просветне" и да вземе да се сържи като мъж

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32b6033334
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти го обичаш нека и той докаже, че те обича. С първоначална нагласа за негативен отговор, какво искаш да получиш? Защо се надяваш на другия апартамент на свекървата? Изнеси се с детето на квартира, докажи че си силна силните имат право да искат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d30ea17f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   здравей,
излез някъде с него и поговорете на спокойствие.
Това мъчение няма да спре никога! Повярвай ми, майка ми е преживяла същото! По-добре с ограничения от колкото постоянно да си подложена на такъв стрес!
Като иска да гледа детето толкова много - остави й го, намери ис работа и за 1 година стегни апартамента и се махай до като детето е малко и не разбира какво става!
малко да поотрасне ще се мъчи и то като теб - сообено ако е момиче!

Мъжа ти ще се съгласи ако му обясниш хубаво, намери начин да го изнудиш, от написаното мога да предполажа, че си добър човек - заслъжаваш да си живеете спокойно ти и детенцето!

и още нещо: като се преместите не позовлявай на майка му и сестра му да идват когато си поискат! само след предупреждение по телефон, такива идвания когато си решат и то изненадващи - не ги позволявай!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fe988e19d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какви коментари очакваш да прочетеш тук?
ти си го избрала, знаела си в какво се забъркваш и само след година и малко вече не издържаш. Майка му, сестра му и кой още ти е крив? Като са ти криви, върви някъде, където ще си добре приета, очевидно живееш под техният покрив и искаш не искаш ще се съгласяваш с техните правила, такива са законите в чужда къща. Тях няма да ги коментирам, защото в случая майка му и сестра му не са от значение, защото всичко зависи от теб и него.
Той не искал да се изнася, ми като не иска имаш два избора, или се примиряваш, или сама се изнасяш. Какво по ясно от това?
Честно казано много се дразня на такива като теб, защото очакват, че като се оженят за някой, като им родят едно дете, всички са длъжни да се съобразяват с вас и да ви хранят.
Ти защо нямаш собствен апартамент? Мисли ли дали мъжа ти ще има възможност да ви изхранва и да плаща и наем занапред ако се изнесете?
Пак ти повтарям, като не живееш в собствена къща, ще се съобразяваш с правилата на домакина, поне от морал ще го направиш, а ако не, пътя към изхода го знаеш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f3afbbdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Позната история - тази на майка ми. Само дето след развода на родителите ми го отнесох най-много аз. И типа свекърва ми е позната - тази дето си е отгледала сина сама и той се е превърнал в мъжа на живота й. И после как да го дели с младата си снаха.
Познавам семейство, което отидоха да живеят чак в чужбина, за да избегнат тоя конфликт между свекърва и снаха. Просто мъжът ти трябва да проумее и то навреме, че след като има свое семейство - то е на първо място. Пък и вариант 1 - всички - скупчени в тоя апартамент и всички недоволни не виждам как може да го прави щастлив. А вариант 2 - развод - едва ли иска и неговият син да бъде отгледан без баща.
Но ясно е обаче, че свекървата си има изпитани тактики как да манипулира сина си и ще трябва да си доста силна и хитра, за да успееш. А ти май почти си се предала. Мисли, обмисли всички ходове - шах-мат партия, турнира на живота ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6f1c87daed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   fe988e19d7 знаеш ли какво очаквам, най-малкото очаквам да не чета злобни коментари като твойте във този толкова труден момент за мен. И да аз съм познавала мъжа си, но не съм живяла с него и семейството му преди да се оженим за да познавам и тях, а апартамент знаеш ли защо нямам защото съм бедна от семейство, в което сме 4 деца и не съм родила дете за да ме храни някой, а от лубов разбра ли ме ясно. Нямаш право да ме обиждаш и да ми стъпкваш достойнството без да ме познаваш

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6f1c87daed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз като теб без да те познавам смея да твърдя, че за да заставш зад хора като тях-явно си или някоя такава крадлива сестра и използвачка или някоя свекърва, която си мисли, че всичко и е позволено. Мислиш, че парите са всичко в живота, но не са макар че са основата, но те все не стигат така или иначе. Ако съм била такава егоистка и използвачка каквато твърдиш нямаше да чакам до сега и да се тормозя, а щях да му поставя ултиматум да се изнесем веднасга, но точно защото не мога да започна работа и да изкарвам пари и защото му съчуствам затова не съм го направила. Не знаеш що за човек съм просто не ме познаваш, за да ме обиждаш по този начин, влязла съм и съм споделила тук за утеха, а не разни злобни същества да ме обиждат.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6f1c87daed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И не очаквам да ме изхранва, а просто няма как да започна работа с бебето, очакванията ми са били щастливо семейтво създадено от лубов, а не от материални блага. Не мога да проумея колко злоба има в нечий сърца, ако ти не си даже и неговата сестра

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8c9425603b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Подкрепям н. 8
Авторке, не вярвам да иска да те обиди, просто това е реалността - няма спокоен живот в чужд дом.

И все пак - няколко практически съвета - заключвай си стаята, когато излизаш.
Нека мъжът ти не тегли толкова пари от картата си. Аз не нося повече от 50 лв. в мен например. Нека да не си оставя портмонето в хола, якето и т. н.

По принцип -какво значи, че другият апартамент им бил гол? Мебели ли няма?
Ако е така, има хора, които биха ти подарили старите си мебели. Освен това много не ви трябва, нали?

Замисли се малко, какво ти трябва действително

1. 2-3 чаши, 3 чинии, купички, една тенджера, един тиган, лъжици, вилици и ножове
2. един диван, един телевизор за хола
3. един дюшек за спалня - полезно е освен това да се спи на пода, японците спят директно на пода върху тънък дюшек, който сгъват през деня. Така имат повече място.
4. Маса и два стола

...

Ако питаш близки и познати, съседи, 100 % ще ти помогнат.

Не се дръж като ощипана обаче, не се сърди на съветите тук. Никой не иска да ти стъпква достойнството, но ти се запитай дали ти е останало такова. Да вдигаш скандали не е решението.

„ И не очаквам да ме изхранва, а просто няма как да започна работа с бебето, очакванията ми са били щастливо семейтво създадено от лубов, а не от материални блага“

Ами много са ти били наивни очакванията. Ти самата като човек от бедно семейство не си ли разбрала, че за пари са 99% от скандалите, когато ги няма. Каква любов си очаквала освен това от чуждото семейство? Сега хем си бедна, хем си без любов. Мъжът ти е много слабохарактерен човек, както го описваш - толкова ли не е в състояние да разбере, че собствената му сестра го ограбва?
Или просто мисли, че ти си си взела от парите, което би били ОК?
Както и да е - гледай малко по малко да се отделите по някакъв начин. Гледай си междувременно детето, не ти трябва да работиш до 2 г., ако получаваш майчинство. Всеки си носи кръста, не съжалявай, това изпитание ще ти помогне да порастнеш и да се развиеш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32b6033334
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Подкрепям изцяло №8, не виждам никакви обиди отправени към теб авторке. Какво всъщност искаш да ти пишат 100 коментара "ах горката" като ти сама си се набъркала в тая каша. Или да ти дадем съвет как да им върнеш на свекървата и зълвата, да обърнеш мнението на мъжа си, да ги набие и да те защитава. Те и циганките раждат от любов без собствено жилище и после ревът, че нямат, предлагам да народиш още 10тина деца от "лубов".

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f3afbbdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами, тя, авторката знае, че в един дом се уважават правилата на домакина. Проблемът идва, когато тези правила са кражба, лъжа и бой или бой с думи. И лошото е, че една жена, особено когато е млада, не може винаги да прецени в какво се забърква.
Гледната точка на номер 8 определено е на свекърва. И аз бих казала на авторката вместо да се обижда, да се опита да види проблемите през очите на свекърва си. Да разбере нейните страхове и комплекси, че ще загуби сина си и внука си, че въпреки, че се е справяла толкова добре вече не е нужна...
И тогава може би ще намерите правилния начин да разплетете цялата тази бъркотия.
Де да бяха толкова лесни нещата от живота.
Но определено, когато се подхожда по-позитивно, а не с предварителната нагласа за поражение и безизходица, се постига някакъв резултат.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fe988e19d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Пак съм номер 8. Авторке, не знаех че трябва да те подкрепяме, а не да си дадем мнението такова, каквото го мислим. Ти срещу нас недоволничиш, някакви непознати, да не говорим какво би ставало с близките ти. Какво да ти кажа повече? Купувай валерян и успокоителни и започвай да ги пиеш редовно, защото с това темпо скоро ще се превърнеш в истеричка.
Аз навремето като живеех с родителите ми, също много им се дразнех, разликата в поколенията и нещата които се случват между много хора под един покрив са ми ясни, но.... докато живеех с тях, докато бях под техният покрив, гък не съм казал, защото нямах право, защото е въпрос на възпитание, въпрос на морал и ценности.
Когато направиш нещо сама за себе си, като живееш самостоятелно и когато не чакаш друг да те храни, тогава може да изискваш.

За съжаление много жени в днешно време са точно като теб, сприхави, избухливи, вечно недоволни и все чакат някой да им оправи проблемите. В замяна обаче не могат да предложат нищо, не говорим за пари, положение, образование, а говоря за най-малката подкрепа към околните и за уважение.
Това е реалността тук, много консуматори, малко бачкатори.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ca58a677f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз не искам да създавам деца, който после да лишавам искам детето ми да е щастливо и да не бъде лишено от нищо и не рева че нямам просто споделих, заради въпроса :Защо нямам апартамент. И отговорих, а не че рева. Просто за момента не мога да изкарвам пари, извинявайте ако някой ме е разбрал грешно, не рева за нищо. Омъжила съм се от лубов и съм създала дете с много лубов искам щастливо смейство, но исках да споделя с някого, че не ми се получава заради други хора, исках да споделя че ми е тежко, не очаквам да чувам ох миличката, а просто малко съчуствие, не мисля че това би ви струвало много, просто една морална подкрепа на хора, който са минали през това. Иксах да разбера как са се справили, а ако не са се справили как се е развил живота им.
Пак се извинявам ако някой е разбрал грешно не рева, аз просто исках да споделя, но май останах неразбрана

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8c9425603b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке, не ти се получава заради теб самата. Прочети 8/16 - много добре ти го е написал човекът.
С „лУбов“ дете се не храни. Първо трябваше да си помислиш, дали можеш да му осигуриш условия за живот, а ти си избрала многото „лУбов“ в Дядовата Ръкавичка. Сега си сърбай попарката. Какво искаш - мъжът ти да изгони семейството си, за да ти е спокойно на теб самата? Получаваш си майчинство, отиди да живееш на квартира, какъв ти е проблемът?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0aa33c4fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Имам морал. Пак ти казвам не ме познаваш. До сега не съм им казала гък и аз на тях, точно защото ме хранят от благодарност ли или незнам и аз как да го кажа и точно затова съм събрала нервите в себе си

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32b6033334
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От №14 Авторке пише ти жена минала през това и мислила като теб. Знам много добре как се чувстваш и единствения начин да се измъкнеш от ситуацията е точно този предложен ти от доста коментиращи: излез на квартира след време почни работа и си купи жилище. Аз така направих и сега съм добре живея в любов с собственото си семейство дори с свекито вече се събираме на приказка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fe988e19d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   За последен път ти пиша в темата 8/16.

Казах че много сте такива в днешно време, така че недей да ми обясняваш и да сменяш различни позиции, все едно аз съм съдник някакъв. Няма такова нещо, ако мога да помогна ще съм радостен.

Та ти казах, съдиш и се ядосваш на майка му, на сестра му, но реално пряко обвиняваш него за това, че не сте се изнесли и точно тук е проблема. Много в днешно време се оплаквате от половинките си, чудите се как да развалите още повече нещата, но аз ще ти кажа нещо, след което ще приключа с твоят случай :

Ако искаш да си добре с някой мъж, то трябва да направиш всичко за него, да го подкрепяш, да го мотивираш и вместо да се оплакваш от него, да гледаш да мислиш как да му угодиш, само и единствено при тези условия, той ще съумее да направи нещо за вас двамата, защото ще има причина и ще бъде укрилен.


Знам че ти звучи смешно, но знай, че поговорката зад всеки велик мъж, стои също токова велика жена. Мъжа ти ще е такъв, какъвто искаш да бъде, а ти вместо да го буташ напред, ептен го връщаш в първи клас и так няма доволни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f3afbbdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   E, тука е станало горещо. Е, ясно е, че по темата са се включили съпруги в това деликатно положение на гостенки, деца от разпаднали се бракове по съответната причина, свекърви, които се чудят на днешните неблагодарни млади, зълви и съответно съпрузи, които са се справили вече с проблема. :)
Към авторката - ами супер - чу гледните точки на всички засегнати страни.
Ами вземи успокой хората, че не ти работи клавишът на клавиатурата за буквата ю, че побесняха вече много от тях - особено свекървите, че в сърцето ти има толкова много "лубов", пък на всичкото отгоре нямаш пари.
Виж, погледни с малко хумор на всичко това, прекарвай повече време в градинките на чист въздух с детето - децата просто умират да са навън и да играят с други деца. Махни си "лупата" от свекървата, не оставяй "възможности" на сестрата. Иначе просто ще "психясаш", а това дете ще чака да се зареди с любов главно от теб. Е, и мъжът ти де, както е наблегнал предният господин.
Пък по-нататък дано да можете да заработите от финикийските знаци и да се изнесете. То не случайно е тая приказка, че човек е живял добре ако е построил дом, отгледал е дете и е посадил дърво.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32b6033334
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   №22 Много възвишено говориш, но не си разбрал. авторката въобще няма намерение да строй дом, а да събере пари за да се премести от единия в другия дом собственост на свекърва й. В темата са писали общо 4-5 човека с изключение на теб и авторката. И никой от тях дори ти, не си на различно мнение, всички са за това тя да си построи/купи свои дом.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0f3afbbdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Много е готин тоя форум. Вчера го открих. Може човек да си каже к'вото му е на сърцето - с 2 думи да си иззлобее на воля. Даже се чудя на авторката що си прави труда да се оправдава като всичко е анонимно.
А, бе хора няма лошо да живеят в жилището на свеки, нали са и родили внук. Не всеки е кредитен милионер да си купи ново жилище. Нали целта е да разхлабят прегръдката със свеки, за да може после да се прегръщат по-рядко, но по-сърдечно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ee51ebbe1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До младата майка
Не обръщай внимание на мнения и коментари, които явно не ти помагат. Ти търсиш разрешение на проблема си, а то може да е много лесно. Съберете се на съвет всички заедно в къщата в която живеете и говорете и обмислете проблемите си заедно. Това са неща, които засягат единствено вашето семейство. Със свекърва си може да изгладите всички търкания, като си говорите ЧОВЕШКИ по всички въпроси, които ви тормозят. Излиза, че се подозирате и обвинявате един - друг без да сте съгласували каквото и да е помежду си. Бъдете с чисти сърца един към друг и поставете ТВЪРДО някакъв ред към който всеки да се придържа.

Не се карайте помежду си, изслушвайте се, изтърпявайте си взаимно неволите, по-младите да се вслушат в съвета на по-старите(нищо не губите). По отношение на парите ви, ако мъжа ти иска да дава на сестра си, не виждам нищо лошо, но ако не е с такава нагласа спокойно да и каже, че това не е начина тя да взима пари. И така в този дух. Ще видиш, че ще имате успех, ако всички се придържат към създадените от цялото ви семейство правила.

Като допълнение вземете пример от Библията. Започнете да я изучавате във вашето семейство, ще ви научи на много хубави неща за които никога няма да съжалявате.
Тя ни учи да не мразим и да не хулим никого, защото никой не е безгрешен, напротив любовта един към друг ще ви донесе вечен живот в името на Исус Христос. Бог да ви благослови. Амин!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker