Може ли да се прости? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Може ли да се прости?
преди: 15 години, 26 дни, прочетена 4872 пъти
Здравейте,
Със съпругът ми се женени от 12 години, имаме син на 7, наскоро разбрах че той от 5 години поддьржа врьзка с друга жена и има дете от нея, как да постьпя, как да простя това унижение, моля ви помогнете ми сьс сьвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 25 дни
hash: 63fa62175f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Постави му най-страшната дилема - нека избира - ти или тя! Вярно е, грубо е, защото има и дете от нея ! Според мен, обаче, той не заслужава да му простиш - неговата изневяра е стигнала пределната граница, та даже я е и подминала... Затова те съветвам - накажи го с това условие ! Нека се измъчва. А през това време потърси някъде другаде щастието си ! Наясно съм, че не се захвърлят така 12 години брак, но помисли - ами ако и другата му омръзне ? Ами ако направи дете и на трета ? Щом е стигнал до тук, поне според мен значи ти с нищо не го задържаш и той създава семейства с когото си иска без твоето място на СЪПРУГА да го притеснява ни най-малко?! Ами какво ще е за в бъдеще ? Помисли и за двамата с детенцето ти ... Това е моят съвет ! Дано съм ти била полезна и успех за напред ! :) М23

 
  ...
преди: 15 години, 25 дни
hash: 0c51f7242a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз за себе си не бих простила. На 40 години съм и мога да се справя сама с живота. Не ми е нужен такъв мъж. Моят съвет е: НАРИТВАЙ ГО!

 
  ...
преди: 15 години, 25 дни
hash: 2ca1021958
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти сама трябва да си отговориш на този въпрос били могла да простиш една изневяра в името на любовта.Ти си пред два избора:Първо задай си въпроса дали в името на любовта ще загърбиш миналото и ще продължиш напред с този човек.Вторият избор е да го погледнеш от негова гледна точка и да разбереш как стоят нещата или накай го да избира между теб-неговата спътница в живота или тя-другата жена....

 
  ... горе^
преди: 15 години, 25 дни
hash: 461cb813f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тава е ужасно -такова нещо не се прощава, след всичко което си научила никога няма да е същото, съмнявам се че някой може да прости и да живее в бъдеще спокойно и щастливо с такъв човек. Не ти е нужен такъв мъж - РАЗДЯЛА за съжаление това е истината, някъде има човек който един ден ще те обикне и ще бъдеш щастлива помисли дали те е обича като е бил с друга, че чак и дете имал. КАК ЩЕ ЖИВЕЕШ ТАКА.

 
  ...
преди: 15 години, 24 дни
hash: a8ea00876c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не бих го простила.
Пет години да те лъже...- отвратително.
Ако ти милиш, че можеш да простиш подобно нещо - прости му. Но като за начало трябва да разбереш защо е създал и второ семейство? Какво му е липсвало във вашето? А той склонен ли е да напусне нея и да се върне при теб?

Първо се изясни със себе си, и реши дали ще му просиш. Ако е "да" - то тогава го попитай дали е готов да живеете отново като едно цяло семейство. Ако мислиш, че не заслужава прошка и ако нямаш желание да живееш с него - остави го. Нека си стои с другата, а ти търси любовтта.

Може би ще ти бъде малко трудно, тъй като вече си имате и детенце, но никога не се знае. В крайна сметка няма смисъл да живееш с човек, които те е лъгал (и вероятно ще продължава да те лъже), години наред.
Ти реши, всичко е в твои ръце...
SFA

 
  ...


...
преди: 15 години, 24 дни
hash: bee76533cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти искаш ли да простиш това?

Той би ли простил, ако ти си имала друг, който ти е направил дете, което ти си родила, представяйки го за негово?

Защото неговата постъпка е равнозначна на нещо такова! Ако искаш задай му този въпрос.

Мисля,че е ужасно грозно деяние случилото се.

Аз ще ти кажа моето виждане по въпроса- ако ти си силна жена, ще продължиш сама. Може би по-щастлива, не знам.

Ако си слаба и зависима, ще се оставиш на течението, ще си втълпяваш,че си простила и ще се успокояваш, че все пак е избрал теб и не те е напуснал. Ще се радваш на финансова подкрепа, а душата ти ще плаче, защото нищо не може да изтрие случилото се.

При всички случаи силата на характера ти ще вземе превес.
Някои могат да живеят с това, други-не.
Но е адски мръсна постъпка. Аз лично едва ли бих могла да търпя. По-скоро, ако е добре финансово, бих поискала издръжка и за себе си след развод и бих го обрала до шушка.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 16 дни
hash: efb4c06a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Евала SFA както винаги перфектно мнение! Аз я подкрепям и мисля, че няма какво да добавя (:

 
  ...
преди: 15 години, 16 дни
hash: e4272629a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От SFA до №7
Благодаря, много мило. :)
(Вероятно, това не е мястото за подобни въпроси, но...) Ти да не би да си Zuzi?

 
  ...
преди: 15 години, 16 дни
hash: 27c715602a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте. Аз нямам още деца, но сега се опитваме да си направим със съпруга ми. Съоветно не съм и на вашите години, но ми се прииска да си изкажа мнението.

Ситуацията е отвратителна, но да се поставя условие на мъжа да избира между едната и другата май не е удачно. Тук ще получите какви ли не свети, но на всеки му е лесно да каже нещо острани.

Май най-добре е вие сама да решите какво да правите. Да помислите какъв е живота ви сега, ккъв би бил ако се разделите и т. н. Успех ви желая.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 14 дни
hash: efb4c06a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да (: з съм SFA


Защо?

 
  ...

...
преди: 15 години, 13 дни
hash: be09b35a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не,в никакъв случай не трябва да му прощаваш.Това е толкова гадно .Пет години да те лъже и да има дете.Събери всички сили и го остави.Ако те моли-абсолютно не му вярвай -казвам ти го от опит.Не вярвай и на мъжките му сълзи,ако има такива.....

 
  ...
преди: 15 години, 8 дни
hash: ad742806c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изневярата е кофти, но дете вече става много .... Решението си е твое, ти знаеш всичко в детайли, но честно казано не знам кой на твое място би издържал.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 4 дни
hash: f940283182
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защо да се раздели? Ами много просто-вместо опора, зад гърба си има нож.И то 5 години. Вие бихте ли разчитали на такъв мъж? И как би живяла с него? В агония. Пази си нервите. Живей си с децата и им се радвай,докато са при теб. Като пораснат, с този мъж как ще живеете само двамата? Ужас!1!

 
  ...
преди: 15 години, 1 ден
hash: 42a8f4917f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не съм съгласна, че ултиматум от рода:или тя или аз би свършил работа. Дори и господина да избере авторката, да не забравяме, че съпруга й и другата жена имат дете. Той винаги ще "ходи" да вижда детето си и авторката винаги ще се чуди дали това "виждане" е само виждане на детето.

Според мен дали ще се разделиш или не със съпруга ти е въпрос на време, защото никога няма да му простиш истински, от душа, а винаги ще те мъчи съмнение. Говорили ли сте си двамата и той какво казва? Ако е бил толкова влюбен в тази жена, че чак е направил още едно дете, защо тогава не се е развел с теб?

Ще ти кажа за моята история, но от другата страна. Преди време имах любовна история с мой бивш колега от университета. Аз - разведена, той женен, с две деца. Знаем се от 19-годишни; сега гоним 40. Обичаме се, но...

В един момент на дива страст, той ми каза:"... не знам дали те опазих. Нищо не би ми доставило по-голямо щастие да имаме дете. Обаче ако... /жена му/ разбере за това, ще ми събере багажа и ще ме изхвърли!". Тогава нищо не казах, но след като се замислих си казах, че това е толкова егоистична постъпка и толкова егоистични думи... С какво "нашето" дете ще е по-малко от техните деца и ще заслужава татко само когато той може да се откъсне от служебните си и семейни ангажименти, т. е. татко за час-два на няколко дни веднъж. Това беше края на моята/нашата история. Мисля си, че този твой съпруг е безотговорен и към теб и към децата си и към жената като цяло. Пълен боклук...

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 3c0debebd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Развод или раздяла е решението. Предателството е много грозно и неморално, след като се е появило детето, нещата са задминали забежката в страни и са възникнали много социални и морални въпроси, които е трябвало да бъдат разрешени и заради него си и заради двете жени и заради двете деца.

Този човек е предал себе си, децата си, жените си и обществото. Казусът е ужасен децата порастват и намират долно лицемерие и лъжа. Тук няма какво да се прощава и разбира. Просто уреди си документално нещата и постъпи честно с всички със себе си и с детето си. А този да ходи да пръска лицемерие и лъжи някъде другаде. Дано да не разочарова още много хора така.

Това е дете да не е играчка. Има такива мъже, просто нямам думи. И какво тайничко се промъква ту в живота на едното дете ту в живота на другото - ИЗРОД!!!!!

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: eae75a0033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защо ни задаваш такъв безмислен въпрос?????
Нима можеш да си наложиш на сърцето да прости (все едно да му заповядаш да обича!!!) Или сте го почувстваш така или не. Виж, ако търсиш съвет как да постъпиш, да дадеш ли формална прошка и да опиташ наново - това е различно...и никак не е лесно в твоята ситуация...

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8a12b07590
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Зарязвай го! На това не се казва мъж, а отрепка!

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: bee76533cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ти си слаба жена, покорна. Вземи максималната за доходите му издръжка, семейното жилище поне до 18 годишна възраст на детето и го изхвърли от живота си големия пич.Той не уважава не само теб, но и себе си дори.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 5903920849
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Неофициално това си е харем. Ти би ли живяла в такъв? В България в 21-ви век това си е живо недоразумение. Излез от този триъгълник и живей ТВОЯ живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker