Най-важни са децата. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110076)
 Любов и изневяра (26522)
 Секс и интимност (12910)
 Тинейджърски (21206)
 Семейство (5667)
 Здраве (8755)
 Спорт и красота (4485)
 На работното място (2665)
 Образование (6813)
 В чужбина (1459)
 Наркотици и алкохол (1020)
 Измислени истории (779)
 Проза, литература (1624)
 Други (16025)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Най-важни са децата.
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2105 пъти
Здравейте. Пише ви едно объркано момче. На 20г. Все още не знам какво е да обичаш и да бъдеш обичан, което много ми тежи, но вярвам, че някой ден ще му дойде времето и за това :)

Също така, живея в свят на разврат и наркомании и секви такива глупости. Слушам истории, по някой път дори съм свидетел на различни неща (неправилни неща) и просто съм се отказал от запознанства, от приятели и от всичко. (И приятелите си губя, заради наркотици, а аз не ползвам, и постепенно ми умира желанието да се срещам с тях)

Обществото пропада с една дума. Има много дискриминация, насилие и дори като гледам група от момчета, които трябва да са си приятели, все пак се движат заедно, те всъщност се обиждат един друг, спъват се, присмиват се един на друг и т. н.
На право се ловя за главата, като гледам как пропада човечеството, младежите как пропадат.

Но въпреки всичко вярвам в истинската любов и вярвам че някъде ще срещна и моето момиче :)
въпреки че по някой път ме обземат съмнения по тоя въпрос, все пак наблюдавам и момичетата-нормални свестни момичета почват да се сбират с курвите на класа или на учебното заведение като цяло и така малко по малко започват да пропадат.

Тъй че, не знам дали ще получа любовта за която мечтая, но върху едно нещо със сигурност ще се съсредоточа един ден-върху отглеждането на децата ми.
Мисля че те са най-ценното нещо, най-чистата и истинска любов.
И бих казал, че не ме е яд за грешките, които съм допуснал в живота.
Научил съм от тях ценни уроци, които ще предам на децата си и ще ги предпазя възможно най-много точно от тези грешки, които съм допуснал.

Мисля че те (децата) са основният смисъл на живота.
Родители, гледайте децата си, бъдете много внимателни, защото, казвам ви от опит, в днешно време децата пропадат много бързо, в много ранна възраст (11г. -12г. ) Видял съм го с очите си и продължавам да го виждам.
Вярно е, че те са деца и не разбират, но мисля, че с по-малко бой и повече приказки ще има по-добър ефект. Все пак нали знаете-ако биеш детето си заради някаква пакост, то, на пук ще направи същата, или друга пакост и то по-голяма.

Тъй че, говорете с тях повече, много повече и то открито- за секс, за наркотици и т. н. защото в днешно време заради тоя Интернет, знаят доста неща за секса (по-скоро как се прави, но не и как се предпазва) и за наркотиците е същата работа. И най-лошото е, че тея неща ги научават още на 12г. та може би и по-отрано а пък 15 годишните... повечето от тях водят и полов живот.

Тъй че, дръжте ги изкъсо, отглеждайте ги с много обич и въпреки че предимно се влияят от приятелите си (за съжаление) старайте се много в отглеждането им и възпитаването им и не им вярвайте, колкото и гадно да звучи, децата трябва да вярват на родителите си, докато родителите не трябва да вярват на децата си, защото и аз, колкото и да са ми приказвали да не пробвам наркотици (и вярвали, че няма да пробвам)... пробвал съм, събрах се по едно време с наркомани и ето. Пропаднах за година-две. Но се поправих и се радвам че беше на време.
Родителите ми, ми вярват, че не съм такъв и онакъв, докато аз пуша с приятелите си различни глупости.

Така че, внимавайте много, това е суровата истина. Вярвам че има родители, които не ги виждат тези неща и родители, които са видяли, но не много от това което се случва. Но се случва.
Това надявам се, и вярвам, е полезен урок за младите родители и безценен за бъдещите родители. :)

Пожелавам ви, успешно и добро възпитаване и отглеждане на децата ви. :)

И ви препоръчвам филма "The Green Mile"... не знам защо, просто се сетих ей сега за него. Много хубав филм. :)

Едно Момче-20г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: e869fc3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ти си едно много умно момче, товa могa дa го кaжa със сигурност зa теб!

lg-girl

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e869fc3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ти си едно много умно момче, товa могa дa го кaжa със сигурност зa теб!

lg-girl

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e869fc3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ти си едно много умно момче, товa могa дa го кaжa със сигурност зa теб!

lg-girl

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c02dc5ee59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Готина лекцийка.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3af10b7235
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Браво! Хубаво е че има такива хора като теб. :-)

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0cbd7e45ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Добър ден!
Темата е болезнена и възможно печална за три поколения. Прав си в едно. Човекът е манипулативно същество, за да се предпази му е необходим простор за действие. Ще почне да чувства собственото си отговорно пазене.
Вървял един пешеходец и срещнал глутница вълци, но с крайчеца на окото си видял велосипедист, който бавно и внимателно наближавал пътеката. Имало два пътя... напред към вълците или да гледа високо над вълците за безстрашие. Та този бил от тренираните и за секунди време махнал на велосипедиста да препусне и в крачка да яхне зад гърба му.
Трудното е да осъзнаеш, че всеки миг има алтернатива.
Наученото да мисли дете и само ще прозре. Не можеш да го опазиш всеки миг, поверявай му избори от малко, само ще трупа резултати.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6e28ab84d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора:

До номер 6- естествено, че всяко едно дете, всеки човек допуска грешки, но важното е да се опитаме да предпазим децата си от грешките, които ние сме допуснали. А пък те от своя страна, естествено че ще допускат грешки, все пак чрез грешките си се учим. Неизбежни са, но пък са и най-важните неща в живота, най-ценните. От тях се учим най-добре.

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fd8fa81c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Учудващо зряло мислене за 20-годишно момче. Поздравления! Майка съм на две деца и през ума ми непрекъснато минава това, което си описал, а и още сума неща. Говоря, говоря непрекъснато. Уча ги кое е стойностното, но се чудя дали не греша в това. Все пак в днешно време, когато на почит е глупостта, наглостта, лицемерието, насилието... дали е удачно да възпитам моите деца обратно на това? Дали няма да им пречи, да ги прави жертви на безскрупулници, използвачи и всякакви подобни идиоти? Не знам и аз, и, честно казано, наистина ме е страх, като гледам какво става около мен.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e265f991b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мерси за коментарите :) няма какво да допълвам, отдавна съм ги прочел, между другото, просто пиша, за да обновя темата, да излезне на първа страница, да я прочетат още хора :)

Едно Момче-20г.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ad647bd231
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе постигна го, прочетох темата ти и май съм единствената родителка която е убедена, че не си прав, може би защото си доста млад.
Не си прав в това, че децата залитат, заради липса на бой и повече приказки, както казаш при теб не са повлияли приказките, защо си мислиш, че при другите биха повлияли. За боя въобще да не говорим, той и при магарета не помага.
Единственият правилен начин е да ги обичаме, да ги прегръщаме, често да ги целуваме и да им споделим неправилните според нас неща заедно с това защо са неправилни. Когато едно дете се чувства обичано, дори гладно то няма да открадне храна, дори тъжно то няма да посегне към наркотик /алкохол/, дори обичано само от един родител то няма да се сприятели с курви. Ще го спира само едно, любовта. Детето не би направило грешки, които могат да разочароват човека, който ги обича, преди да направи голяма глупост ще се замисля, дали нама да нарани "мама" с това си поведение. При малките глупости, още от малко, просто трябва да покажем на детето, че това не ни харесва но въпреки това му прощаваме и продължаваме да го обичаме.
Замисли се защо децата прибягват към секс, наркотици и т. н.? От липса на любов. Когато душата ти е пълна с любов, ти съобразяваш всички твой думи и действия с нея нали?

Любовта е вид ограничение на действията, точно както някой вярват в господ, за да не разочароват "обичащия ги бог", те не биха крали, не биха прелюбодействали, не биха си помислили да лъжат и т. н. Без бой, без скандали, без финансови подкупи, колкото и нещастия да им се случат те ще преклонят глава пред иконата молеики за милост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker