Как приех това, че брат ми е гей? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как приех това, че брат ми е гей?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 12099 пъти
Моля ви, от цялото си сърце, родители, братя и сестри.. прочетете следващите редове.

Това е историята на моя брат. Той е по-голям от мен.
Няма никога да забравя дена, в който ми сподели, че е гей. И колко жестока бях тогава с него. Въпреки че съм модерен човек и хомосексуалността е нещо, което по никакъв начин не предизвиква в мен дискусия, осъзнах, че съм я приемала само на думи, защото е била някъде в абстрактното пространство, далеч от познатия ми свят.

Първото, което го питах беше: "Сигурен ли си? " Днес виждам сякаш отново и отново лицето му и болката, която скри. После започнах да му обяснявам, че за мен няма проблем, че той си остава моя батко. А е и мъжкар, абсолютен Алфа гей - няма никакво женско поведение. Никога не натрапва сексуалността си в лицата на хората. Не се чувства различен, чувства си се съвсем нормално със себе си. Но ние всички, въпреки че привидно го приехме, го наранихме ужасно много. Помоли ме за съдействие, трябваше да подготвя родителите ни за новината. Първото, което майка му каза беше "Не се притеснявай заедно ще го преодолеем"- сякаш беше болен и трябваше да се лекува. А баща ми му каза, че е било по-добре някои неща да си остават скрити и че не е трябвало да разкрива тайните си, че било проява на егоизъм и неблагодарност от негова страна.

Сега съм жена на 25 години, тогава бях на 14... до днес не осъзнавах страшната болка, която сме му причинили.
Брат ми е най-готиния, забавен и позитивен човек, който някога съм срещала. Най-грижовния батко.
А тогава сме го убили.

До днес не разбирах, че имаме вина за обезсърчаването му, за това, че се отказа от мечтите си.

Когато пораснах малко повече нямаше човек освен мен, който толкова да се застъпва за брат ми.

Защо? Един ден двамата си пиехме кафето и си спомнихме за братчето, което изгубихме. Той се роди и живя някъде около седмица, а после не оцеля. Сега щеше да е на 15 - един невероятно луд тийнейджър, който двамата с брат ми да пазим от нашите. Нашия малък ангел беше тема-табу в семейството ни... до онзи ден. Брат ми заговори за него, каза, че често си мисли за него, че винаги когато прави някой гаф си мисли как това би разочаровало малкия и как би му дало лош пример. Сподели ми, че се опитва да бъде такъв, че ако беше жив малкия да се възхищава от него. Тогава го видях да плаче за втори път в живота си. Първият беше, когато любимото ни куче, с което израснахме почина. Попитах го защо плаче, а той каза, че не вярва малкия да го съди за това, че е гей. И ми разказа после за всички подигравки, които е отнасял в даскалото, защото признал, че е влюбен в едно момче.

От този ден... аз преобърнах света за него. Първо се информирах - изчетох де що има материал за хомосексуалността. Всичко ми беше полезно. Исках да опозная своя батко и да намеря начин да му вдъхна кураж. После се запознах с приятелите му, разговарях с тях, научих всичко за секса и простата. Научих родителите ми да говорят свободно за секс, за да няма вече теми табу между нас. Постигнах много. Разбрах го в деня, когато татко беше купил кутийка презервативи на брат ми и му я беше дал с някаква шега. После дойде ред на следващата стъпка - партньора му. Първата вечеря с гаджето-гей на брат ти у дома може да бъде нещо наистина напрегнато.

И там постигнах много, дори по едно време ревнувах, защото майка ми се държеше по-мило с гаджето му, отколкото с мен.

Днес, когато ходим по улицата с брат ми и мине някой сладур, обсъждаме дупето му и се кикотим. Господи, благодаря ти, че нямаме еднакъв вкус за мъже.

Посещавала съм повече гей-клубчета сигурно отколкото други. И до днес сме "приятелки" с бившите му и ходим понякога заедно на пазар.

Днес едно момче на 17 години ми сподели, че са го набили в училище, защото всички знаят, че гей, а в някаква спонтанна емоция, целунал по бузата някакъв хетеро, който му бил приятел. Същия този приятел се обърнал "Не ме пипай, педал такъв! " и го бутнал в стената. Това довело до среща в директорския кабинет, където момчето заявило своята ориентация пред родителите си. Първите им реакции били: "мама се разплака и ме пита кой ми го е лепнал това, каза ми, че с времето ще се осъзная, а тате мълчеше и накрая започва да пита къде е сбъркал". Думите на техните са му нанесли истинската рана. От уважение, той започва да обяснява, че било временно, че било тийнейджърка грешка, експеримент, но си бил нормален. Цялото това криене, за да не разочарова родителите си и за да се предпази от следващи рани... днес го доведе до опит за самоубийство.

Моля ви, в името на всичко свято.... информирайте се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: b98707d1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз също съм хомосексуалист, но родителите ми ме приеха такъв, какъвто съм.

Хубаво е, че си осъзнала грешката си. Знаеш как можеш да се извиниш на брат си - извинението е действие, не думи. Постъпката на родителите ти е била грешна - трябвало е да приемат сина си такъв, какъвто е. А и какво като брат ти е хомосексуален? Той не е виновен.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 07359e49f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 19 и аз също съм гей моята сестра го е подозирала когато ме попита дали се заяждат с мен

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5b27dc4ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Какво да кажа, баща ми е гей, научих на 13-14 години с годините мразех всички гейове, защото с детския си акъл си мислих, че те са виновни да стане така, че баща ми да остави майка ми, но слава Богу, минаха години вече съм на 20 и не ме е срам да кажа пред някого, че баща ми е гей. Дори с приятеля му сме "приятелки". Коя съм аз да съдя? Той има право да живее живота си както е решил и никой няма право да му отнема това право. Родителите му не са виновни, това си е личен избор, с времето всички свикват... Успех :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0012a80e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам да разбера защо родителите го приемат толкова трудно ?? Какво реват и се филмират ? Такъв се е родил и точка .. Не може да се промени нищо ..

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fa9ea9fba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Добре е, че си одобрила сексуалната ориентация на брат си. Да ти кажа аз съм момиче на 13 години и всеки ден по някое време си представям две момчета, но не само как правят секс, а и как живеят живота си, как са щастливи и всички приемат връзката им. Така ми се иска и да е и така в реалния живот, но явно не всичко е идеално.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1c7ef15b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Аз съм момиче на 20, модерен човек съм, но за мен това не е нормално. Никой не може да ме убеди в обратното. Такива хора трябва да се лекуват.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0012a80e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Добре бе миличка номер 7, как можеш да излекуваш нещо, което е вродено!? нали си модерен човек, отвори гугъл и виж кога, как и защо се развива сексуалната ориентация на един индивид и след това говори и "обиждай"

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9cb215c520
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз пък мисля, че съм гей и ако е така никога не бих признал на семейството си защото съм само с баща който е преживял мн. загуби и не мога да му причиня това. Апък и не сън искал да съм с различна ориентация и не бих я натрапвал на никого....

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 37d9bfe680
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер 9 не е въпроса да натрапваш сексуалната си ориентация, а да не я отричаш :)
Авторката- браво на теб, по добре късно отколкото никога

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c9b5f4f8ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Съгласна съм със 7. http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=925:2013-11-25-08-56-06&catid=41:2010-02-18-16-33-13&Itemid=78

В youtube има много свидетелства от гейове които успешно са преодолели това състояние и сега са щастливи в истински семейства. Който потърси "ex-gay testimony" ще види стотици реални хора които споделят своя път извън това състояние.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 80f18a4d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До авторката: Евала, момиче, бъди до брат си и го обичай такъв, какъвто е.

До номер 11: Господине/госпожо, много Ви моля да не натрапвате религията си, както не желаете да Ви се натрапва сексуалността на хората. За ваша информация "ex-gays" няма - това са просто хора, които потискат истинските си желания и страдат цял живот заради това. А някои, въпреки че се женят и създават семейства с противоположния пол, имат тайни връзки със своя. Даже преди около година имаше един случай в Испания за един собственик на лагер за "лечение" на хомосексуалисти, който призна пред медиите, че цял живот е крил, че той самият е гей.

Да се лекуват трябва хомофобите, а не хомосексуалистите.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fb896868e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Господине, това го кажете на широко известния американски гей активист Майкъл Глатце (основател на младежкото гей движение в Америка) който наскоро се ожени (за жена). Цялото гей движение не може да преглътне този факт и го плюе и хули като за световно НО--човека си е щастливо женен и вече не се връзва на лъжите на лукавия.

Ето и материал за него. http://www.charismanews.com/us/42135-former-gay-activist-responds-to-critics-after-marrying-a-woman

Самия Майкъл казва 'Хомосексуалността е изкривяване, недъг и грешка от която човек може напълно да се възстанови.' Повече от това няма какво да се каже по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 544b282a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Обичам брат си! Когато ми каза, че е гей беше малко преди казармата. Много дебело държа да подчертая, че не се облича в поли, не носи токове и няма маниер на жена. Напротив. Има плътен мъжки глас едър и добре поддържан е. Мъж в мъжко тяло, които просто харесва мъже. Когато ме попита -как ще ме приемаш, ако ти кажа че не харесвам жени? Ми нормално-отговорих. Тои наведна главата и глухо каза -мислех че няма да ме обичаш вече. От тогава минаха много години. Най-мъжките думи, най-отговорните постъпки, най-голямата подкрепа само от него съм получила в тоя живот. Най-близко до мен са били баща, двама дядовци, лелинчо, съпруг и син-последното е още малко та не мога да го оценя по мъжество. И тук-таме някои и друг мъж роднина или приятел семеен-моят брат гей е МЪЖЪТ измежду тях.
п. п-Различно стои въпросът с кълчещите се момченца с прещипани в тесни дънки пакети по улиците. И за мен и за брат ми това е.... каква е думата не знам.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9ac2766277
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Пази Боже един ден да имам син и да ми сервира това. Било вродени, айде бе! Господ е създал мъж и жена и ги е благословил. Някъде, нещо в психиката на човек се отключва и прещраква. За мен това е болест. Не искам да си представя, какви се случва с психиката на дете израстнало с баща и... баща. Ненормално, противоестествено и гнусно.. Ж25

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9b7db40a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Много е лесно да говориш от позицията на наблюдател, тогава можеш да кажеш абсолютно всичко, без да се замисляш за този, когото коментираш. Забравяш за чувствата и емоциите му, защото твоето мнение е по-важно от тях. По-точно - егото ти...

Номер 15, аз съм атеист, но ти ми кажи - щом Бог е създал хората "перфектни", щом е благословил мъжа и жената, защо тогава има хомосексуални? Защо Бог е наказал тези хора с тази "болест"? Сама казваш, че не е по желание, а на психическа основа. Но защо? Защо има престъпност? Защо толкова много хората са нещастни? Тук в мястото да те попитам - ти щастлива ли си? Питам себе си същото, но отговорът е не. Не съм щастлив, защото хората ме мразят без дори да ме познават, без дори да съм им навредил по някакъв начин. Защо? Защото харесвам мъже? А няма ли значение образованието, възпитанието, отношението ми към света? Или вие, "нормалните", подбирате хората според това "кой-кого"?
Други неща не разделят ли хората? Хомосексуализмът по-лошо нещо ли е от криминалните прояви, примерно? Всъщност за теб това е реторичен въпрос, нали?
Нямам за цел да променям мисленето ти, светът е толкова прекрасен, защото хората са различни и по визия, и по мнение, но, моля те, преди да говориш/пишеш по дадена тема, потърси достоверна информация и се аргументирай, защото в противен случай цялото ти писание се обезсмисля...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 71b5c12485
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Здравей номер 16. Аз съм номер 15. Сегс ще ти отговоря на въпросите. Господ никой не наказва. Наказваме се ние с нашите избори и решения, които правим за живота си. Той ни е дал свободна воля. Ще ти го опиша така. Примерно ти имаш дете и му казваш. Не прави това, не минавай от там, тъмно е по тази улица, може нещо да ти се случи. Детето ти обаче решава, че вече е гоямо, знае и може всичко и нищо не може да го спре да мине от там. И го прави. Минавайки от там среща недоброжелателни хора, които го нападат, обират и т. н Детето ти се прибира у дома наранено, изплашено и гневно ти казва. Ти си виновен за моето страдание... Защо? ! Нима не си му казал? На въпроса ти дали съм щастлива. Да, такава съм. Здрава съм, работя това, което ме удовлетворява, имам прекрасни взаимоотношения със съпруга си, такива за каквито не съм и мечтала, защото не съм и предполагала, че може да съществуват. Имам приятели- малко, но искрени. И аз имам своите борби, но като цяло съм щастлива. Замислих се над това, което си написал- че не си щастлив. Аз да ти кажа не съм виждала или чувала някой хомосексуалист да каже, че е щастлив. Имам приятел, който замина за Англия. Харесваше и още харесва мъже. Срещала съм се с хора от компанията му. Какво да ти кажа? Някаква пародия. И не мога да разбера, кой ви пречи да сте щастливи. Бъдете бе хора, обичайте се, какво ви пука кой ви приема и кой не? Защо търсите извинение за нещастието си? Истината е че хора в една такава връзка няма как да бъдат щастливи, защото както ти написах една такава връзка е според всякакви човешки и нечовешки писани и не писани закони. Не може да вървиш срещу природата. Въпреки всичко ти пожелавам да бъдеш щастлив ;)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0129cd61db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   "Според" дс се чете "стещу" номер 16

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 14ea1d05d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз съм момиче. Имам брат, който не е казвал, че е гей. По някога говори с приятелите си, сякаш са момиченца и си говорят много "миличко". Не знам защо се случва така. Казва, че харесвал едно момиче, но се чудя дали да му вярвам. Той е на 14. Знам, че едва ли все още знае какво го привлича. На неговата възраст дори и се е случило да иска да излезе с мои приятели. Когато аз започна да излизам с много момчета, той иска и той да дойде.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b64fb18753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Вродено е, хормоните са сбъркани. Не са болни, няма лечение. Никога не бих ги обидила, приемам ги напълно като нас, хетерото, но като бивша съпруга на гей твърдо съм против да се женят. Само аз си знам какво преживях. Не се разведох за това, тогава не знаех. След развода научих и пъзелът се нареди.
На никоя жена не пожелавам съпруг-гей!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1f937d0d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Това наистина е доста гадно. Изведнъж всичко ти се срива. Днешния епизод на Съдби на кръстопът беше такъв. Нямам абсолютно против това мъжете да харесват мъже или жените-жени, но съм съгласна с теб. Ако са гейове да не се женят, защото става наистина кофти ситуация.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b5265a1e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз съм гей и съм напълно против неразкритите гейове, тези, които искат да се прикрият и да залъжат хората, като създадат семейство, да се женят и въобще да се обвързват с жени!

Тези мъже разбиват не един, а три живота! На жената, на детето и своя собствен! Никой гей не може да издържи цял живот, женен за жена! Да си го избият от главата веднага! Няма такъв "герой" никъде, да не си и помислят! Обикновено по-възрастните гей мъже са женени, младите пък гледат да излъжат някое момиче за връзка без брак. И двата типа са кофти ... и се чувстват много потиснати, но сами са си виновни. От друго гледна точка пък, те действат така, подтикнати от хомофобите и хомофобските изказвания ...и се получава един омагьосан кръг ... и все пак, не са оправдани!

А историята на авторката е чудесна, дано повече такива хора като нея да има за напред! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ea06311c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Вижте това клипче, от Холандия:
www.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1f937d0d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз, не съм сигурна тук ли е мястото, но бихте ли ми казали може ли една жена да износи дете, което да има ДНК от двама бащи. Като видях клипчето, се сетих. Някой знае ли? Не е нужно да е тук, в България, аз просто искам да знам възможно ли е това.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fea8299e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Номер 24, не не може едно дете да има двама бащи, та ако ще и на луната да е, не само в България.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1fde705b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   24, ДНК от двама бащи? Интересно... Май някой сериозно е спал или е бягал (за да пуши цигари в тоалетната) в часовете по генетика...
МАРШ ОБРАТНО В 10-И КЛАС ДА СИ ДОУЧИШ БИОЛОГИЯТА!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 29d0a843ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Ха-ха, №24, детето от клипчето е осиновено, не носи ДНК-то на никого от двамата. Дори и да си го разбрала, а въпросът да е по принцип - егати тъпия въпрос... Не, не може разбира се... дори и жената да е спала с двама едновременно...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 48b4d5da0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Не знам как е било едно време, но наскоро попаднах на изследване на екип немски учени, които са открили, че обикновената бутилирана вода е пълна с химикали, които се просмукват от пластмасовите шишета. И че част от тези химикали влияят сериозно на хормоналния баланс на децата. Посочва се като възможна причина децата да обръщат резбата...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1efc2db937
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Браво. Добра история в крайна сметка.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 68c0a4386a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Хомосексуален съм, но от тая сапунена история достойна за латино сериал ми залютя на очите. Сестра ми възприе лесно това, че съм... различен, а на родителите ми им трябваше малко време да го осмислят, но и те ме приеха. А майката на партньора ми е широко скроена жена и за нея съм просто... Гери т. е "момичето" на сина и'. Да именно "момичето", защото винаги съм бил пасивния в леглото, което разбира се не ми пречи да се държа като другите мъже.
Та се чудя се какво ли ще рече това "абсолютен Алфа гей"? съм пасивен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker