От едната страна стоят родителите ми, а от другата той. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

От едната страна стоят родителите ми, а от другата той.
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2211 пъти
От едната страна стоят родителите ми, а от другата той.
Той е завършил в чужбина, от година има и работа там, а аз съм първи курс студентка тук, в България. Той предложи да отида там. Щял да ми помогне да си намеря работа и квартира, а през есента съм щяла да се запиша в университет там. Така сме щели да изградим едни нормални отношения. Много ми е приятно, когато общувам с него. Но ми омръзна всеки път да се чудя кога пак ще се видим, дали няма да ме отсвири заради някоя тамошна, той да си има живота и проблемите там, а аз - тук.

Нашите не искат и да чуят. Причината - нямало нужда да ходя чак в чужбина, толкова далече от близките си. И тук имало свестни момчета. Да, прави са. Познавам много такива. Но никой не събужда у мене онази тръпка, която той разпалва и която е жива дори когато не го виждам.
Баща ми често се въздържа от коментари. Но майка ми само ми говори - не й харесвал, бил грозен, бил ме лъгал, искал ме само за секс...

На него като му казах, че възнамерявам да се устроя там, отговори, че това било много хубава новина и чакал с нетърпение...

Не знам вече какво да правя. Ако не тръгна, ще ме боли, че съм могла да съм с него, а съм го отблъснала. Ако тръгна, нашите ще ми вдигнат скандал... Дори не знам как да ги убедя, че без него не съм щастлива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 44894a7589
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Постъпи както сметнеш за добре, но на твое място бих отишла при мъжа когото обичам. Много родители изпитват страх от раздялата с децата си, може би е нормално, но според мен е грешка. Децата порастват и се превръщат в големи хора, тогава настъпва момента да тръгнат по свой собствен път. На теб вече ти е дошло времето. Ако наистина го обичаш отиди при него, изживей любовта си, за да не съжаляваш след време, че не си опитала. Ако не го направиш след време все ще се питаш какво ли щеше да е ако беше отишла, дали щеше да си щастлива. Разбира се, ти по-добре знаеш как да постъпиш колкото и да си объркана в момента.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e737607256
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно 1:1 с моя живот. Само че аз избрах него и в момента съм в чужбина. Роднините ми не ми говорят, тук не познавам никого, тежко ми е, но се надявам, че един ден ще им мине. Все пак това е моя живот, решенията аз си ги взимам.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 58f1d8f7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момиче, ти с вашите цял живот ли мислиш да живееш.. спри да се съобразяваш с хората и направи това, което ти искаш, което на теб ти харесва, не това, което искат другите, защото един ден ще съжеляваш, че не си го направила. Ако искаш да идеш при него върви и точка. Вашите ще ти вдигнат скандал не си на 10, 15, за да се съобразяваш с вашите!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ddc0821ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За мен първо трябва да си сигурно в момчето, че е свястно и т. н. Той лесно ти предлага да ти намери работа и квартира, но това не е толкова лесно. Живяла съм в чужбина и ако не знаеш езика каквато и да е работа трудно се намира. А и да знаеш езика пак не е лесно. Ти сега не казваш от къде познаваш това момче - съученици ли сте били, от квартала познати, от интернет, от колко врем есе познавате и т. н., а това са доста важни фактори.
Защо не му кажеш, че искаш да видиш къде ти предлага да живееш и че ти ще отидеш при него на гости с твоя приятелка за една седмица примерно. Сигурно ще се намери твоя позната, която иска да отиде на екскурзия за няколко дни, а по този начин хем ще си с някого, което е доста по-добре от сама, хем ще видиш мястото, хем ще погледнеш къде и по какъв начин живее той. На думи може много неща да ти казва, ама действителността каква е не е ясно. Може и момчето да е свястно и наистина да те харесва и да иска да ти помогне - имам такъв познат, който така да се каже взе гаджето си при себе си в англия, живяха две години заедно и се разделиха, и се надявам и твоя да е свестен, но за всеки случай отиди, виж, прецени на място, върни се тук, помисли си дали ти е харесало това, което си видяла.
Сигурна съм, че майка ти я е страх да те пусне сама някъде и то при някое чуждо момче в чужда държава, където и нещо да ти се случи няма как тя или някой близък да ти помогне. От друга страна, животът и следването в чужбина ще те научат на много неща и е безценен опит.
Горните неща ги казвам, ако твърдо си решила, че искаш да видиш това момче. Моят съвет иначе е никога, ама никога да не правиш такива големи стъпки заради някой друг. Ако си решила да ходиш в чужбина, ходи заради себе си, защото ти искаш, а не защото някакво момче е там. Ами ако скъсате, на тук ли ще се връщаш, за да не си с него. Или ако дойде друг след него в трета държава. Сега е моментът да получиш добро образование, а не да се луташ. А и просто вашето не ми изглежда като сериозна връзка - ако бяхте излизали известно време в бг и се познавахте добре е друго, а и ако бяхте гаджета от 2-3 години можеше да живеете заедно. Сега един вид той те вика, обещава неща, които не е ясно дали са възможни, а той самият си е уреден и с приятели и с работа и с апартамент. Просто не знам... много питанки стоят пред теб и помисли дали за теб това е приемлив риск.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e98f7f348a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кажи на родителите си, че трябва да пробваш. Спокойно седни и им обясни. А ти сигурна ли си, че ще можеш лесно да се прехвърлиш в университет? Езика владееш ли?

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b3347a1c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз те подкрепям. Отиди при него и бъдете щастливи. Знам как се чувства той, бил съм на неговото място.. Успех и пиши развръзката на историята. Дано се решиш и заминеш.

Сафрон

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e073d1b452
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди 10 години, който беше и е всичко, което другите, които бях срещала и съм срещала, не са. Само че той е българин и с друго гражданство, ерген, /аз разведена, с дете/, на който му предстоеше да започне магистратура в държавата, в която живее и има гражданство. По едно време беше пред дилема дали да остане тук или да отиде да учи там. Аз не можех да го последвам, защото бившия не искаше да пусне детето при мен, а имах и болен и възрастен родител, който не можех да оставя. Виждах, че макар сърцето му да е тук, при мен, мечтата му беше да учи тази специалност беше много силна. Подтикнах го да следва мечтите си, а бъдещето ще покаже. Той замина, аз останах. Пишехме си редовно, общувахме по ел. поща, аз ходех в компютърна зала и четях със затаен дъх писмата. След 1 получих писмо, в което ми казваше, че моят живот и кариера е тук, а неговия там и че всеки трябва да поеме по пътя си. Измина още една година и той си дойде в Б-я. Видяхме се и отново говорихме; оказа се, че любовта ни е била още жива... Замина си- той на другия край на света, аз-тук. След още 8 години пак е тук. Пак нищо между нас не се е променило /поне така си мисля/. Само сме поостарели и може би малко по-реалисти. Не искам да си причинявам това с писмото и шока, който изпитах тогава, четейки писмото. Той е доста по-голям от мен /което се оказа че вече го притеснява/, но това не е основната пречка, поне за мен, а разстоянието, което е огромно и имаме различно обкръжение и всеки е намерил своето място. Е, той не е станал това, за което си мечтаеше и за което учеше, в очите му не виждам отразена мечтата му и най-вероятно вече има други приюритети, но аз не съжалявам, че тогава го посъветвах да следва мечтата: всеки трябва да го направи, а другото е въпрос на време и шанс да си уцелил нужния човек в точното време. При мен времето не беше подходящо, но при теб не е така.
Ако не последваш човека, който те прави щастлива може да се разминеш с голямата си любов и винаги да се чудиш и упрекваш, че не си била по-твърда и си изпуснала твоя момент.
Ти няма какво да губиш. Следвай любовта си и твоя път

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e072e3344f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Що за фактор са пък родителите ти? Те така или иначе трябва да престанат да ти се бъркат в живота след определена възраст, да кажем 20-22 години.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 164181285a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всички много я съветвате да замине, а един от вас замисли ли се дали пък родителите й не са прави? ! Тя никъде не споменава от колко време се познава с това момче. Тук в България имали ли са изобщо някаква връзка или става въпрос за вируално запознанство? Защото, авторке, живота в чужбина е тежък. Не познаваш ли много добре този човек, не е ли изградил доверие у теб, което да е изпитано във времето рискуваш да направиш голяма грешка, за която да съжаляваш. На думи звучи добре- ще си намериш работа, ще си учиш.. но реалността е съвсем друга. Не знам за коя по-точно държава става въпрос, но в момента намирането на работа за българи на запад е доста сложно. И ако предположението ми, че с това момче изобщо не се познаваш добре и не сте живяли преди това заедно е вярно, прави престоя ти в чужбина още по-сложен.

Трябва да премислиш много добре всички положения и ситуации, но според мен заради едната тръпка не си заслужава риска.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f8504b74ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И мен майка ми говореше същите неща... но й казах"не", това е мой избор... и сега съм щастлива с човека до мен... слушай сърцето си, това е моят съвет

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 53d7b0ec8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В коя държава живее той? Колко време го познаваш, изобщо срещали ли сте се?
Аз мисля, че е най-добре да му отидеш за малко на гости, за да се видите и опознаете по-добре и да си прецениш това, което ти говори реално ли е. Ще си допаднете ли, докъде ще ви стигнат отношенията и т. н. Не бързай. Прецени внимателно. Решението ти трябва да е добре премислено и зряло, а не емоционално.

Номер 10- да слушаш сърцето си понякога не е най-доброто решение, по-важно е какво ти казва и разума в много от случаите. В дългосрочен план това е по-добрия избор.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4ba9ea19a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Едно е да си влюбена и щастлива в момента, но съвсем в друго положение ще попаднеш когато се съберете да живеете заедно. Нещата се променят, някой се нагаждат и продължават да са щастливи, но други се разочароват от човека който са идеализирали. Незнам вие доколко се познавате, че да мислиш че той е правилният избор за тебе и да си готова да зарежеш семейство, родина, приятели, за да го направиш него център на вселената. Ами ако се разочароваш от него когато заживеете заедно далече от близки хора, съвсем сама в чужда държава учеща и работеща едновременно, какво ще правиш. Моят съвет е карай по на бавни обороти, завърши си първо, а той ако те обича и е човека за тебе ще те чака. Може да ходиш да му гостуваш отвреме навреме да сте заедно, но недей да предприемаш такива драстични промени които могат да разочароват родителите ти и на тебе да ти е трудно. Родителите ти са наясно, че те чакат трудности и искат да те предпазят, защото там ще си далече от тях и сигорно не им е по възможностите да ти помагат ако отидеш, докато в Бг по ще намерят начини да ти помагат. Помисли си добре, избора ще е твой и кой каквото си го направи сам ще си го изживее, но не забравяй че медала има две лица.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b94bf145f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   в кой свят живеете? аз не знам кой глупак би чакал 4-5 години. той ако я обича... и да я обича, любов от разстояние няма. такава връзка е обречена. приятелите са до време, а и човек ако е свестен, навсякъде може да си намери. и докога да я хрантутят родителите й? ако си заслужавс, отивай и се бори. ако не, недей. ти знаеш най-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker