Мъжът ми ме бие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми ме бие
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 14398 пъти
Моля ви да ми кажете какво да правя.омъжена съм от 20год. Проблемът ни е в секса. Правим секс, но понякога не ми се иска. Така стана и последният път когато искаше и аз отказах. Тогава той скочи и ме приби от бой, цялата съм в синини. Искам да го оставя но съм финансово зависима. Дайте ми съвет какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 59

преди: 15 години, 1 месец
hash: 19928581d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Нали знаеш който иска, намира начин. Който не иска, намира оправдание. Какво значи че си финансово зависима? Не работиш ли? Ако е така, намери си работа и се махни оттам. Това е изхода, сигурна съм, че това би те посъветвал всеки разумен и нормален човек тука. Има горещи телефонни линии за жени и деца, пострадали от насилие. Обади се там, там ще ти дадат добър съвет, може и да ти съдействат за намиране на работа.

Трябва да прекратиш това положение, трябва да напуснеш мъжа си. Не стой така, бори се, направи нещо по въпроса! Търси изход и начин!

 
  ...
преди: 15 години, 29 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ами давай му да не ядеш бой. Да подчертая ако само за това е боя. Иска ти се или не вие сте семейство и щом той има нужда от това ти му го достави. Ако си вдигне главата по чужди по добре ли ще се почувстваш.Пак подчертавам ако само за това се карате за нищо на света не го напущай.Какво толкова пък да се престеруваш даже , та той си е твоя мъж. Не го перавиш с чужд че да ти е гнусно даречем 20 г. сте заедно

 
  ...
преди: 15 години, 28 дни
hash: 6238e94024
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако имаш познати (родители също, братовчеди, братя, сестри и тн.), можеш да потърсиш финансова подкрепа от тях и да се изнесеш на квартира, докато се стабилизираш.
И както казва №1, ако не работиш - търси и започни работа... така няма да бъдеш зависима и ще можеш да живееш нормално. Стига да го искаш.
Бори се за спокойствието на живота си...
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 27 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм номер 2. По повод коменТАРИТЕ НА 1 И 3 - НЕ ЗНАМ НА КАКВА ВЪЗЕРАЗСТ СТЕ, НО ЗАЩО ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ВИ СЕ СТРУВАТ НЕЩАТА. Ами госпожата казва че от 20г. е омъжена което ще рече че е поне на 40 и няколко год. Това е възраст на която не толкова лесно се намира работа. В сегашно време работодателите имат претенции към търсещите си работа не толкова към качествата им а към годините им, за съжаление в БГ е така. Ако не сте го забелязали погледнете една обява за предлагана работа и ще видите че като първо изискване са годините. Така че в середна възераст хората имат най-голяма нужда един от друг-съпрузи имам предвид. На 2 място поставям въпроса с развода -защо дамите при най- малкия проблем се огъват и пребягват до развод. Ами следващия по келепир ли ще е а.

Слушайте ме хора да склучиш брак е най- голямата отговореност в живота защото в последствие идват и децата. Защо ще ги оставите цял живот да са деца на полусемейства заради вашите си перещявки. Е не всички разведени ги слагам под един знаменател има неща които няма начин да се простят но в днешно време май повечето разводи са от лиготии.Ааа забравих за изневерите. Не намирали ласки и топлина в къщи та затова решили да я потърсят на вън а съпругат като усети -все пак хората не пасат трева, и и бие дуспата от къщи на вън защото никой нормален мъж нама да храни курва тогава той е груп, бие, обижда и т. н. Я ми кажете това не са ли лиготии. Стисксйте си зъбите, гледайте си децата и умната лесно няма никаде-развод само в краен случай ,ако да речем пие много, създава тормоз в къщи бие ви без повод и там подобни вече нетърпими ситуации.

А конкретно към авторката а бе госпожо ти си жена -съпруга и домакиня, както си длъжна вечер тенжерата ти да е пълна с манджа и да сервираш масата така си длъжна и да правиш секс с мъжа си. Какво си вдигнала глава на път да се разведеш ако нее проблема с парите. Дори да си фрашкана с мангизи пак жената е тази която трябва до последно да се бори да опази семейството си. Да си омъжена жена-това е морал, достойнство и гордост.

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 6c758a1cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Номер 4, аз съм на 50 години, от 6 месеца си търся работа, защото ме съкратиха. Авторката тук казва, че са я пребили от бой - това за тебе дребен проблем ли е?

Още нещо - проклети да сте всички вие, които защитавате насилието.

 
  ...


...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 6238e94024
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От №3 до №4
Какво да ти кажа - ами малка съм, да... Но този факт не ме прави глупава, незнаеща или нещо от сорта.

Нима за теб е нормално да те пребият от бой, само защото не ти се прави секс? Аз наричам такива хора - изроди. Жената трябвала да се бори - добре. Но не мислиш ли, че ако не друго то мъжа поне трябва да УВАЖАВА съпругата си? Ако всеки човек тръгне да бие жена си, защото не му е пуснала, до къде ще стигнем? Айде стига и ти... Това е най - нелепото нещо, заради което една жена трябва да тъпри такъв тормоз.
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 27 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4 съм, конкретно към номер 5. Ако си прочела внимателно изповедта й, щеше да разбереш за какво е боя. Никога не съм защитила насилието - недей да кълнеш. Но много често за някой бой или насилие както щеш го наречи си ими оправдание, мъжете по прерода си са по избохливи това терябва да си го знаем жените. Аз съм жена ако разбрахте и имам стабилно семейство, не затова че моя е от лесните а за това че знам или се научих как да стабилизирам различните ситуации в къщи. И мен ме е удярл, но като знам за какво съм яла боя следващия път се стаерая да не го повтарям. Пак ще се повторя не защитавам психично болни мъже дето безпрчинно тормозят или бият жените си.

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 1cac45cd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Номер седем, нищо не оправдава насилието, разбираш ли? Няма оправдание за такова нещо. А това че ти самата си склонна да го търпиш, си е твоя работа. Жалко, че коментара е написан от жена. Мислех, че е от мъж. Жалко, че в днешно време, в 21 век, има жени, които търпят и оправдават насилници!

Ами децата?Някоя от вас изобщо дали се замисля как им се отразява това? Да гледат как някой - и то не просто някой, а баща им, тормози майка им? А дори и детето да не го е видяло, това се усеща. Как им е на тия деца да живеят в такава среда, тези деца рано или късно, стават и свидетели на насилието... Нямате милост нито към себе си, нито към децата си, на които сте длъжни да осигурите НОРМАЛНА среда

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: f03d2c41d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Напълно подкрепям номер 8!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 26 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм номер 2,4 или 7 а бе хора защо не ме разбрахте какво искам да кажа а всички ме критикувате -една даже си позволи и да кълне. Кога съм писала че съм превърженичка на насилието а - само в коментара си под номер 4 на дълго и широко изказах мнение че някои жени са крайно тънкообидни и от един шамар правят сцени на насилие - насилието си е нещо тежко, нещо нетърпимо и т. на н.. Там спор няма естествено че трябва да се вземат мерки и да се перкъсне такъв кошмар. А ма някои още непораснали дамички си мислят че се живее само с мъж който те гали и не дава прах да падне в/у теб. Слезте на земята и осъзнайте че в семейния живот има всичко, а авторката да си прецени до каква степен е пребита и дали е само за отказа й да прави секс със съпруга си. Май -човек по добре да не се възползва от съветите в тези сайтве защото всеки 2 съвет е да се разведе или да си намери нещо на вън.

 
  ...

...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 4a7cacf334
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Здравей, първо и най-важно ще ти кажа НЕ ОСТАВЯЙ НЕЩАТА ТАКА, проблемите са за да се разрешават и избягват, ако премълчиш ще стане по лошо. Ще ти дам един пример с моето семеиство преди около 12-13 години баща ми се прибра доста пиян, майка ми му се скара, а той я удари през лицето. На другия ден тя си стегна багажа и отиде да спи при една нейна приятелка и не обелваше и дума на татко. Аз бях малък (на около 10 години) и нищо не можех да направя, лежах и ревах в къщи 2 дни.

След около седмица баща ми отиде и се извини на майка ми и й обясни колко я обича и колко глупаво е постъпил с нея, тя се върна в къщи и всичко си тръгна по мед и масло между тях. Напълно подкрепям майка си в случая. Според мен 1во трябва да пробваш да решите въпроса с един спокоен семеен разговор, обясни му че няма да търпиш подобно отношение или отидете на брачен консултат.

Насилието в семейството в никакъв случай не е за пренебрегване.

Ако с разговор не стане, ако имаш възможност да останеш при близки или приятели,това е добро решение, покажи му какво ще му е без теб и мисля че ще проумее какво губи и ще се върне . Направи си сметка дали те заслужава ( предполагам,че щом сте женени от 20 години той е много добър и свестен човек и го обичаш много и той теб). В краен случай ако нищо не стане и той продължава да те бие по добре е да се разделите поне временно (не ти го пожелавам но е краен вариянт). Аз съм мъж на 23 и нямам семеен опит, но не толерирам насилието в семеиството по никакъв начин, не знам защо някой от вас жените премълчавате тези проблеми и живеете с тях, като това е много сериозна спънка в съвместния живот. Какво ще правиш си е твое и САМО ТВОЕ РЕШЕНИЕ,но вместо да четеш форуми направи нещо по въпроса. Това е от мен чао

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: d26911aa4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, не става въпрос за това дали е един шамар, или три юмрука. Тук няма разлика в болката, обидата и унижението. Няма "ударена или бита по малко" жена. Ти като искаш стой си при твоя, да ти удря малки шамари. Но не давай такива съвети на другите, не ги съветвай да търпят насилието!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 26 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Мога ли да попитам жената подписваща се с SFA колко мъже е сменила до сега.

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 6238e94024
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До №13
С каква цел ме питаш точно това?
И от какъв интерес да ти отговоря?
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: d26911aa4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До мъжа на 23, под номер 11: говориш глупости - баща ти "обичал" майка ти, прибрал се пиян и я ударил по лицето.
Мъжа на авторката е много свестен и я обича, и я пребил... Това вие любов ли му казвате... А жени които хленчат тука, и стоят при мъжете си насилници, зверове и грубияни, не заслужават подкрепа и уважение. Самите те не я търсят, и не желаьт дь си помогнат.

А ти казваш: оттогава всичко в семейството ми е о кей. Сега имаш хубав пример какво не трябва да правиш във твоето семейство. Защото, може да попаднеш на някоя като мене... а ние никак не сме склонни да търпиме зверщината, и всичко да е "О кей" след поредното извинение

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 25 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   От номер 13 към SFA. Чета ти коментарите навсякъде и като ти преценям акъла май доста си поподскачала и пак не знаеш какво искаш от живота, а на хората си седнала акъл да даваш.

 
  ...
преди: 15 години, 25 дни
hash: c230b3b3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До №16
Моля? Доста съм "поподскачала"? Ти изобщо знаеш ли на колко години съм? Как така реши, че не знам какво искам от живота? Как? Как изобщо съдиш за човек, по някакъв си коментар?

Като не ти харесват коментарите ми, просто не ги чети...
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 24 дни
hash: c230b3b3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   От SFA до №16
Какво стана? Граматиката ли си глътна? Или просто не можеш да отговориш на зададените към теб въпроси, в горния ми коментар?

Е, жалко... на мен пък тъкмо взе да ми става интересно, пък ти взе, че избяга...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 22 дни
hash: 7638a2815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Извинявай SFA на каква възраст сте? Найстина малко странно разъждавате, и аз съм потърпевша на физическо насилие от съпруга си и не го оправдавам насилието в името на абсолютно нищо. Никой няма право да удря никого едва ли близък човек. И то мъж да удря жена, просто си избива комплексите. Такъв мъж не заслужава никакво внимание, а едва ли секс. Трябва да си мазохистка или ненормална за да го прави.

 
  ...
преди: 15 години, 22 дни
hash: c230b3b3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   От SFA до №19
Вие не сте №16, нали? Ако е така няма значение на каква възраст съм...

А кое ми е странното разсъждаване? Аз така или иначе не мога да го видя, кажете ми поне Вие?

 
  ...

...
преди: 15 години, 22 дни
hash: 7638a2815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Извинявай, SFA не съм №16. Сега прочетох всички коментари по тази тема по внимателно. Снощи бях малко разсеяна и не съм разбрала правилно. Мога да ви поздравя даже че правилно коментирате темата. Може би трябва да задам въпроса към № 2 №4 защо разсъждава по този начин, може би е попаднала на мъж при който си развявате байрака както си иска..

Не може един мъж да бие жена си и да чака от нея ласки и топлина. Както в конкретния случай, че не й се прави секс. Да ние жените сме длъжни да работим,да пълним тенджерата, да отгледаме децата си и много други работи. И да седим мирно пред мъжете.
Пак поздравление за SFA.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 21 дни
hash: 50f342ec3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   АМИ ДА НОМЕР 21 МН. ХУБАВО СИ РАЗБЕРАЛА КАКВО Е ДЛЪЖНА ДА ПРАВИ ЖЕНАТА, ИНАЧЕ ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-ЛОШО. ОТ МЪЖ НА МЪЖ ДОКАТО НАМЕРИ ПЕРЕФЕКТНИЯ ЛИ? (А ТАКЪВ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА) КАК СЕ НАЕРИЧА ТАКАВА ЖЕНА ОТ ОБЩЕСТВОТО-КУРВА.

И ДА ВИ ПИТАМ АЗ ВСИЧКИ КОГА СЪМ ПИСАЛА ЧЕ ОПЕРАВДАВАМ НАСИЛИЕТО? ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЕ БИВА ДА ИМА ДОРИ И "МАЛКИ ШАМАРИ", НО Е ФАКТ ЧЕ МАЙ НА ВСЯКАДЕ ГИ ИМА.МНОГО СА НЕЩАТА В ЖИВОТА КОИТО ТЕРЯБВА ДА СА ПО ЕДИН НАЧИН, НО ТЕОРИЯТА НЕ СЕ СЪВПАДА С ПРАКТИКАТА.

АКО ИМАШЕ СВЕСНИ МЪЖЕ-ТЕЗИ САЙТОВЕ НЯМАШЕ ДА СА ПЪЛНИ С ОПЛАКВАНИЯ. А НА НОМ. 21 НА ВЪПРОСА И ДАЛИ НЕ СЪМ НЯКОЯ ДЕТО СИ РАЗВЯВА БАЙРЯЦИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ОТГОВОРЯ.МОЯ ЕДИНСТВЕН СЪПРУГ МИ БЕШЕ И ПЪРВОТО ГАДЖЕ ДАЖЕ-Е РАЗБРА ЛИ СЕГА ЧЕ БАЙРЯЦИ НИКОГА ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ СЪМ РАЗВЯВАЛА.

И ПРИ НАС ИМА ПОНЯКОГА ОБИДИ И" МАЛКИ ШАМАРИ", НО ТОВА НЕ СА НЕЩА КОИТО В ДРУГИТЕ СЕМЕЙСТВА ГИ НЯМА, ТАКА ЧЕ НЕ СА ПРИЧИНА ЗА РАЗВОД.ВЯРНО Е ЧЕ ВСИЧКИ ХОРА МИСЛИМ ПО СВОЙ СИ НАЧИН И ВСИЧКИ ИМАМЕ ПРАВО ДА СИ НАПИШЕМ МНЕНИЕТО, НО ТОВА НЕ ВИ ДАВА ПРАВО ДА МЕ ОБИЖДАТЕ ,А ЕДНА СИ ПОЗВОЛИ И ДА КЪЛНЕ.НЯМА СМИСАЛ ПОВЕЧЕ ДА ЧЕТА ТЕЗИ КОМЕНТАРИ, МАЙ ТУК ПИШАТ САМО ЕГОИСТИ, МИСЛЕЩИ ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ РАХАТ А НЕ ГЛЕДАТ НА СЕМЕЙСТВОТО КАТО НА НЕЩО ЦЯЛО.

 
  ...
преди: 15 години, 21 дни
hash: c230b3b3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   ОТ №20 ДО 22
АЗ МАЙ ЩЕ СЕ ПОВТОРЯ (ИЛИ ПОТРЕТЯ, НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ).

НЕКА ИМА "МАЛКИ ШАМАРИ", НЕКА ИМА И БОЙ ДОРИ (ТО МАЙ И ТОВА ВЕЧЕ СТАНА НОРМАЛНО). НО НЕКА БОЯ (ИЛИ ШАМАРИТЕ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, СМИСЪЛА Е ЕДИН И СЪЩ) ДА СЕ ПРАКТИКУВА ТОГАВА, КОГАТО Е НУЖНО. ЗА ДА СЕ НАБИЕ ЕДНА ЖЕНА, ТЯ ТРЯБВА ДА Е НАПРАВИЛА НЕЩО, КОЕТО ДА СИ ЗАСЛУЖАВА БОЯ. В СЛУЧАЯ, ОТКАЗА НА СЕКС НЕ ОПРАВДАВА МЪЖА. НЕ Е НОРМАЛНО ЕДНА ЖЕНА ДА ТЪРПИ ПОДОБНО НЕЩО, ЗА ТАКЪВ ОТКАЗ. РАЗБИРАШ ЛИ?
ХАЙДЕ, НЕКА ЖЕНАТА ДА Е ПОТЪРПЕВША, АКО Е ИЗНЕВЕРИЛА (НАПРИМЕР), НО ДА Й СЕ ХВЪРЛИ БОЙ САМО, ЗАЩОТО НЕ Й СЕ Е ПРАВЕЛО СЕКС Е ЖАЛКО...
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 21 дни
hash: 7638a2815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Не знам какво сте постигнали в вашия семеен живот до тук. Но ако почна да ви разказвам аз колко съм направила,от къде сме почнали няма да имам толкова време. И моя съпруг ми е първия и последен за сега.Но неможе цял живот да гледам само за неговия "рахат" защото за всички тези години събрах всички болести . В името на децата ,в името на семейството стисках зъби,но всичко си има граница.Всичко което тряваше да го прави една жена съм го правила отгледах две прекрасни деца .С който нямам проблем. Разбират ме и ме съчустват.Даже дъщеря ми ме упреква ,че съм го търпяла толкоз време.

Извинявайте за "байрака" но найстина съчуствам такива жени който по накякъв начин са третирани от мъжете си.Но при мен найстина не става въпрос за някой шамар или обида а нещо повече.Но съдба какво да се прави.Сега сме разделени от седем месеца и не мисля да продължа живота си с него.А за други мъже няма смисълда говорим.Имам си деца и не ми трябва друг мъж.До №22 от №21 А до авторката на темата бих я посъветвала да спре по някакъв начин този начин на живот докъто не се е разболяла.Всеки живеееееее само по един живот.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 21 дни
hash: 7db2696063
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   22, а на тебе кое ти дава право да говориш, че във всички семейства било така? В моето не е така! Ако се беше случило, не бих останала там и един час. И с 3 деца да бях, пак щях да напусна, заради тях, за да не търпят и гледат как се унижава майка им.

А дали сме егоисти и мислим само за себе си - поне мислим за децата си, за разлика от вас. За вас грубияна и насилника, с който сте се събрали, дори е по-важен от детето ви, така излиза на практика. И не е вярно, че не държиме на семейството, държиме на него. Но което не става, не става.

 
  ...

...
преди: 15 години, 19 дни
hash: 7638a2815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   А бееее авторке защо не взимаш отношение по коментарите. Виж колко хора се включихме да го коментираме проблема, а ти си мълчиш. Къде се скри кажи нещо.

 
  ...
преди: 15 години, 18 дни
hash: 34d155ccd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   В какъв свят живеете, бе хора!? В кое селце или паланка, с какво образование и възпитание сте!?
Четох, четох и не можах да разбера как през 2009г. може да става въпрос дали е правилно или не "превъзпитанието" с шамари.....това е ДОМАШНО НАСИЛИЕ.

Когато мъжът ми се е оженил за мен, аз съм била завършена личност с образование, възпитание, кариера и той не е човека(а и не му е времето) да ме възпитава по какъвто и да било начин. Да, има компромиси, които и двамата правим по време на съжителството си, но да живееш в страх, за да угодиш на мъжа си е нещо, което е немислимо в наши дни.

А за това-думи нямам-"А конкретно към авторката а бе госпожо ти си жена -съпруга и домакиня, както си длъжна вечер тенжерата ти да е пълна с манджа и да сервираш масата така си длъжна и да правиш секс с мъжа си". Г-жо №2, ако това е вашия брак-то вие сте една много нещастна жена и не сте разбрала нищо от живота(или по-скоро не сте видяла хубавите му страни). Никой не е длъжен на никого за нищо. Както аз мога да работя и да печеля, така може и съпругът ми да пазарува и да готви. Единственото, което не е правил е да кърми (по биологични причини причини) иначе нямаше да му се размине нощното ставане.

Мисълта ми е, когато някой има нездравословна семейна среда, по-добре да не дава съвети на хората, които искат може би да намерят малко спокойствие и щастие, а да се опитат да подобрят собственото си положение.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 17 дни
hash: a00010561e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Госпожо 28, те не искат да подобрят състоянието си. Ако искаха, щяха да го направят

 
  ...
преди: 15 години, 14 дни
hash: 7121efaaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Дано още четеш коментарите.Прочетох историята ти,прочетох и коментарите.Някой ми допаднаха,други не,от трети направо съм отвратена.Запомни едно:никой,никога и по никакъв повод няма морално и юридическо право да удря друг човек!!Удря се животно и то само от изключително тъпи и извратени хора.ти си човек и съпруга ти с какво право и мисъл те е едрял многократно не си обеснявам,освен с болното си ограничено съзнание,че жена му е създадена за негова лична облага и удобство.

Не говоря празни приказки-на мен също ми се случи и то няколко пъти.Първия път бях изумена,следващите два ядосана, на четвърния направо превъртях.Още не мога да повярвам какво се случи.Съпругът ми е висок 196см.здрав,с невероятно самочувствие и зъл.Аз съм 160 и тежа 45 кг.Скочих като маймуна,колкото и смешно и отвратително да ти звучи.Удрях без да мисля,че може да ме смажге от бой.

Но не го направи и не че не ме се искаше.Оказа се че съм многократно по пъргава от силния"мъжкар"Не можеше да ме спре не можеше да ми хване ръщете .Когато една жена е бясна тя е по силна и физически и прихически от говедото в мажки род наречено-мъж.не те съветвам да го правиш,защото това си беше просто ситуаноция.НО НАПРАВИ НЕЩО.АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПУСНЕШ КАТО МЕН ПО ФИНАНСОВИ СЪОБРАЖЕНИЯ ТО НАКАЖИ ГО ПО ДРУГ НАЧИН.ВЪРШИ СИ ВСИЧКО В КЪЩИ ,НО НЕ МУ ГОВОРИ,ИЛИ КАКВОТО ПРЕЦЕНИШ.уСПУХ

 
  ...
преди: 15 години, 14 дни
hash: 23d3b3b462
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   А ти, 30, защо си търпяла това два, три, четири пъти? ЗАЩО??

Айде стига бе, по финансови причини...Човек като иска нещо го прави. А така какво, да живееш с някакъв изрод, даже не е и човек... да съжителстваш с него в страх и омраза, това по-добре ли е??

Яд ме е много на такива като тебе, които си намират оправдание за собственото си малодушие, поради което седят на едно място с изроди насилници и ги търпят

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 14 дни
hash: 7121efaaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Аз съм автор на коментар№30.Слушай №31ти четеш ли всичко или през ред.Ако имаш 45000лева жилищен заем който ти се дърпат от заплатата,а въпросното "момче вече се води безработен въпреки че не е. Знаеш как е-просто частен сектор-сива икономика.И просто решиш и директно го пратиш по дяволите,какво ще яде детето ти бе човек?

Жените в това положение не са малоумни,нито мазохисти просто обстоятелствата налагат изчакване.Гръмки думи безцеремонни коментари,само че животът на всички не е шаблон.не всички имаме здрави родители,заможни приятели или нещо от рода.Какво правим?Обричаме децата си на мизерия ли?
Такива като мене не търпят овчедушно-може и първично,просташко или както го наречеш,но си го връщат до някъде,поне.поне добитъка да разбере,че не е цар на положението.

Аз сън на38-тренитам и изглеждам добре.Обличам се колкото мога ефктно и не съм се оставила да ме тъпче някакъв кретен.Просто някога обстоятелствата налагат да се огледаш да стъпиш на сигурно и тогава удраяй и късай!Да прочета следващия ти коментар ако може!

 
  ...
преди: 15 години, 13 дни
hash: 60bb1434d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   32, всичко друго, на което ще обречеш децата ти, е по-добро от това те да гледат как някой тормози майка им. Сигурното нещо никога няма да дойде. Намери си един свестен добър човек, който да застане до тебе, ако не можеш сама да се оправиш. Но най-добре е да не чакаш да дойдат по-добрите времена, а веднага да се махнеш от мъжа ти.

 
  ...
преди: 15 години, 12 дни
hash: 5b2c4bfb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Напълно подкрепям SFA във всичките и коментари до тук. Радвам се, че още има разумни и трезвомислещи хора в този сайт.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 12 дни
hash: 80f509a1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Аз се надявам в този сайт да не срещам истории за насилие и такива, които го поддържат... но, няма начин. Ако няма роби, няма да има и робовладелци.Но ми е мъчно да виждам тука коментари от сорта, че един"малък" шамар не е нещо кой знае какво, и си е в реда на нещата...

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: 7121efaaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Малък-голам шамарът си е шамар,не милувка.Как някои изобщо си позволяват такива волности!В качеството си на какви го правят?Това е 21 век бе хора.Може ли да се позволяват толкова първични,пецерски отношения?Защо изобщо го сматат някои хора за нормално?!!!!

 
  ...

...
преди: 15 години, 11 дни
hash: 80f509a1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   А де - и аз това се чудя.А като ги питаш защо го търпят, ти обясняват, че били изтеглили не знам си къв заем за жилище, че какво щели да ядат децата им... и, не мога сега да напусна мъжа си, ще чакам по-добри времена.

А че съсипват психиката на децата си, това не ги интерсува... За съжаление има хора, които живеят в 18 век, има много такива които мислят че са длъжни да ходят на работа и да слугуват на мъжа си... а ако изядат и по някой "лек" шамар, и това може...

Не знам с кой акъл си мислят че детето им, израсло в такава обстановка, утре ще ги обича и уважава...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 дни
hash: fc39214357
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Ами тази тема е толкова обширна и проблемът свързан с нея е съвсем индивидуален в различните семейства затова и всички разсъждават по свой си начин в зависимост от тяхото си положение. Никого не упреквам, защото нали сте чували, че на чужд гръб и100 тояги са малко.

Аз съм омъжена жена и работя в женски колвктиви цели 15г. Може и да има малък процент семейства, кадето всичко е ОК, но при много семейства си има и обиди и кавги и шамари даже. Много лесно е да се каже с какъв акъл се тарпи това или в кой век живеете?И акъла си е акъл и векът няма нищо общо, но я ми кажете как се върти семейство с 2 деца или как се изплащат заеми с една ниска (женска )заплата.

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: ae0cb41760
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Малко е трудно особенно след дългогодишен брак,да зарежеш всичко и да почваш отначало. Но и всяко нещо си има предел. Стига човек да е жив и здрав някак си се оправя. Защо жените търпим тези нечовешки отношения на половинките си-може би заради децата, може би заради обществото и ред други причини. Мисля, че не е редно, защото най-ощетените сме ние. Защото като структура сме по -слаби, това не дава право на никой да разполага с живота на другия.

Аз съм на 45 с 23 годишен брак и предпочитам спокойствието пред всичко, което сме предобили по време на брака, и то не е малко. Няма да живеем с каманите нито ще си носим там.... имането. Затова аз съм решила край на този брак от преди осем месеца. Успех и здраве на всичкииииииии

 
  ...
преди: 15 години, 11 дни
hash: fdd38a4dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   И какво тогава? Да си седиме така, децата ни да гледат скандали и насилие, така ли?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 дни
hash: 7638a2815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Неее кой казава такова нещо.Ако става въпрос за моя коментар №39 напротив не трябва да се търпи насилието и тогава децата страдат повече отколкото да са заедно родителите.

 
  ...

...
преди: 15 години, 11 дни
hash: fdd38a4dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   За коментара на 39: изясни си какво значи "заради децата и обществото". Кое общество? А децата много страдат от такива отношения, повярвай ми. Това го имаше в моето семейство, няма да ти казвам как сме се чувствали аз и сестра ми като деца... да гледаме всичко това, и нищо да не можем да направим... да гледаме как нашата майка плаче, и място не може да си намери...Аз хиляди пъти предпочитах да се бяха развели, исках да се разведат...

Така че за децата е по-добре с един родител, отколкото да живеят в недобра среда...не си мисли, че им правиш добро, като седиш с мъжа си насилник "заради тях"...

Питай ги, попитай детето си кое предпочита - да останеш ли с баща му, или не...
Казваш: решила съм...не казвай, че си решила, направи нещо по въпроса, ако не искаш да страдат децата ти.

 
  ...
преди: 15 години, 10 дни
hash: 7638a2815e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   От №39 до №42 Май не сте ме разбрали правилно или аз не се изразявам както трябва. Аз мислих и съм търпяла преди много години в името на децата и прочие........, но найстина апелирам всички жени и млади и стари да не правят такава грешка като моята. Болезнено е за всички и особенно за децата. И както пиша в предния коментар аз съм приключила моя брак преди осем месеца . След много търпение и стискане на зъби.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 дни
hash: f3b475c646
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Браво, 43. това е добра новина. По-добре късно отколкото никога

 
  ...
преди: 15 години, 4 дни
hash: 4fcb5451c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

45.   Не разбирам какво значи да търпиш "заради децата и обществото"!? Травмата, която едно дете получава, ставайки свидетел на подобни сценки е далеч по-дълбока от това да бъде единственото дете в квартала без колело например. Това за финансите ми звучи малко като егоистично оправдание. Другия момент е свързан с това, че ако посегналия на жена си мъж не е достатъчно ангажиран към децата си, за да плаща прилична издръжка при раздялата, то той най-вероятно не се грижи добре за тях и докато са заедно, така че е напълно излишен.

Това, за което една майка трябва да мисли на първо място са децата. А мислейки за тях тя трябва да ги спаси от такава среда. Най-общо едно дете реагира по два начина на такива гледки- или се затваря в себе си, става необщително и развива някакви психосоматични разстойства, или приема агресивното поведение за нормално и самото то става агресор.

Та питам жените тук, които толерират "малките шамари" такива хора ли искат да станат децата им и не смятат ли, че търпейки уж в "името на децата и обществото" провалят живота на същите тези деца и ги правят не особено ценни за това общество.

Извинявам се за силните думи, но само се замислете колко от децата преживяли насилие(дори и само като наблюдатели) тръгват по лош път впоследствие и колко от децата получили любов и доверие, та макар и само от единия си родител....

 
  ...
преди: 15 години, 2 дни
hash: c2d077f9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Много харесвам коментарите на SFA. Жената винаги се стреми да даде добър и ценен съвет на всички. Трябва да има повече такива хора като нея!

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 1 ден
hash: 824ec6441c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Я стига... не е за хвалене коментар от сорта "да, трябва да има бой, ако си го е заслужила"... и то от жена... нямам думи просто

 
  ...
преди: 15 години, 1 ден
hash: 14de220ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   До №47 - А как искаш да обясня на госпожата под 22 номер, че на една жена не трябва да се полага физически (и какъвто и друг да е) тормоз? Прочете ли 3 и 6 ми коментар? Там съм обяснила, че това е нелепо, но тя нашата си знае своето. Разбрах, че така няма да стане, затова прибегнах към друг начин... Сблъсках неината и моята теза и аргументирах моята - как по - добре да й го обясня?

И не съм написала "да, трябва да има бой, ако си го е заслужила"... а това - НЕКА ИМА И БОЙ ДОРИ (ТО МАЙ И ТОВА ВЕЧЕ СТАНА НОРМАЛНО) - това в скобите показва, че според нейното мислене боя е нормален. А аз се придържам към нейните думи, като доказвам, че не е права...
Не можа да схванеш логиката ми - както и да е. НЕ съм ЗА насилието, а ПРОТИВ него - но го обяснявам по различен начин, а разбирането му е малко по - трудно...
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 10e74703ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Абе №2 ти добре ли си? В кой век живееш? В днешно време никой НЕ Е ДЛЪЖЕН да прави нещо което не иска. Това означава да върши неща против волята си, да се жертва, да се прежали? И защо да го прави, за да му е кеф на него, а нея кучета я яли, така ли? Ей вбеси ме това човече, може ли да има толкова ограничени хора на тази Планета?Някое време дай този съвет на децата си, да търпят и да се нагаждат, нека ги пребиват ако неискат да правят секс.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 47c3ef26ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Имам същия проблем. Искаш ли да се чуем? Аз бих искала.Скайп или телефон, ако искаш?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 28176953f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Просто го зарежи. Не трябва да допускаш подобно отношение. Не търси оправдание, че си финансово зависима. Изход винаги има, просто трябва да си по-смела. Успех!

 
  ...

1-50 от 59
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker