Нормално ли мисля или се бъркам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нормално ли мисля или се бъркам.
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2193 пъти
Значи проблемът ми е следният.
Бях женен и от брака си имам дете, което в момента е на 9 години. Живяхме заедно 3 години, омъжихме се, защото тя забременя. Винаги съм се съмнявал че ме обича, защото познати ми казваха че не е за мен. Тя е красива, а аз не съм много красив, дори бих казал че съм грозноват , но ги подсигурявах отвсякъде.

Напусна ме със скандал, обвини ме че само съм работел и не съм им обръщал внимание, а причината не беше това. Вмени ми вина, от която не можах да се отърся доста време. споделих пред приятел компютърен специалист, че ми е тежко, че ме обвинява в такива неща и че може би наистина съм си виновен. Той ми даде идеята да прегледал компютъра в къщи да видел пароли и други неща, с които да се види какво и защо, беше под достойнството ми такива номера под кръста, но се съгласих. Така той установи след близо седмица, че докато аз съм работел, тя е влизала в сайтове за запознанства. А аз и тя преди това стигнахме до извода, че е по-добре да не работи, за да може да го възпита добре. Е вместо да го възпитава, тя е влизала по сайтове и не само това, ами си е въртяла любов с друг, отначало виртуална, после и истинска. Той някак и влиза в профила и прочетох писма, още докато сме били заедно. Оплаква се от мен и говори неща, които дори не са верни. Поне да си беше признала тогава, а не да ме лъже и да ме обвинява, а аз глупака тогава колко страдах, само аз си знам.

Както и да е от тогава минаха много години. С времето имах големи проблеми с нея и вижданията с детето ми, защото тя отказваше да говорим нормално, чак ми сърдита била за нещо си, да не говорим за някакво нормално уважение. Един ден идва с бойна стъпка и ми се развиква. Тя ми била бясна че плащам за детето само минималната издръжка, която съда определи, че съм се скръндзил. А аз давам минималната на нея, защото знам че тя ще ги похарчи за себе си, както висеше на моя гръб, така виси сега на гърба на техните, нищо, че е голяма жена и би трябвало да работи и да си плаща сама сметките, да е самостоятелна , а не все някой друг. Но си е глезена, цял живот е била такава. Иначе освен минималната издръжка, никой не брои че на всяко идване му купувам нови дрехи, играчки и всичко което поиска, щом не е в кеш, значи не струва нищо, защото тя не може да ги докопа тези пари.

Както и да е, мина и този период. Дойде следващия, в който взимам малкия, а той реве. Викам му защо? А той ми казва че мама се виждала с един батко, обаче много се карали, и че и той го отнасял, като ми показва къде го е удряла. Реших да не се меся, все пак беше минало много време и тя имаше право на свой живот, стига това да не се отразява на детето. Знам че ще ви прозвучи неискрено, но аз тогава вече имах жена до мен и някак се надявах и тя да си намери половинка, за да промени поведението си към мен в положителен план и да не ми прави спънки със сина ми. Да, но не стана така. Бяха с този известно време, след което го заряза и него. Не съм говорил с нея, но виждам че малкият е объркан, пита ме мен какво е станало с баткото, защото майка му отговаряла така, че той не и вярвал, представете си картинката.

След това почти веднага се появи друг, хайде детето трябваше да учи името на новия и отново същата история. Хем не бяхме заедно, хем покрай почти несвързаните разкази на сина ми, ми настръхваше косата, представям си ако можеше да навърже всичко какво щеше да стане.

После след време тя не искала да говори директно с мен, ами пратила по малкия бележка, да ми кажела някои неща, разбира се, свързани с пари. Е да, обаче от 5 реда на тази бележка, имаше най-малко 50 правописни грешки, да не говорим за точки и запетаи. До сега никога не ми се беше налагало да виждам дали може да пише и сега останах потресен. Как тази жена ще помага на детето, което към онзи момент беше първолак, като едва ли не самата тя трябва да се учи на равно с него. Завърши първи клас и сякаш проблемите за миг спряха. Да но за малко.
Сега се оказва, пак по разказ на сина, че вече еди кой си батко го нямало, били се скарали, а се появил онзи стария другият и го назовава по име. И това ми ти дете седи срещу мен, като ми разказва всичко това и вдига рамене, а на мен ми идва да заплача, защото гледайки го виждам как чака от мен отговори за това, какво прави майка му.

След няколко месеца имало родителска среща а тя дори не ми каза, а пак той. Отидох в училище, на другия ден а учителката ме гледа все едно съм изрод, кой знае какви ги е наговорила за мен. Било проблемно момче, набило някакъв съученик, имало и проблеми с българския, не схващало, като също така спомена че детето било много разсеяно.


И ето ме пред вас, треперещ и питащ какво да направя аз? От една страна ми го дава точно 2 пъти в месеца, заради което не мога да помагам в училищните домашни а ми се иска много, защото ако тя трябва да го учи, при положение че е неграмотна, не ми се мисли какво ще е догодина.
От друга страна, какво да направя, че тя запознава малкия със всеки който среща? Хем нямам право да и се бъркам, хем виждам че това дете чака от мен задоволителен отговор?
Каква е тя? Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: f7e087938e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Недей да настройваш и ти детето, защото в главата му ще настане същински хаос.
Търси начини да прекарваш повече време него, учейки го на истински важните неща в живота.
Ако тя прави проблем - тропни й по масата и я заплаши, че ще си търсиш правата в съда и ако се прави на интересна ще й вземеш детето за постоянно.
Ходи в училище, след часовете, една разходка с малкия до вкъщи.
Обади й се и кажи, че искаш да го заведеш на риба, на разходка в планината - нещо такова. Където да сте по цял ден заедно.
Говори с новата си жена. ако тя е достатъчно добра ще знае как да надхитри другата.

Успех

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3683869bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Надявам се повечко мъже да четат, за да осъзнаят най-после, че трябва да ползват кондоми, преди да опознаят една жена. Разберете, мили мъже, контролът върху забременяване и раждане е САМО в ръцете на жената. Ако една жена забременее нежелано, тя има шанс да абортира. Ако една жена забременее нежелано от вас и роди, вие ще носите цял живот кръста.

Конкретно при автора - много боли, но е време да започнеш на чисто. Ти разказваш, че тя имала приятелства, а ти - има ли жена в живота ти?
Не искам да те плаша, но много малко можеш да направиш за детето си при тези обстоятелства. Говори с адвокат, но освен, ако не докажеш, че тя е алкохоличка и наркоманка, друг шанс да получиш детето просто няма.
За разходите - не ? давай пари кеш, но ПАЗИ касовите бележки за дрехи, играчки, ученически пособия, книжки, които си купил сам. Поговори с жена си и поеми разходите за частни учители по български език и математика. Изисквай и за това, ако не касова бележка, то разписка от учителите, колко пари и, колко часа е имало с детето. Потърси му частна занималня или начална учителка, която да го поеме след училище срещу заплащане. Така ще има шанс да получи образование детето, докато майка му ще е доволна, защото ще има ввреме за себе си.
Поеми разходи за училищен стол, за екскурзии - винаги изисквай документи за това!
Намери телефона, имейл адреса на класната ръководителка на сина ти и изисквай от нея да те информира всяка седмица. За тази цел отиди в училището и искай да говорите насаме с нея, обясни ? ситуацията и искай нейна препоръка за сина ти - тя ще ти препоръча и учители/занималня за след обяд. Изисквай да те информира за родителски срещи.

Можете да преразгледате онтново правото ти да виждаш детето - какво става през ваканциите и по празниците?

Иначе, на 10 г. синът ти сам ще може да избере, при кой родител ще живее. Ако обаче тя е омъжена и може да му предложи семейна среда, а ти не... как ще получиш детето?
Млад мъж си. Намери си жена, която да може да те оцени, а и не е изключено да имаш други деца, но първо много внимателно проучи жената, поживей 3-4 г. с нея, тогава си правете деца.
Може да прозвучи гадно, но синът ти може би е загубена кауза. Дано нямам право

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0544b615b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   авторе, живял си 3 г. с тази жена преди да се ожените и не си забелязал, че е мързелива и неграмотна готованка??? имаш оправдание само ако си сляп! поне от описанието ти не виждам как си очаквал, че тази жена ще възпитава сина ти.
Номер 2 ти е дал полезни съвети: частна учителка, занималня, срещи с учителката му и гледай да прекарваш повече време с него

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 60039b184a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам какви са точно законите и дали можеш да вземеш детето, ако искаш, но опитай. Ако ти се гледа детето, разбира се, а на мен така ми прозвуча.
Харесва ми колко грамотно е написана темата ти. Помисли и за своя живот и не се подценявай за това, че си 'грозноват'. Тя като е хубава, та какво? Физическата красота е относителна. Излъчването е много по-важно. Направи си изводите от грешката, допусната с тази жена, и давай напред. Това е твоят живот. Живей го :).

Soul

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fbc195ed43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да имам си приятелка с която живеем вече много време. Тя също е взела проблема присърце, но това не променя нещата. Поне в нейно лице виждам какво е истинска жена, която няма задни мисли и се раздава колко ти аз. Да не говорим че тя е сама, а аз съм разведен, но това не я притеснява.
И да, покривам голяма част от разходите на малкия във всяко едно естество, лятото като е с мен, го водя по чужбина, макар да се опита да ми направи проблем и с това, като заяви че няма да го пусне, но после незнайно как го направи.

И аз отбелязах само капки от цялата история, в което единственото хубаво нещо е моят син. Бях много влюбен в нея на времето и се взехме на бързо, което оценявам като моя грешка, но това е реалността. Страхувам се много за него, защото не върви добре. Аз прекарвам максимално време с него, но то е нищо в сравнение с това, което ми се иска да бъде. Не съм перфектният мъж, но със сигурност мога да направя за детето си повече от майка му, която имам чувството че не знае какво прави.
Приятел е присъствал на грозна гледка свързана с тях.
Седели на една маса бившата ми жена, , новият и приятел и малкия. Детето ми буйствало тропало и се държало както си иска. Бившата ми си ядяла спокойно без дори да забелязва че става нещо. Приятелят и му казал да седне и да се храни без да прави пакости със съвсем нормален глас. След което бившата ми побесняла и пред всички в заведението му вдигнала скандал, че той нямал право да говори на детето и каквото и да било и да му дава акъл. Моят приятел бил същисан и за това ми го сподели. Този новия я издържа почти сигурно, дава и пари, уж са във връзка, а пък излиза че той е по разумен с детето, от колкото тя. При мен той се държи различно, някак е спокоен, гледа ме в очите, слуша ме и всичко е наред. Но какъв пример ще вземе от нея не знам.
Един ден малкия идва и ме моли да му купя лаптоп, защото искал да има същия като на мама. А на мама явно този новият и го е подарил, като тя изришно му била забранила да го пипа, с мотива че този компютър бил за работа, което е смешно, при положение че тя не работи. И така му купих лаптоп само за него, защото са му сложили един настолен, който е толкова стар че не може да играе дори на него.
Има още много такива неща, които лично аз не разбирам и виждам че съм в задънена улица и нищо не мога да направя. Нито мога да и се скарам, защото тя се има за голяма работа и ще стане по-зле, нито мога съдебно да изисквам някакви неща. Знам обаче че ако сина ми се поучава от нея, ще го загази много. Тя му вика когато най-малко трябва, а сериозните неща ги приема все едно нищо не е станало, с което го обърква още повече.
Гледах това предаване сега което е Биг Брадър. Страх ме е да не стане като с детето на Стефан Данаилов. Майката луда за връзване, , от там и детето такова. Не знам трудно ми е много и приемам всякакви критики и съвети.
от автора.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2551b7ecbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всичко, което си писал повтаря едно и също- с кого се среща тя и твоята морална бариера, че нямаш право да се месиш, а дали всъщност точно това не те тормози? Нищо не спомена за жената, която сега уж е до теб... държиш я в сянка, защо ли?
Отбелязваш, че си смаян от неграмотността й - всъщност убеждаваш себе си, че не е за теб, намирайки й кусури се успокояваш ли?
Тя най-вероятно наистина не е за теб, но първо се освободи от миналото си и избери собствения си жовот, разделяйки го от нейния! А, относно сина ти - говори, просто разговаряй с него и не го лъжи, той очевадно има съпротива към лъжите! Отнасяй се с него като с възрастен, без да си позволиш да говориш срещу майка му. Обясни му, ако щеш, че майка му е объркана и е на кръстопът в живота си. Когато се притесняваш за образованието и възпитанието му - как се примери, че го виждаш рядко? ! Не позволявай детето да е оръжието, което насочвате един срещу друг!
А, за правописните грешки, помоли я да ти пише мейли, не бележки. И без това е архаично вече, а и при ел. съобщения може да използва автоматични редактор да следи правописа си :)
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b7ad5c4ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре приятелю, как тази жена 3 години я търпиш а детето горкото сега страда за това вината е нейна разбира се защото тя е предизвикала скандала

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 87cfe70534
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отиди при адвокат и си вземи детето, дори и да не си семеен вече имаш шанс! Ние тук можем да изпишем хиляди неща, но всичко е в твоите ръце. Само един съвет относно адвоката, не наемай случаен разпитай да е специалист точно по тези дела. Мой познат взе от жена и двете деца (момичета), но става с подходящият адвокат.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 60039b184a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До автора:
След първоначалното впечатление, което ми направи, четейки другото, написано от теб, си мисля, че ти се занимаваш твърде много с бившата ти жена. Акцентът е върху нея. Не можеш да си простиш, че си бил с нея? Или се отдаваш на превъзходството си над нея?
Каквато такава. Минало е. Ако наистина те интересува детето ще кроиш планове как да го прибереш при теб и няма да се занимаваш с любовниците на бившата. Забелязала съм, че мъжете трудно се отказват от жена, която са притежавали. И то не че им трябва, ами ей така, заради самото имане.
Съвети няма да давам отново. Казано е каквото трябва.

Soul

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8db79fda29
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Едва ли има съд, който да остави родителските права на безработен родител ( в случая - на майката ). Въпросът тук е не какви са били грешките ти в миналото, а дали си готов да поемеш отговорността за собствения си син. Не мога да повярвам как спокойно казваш, че е бил удрян и какви проблеми има, а ти не си искал да се бъркаш в отношенията на бившата си! Ми не се бъркай в нейните, оправи си твоите с детето. Дрехите и играчките не те правят добър родител.
За Бога, това е синът ти! Ако наистина обичаш това дете, няма сила, която да те спре да наемеш веднага адвокат.


Наистина ли искаш да бъдеш баща или предпочиташ да стоиш отстрани и да се възмущаваш?

Фортуна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker