Историята на един дядо... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Историята на един дядо...
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3207 пъти
Здравейте,
знам, че този сайт го посещават предимно тийнове, но все пак имам наблюдения, че има и зрели хора - историята ми е банална, но все пак искам да я споделя, защото откакто се случи нямам мира, а ми е срамно да го кажа на познати.

Също така младите могат да си вземат поука и да не постъпват като мен.
Мъж съм, на 62 години. На младини бях, както казват сега - "хита на сезона", параходчия, капитан, с хубава визия и пълен портфейл. Нямах проблем да имам почти всяка жена и за това не бързах да се обвързвам - с месеци в морето, а след това с пълни джобове - всяка вечер с различна жена.

Така си живеех царски, докато не почна да ми прави впечатление, че наборите ми се изпожениха, след това започнаха да ме канят по абитуриентски балове и годежи, а аз все с поредната еднодневка. Взех да се осъзнавам, излъгах едно девойче, залъгах го с пари и лукс и си го направих мое - родиха се и децата, тя беше хубаво младо майче, а аз дядо... Сега сина ми е на 15, а дъщеря ми на 12...

Наскро имаше родителска среща по повод края на учебната година. Обикновено ходи жена ми, но този път беше в командировка и се наложи да ида аз. Когато дойде ред да говорят за дъщеря ми, класната попита дали има родител. Вдигнах ръка, а тя каза - "Господине, изрично помолих да присъстват майки и бащи - преки настойници, а не баби и дядовци... " Отговорих, че аз съм бащата и стана неловко - госпожата се изчерви, аз се смутих, защото всички ме зяпнаха...

Не виня учителката, знам, че годините ми отговарят да съм дядо на сина си и дъщеря си, но все пак ме заболя, започнах ясно да съзнавам, колко много всъщност съм губил през времето, в което съм си мислел, че вземам всичко от живота.

Не искам коментари, просто съветвам младите хора да помнят, че всяка фаза от живота си има своето предназначение и който си мисли, че може да пренебрегне този факт много греши.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9fbbddf483
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята е поучителна. Взел си си поука, но е станало късно, ала знаеш - по - добре късно от колкото никога. Предай този урок и на децата ти. Важен е - найстина.

Ел:)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6c41210957
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хубава история. Аз тъкмо сега мисля да напиша за това как секса не е важен- важна е любовта, важно е човек да си има деца и да ги възпита и отгледа.
Тяхната любов е най-истинска.
Айде да не пиша повече, все пак ще го напиша като тема :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 411926ec65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хубава история, но не и поучителна.
Важното е човек да е щастлив, важното е да е здраво семейството. Ти си отишъл на родителска среща, а аз познавам много млади бащи, които прекарват вечерите си в кръчмите.
Какво ти дреме, какво ще си помисли някаква нетактична учителка.
И между другото - има достатачно деца, зарязани от родителите си, които работят в чужбина - какво сега, да не ходят бабите и дядовците на род. срещи, ако те се грижат за децата?

Дядо или не - ти си си изгледал децата, да му мислят хората, които се женят на 19 и на 30 са разведени, а децата им се мъчат при бабки и дядовци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bc9114c2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Важното е, че имаш деца и ще оставиш следа след тебе. Малко кофти е за децата, защото баща им ще почине когато те са още млади.... Добре, че си се усетил!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ea655916eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Тази учтелка е просто нетактична и те е поставила в неловка ситуация заради глупавите си предразсъдъци. Няма значение кой на колко е - всеки има собствен живот и начина по който го организира и живее си е лично негова работа. Обяснения не дължиш никому, важното е да си щастллив и да обичаш семейството ти и те да те обичат теб. Обаче в БГ битуват ориенталските нрави и главното хоби на хората е да се врат в чуждия живот и да поставят оценки и квалификации на другите без да са компетентни за това.
Американския актьор Антъни Куин става баща на 80 г., Чарли Чаплин също му се раждат деца на доста късна възраст.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fe4d95fb01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Жадувам да имам възрастен баща, защото ще ме дари с всичката си обич и знания. Имам такава приятелка. Родителите й са я родили на 45 и 50. Тя е класа над останалите си връстници.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fbbdd393da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами в една тема една жена питаше какво мислим ако има бебе на и след 45год. Мисля, че се казваше "Отново майка на 45год. за или против"нещо такова.
Аз наистина мисля, че за всичко си има време, дадено ни е време кога да станем родители, кога баби и дядовци... всяко нещо с времето си, са казали хората.... да се порадваме и на деца и на внуци... и така.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b502487a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Тъпа е даскалицата, коато се е изказала така, а не ти, който си създал деца и се грижиш за тях. ТМного хубаво, че имаш две предполагам прекрасни деца, поздравления! Да си жив и здрав и на внуци да се радваш! А това може да се случи и след десетина години, 72-3 години е норвалната възраст да си дядо, според мен.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b502487a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Колко злобни и лоши са коментарите, които отчитат децата на човека като грешка, поучителна за другите... Отвратителните сте!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2a68a1397a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Развай се на децата си. Няма значение колко си възрастен. Единствено ме учудва, че не коментираш връзката с децата, както и че не спомена нищо за съпругата ти, освен, че си я "излъгал". Как може да ти заболи от коментара на една нетактична учителка, а да не ти правят впечатления други неща - напр. забавленията с децата, желанието ти да ги зарадваш и т. н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker