Нашите се карат непрестанно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нашите се карат непрестанно
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2212 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 и отскоро имам много семейни проблеми. Исках да споделя на приятелка, но все си мисля, че ще приемат всичко по грешния начин. Затова реших да пиша.

Попринцип всичките ми роднини и близки са в добри отношения. И моите родители винаги са ме подкрепяли. Но отскоро започнаха да се карат. Винаги са се карали, но вече започнаха по често.

Всяка веечер се карат за нещо. И главната причина са родителите на майка ми (баба и дядо). Татко никога не ги е харесвал, защото баба и дядо не мислят за мен и брат ми, много рядко идват да ни видят, а живеем на 10 минути разстояние. Не че не ни обичат, но и аз незнам какво е просто не са толко грижовни.

Татко непрестанно втълпява на мама как има такива безотговорни родители. А мама какво е виновна? Защо той се държи сякаш мама е виновна? От друга страна майка ми работи много и винаги слад работа се прибира уморена. Психически е много натоварена. Аз се опитвам да и помагам максимално.

Тя често посяга към алкохола. Винаги е с чаша в ръка. Никога не се е напивала толко че да създава някакви проблеми. Но... тя пие и то доста. Дори на работата мисля че пие. Може би така подтиска стреса си. Но винаги като я видя пияна ми се плаче. Много е натоварена. Често бълнува нещо за работата си. А татко не я подкрепя.

Той е доста горделив и я опреква за най-малкото нещо. Например защо не е изчистила като се е прибрала и че едва ли не само той се грижи за къщата та дори за нас, а това хич не е така. Мама просто е съсипана от работата. Вчера подслушвах караницата им и дочух че татко и е посегнал. Това ме съсипа В момента докато пиша това писмо плача. Знам, че много хора имат такива проблеми и че не съм единствената Но по този начин те ме натоварват и мен и брат ми. Кажете ми какво да правя те не бяха токива! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0c4921aa26
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно си имат проблем хората. Едва ли ти си човека който ще го реши, но ако искаш използвай когато двамата са с теб и без нерви и крясъци им кажи какво виждаш от страни.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 22509067f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вашите изглежда имат много други проблеми, за които ти не знаеш. Баща ти не оценява майка ти, или може би я обвинява че пие и не си върши работата вкъщи. А проблема на майка ти е най-сериозен, щом пие всяка вечер и по-много, след време тя ще изгуби работата си, след това и мъжа си и накрая и вас, защото няма кой да те остави при майка алкохолик.. Вярвай ми след 5 години тя няма да бъде същата, защото пиенето ще бъде на 1-во място, а ти ще си някъде далеч в списъка от ВОДКА, РАКИЯ И МАСТИКА. Поговори с тях и ги накарай да си поговорят и да се опитат да решат проблемите си... Опитай се да поговориш и с майка си относно алкохола.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4a99eff303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Израснах в същата ситуация. Съветвам те - никога не се намесвай. Те са големи хора и двамата имат нужда да си казват някои неща. За съжаление при почти всички семейства има скандали и караници. Опитай се да се абстрахираш от това. Мисли си за твоя живот, твоя път и твоите мечти и цели. Подкрепяй майка си. Тя има нужда от това. Преживява тежък период и това, че се поддава на алкохола и помага. Но родителите ти са големи хора. След време ще разбереш, че в отношенията между мъжа и жената настъпват обрати и това води до неразбирателства. Приеми го, съвсем естествено е, но не допускай да се отрази на твоя живот.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3fb94ea6d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да майка ми пие, но не е алкохоличка! Може би не се изразих правилно. И знам че не трябва да се меся, но немога вече не издържам да ги гледам как се карат. По този начин и мен ме натоварват...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 864658a65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Говори с майка си! Непременно и кажи, че трябва да спре да пие изобщо. Намери й по интернет материали за алкохолизам и и ги дай да прочете.
Според мен, баща ти не желае да приеме истинските им проблеми и затова говори за странични неща като баба ти и дядо ти. Ако никой от тях двамата не се напива, всичко ще се нареди.
Имай предвид, че ако тръгнеш да говориш са майка си, тя може да реагира бурно и да те отхвърли. Нормално е при зависими от алкохола да отричат. Не се отказвай, говори с нея 100 пъти ако трябва. Кажи й, че тя може да промени всичко и че не искаш да живеете с брат ти така.
Пожелавам ти успех! Пиши пак тук да кажеш как се развиват нещата.
~ Линда

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f6c5ea0cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз израснах в подобна среда. И използвах първия удобен случай да се омъжа и да избягам от този дом. Никога не съм съжалявала, защото попаднах на добър човек и вече много години живея щастливо с него. Знам какво е. С ужас си спомням годините когато подслушвах през процепа на вратата поредната караница и бой, придружени с ужасни думи. Това не е детство. Днес моята свидна майчица вече е покойница, а баща ми - виновникът за моя ад, е стар и безпомощен, но не съм го поглеждала и нямам намерение. Пази се, мило момиче, да не попаднеш в зависимост - наркотици, храна, секти. Много лесна плячка си, не е твоя вината, но опасността е голяма. Нищо не можеш да направиш. Просто чакай... времето ще мине и ще се измъкнеш от там.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 10cdf5b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите родители са същите, само че мама не пие. Моят съвет е по време на някоя тяхна караница отиди и си кзлей чувствата!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 864658a65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Майка ти може да не е алкохоличка, но ще стане такава, ако веднага не вземе мерки. С комуникация между хората всичко се оправя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker