Моят аборт...... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моят аборт......
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 4468 пъти
Здравейте!
На 20 съм, а направих аборт... Има толкова мъка в тази дума, толкова страдание... С приятеля ми се пазим, не съм си и помисляла, че бих забременяла и то точно сега... Но когато започна да ми закъснява, реших да направя тест и той беше положителен. Първоначално изпаднах в шок, защото не можех да си го обясня... при положение, че използваме предпазни средства какво се бе случило. Приятелят ми искаше да го задържим, но аз се опитах да му обясня, че не сме готови за такава отговорност. Нямаме достатъчно доходи, та ние дори не живеем заедно. Толкова ми беше трудно, но накрая реших да направя аборт и в крайна сметка той ме подкрепи.

Виждах болката в очите му и това ме съсипа още повече. В деня, когато мисех да запазя час за аборт, от 4 генеколози в нашия район, нито един нямаше време да ме прегледа и така убихме цял ден в чакане и сълзи....

След ден трябваше спешно да отида на работа, затова решихме да отидем до София. Същата вечер се обадих на д-р Д. Запазих си час за другия ден. Незнаех какво става, мислех че всичко е сън и ще се събудя, но не. На другия ден вече пътувахме за София... чесно казано едвам открихме този кабинет на доктора. Но в крайна сметка бяхме там точно за часа. Даже не усетих кога ми направиха преглед и ме приспаха. След извесно време се събудих с адски болки... но душевната ми болка беше огромна. Още не мога повярвам, че убих собственото си дете... Когато си тръгнахме, през целия път към вкъщи болките не спираха. Когато се прибрах хапчетата подействаха и се почувствах по-добре. Но сърцето ми плачеше, душата ми страдаше. Все още не мога да го преодолея. Пстоянно мисля и се обвинявам за това, което направих. Може би щеше да се справим двамата с приятеля ми, но знам че детето ни нямаше да има всичко необходимо, та ние едвам гледаме себе си, как ще гледаме едно детенце, което се нуждае от толкова много неща. Не мога да проумея как така се случи, при положение че се пазим, дори се виждаме рядко. Но се случи и този аборт ще тежи винаги на съвестта ми... ще живея с тази болка до края на живота си, ще се събуждам нощем, плачейки за мъничето ми.... този грях, който лежи върху мен ме съсипва. Опитвам се да не мисля, но...

Скъпи момичета НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА!!! Бъдещето губи смисъла си. Въпреки че с приятеля ми се обичаме много, това тежи и на двама ни.... Ако Бог ви дари с детенце не отнемайте живота му... бъдете силни и смели и ще се справите с всичко, само не убивайте детето си... един ден ще го държите в ръцете си и когато тази радост ви сполети, ще осъзнаете каква грешка допускат много жени. Както и аз. Съсипана съм, но няма връщане назад. Ще живея с тази мисъл винаги. Убих първото си детенце, първата си рожбичка, от единствения човек, който съм обичала.... повярвайте ми нищо друго не боли толкова много... ПАЗЕТЕ ДЕЧИЦАТА СИ И ИМ ДАРЕТЕ ЦЯЛАТА СИ ЛЮБОВ, ДУШАТА СИ, СЪРЦЕТО СИ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: a9045fc4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега се моли да имаш още деца, защото прекъсването на първа бременност никак не е безобидно, всеки гинеколог ще ти го каже. Толкова са глупави (поне за мен) всичките ти аргументи, че просто нямам думи. Нито един не е сериозен и не струва отнемането на детски живот. Но... така си решила и няма по-голямо наказание от съвестта ти. Безразсъдни и безотговорни младежи...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b0483f17e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи опит да си имаш детенце какво се притесняваш

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9e2b7e71cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съчувствам ти... :( мисля, че трябва да изживееш тези емоции, които минават през теб, за да продължи животът ти напред. Ако ти се плаче - плачи, ако ще се обвиняваш - обвинявай се, мрази се, не ги задържай в себе си, защото ''убиваш'' и себе си по този начин. Желая ти здраве.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a1b56d1a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, Авторке! Спокойно, нещата ще се наредят, а може би и така е трябвало, за неща които са минали, Не се обвинявай! Какво значи пазили и вземали мерки.... Знаеш ли колко хора ходят по улиците от пазене... Все пак и науката е напреднала има презервативи, хапчета и т. н., нооо, Не е убийство това, не е, а и щом не можете да се справяте сега финансово- макар много хора да те обвинят, Не ги слушай! Ще си родиш здраво и красиво детенце и ще го обичаш и боготвориш! А се опитай и да си стъпиш на краката финансово, защото едно дете не е само до раждането, то се отглежда и с Много Обич, но изисква и Много финанси. Докото е малко, са много, но като поотрасне, стават много, много, много и така растът с възрастта. Старите хора казват- малки деца, цалки ядове- големи деца- големи ядове. Спокойно сега още ти е скоро ще се оправиш и нещата ще се наредят и ти ще си Много Щастлива! Усмихни се!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8e05668292
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Я не се излагай! Убила била... Отстранила си една купчина от клетки, нищо повече. Ако го беше задържала щеше да си скапеш младостта.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3e7532093d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много силна история, разплаках се! Да това е била грешка, която не е трябвало да правиш но при тея обстоятелства си нямала избор! Подкрепям те и много съжелявам за болката в сърцето то!!! ;(;(;( Пишети едно момиче на 13 години знам ще кажеш какво разбира тя, но аз много добре си представям каква болка изпитваш както го описвашш

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f10a40ce78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мило момиче, терзанията ти са нормани. Личи че си отговорен човек. Само ще ти кажа, че не си само ти! Случвало ми се е 2 пъти след като имах вече 2 дъщери. Решихме че няма да се справим финансово, защото те вече бяха големи и трябваха пари за уроци, за дрехи, за това, онова, ама аз така силно исках още едно дете. Имах и може би още имам същите като твоите угризения. Това че съм с 20 години по голяма няма значение. Да ама не ми стига това, а и дъщеря ми направи аборт като тебе. Пак наше дете. Пак кошморни сънища, угризения, болка. Но живота продължава и трябва да се опиташ да го живееш. Запомни че ти не си най-големия изрод на света и има много като тебе. Незнам това дали ти помага в този момент, ама аз те разбирам. Приеми ситуацията и остави времето да заличи донякъде болката. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 405765b667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Абе, хора, аборта не е най-приятното нещо, но е по-добре от невъзпитаните и неграмотни деца, които са навсякъде само защото родителите нямат средства и работят постоянно.
Тези, които ви убиват угризения и болка и го мислите за убийство - ами защо правите аборт тогава? Или е убийство или не е убийство - средно положение няма.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 48511e61a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, здравей! Пише ти момиче, което е преживяло същото като теб. На твоите години също направих аборт. И аз като теб изпаднах в шок, когато видях двете черти, защото никога не бях допускала това, а и не бях мислила никога за деца. Майка ми никога не беше говорила с мен по този въпрос, само ме заплашваше да не стане беля и аз от страх скрих от нея и го махнах. Съвестта е гузна, само се моля на Бог, някой ден да имам бебе. Всички казват, че ако след аборта нямаш усложнения ще имаш бебе и всичко ще е наред. Грижи се за себе си много, пази си кръстчето и ходи на прегледи редовно.
Не се притеснявай, емоционалната болка ще отмине, а напълно ще я забравиш, когато първото ти дете някой ден проплаче в собствените ти обятия.
Дано съм помогнала, желая ти всичко най - хубаво!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4783bd53b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   О, я не се тръшкай! Правила съм 6 аборта преди първото си дете. Аз взимах решенията за тях, когато реших, че съм готова, родих. После пак правих аборт и когато пожелах второ дете, си го родих и него. Не съм възприемала абортите си като убийства, правих ги между 7 и 11 седмица. Аман от лиготии. А, не съм циганка, имам висше образование, това за протокола.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b9605bdac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички! Към номер 8 - Съжалявам за вас и за вашата дъщеря. Болката предполагам при всяка жена сторила това е една и съща... и прошка няма. Знам, че не съм единствената с такъв проблем, но някак си не мога да приема, че убих първото си детенце.... това и мен убива.

Колкото до коментарите с това, че сме безотговорни младежи, може и така да е, НО ВИНАГИ ИЗПОЛЗВАМЕ ПРЕЗЕРВАТИВИ! Точно затова, когато разбрах че съм бременна бях в шок! Не споделих това тук, за да търся съжаления или оправдания относно постъпката ни. Просто за този кошмар знаем само аз и приятелия ми и исках да споделя мъката си.
Бъдете щастливи!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 23c77df27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ох, моля ти се.. Защо приемаш нещата по този начин? !? Това все още не е било дете, нито близо до дете.. А само няколко клетки.. Не си убила нищо, аз съм на мнение, че на едно дете не трябва никога нищо да му липсва, ако го беше родила щеше ли да му усигориш това? Не нали.. Щяхте и двамата много да се мъчите.. Мисля, че така си направила по-добре, след време вече ще го планирате и ще можете да му дадете всичко, от което има нужда :) А и вие ще сте по-скокойни, а не да се чудите другия месец дали ще има какво да яде? 1

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4d8ab9e8d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Съжалявам за случилото ти се, при положение че приятелят ти е проявил отговорност, и е искал да го задържите... Все пак си на 20 не на 15, но.... стореното, сторено, гледай напред и дано Господ те дари с детенце когато му дойде времето...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 275ef34481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   В този момент, при тези обстоятелства вие сте взели правилното според вас решение - това е! Не го мисли повече това. Още по-погрешно пък е да мислиш за аборта като за убийство. Ако продължаваш така, ще стигнеш до психиатър. А ако видиш, че затъваш наистина потърси такъв. Но вземайте наистина предпазни мерки, защото следващия път няма да можеш да си позволиш аборт. Успокой се!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b3da5e6ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Двете клипчета, които ще видите по-долу показват нагледно как се извършва аборт, както и до каква степен ембрионът е развит в рамките на законово определеният срок за извършването му -12 седмица включително. Много съжалявам ако на някои не им харесна, но истината трябва да се знае колкото и да е болезнена. http://vbox7. com/play:04f0cb86
http://vbox7. com/play:4c35d65b
Специално за №8

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b257dd8563
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Значи хем приятелят ти го искал, хем ти си го искала пък накрая си го махнала и после пишеш сърцераздирателни истории в нета, все едно някой ти е опрял пистолет в главата и те е заставил да абортираш. Ми да не си го махала, като не си искала. Имала си избор, никой не те е принуждавал - не мога да разбера какво искаш да демонстрираш с тази история.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 530f7a7d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Благодаря на всички! Наистина някои коментари ми помогнаха. Ще се опитам да преживея случилото се.... благодаря на тези, които като пишат коментар, знаят какво пишат и как да го напишат, за да накарат някой наистина да се замисли! И аз го направих. Благодаря! Желая ви щастие и бъдете здрави!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b3da5e6ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   оТ 16, Към авторката- мила съжалявам за това, което си преживяла. Не искам да наливам сол в раните ти с тези клипчета, но съгласи се безотговорно е да си кривим душата толкова ужасно нещо. Грозно е да се замазват нещата и да се успокоява съвеста по този начин. Ти разбира се заслужаваш да го преодолееш, но по пътя на осъзнаването, не на замазването. За това ще ти препоръчам този сайт за утеха, дано ти помогне. Прочети цялата информация в него. И за теб има утеха.

http://nerodenite. org/index. php? option=com_frontpage&Itemid=1

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b3da5e6ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Специално за №8, извинявам се имах предвид 11.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f10a40ce78
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

21.   От №8. Абе много знаете да давате акъл на момичето, какво е редно и какво не, ама не знаете кога и вас ще ви сполети, или ваши близки понякога е все тая, та затова спрете да я упреквате. Тя и без вас е достатъчно зле.
Момиче успокой се. Връщане назад няма и живота продължава. Всеки прави грешки и трябва да се приемаме такива каквито сме-грешници. Всеки греши, нали сме хора все пак, а не богове.
Болката ще отшуми и аз те подкрепям в този труден за теб момент. Дано това те успокоява поне малко.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7520ebee8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Към №8 - Благодаря ти от все сърце и ти желая здраве!!! Тази подкрепа е важна за мен. Споделих тази история, за да опитам да го преодолея. Колкото до това дали някой ми е опрял пистолет в главата, за да абортирам... колко тъпо изказване! НЕ! Съвестта ми ме накара да го махна, при положение, че нищо не можехме да му осигурим! Сега аборта ми тежи на съвестта, но смятам, че рано или късно едно детенце ще възвърне щастието и радостта ми! Благодаря отново на №8, бъди щастлива! За мен ти си от малкото хора, които разбират, чувстват и обичат!
Тъй като коментарите на № 8 са ми достатъчни, от днес вече няма да следя темата! ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2db3b12dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Трябва да сме гъвкави в този живот и да пазим психиката си и не само от чисто егоистични подбуди, а и защото ще ни трябва нормална психика и здраве, за да отглеждаме децата си. Не мисли негативно, опитай се да го преодолееш по твоя си начин, само открий кой е той. Не спирай времето, не го връщай назад, не придавай прекалено голямо значение на станалото, разсейвай се и мисли за друго, това и без това няма да го върнеш, а след време ще дойде и момент, в който няма да мислиш вече за това. Станало е, минало е! Така си преценила в този момент, така си действала. Животът е пред теб, продължи нататък и го живей така, че да ти е приятно на теб и на хората, които те обичат и обичаш.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 58f0ab6ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   От №8. Мило момиче, радвам се, че съм помогнала по някакъв начин. Щом си се почувствала дори и малко по-добре значи съм успяла да ти повдигна духа. Съвземи се и се пази, защото живота е труден, но същевременно и много хубав. Пак ти повтарям: научи се да го живееш. Успех и не плачи повече.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a1b56d1a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От №4 Как си, Авторке, започна ли да се усмихваш вече. Вземи излез и си купи една коледна играчка, не са скъпа, а има мноого красиви и се подготви, че на коледа станат чудеса и ти Трябва да си пожелаеш нещо хубово и то ще ти се случи! Усмихни се!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a9045fc4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Темата убийство ли е абортът или не се дискутира от векове и всеки човек си има мнение по този въпрос. Не съветвам никого да се изказва така категорично. В този сайт могат да се срещнат наистина уникални мисли - това било група клетки, не било никакъв човек и пр. Естествено, когато човек дава мило и драго да оправдае себе си и егоизма си, когато иска да убеди света колко правилно е постъпил и как нямало друг изход, как това било единствено правилното решение, тогава абортът е "изстъргване на група клетки". Та нали само така съвестта е чиста и спокойна (! ). Някъде там, дълбоко, женската душа усеща какво НАИСТИНА се случва и тогава потичат потоците от демонстрации на "съвременни виждания". Изборът е личен. И последствията - също.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 530f7a7d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   От авторката към №4 и №8 - Мили момичета, по-добре съм. Приятелят ми ме подкрепя по всевъзможен начин, обичаме се и се стараем да не мислим за това.... Благодаря ви за подкрепата! Целувки и много усмивки! :)))))))))))))

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a1b56d1a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Авторкеее, аз съм №4 и №25. УСМИХВАЙ СЕЕЕЕ!!! Желая ти Цялото щастие на света! Успех и бъди ЩАСТЛИВАААА! *)*)*)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker