Това изневяра ли е и дали да и кажа, че знам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това изневяра ли е и дали да и кажа, че знам?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4641 пъти
Преди три седмици, съпругата ми сподели, че има чувства към друг мъж. Сутринта, преди да тръгне за работа. За мен беше студен сутрешен душ. Искала да придобие по голям опит с мъжете. Казах и, или при него или при мен.
Същия ден аз заминах на работа, извън България. За месец. Ще се връщам след седмица. Преди да тръгна, трябваше да свърша нещо на компютъра и го отворих. Нещо се сваляше от интернет. От любопитство погледнах и... Съпругата ми е правила с един(гарантирам, че не е психолог, а някъкъв самозван последовател на някаква организация по Обща психология)консултация, ако може така да се нарече. И той и праща записа, който са направили по скайп. Това го разбрах когато го изслушах. Знаех, че участва в някакви психо семинари онлайн и си мислех, че е това (пак с такива самозвани психоспециалисти и други като нея.. ) Веднъж спомена, че ще ми ги даде да ги чуя когато тя прецени. Казах и ОК. Да, имах желание да ги чуя. Да разбера що за психолози са и що за "религия" изповядват. Интересно ми беше.
И така. Преборих се със съвеста си и ги свалих на флашка. Разбира се не съм и казвал.

На следващия ден ги прослушах, записите. Бях, меко казано, шокиран. В прав текст, тя, казва, че е ходила при въпросния мъж и му е казала, че има положителни чувства към него и че ако може да го прегърне. Той станал (това става в кабинета му) и и казал, че тук не е удобно. Какво е станало по-нататък, н езнам. Често се чуваме по скайпа с нея. Провокитах я да ми каже истината около мъжа с "чувствата", но тя отрича въобще да е говорила с него. Казва, че той не я забелязвал въобще. И се сърди когато и кажа, ако те са имали разговор или среща, да ми каже истината. Но, не. Той не я забелязвал. Тя с него не е говорила. Защо аз не и вярвам? ВЪПРОС - Това дали е изневяря (ако мъжа с чувствата не беше я "отблъснал", вече щеше да е)? И дали да и кажа че знам за записа?

Вече почти съм го преживял. Казах и, че може да се чука с когото си иска, щом иска опит и, че щом има към друг чувства, то значи към мен няма. Но това не било вярно. И към мен имала, но други. Да. Може би заради парите които сега мога да нося в къщи? Още нещо. От10 месеца не бяхме се любили. За 2 дена го направихме 3 пъти. И последва признанието! Имал съм грешки към нея, но никога не съм и изневерявал, по никакъв начин. Все още имам чувства към нея. Може би съм идиот, влюбен идиот. Решил съм да и кажа за записа.

Сега, един ден преди да си дойда аз, тя заминава за седмица на семинар, със самозваните психолози и други като нея. На всичкото отгоре и дадох и пари, защото нямаше достатъчно. Но дали е правилно? Между другото, "психотерапевта" я посъветва да каже на мъжа с чувствата директно , че иска секс с него. Не знам какво е станало после. Приемам че не е имало.

Между другото обсъдихме и вариант- развод, но тя не го искала. Само ако аз го искам. В задънена улица съм. Не зная какво да правя. Или развод или, може би, прошка. Ако някой е имал сходен случаи, моля да сподели мнение. Историята я съкратих много, но това е основно.
.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 98d59ae7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тази организация тип секта е най-огромният ти проблем. Не позволявай да и мътят главата.
Щом я обичаш, издърпай я докато е време.
Какво било с онзи мъж и какво не - никакво значение. Спасявай си жената от "псхиложкия кръжок".

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b2b4ec1ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Братко, явно от много време сте заедно, познаваш жена си най-добре (може би). Не ми звучиш като наивник, но си задай въпроса, дали може да е с теб само заради парите?
Не бързам да хвърлям кал в/у нея, човешко е да се влюбиш в някой друг, но е тъпо да го прави и същевременно да те използва. И що не говориш с нея и не я свържеш с истински психолог? :)) Успех, майна

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5357db0fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   здравей,
не е изневяра - явно този човек иска да я използва по някакъв начин.
Веднага я отделяй от тази среда до като не е късно - съпруга ти е, да беше само прителка - ок.
НЕ Я ОСТАВЯЙ, много е опасно, това е секта както вече казаха.

НЕ я пускай никъде сама и й ограничи контактите до като не си я загубил окончателно!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4297940dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора и N1, жената е тръгнала напред в развитието си, учи се да обича, да изразява себе си, иска да събере опит, а вие се опитвате да я спирате! Ще ви разочаровам - светът не е черен и бял, не е "или с мен, или с него", не е "щом имаш чувства към друг, значи нямаш чувства към мен" и никой не е ничия собственост.
Автора, ти не си наивен идиот, а си ревниво прасе. Увереният в себе си човек не разсъждава като тебе. С кого гради живота си, кого обича и с кого се чука жена ти са три съвсем различни работи. А ти трябва да свикнеш с мисълта, че не си най-най- във всичко. И търсиш под вола теле - нито парите ти са причината да не иска развод, нито посещението й в тази група е причината да се влюби в някого, по-скоро е следствие... Това, че никога не си й "изневерил" си е твое решение, не нейно - запомни го добре.
Жената ти дава свободата да избереш дали искаш да си с нея или не (развод), а ти не можеш да вземеш решение! Защото много добре усещаш, че ако останеш с нея ще ти се наложи да я догонваш в развитието й - доста безславна и накърняваща егото роля за теб... Радвай се, че те е информирала изобщо - аз на нейно място не бих.
Та защо развод? И прошка за какво - за това, че светът не се върти според представите ти ли?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7a1e13e2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вижда се, че наистина авторът обича жена си и се чувства предаден, естествено, че боли...
Въобще не съм съгласна с # 2 относно начина ти на мислене. Ясно е, че любовта не се купува, ясно е, че никой не е ничия собственост, но когато човек вземе решението да сключи брак това не е своеволие и временен каприз, не би трябвало да бъде.

Никой не е идеален, само знам, че прибързаните решения не водят до нищо добро, разводът е най-лесното, а пък и това, че си е признала за изневярта след секс говори, че има чувства към съпруга си.
В една връзка има и върхове, и спадове, не оправдавам действията на дамата, но да не търсим грешките само в единия...

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 99a02fc407
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм жена и обикновено не мисля по този начин, но на твоята съпруга такъв пердах бих и ударила, че да и държи горещо. То нейното е "хем боли, хем сърби". Гадна ситуация и не знам какво да те посъветвам. Ако не я обичаше е лесно-зарязваш я и готово, ами сега? ! Само не разбрах по чия инициатива секса ви е толкова на рядко? Проблеми ли имахте?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c24bec7e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не можеш и не е правилно да караш жена си да мисли така, както ти искаш. Остави я да избира собственият си път и да прави това, което смята за добре. Но ако всичко това не ти харесва, бих те разбрал и мисля че се сещаш какво ти остава да направиш. И нещо като съвет : Не само че според мен трябва да се разделите, ами и не трябва да имате никакви контакти, защото повярвай ми в тези неща дето описа се вижда бъдещо падение, а повярвай ми, след всичко случило се, едва ли искаш след 2-3-5 години да и събираш чарколяците и да я виждаш как изперква.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4002a11a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Че моя мъж от ревност ме окепази пред цяла БГ пък всъщност нищо не е правил, ти ми говориш тука някакви работи, всъщност мисля че си много мил.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 245d093bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До N4
Съгласен съм, че се учи. Това е добре. Въпрос: За кого е добре? За нея- да, за мен това" учение" е, меко казано, манипулация, изразявам свое мнение. Няма да изпдам в подробности, но участието в каквото и да е мероприятие, там, струва много пари. В същото време се"реве", че трябват пари за децата.???
Относно "с мен или с другия", вече го обсъдих с нея. Дал съм и пълна свобода, тя не е моя собственост. Относно чувствата, също. Тя е жив човек. Никой неможе да накара някой да не чувства. Но и казах, че това се отнася и за мен. Между другото и благодарих за това което се случва между нас. До вчера бях като кон с капаци. Виждах само нея. Сигурно си права. Това беше ревност. БЕШЕ! Поразрових се в нета. Боже, колко подобни случаи. Досега съм си потискал чувствата, защото съм мислел, че тя е моя, а аз нейн. Да я благослови Господ. Отвориха ми се очите. Права си за още някои неща, независимо, че незнаеш всичко. Да. Принципни са, но е така. Благодаря ти за мнението. Ще и кажа за записа когато отиде там, на сбирката, да могат да "анализират" поведението ми. Сигурно ще я заболи, но не съм го откраднал(зависи от гледната точка). Независимо, че имаме различни виждания за живота, благодаря ти още веднъж за коментара.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f9d077c3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако искаш развод и кажи за записа.. ако не искаш си мълчи... но според мен е по - правилно да се разведете, з34ащото тя незнае какво има

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f9ec2ad2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, не можеш да наричаш тези сбирки псевдо някакви си при положение, че не знаеш изобщо за какво става въпрос там. След като тя ходи, значи изпитва необходимост от това. Трябва да имаш достоверна информация за семинарите, за да прецениш измислени ли са, не са ли. И пак няма гаранция, че ще ти е правилна преценката, защото за теб може да е глупост, за нея- не. Коментарът на №4 е доста точен според мен. Прави й чест на съпругата ти, че ти е казала. Аз също не бих го направила, освен ако не съм решила да се разделя със съпруга си. Така че има върху какво да мислиш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3474be27e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 4 - абе ти нормален/а ли си?!?! Хахаха. Авторът бил ревниво прасе ? Искам да те видя ако твоя съпруг (май си жена) се държи по този начин и ти върти такива номера. Според мен ти си яко комплексирана и някой ту върти на теб подобни номера - изневеряват ти и т.н. И сега си решила да търсиш "извинение" в поведението на другите. Било нормално - ти добре ли си :))

До автора - според мен ти въртят номера и изневярата (ако няма до момента такава) е въпрос на време. Тази история е поредното доказателсвто как един мъж се държи добре с една жена, задоволява й нуждите, а к--рвата пак си иска своето.
МЕГАТРОН

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 245d093bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До N12
Относно дали знам какво се говори на сбирките, семинарите, онлайн срещите и т. н.
Преди да тръгна, съпругата ми предостави, след като я помолих, да ми даде няколко записа на тяхни семинари или срещи, да ги прослушам. Виждам, че тя всеки ден ги слуша по1-2 часа. Нещо пише. Т. е дерзае, учи се. Аз мисля, че това е добре, донякъде. Човек се образова.
3. 2 гигабайта в формат мп3 получих. (за всичко това тя е плащала)
Неможах да ги издушам всичките. Три дена, докато работих, слушах, имам тази възможност. По около 6 часа на ден в работно време и още около час вечер. Не издържах. В каква се
заключава "учението":

Дихотомия, ние сме едно цяло, делим го на две еднакви но противоположни значения. Изучаваме ги. И така разбираме себе сиТова е най-най-простото обяснение. Дуализъм. Добро и зло. Плюс и минус. Страх и радост Любов и омраза...
Прочети някоя книга на Нийл Доналд Уолш и ще разбрреш.
Говори се много за осъзнаването- чети Ошо, Кришнамурти.
Често се цитира библията-чети и нея.
ОК Дотука да приемем, че е добре. Но как ще ми обясниш следните "изцепки":
1Ръководителя на тази организация често ходи до ЧЕТВЪРТОТО измерение.
2Той можел да върши и чудеса, но му забранили от ЧЕТВЪРТОТО измерение да ги прави.
3 Когато дъщеря му умряла, "ТОЙ" изпитал върховна благодат??? ( това беше казано в контекста за болката и радоста, мисля, ( всичко на този свят е дуално))
4Минималното плащане за сбирка е, мисля, около80 лв. Но ако искате да ви даде, ТОЙ, повече от силата, енергията, вибрациите или... , може да платите повече. Колкото повече дадете, толкова повече ще получите.
Колко примера искаш да ти дам? Може и да не си съгласен, или съгласна, с мен, но това чух, и едвам го издържах. Да. Има интересни идеи. Но и много, меко казано, глупости, мое мнение. За мен "ТОЙ " е един много добър търговец на илюзии, който, можеби си вярва, луд, можеби е и мошенник(незнам), но като цяло, не ми допада. Пък и си мисли, че ще спасява света и че само неговото учение е вярно!!! . Отрича всичко и всички. Не признава държавата като институция и.... Честно, не го издържах. Всичките словоизлияния ми дойдоха, като спринцовка психо отрова. Бях в реанимация 3 дена., психически:). Но вече съм по-добре. Това чух, така го разбрах Не съм слушал всичко.

Има и интересни идеи, но като цяло е един голям МАНИПУЛАТОР. Мое мнение. Надявам се, искрено, тя, съпругата ми да го разбере.
Искам да чуя мнението на 12 и 4 номер.
Благодаря на всички които вземат мнение, даже и на тия които ме съдят. Те са най-вече са моя коректив. Всички ваши мнения са полезни за мен.
Благодаря Ви.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a7cfa988d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Прочетох два пъти поста ти, за да го разбера по-добре и пак имам въпроси. Този мъж към когото жена ти има чувства, колега ли и е? На колко години сте двамата и имате ли деца?
Сега ще ти направя един обективен анализ на ситуацията от моя гледна точка.
Личи, че си интелигентен и зрял мъж. Жена ти си има собствен свят, в който ти нямаш място и тя те изолира. Не ти дава да прослушаш записите, не ти казва за какво говорят. Имате огромен проблем с доверието. И това, че е споделила с теб за чувствата си към другия е защото някой я е посъветвал това. По мое мнение сте около 35 годишни и вероятно на нея нещо в емоционален план и липсва. Нещо което е намерила в другия. Това не значи, че няма чувства към теб, а значи че чувства някаква празнота и търси начин да я запълни. Тези сбирки в които се говори за просветление, добро и зло и т. н., могат да бъдат нож с две остриета, ако човек е с по-лабилна психика. Могат да разрушат семейства, да съсипят животи или да доведат до самоубийства.
Сега за теб. Някъде бъркаш в поведението си към нея. Не мога да преценя къде, дали си я ревнувал някога, дали си я задушавал оставяйки я без лично пространство. Влюбен си все още в нея, но си объркан емоционално. Не си сигурен дали те обича и какво точно изпитва към другия. Мисля, че и тя самата не е наясно.
Приемам, че си свалил записите и си ги прослушал, защото се трвожиш за нея. Усещаш някаква промяна. Питаш дали да и кажеш? Тя е постъпила честно като ти е казала, същото трябва да направиш и ти. А дали е изневяра-това всеки сам определя за себе си. Да и простиш какво-това, че е изпитала чувства към друг ли? Никой не може да си заповяда да чувства.
Ако искаш да се опиташ да спасиш нея и брака си, заведи я някъде на почивка за 10 дни. Само двамата. Така тя ще бъде далеч от онази група и от онзи мъж. Някога тя се е влюбила в теб. Припомни си тогава какъв си бил. Бъди отново същия. И накрая завършвам с една любима моя мисъл-"Любовта е да дадеш на някой възможност да те унищожи, вярвайки че няма да го направи. " Спирам, че постът ми и без това стана малко дълъг. Желая ви успех.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 54a383d8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   В последно време се навъдиха доста такива гурута, които знаят всичко, посветени са, просветлени и т. н. Аз самата не посещавам такива "семинари", но познавам хора, които го правят. Определено зависи какъв е семинарът, кой го води. Цел на всички, разбира се, е духовното израстване и пътуване към себе си. От това, което прочетох става ясно че цялата тази история е някаква компилация вероятно от основополагащи за езтеричната мисъл неща и други, които за мен са си в сферата на глупостите. Но това си е лична преценка на всеки според това какво знае, какво е научил, докъде е стигнал, доколко му се отговоря на вътрешната нагласа. По принцип на такива места ходят хора, които са с нагласа към духовната страна на нещата и мислещи. Но как този, който ги обучава ще си върши работата е отделен въпрос. Що се отнася да манипулацията- това е доста сложен и спорен въпрос. При всички положения присъства като елемент сигурно, но пак е според всеки различно- за едни ще е манипулация, за други убеждаване в нещо си. Момента с парите определено не ми хареса, но по принцип не съм срещнала обучения от този тип да са безплатни. Пак повтарям, че тя за да ходи там, изпитва необходимост от това и не виждам как можеш да я спреш. Наистина има обезпокоителни моменти в написаното от теб, но да я разубедиш едва ли ще успееш, поне на този етап. Знаеш ли каква е причината, за да тръгне там? Това е важно според мен и може да ти даде някаква насока за реакция от твоя страна. Прояви разбиране и търпение и измъкни, колкото можеш повече информация от нея.

№12

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2c6a639280
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Изневеряваща или не тази жена не става за семейство - не си я представям като домакиня и майка, нито близък твой приятел - човек, на който да разчиташ и да се опреш в труден момент. Какво семейство си мислите, че пазите?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7b3619ccd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Това си е секта си мисля, че би трябвало да се сезира прокуратурата. Имам чувството, че си закъснял. Явно обичаш жена си, но мисля, че й правиш мечешка услуга. Трябва да решиш за себе си ще се бориш ли за нея или ще я оставиш. Тук няма правилно, има само твое решение! Че е затънала това е факт. Дали обаче давайки й пари, ти не продължаваш да допринасяш за това? Дали ако просто спреш да я спонсорираш от "там" достатъчно бързо няма да загубят интерес към нея? А и основния подход ми се струва, че трябва да бъде - "всичко на масата - с тях или с мен". Ако случайно те предпочете мисля, че трябва да я отведеш възможно най-далече, по най-категоричен начин да отрежеш възможността й да кореспондира с тази секта и най-важното - да й намериш интересна за нея работа в подходяща среда.
Това с изневярата изобщо не го мисли. То не би трябвало да ти е проблем само по себе си. Проблема е много по-голям и ти трябва да решиш имаш ли сили и искаш ли да се бориш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9bee78480c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Чисто и просто - развод!
Щом сега нещата са така, според теб в какво биха ескалирали? В нищо добро! Зае*авай я, и си намери тази която наистина ще те обича. Не виждам никакво удовлетворение в това, да живееш с някого, само защото сте свикнали един с друг. По-добре да си осигуриш шанс за по-добър живот, отколкото да си седиш на потъващия кораб. За да дойде нещо по-добро първо трябва да се отървеш от "боклука". Пък ако искаш можеш и да се примириш със сегашната ситуаци и да се мъчиш години наред с опити да оправиш нещата. Но от това което съм видял досега, си вадя извода е, че тези неща не се оправят.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ab65f01b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторе, много е зле положението. Първо, как така тя има такова сериозно "хоби" и е нормално и за двама ви да не знаеш нищо за него и да се информираш тайно??? !!! Сядате и говорите за тези неща, за тези психарии. Уведомяваш родителите й и близките й. Това си е манипулация и зомбиране, нездраво учение за мен, още повече щом е толкова скъпо... С прости думи - секта. Върни си жената, не се притеснявай, че й навлизаш в личното й пространство, тук става дума за семейството ви, което е свещено! Как точно - бих те посъветвала да се обърнеш дори към специалист по такива въпроси.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 59c7bdfca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Напиши в Google "помощ секта" и ще научиш доста интересни неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker