Майка ми развява личния ми живот на хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми развява личния ми живот на хората
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2499 пъти
Ядосана съм и ще съм абсолютно директна, кратка, точна и ясна. Надявам се да ми дадете някакъв съвет, за което ще Ви благодаря предварително, читатели!
Става въпрос за майка ми. Като малка отраснах в малко градче, където хората се познават и се клюкари много. Докато бях дете всички бяха много мили и всичко беше супер, но когато станах на 17 - 18г., осъзнах колко лицемерни и лоши са хората там. Започнах да чувам грозни слухове за мен, въпреки че не излизах там, а дори се преместих да живея в друг град. Никога не съм хойкала, винаги бях кротко момиче, ходех на уроци и на лекции, а по - късно се омъжих за момчето, в което бях влюбена дълги години. Но реших да запазя личния си живот за мен самата. Тъй като не поддържах никакви отношения с никого от това градче - никой не знаеше нищо за мен. Но майка ми живее там и хората я разпитват и въпреки, че и казвам да не им разказва много, тя споделя всичко с подробности. Мисли си, че са и големи приятели, а те и се подиграват и чоплят за нова клюка. Роди ни се детенце. Скоро беше кръщенето му. Бяхме извикали фотограф специално за повода, запечатахме момента и празнувахме само близки хора. Дадох снимките на майка ми за спомен, но тя ги взела под ръка и ги занесла през цялото градче да ги видят всички... Изрично я бях помолила на определени хора да не ги показва, защото са лицемерни и не желая, а зад гърба ми отишла и ги показала. Имаше хора, които опитваха да ми правят лошо, а дори и на тях ги беше показала и после идва и ми се хвали. Разказва им дори подробности. Опитвам се да и отворя очите, но не ме слуша. Постоянно се хвали с мен - какво работя, какво съм постигнала, а аз я моля да пази в тайна всичко около мен - да ме забравят, да спрат да мислят и да коментират. Градчето е малко и всеки говори и си търсят откъде да чоплят. Има и други хора, които правят като мен и за тях чоплят... ужасно е!
Не знам как да постъпя, мисля майка си за наивна и глупава, вироглава, понеже я моля нещо, а зад гърба ми прави друго. Някой път си говорим нещо, моля я да си остане между нас, а после го развява насам - натам...
Неприятно е. Не знам как да го опиша. Дори май не е кратко, това което написах.... олях се... объркано е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: f8085466cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко години си, че да докладваш всичко на майка си? Просто СПРИ да комуникираш с нея и точка!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 006738794e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката: Най - тъпото е, че на кръщенето стоеше намусена и не се радваше, но после за пред хората развяваше снимки и се хвалеше. Не се радва на моментите, не живее за мига, иска просто да се хвали пред хората...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 68ba9e12d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А да си се замисляла, че ти си най-скъпото, с което може да се гордее пред хората, ти и твоите успехи, твоето дете и нейно внуче. Нека им разказва и показва и да се пукат душманите. Съсредоточи се върху истински важните неща в живота и не си хави нервите са мислиш какво казват хора, които не значат нищо за теб.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c77ef4f6b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти явно не е много умна. Разбираемо е това, че иска да се похвали с теб, ти си нейна гордост. Не и се сърди, просто бъди премерена в това какво споделяш с нея. Тя не е малко дете, но явно си е такава наивна и едва ли ще се промени. Споделяй с друг на който имаш доверие.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e24b40e113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен е горда с теб иска да покаже на всички каква умна и красива дъщеря има и какво сладко внуче има, не е глупава, но просто се гордее с това, което си постигнала. Дразнещо е, но не мисля, че е нужно да и отнемаш това удоволствие. Навсякъде хората са злобни и от клюки не можеш да избягаш, но кажи майната им на всички, които говорят зад гърба ти и не се карай с майка си заради тях! И аз имах такъв проблем, не същия, но подобен - като малка бях много срамежлива и чувствителна, години ми бяха нужни, за да се науча да крия това от хората, а майка ми на всички обясняваше каква всъщност съм, много се карах с нея, няма оправия, накрая просто взех да обръщам всичко на майтап и да става каквото ще, пък и вече не живея с нея и не ме дразни толкова. Майките са странни създания, но без тях е гадно! :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63b08962b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен просто не й споделяй с такива подробности. Нормално е тя да иска да се хвали с постиженията ти, а може би и тя има малко от манталитета на малкия град - демек, за да не остане по назад да се изтъква. Въпреки че разбирам мотивите й, по скоро мога да се поставя на товя място. И аз съм забелязала, че не всички хора са добродушни и колкото по-малко отчет им даваме и по-малко знаят, по-малко имат да използвят срещу теб и да клюкарят. Единственият вариант е да не споделяш неща на майка ти, които не искаш да чуваш в чужда уста. Тогава или ще се усети и ще спре да те разнася или няма да се усети, но няма да има какво да разнася.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 33cd0fb73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз мисля, че тя се гордее с теб и затова показва на хората снимки от кръщенето. Това не е някакъв таен ритуал. Коя баба не би се похвалила на приятелки и съседки с внучето си? Не разбирам тази потайност у теб и това подозрение към всички хора. Голям зор да пазиш живота си в тайна. Това правят хората с нечисти съвести. Щом всичко ти е наред, какъв е тоя зор да те забравят, да не говорят? Да не си умряла, та да те забравят? Разбира се, когато става дума за много лични неща, майка ти не е права да разгласява всичко, но определено мисля, че проблемът е в теб. А да я мислиш за глупава е вече проява на голямо високомерие. Ти не и даваш право да мисли различно от теб. Глупава или не, тя ти е майка, не те е захвърлила, отгледала те е и само това е достатъчно, за да я уважаваш. Всеки си има слабости. Като те слуша човек, ще рече, че хората от градчето ти лягат и стават с тебе на уста и си нямат друга работа, освен тебе да одумват- Позволи ми да се усъмня, че е така. Не се вземай толкова на сериозно, хората навсякъде си имат свои проблеми и те ги интересуват много повече, отколкото ти.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee05767bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз живея в малък град, но не мисля че има хора които живеят с мисълта за теб и за клюките около теб. Вживяваш се прекалено.
Фейсбук нямаш ли? Приятели в това градче нямаш ли? И аз имам 2 деца и всички хора им се радват, поради простата причина, че и аз самата съм отраснала пред очите им. Моето мнение е, че се вземаш твърде на сериозно. Хората може би не питат от любопитство, а и да е така какво?
~Рамона~

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 87937212b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, и моята е същата, ама абсолютно същата. Все едно аз съм писъл това. Дразня се и аз много, разправа такива подробности, че съм се хващал за главата, но повярвай ми нищо не може да се направи по случия. Да се променят като хора е твърде късно за тях. Единсвеното което правя в момента е да не и давам много много подробности. Добре ли сте? Добре сме. Как са децата? Добре са.
Дано да съм ти помогнал с това, че не си само ти така :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: af656e7a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все едно за моята майка говориш. Те са си такива повечето майки явно. Аз когато искам да си запазя нещо в тайна не го казвам на майка ми и обратното, когато искам да се разбере нещо й го казвам. Такива са си ти тия майки, нямат акъл. И моята обикаля селото с албум с мои снимки и след един месец ми се оплаква какви гадни клюки чула по мой адрес.
Само че аз в това село не хода и не ги познавам там хората и не ми е чак толкова голям проблем.
Ако искаш да не се знае за теб, просто не давай снимки на майка ти и й кажи, че няма да я информираш за нищо повече, защото е клюкарка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dc1ecf49b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти авторка като се интересуваш от мнението на хората ставаш същата като майка си и като хората от малкото градче. Защо въобще ти пука кой, какво, защо, кога казал?
Моята майка в момента живее на село, държи дъщеря ми да е пълен отличник и ходи с детския бележник, с грамотите и медалите при съседките да се хвали. Не ми пуука. Какво толкова може да стане като знаят.
Неща който не искам да се знаят, не споделям и това е.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 479dd7c968
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ти е ...нямам думи. Сори за директния изказ, ама това е първото, което ми дойде на ум. Аз също много мразя да давам лична информация за себе си. Винаги, когато е излизала информация за личния ми живот, за нещо хубаво, което ми се е случило, след това нещата са се проваляли. Мисля, че завистта и злобата на повечето хора, които коментират, излъчват някакви негативни енергии и това влияе зле на живота на коментираният човек. Може и суеверие да е, ама аз вярвам в това и съм свела информацията пред близки и познати да минимум. То близки почти нямам, де. Имам майка, ама тя е луда по друго направление.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 33cd0fb73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти в момента какво различно правиш? Не одумваш ли (и то майка си) пред съвършено непознати хора? Тя поне се гордее и се хвали с теб, а ти разправяш на толкова голяма непозната аудитория колко е глупава (! ). Много грозно.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8c83271871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Напълно съм съгласен с останалите горе, че трябва да преценяваш какво да казваш и да не казваш на майка си. Все пак обаче, не забравяй, че майка тя си стои в твоето градче и тя трябва по един или друг начин да подражава на останалите. В противен случай, ще я гледат странно и тя ще се превърне в аутсайдер.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6ca344b1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хаха май се имаш за нещо повече от другите и си мислиш, че всичко се върти около теб. Много ясно, че майкати ще споделя с други хора, нали има приятелки и тя, много ограничена си.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 479dd7c968
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До № 15 - споделяне е когато обменяш информация, касаеща лично теб самия. Когато обменяш информация, касаеща личния живот на трето лице, е просто клюкарстване.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fb3cfe32c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А това, че има внуче или че се гордее с дъщеря си, не е ли информация която я касае

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0f8c92cc2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До болка позната история! Мисля, че трябва да й се обидиш временно, да не я търсиш, да говориш студено, телеграфно... Просто я накажи за известно време, трябва да разбере колко си обидена. Какво като ти е майка, никой няма право да ти развява личния живот като байряк, особено след твоята изрична забрана. И моята майка го е правила, но й свих сърмите на 2-3 пъти, вярно, порева, бях произведена в неблагодарна дъщеря и т. н Но в крайна сметка сега си затваря устата. Казах й, че ако чуя накоя приказка за себе си - хубава или лоша - нея ще държа отговорна! При мен това проработи. А иначе много я обичам!
Някои хора не разбират от дума, трябва им леко раздрусване, за дойдат на себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 33cd0fb73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Благодаря на Бога, че ме е опазил от дъщеря като номер 18!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d963588956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Колкото повече хората остаряват толкова повече изкуфяват!!! Ако майка ти ми беше майка щях да я зарежа и да и се обаждам в месеца да видя как е!!! а като знам че баба ми е същата.. аз съм много млада и постоянно ми се носят слухове зад гърба!! намали си контактите с нея и готово :) а хората обсъждат защото завиждат!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker