Помощ искам съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ искам съвет
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2316 пъти
Здравейте.
Искам да споделя с някой моята история и да ми дадете съвет защото всичко това което се случва много ме измъчва.
Студентка съм и живея с приятеля ми в друг град заедно сме от почти 5 години. Съжителството ни заедно е мн приятно.
Но това от което идва прроблема са родителите ми. Работят семеен бизнес който не е мн приятен, има тежък физически труд, работи се предимно лятото. Преди работих при тях преди да замина да уча. Бъркала съм бетон носила съм кофи пълнила съм пясък... женски работи както виждате. За родителите ми и за брат ми изглежда нормално. Те се радват че работим заедно. Но откакто не живея при тях не ми се налага да работя този труд, от което съм доволна. Наскро се прибрах да ги видя и те настойчиво искат да се прибирам при тях и да им помагам, и всячески искат да ме скарат с приятеля ми, като казват че той ме тормозел че нямал жилище щял да ми направи бебе и да ме остави какво съм щяла да правя на 30 години никой нямало да ме иска и да си опичам акъла. Не знам но това не би трябвало да са приказки на майка и на брат от които се очаква да ме подкрепят. Вярно е че мом4ето с което живея е сирак баща му почина преди няколко месеца но това не означава че не е достоен и така нататък. Аз го обичам и искам да съм с него. Исках да заминем на бригада но те ми забраниха и ми казаха че ако отида повете не ги познавам. А съм на 27 години приятеля ми също. Не искам да се карам с родителите ми не искам да работя при тях. Искам да правя нещо което е по леко ако реша да се връщам в родния си град. И те ми поставиха условия:1 или оставам в този град в който уча, или се връщам при тях и им помагам, или се връщам и ми намират работа другаде. Не знам до колко да им вярвам че ще ми намерят друга рабора.. може и да ме излъжат. Помагат ми със семестрите но иначе сама се издържам и работя. Трябва да реша до пролет какво ще правим с приятеля ми защото той не ги харесва особенно а и не се очудвам с това тяхното отношение. Държат се с мен все едно че съм техен роб. Помогнете ми! Какво да направя да се връщам ли или да остана далеч от тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 13364b61bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 27 години си и би трябвало да си достатъчно самостоятелна, така че семейството ти само да ти дава съвети и напъствия, но не и да предопределя живота ти. Сама си го казала не ти се работи по строежи - нормално е. Тогава се бори да не го правиш. Ако нямаш работа, потърси си, не разчитай те да те издържат, стани самостоятелна. Ако държиш на момчето ще останеш при него според мен.
И ти сега какво мислиш - ще се върнеш вкъщи, ще ти намерят да предположим друга работа, ще ти диктуват кога да лягаш кога да ставаш, с кого да излизаш, какво да правиш през свободното си време, та и мъж ще ти изберат. И може грубо да прозвучи, ама 27 и 30 са близко - с него имате дълга връзка и явно се разбирате, нормално е след 5 години заедно и след като завършите да прерастне в брак и семейство с деца. Като се прибереш вкъщи на 27, до 28 да ти намерят някого и ще се ожениш за някого, който не познаваш много много и до 31-32 пак ще си женена.
Ти решаваш дали те да ти диктуват живота. Но ми се струва просто незряло да оставиш някого, защото родителите ти не го харесват, защото нямал апартамент, няма родители, нямал материални неща.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e5e4492d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се държат с теб, сякаш си "техен роб". Ти СИ техен роб. Можеш и да не бъдеш. Но трябва да имаш позиция, която да отстояваш. Това, че имаш различно мнение, не значи, че не ги обичаш. Имаш право на живот, който родителите са ти дали. И ти си им благодарна. И трябва да си им благодарна. Но това не значи, че те притежават. Освен, че са ти дали живот, са ти дали правото да го живееш. Време е да избереш. Това не е избор между това да имаш родители и да нямаш. Винаги ще ги имаш. Този избор е твоето бъдеще. Това е твоя живот и ти ще търпиш последиците от твоите избори. Всичко е за твоя сметка. Редно е и ти да вземеш решението.
На теория всичко е лесно. Просто си помечтай. Представи си го. Ще се радваш на всеки твой успех. Ще се радваш пълноценно. Защото всичко ще зависи от теб и ти сама си го постигнала. А ако сбъркаш? Нищо. Така човек се учи. Ще можеш да си докажеш един ден, че има какво да си научила от този Живот. И пак ще се гордееш със себе си. Позволи си да бъдеш щастлива, грешаща понякога и свободна.

Успех!

Фортуна

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b70bf05e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И на мен не ми харесват твоите родители! Стой много надалече от тях. Не трябва да се връщаш при тях да живееш. Само ще страдаш! Освен това те карат да вършиш тежка физическа работа. Ти не си длъжна да се поддаваш на такъв физически тормоз. Не се карай с родителите си, но не им давай и никакви подробности около личния си живот. Те вътрешно се плашат от факта, че ти си студентка и скоро ще имаш висше образование и че ти предстои да се разкрият по-големи хоризонти пред тебе. Условията, които са ти поставили са пълни идиотщини. Въобще не се връзвай на техните приказки. В най-лошия случай и при тях да се върнеш, те ще те омъжат за някого и само ще се месят в личният ти живот. Гледай да завършваш час по-скоро и си намирай стабилна работа. И никакво връщане при тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 76d7a2f9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за съветите просто вчичко толкова много ме натоварва. Брат ми преди няколко месеца твърдеше че иска да ни помогне че приятеля ми е изстрадало момче и т. н. а изведнъж се обърна срещу него. Той си заряза работата и дойде при мен където уча за да бъдем заедно а погледнат от гледна точка на майка и на брат ми е дошъл да ми пречи да си живея студентския живот. Не знам какво да си мисля, наистина се плаша че ще контролират всяко мое действие, и че ще искат да се месят постоянно във всичко... или дали биха могли да се променят и да ме оставят да си гледам живота с моя приятел. Не знам на какво да вярвам не знам какво да очаквам от тях...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 50a95b6e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Изключително точен и умен коментар 2. Казал/а е всичко, което исках и аз да кажа. Вслушай се във всяка дума. Не може да има друго решение. Те се държат като изнудвачи.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e10fcfb92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, номер 2 е права, но бих допълнил, че е редно да завършиш обучението си! В никакъв случай не позволявай чувствата ти да пречат на ученето, защото то е по-важно на този етап!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b70bf05e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 ти пише отново. Това с брат ти не ми харесва. Ако работи и/или учи, добре. Но ако само идва да те надзирава, лоша работа. Направо психарска. Както и другите казват, основно гладай да завършиш. А междувременно, ако чувстваш, че поведението на брат ти е да са прави на настойник, просто показвай безразлично отношение към него и всичко. Както и към вашите безразлично. И никога не изпадай в конфликти с тях. Само им казваш "добре, " "ще видим", "ще говорим допълнително, " и в този стил.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b35a979d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На 27 трябва да си не само финансово самостоятелна от родителите си, но и емоционално. Не би трябвало те да ти казват какво да правиш и да ти поставят някакви условия за живота ти-ти да не си малоумна та да не можеш сама да си организираш нещата и да решиш какво да правиш. Защо е толкова наложителен тоя контрол от тяхна страна? За да те използват по някакъв начин за работа или друго или за да ти наложат някакъв техен стил на живот, за да не те изпуснат?
Ти си голям човек и не би трябвало родителите ти да се месят толкова и да ти диктуват как да живееш и какво да правиш. Просто им кажи и покажи, че можеш сама да се справяш в живота и не е необходимо да те третират като дете. Като искате да заминете с приятеля ти на бригада-заминете, ти защо се допитваш до вашите, разрешение ли очакваш? Те май не могат да приемат факта, че си голям човек, а пък и ти изглеждаш някак страхлива и зависима от тях. Голям разумен човек си-взимай си сама решенията, прави си каквото мислиш, че е добре за теб. Не се поддавай на натиска им.... Не се връщай там, остани далеч от тях и си започни своя си живот.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 13652f6aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, Авторке! Живота си е твой, НО няма пълна свобода без финансова независимост! Това, че родителите ти работят и бъркат бетон- може да се гордееш с тях! Това, че не харесват приятеля ти и той тях... е друг въпрос. Вярвай ми, че не го харесват, не защото няма имоти и е сирак- причината е друга! А това, че и той не ги харсва- вече е лошо.. Такъм брак няма да е щастлив, защото ще си между чука и наковалнята. Ти ще решиш да отидеш при тях, той може и нищо да не ти каже, но сега, а после- какви ще са последиците от това, че си ходила при родителите си? Това, че той няма и е сирак използва ли го като мотив и оправдание за не успехите си или го ползва за състрадание? Не са това причините, които изтъкваш. Моя баща казваше:"Когато човек има акъл има и пари, а на човек без акъл, колкото и пари да дадеш- все ще ги похарчи... " Така, че човек може и да няма иможи, но ако се стреми и има и цели, той ще успее. Такъв човек, може и да ходи с теб при родителите ти и да им помагате, когато можете и когато ТЕ имат нужда! Като взаимно се разбирате и правите компромиси. Ако смяташ, че с една бригада в САЩ ще си оправите положението си в заблуда. Първо учи и завърши и си търси работа, която да ти дава възможност да напредваш, а това, че родителите ти не го харесват- ТИ си човека, който може да оправи и поправи нещата- така, че всички да сте едно щастливо семейство- без значение на какво разстояние живеете. Ще станеш родител и ти и чак тогава, ще разбереш какво ги е мъчело тях.
Прекрасна вечер и успех с мислите си! Живота е твой и няма поправителна сесия, а всеки миг трябва да се изживее пълноценно и щастливо, като правиш и хората на които държиш и обичаш щастливи!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f1eb35a74e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остани с приятеля си той е по-добър от тях, защото утре и да робуваш ще е на себе си, мъжа ти и детето ти, които наистина ще те обичат. За сега обаче не се обвързвайте с дете докато не се стабилизирате най-вече финансово защото иначе ще се появят проблеми от несигурност и в крайна сметка няма да сте щастливи както искаш. Спрямо родителите си не изпитвай никаква вина защото те гледат само от тяхна гледна точка и който и да доведеш те няма да го одобрят освен ако и той не им стане роб

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 13652f6aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 10- странно разсъждение.. ти родители имаш ли ш съобразяваш ли се с тях или само когато искаш нещо се обръщаш за помощ? Знай родителите са едни и не са временни нито само донори! Ти също ще станеш родител и един ден, и за теб така ще говорят и пишат по форумите. Авторката да си има свой живот, да се обичат младите и да се вземат, но има такива момченца- манипулатури, които искат да предизвикват съжаление към тях, че думи нямам... Така, че се замисли от тази гледна точка. Може това да са видяли родителите и той да се явява и някой дървен философ- не казвам, че е такъв, но може/извинявам се ако греша- простете/. Да се опитат и сами да се справят с живота без чужда помощ и ако тръгнат нещата- значи ще вървят. Ако прибързат и се оженят- без да имат минимална самодтоятелност, като финанси... да могат да си плащат наем, консумативи, храна, дрехи, семестри- значи е изгода и манипулация. Това е мое мнение, не твърдя, че съм права, но познавам един точно такъв зет и затова подмятам...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker