Ще ходя в дома на приятеля ми, как да се държа?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ще ходя в дома на приятеля ми, как да се държа??
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4652 пъти
Приятелят ми ме покани у тях на гости, и аз приех. Той живее с дядо си, майка му и баща му са в чужбина. Притеснението ми е в това, че не знам какво да правя. Предполагам трябва да сготвя нещо, защото все пак са двама мъже, няма да ми е удобно да седя и нищо да не правя. А и искам да се представя добре пред дядо му, защото знам, че веднага всичко ще се докладва на майка му и баща му... Та какво да правя, как да се държа? Да разтребя ли къщата, какво да сготвя, че да ги впечатля..? А и да се има впредвид, че не съм супер добра домакиня, мога да готвя някои неща, но... по - леснички :) На 22 години съм... Ако някой ме посъветва нещо ще съм ви благодарна :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: c443bc2fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо - забрави за готвене и разтребване в чужд дом!!!
Поканили са те на гости - твоите гости да не би да ги караш да готвят и чистят?
Съвет - отиди на гости, така че да не е нито обяд, нито вечеря, някъде към 17 ч. Изненадай ги със сладкиш, който си купила, ако можеш да направиш кекс - направи, но го направи у дома и го вземи със себе си. Седнете на кафе и сладкиш и толкоз!!!
Като гост можеш да отидеш и с едни шоколадови бомбони. Точка. Който кани гости, той ги храни, не обратното!
Не се показвай още в самото начало като някаква прислужница. Предложи възпитано поведение, интересни разговори. Можеш да помогнеш само с миенето на чиниите и разтребването.
Не пий и не пуши дори да те канят.

Не се притеснявай и бъди себе си. Това са мъже, те няма да те клюкарят излишно. Не се притеснявай и от родителите на приятеля си. Те в крайна сметка не пикаят олио. Отишли са да бачкат за кора хляб в чужбина, докато синът им се е оправял сам. Какво мислиш, колко му пука за тяхното мнение?
Бъди жената в живота му, покажи самочувствие и, че го обичаш, другото е лесно.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 50fcb7bf97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не може да чистиш и готвиш в чужда къща. На мен лично би ми било обидно гостенина ми да ми чисти. Някак си неестествено е, ще се чувствам некомфортно.

Купи някакви сладки, усмихвай се повече, дръж се мило и учтиво. Ако човека реши да готви можеш евентуално, да го попиташ дали има някаква нужда от помощ и това е. Не мисля, че има друго важно. Бъди себе си, разговаряй с тях спокойно, изказвай си мнението. Възрастните хора се радват на младите, поздравяват ги , заговарят ги, усмихват им се, слушат ги с интерес, понякога поучават. Не се притеснявай, вероятно ще е много по-забавно отколкото си мислиш.
И.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b5a9fb44f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти на гости ли отиваш или да им изчистиш и да им сготвиш? :Д


Нелл

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dce1352167
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе моме, ти от кое село идваш? :) Как ще отидеш на гости, при това за първи път, и ше почнеш да готвиш и разтребваш? Ти да не си прислужница на почасово заплащане. Да те поканя и у нас някой ден? :)
Разбирам, че искаш да се представиш в добра светлина, но повярвай това няма да донесе искания ефект. По скоро и приятелят ти би се почуствал неудобно, все едно му казваш в каква кочина живее. Има време за тези работи - когато почнеш да преспиваш у тях и да прекарваш почти всеки ден там. А до тогава имай малко уважение и отиди просто на гости. Както те посъветваха купи или направи сладкиш, сладки или нещо такова. Бъди любезна, усмихната и разговорлива.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 491bb9d5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Изобщо не съм съгласна с 1. / 1. и 2. говорите от своята гледана точка и може би сте и жени и то на малка възраст. Старите хора мислят по-много по-различен начин от вас!


На колко години е дядото? Ако разбиранията са му остарели, то по-добре сготви нещо у вас и го занеси там (без готвене няма да се мине). Разбери какво обича да похапва дядото или приятеля.
Всичко зависи от разбиранията на човека! Във всеки случай е по-добре нещо ти да си направила сама, отколкото купеното (така ще направиш силно впечатление)! Накрая ще е добре и да помогнеш с чистенето (казвам помогнеш, но не да вземеш да им слугуваш, просто съвместно да почистите). Ако той не желае, тогава няма да настояваш :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2d75373f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ммм да забрави за чистенето. Обидно е някак - все едно намекваш, че са мърлячи и не се сещат да си почистят. Пък и със сигурност едва ли ще има нужда от почистването. Пък за готвенето както се разберете с твоето момче. Но ако в крайна сметка те е поканил на готова софра, не отивай с празни ръце, купи я сладкиш, я нещо за пиене

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cc1c2bb76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОМГ Ти да не си на итервю за работа за прислужница, те те канят на гости не да им готвиш и чистиш. Просто бъди естествена няма какво да се правиш на друга

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 707c4eb096
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Дръж се естествено.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d9975eb07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм дядо и ще дам съвет от моя гледна точка. Явно, в този дом дядото ще е домакина, защото и внука живее като на гости, чака дядото да сготви нещо(ако може разбира се, но щом са сами, значи се е научил). Най важното, бъди скромна, това е най забележимо и желано от мъжете. Не случайно има поговорка" скромността краси човека", нищо друго не ти е нужно. Любимият ти, щом те кани на гости, трябва да се погрижи за всичко, или да закупи всичко необходимо, или да предложи да Ви заведе(заедно с дядото) на ресторант, и там да се опознаете. Като станете по близки, може да им помагате в домакинството, все пак са мъже, малко неловки сме за домакинство, но има и такива, които не отстъпват на жените.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3094946cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как ще чистиш и готвиш в чужда къща и то при първото ти отиване? ! С каквито и разбирания да е дятото ще си проличи, че не се държиш естествено и си напрегната. Хареса ми по горе един коментар, в който те съветват да направиш някакъв сладкиш/торта/кекс и да го занесеш. Преди това попитай приятелят ти да не би дядо му да има диабет или друго заболяване, което ограничава определени храни. Не се застоявай много. Бъди усмихната и любезна и това е. Няма какво толкова да се притесняваш. И не преигравай.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1b1faa5b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 1 изчерпа темата!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fdec99a318
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,

първо искам да те посъветвам да избереш внимателно какво ще облечеш и по кое време ще отидеш. Облечи си нещо нормално, да не е разголено, не прекалявай с грима. Дядото сигурно ще се появи за малко и после ще ви остави на спокойствие, освен ако не е някой сладкодумец, който ще почне да ти обяснява къде и какво е работил през лятото на 1976 година.

Предполагам, че приятелят ти ще се е подготвил. Ако стане на въпрос за приготвяне на нещо заедно, естествено, че ще се включиш. Но не си и помисляй да предлагаш сама да говтиш нещо, а пък за чистене забрави. Все едно някой да дойде у вас и да почне да ти разтребва стаята примерно- как ще се чувстваш? Още повече, че мъжете не обичат да им се пипат нещата, така че това е тема- табу.

Усмихвай се, дръж се добре, като те пита нещо, отговаряй. Сигурно ще те пита за твоите родители и за бабите ти и дядовците ти. Това са нормални неща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 384e05afa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 1 е дал/а изчерпателни съвети, ако си спазиш, няма да се изложиш...
Ако дядото е както предполагам на 60-65 години, то той е активен човек, може би дори работещ - нямаш никакво право да му изземваш функциите на домакин, забрави за каквото и да е готвене, разтребване, и т.н. Това НЕ Е твоя територия. Ти отиваш НА ГОСТИ.
Сега, ако дядото е болен, на легло, има нужда от обгрижване, и в дома се чувства липсата на "женска ръка", не е проблем да помогнеш с нещо, но при няколко условия:
- изрично попитай ДАЛИ да помогнеш, и по разрешението ще прецениш дали помощта ти е добре дошла, или ти се разрешава с неохота
- не прави нищо повече от това, което ти е разрешено
- не се нагърбвай с нещо, което не ти е по силите или не умееш, само за да се харесаш, защото може да объркаш нещо и да се изложиш или да нанесеш щети, вместо да помогнеш.

Абе най-добре не се бъркай, напълно излишно е.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 12f4406a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   от Авторката... съжалявам не съм била много ясна или по точно май пропуснах да спомена, че отивам на "гости" за около 5 дена... благодаря за мненията

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ee99aa12d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Боже, боже, чистене, готвене?
И аз бихте поканила у дома на гости щом ти се чисти и готви.... :Д
сега няма нужда да му чистиш на дядото, просто питай приятеля си за нещо, което обича- ракия, вино, пури и му ги купи.

!!! Внимавай с облелото. Да не е много разголено, но пък и не обличай като закоравяла мюсюлманка. С грима също не прекалявай. Накрая след вечерята, предложи да махнете чиниите от масата, ако кажат - не, не е нужно, не настоявай. Др не се сещам, ами прочети една книга по етикет най-добре, не знам, ако знаеш основните неща, никой не може да ти прави забелжки, успех и пиши какво е станало. Може пък дядото да е готин какво като е възрастен. Това не е признак, че е задръстен.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 57bc3a97b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Е тогава авторке, не се излежавай по цял ден. След първата вечер, стани рано направи кафе, закуска-нищо лошо, не е признак на прислугване. То е ясно че няма да стоите при дядото по цял ден, сигурно ще излезете на разходка с твоето момче така, че няма какво да му мислиш и притесняваш

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 58257fb5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   1,2 и 12 са ти дали съвет които ти препоръчвам да изпълниш и аз си мислех като теб,ама нямаше кои да питам и си направих това което ти си мислиш .Със свекърва ми още сме на нож и си търсим косури.Тя един ден ми каза така
"Всяка къща си има нейни правила и начин на "въртене" няма да се обаждаш,не се изхвърляй ,че имаш кола или къща,или каквото и да е бъди просто себе си и малко по-скрамна от обикновенно
Ако ти кажат да помогнаш,да...може и да подпиташ "дали да помогнеш" но ....не и да готвиш и да се разполагаш като удома си,голяма грешка е,повярвай ми

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker