Страдам от ужасна семейна интрига - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страдам от ужасна семейна интрига
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2425 пъти
Нека ви ракзажа моята история...
Всичко започна когато леля ми, която винаги си е падала човек с малко странен вкус осъзна, че всъщност никак не е добре съпругът ти да те бие всеки ден до смърт и да заплашва останалите членове на семейството ти с всевъзможни ПРОСТОТИИ..

И така, госпожата, след кратък и най-вероятно крайно изтощителен размисъл реши да се нанесе у нас със двете си деца, които тогава изглеждаха толкова нещастни и послушни, че на човек направо сърцето да го заболи като ги гледа. И всички бяхме в неистов ентусиазъм относно новата промяна на нещата. Възрастните дами от родата най-после се успокоиха, че непрестанният тормоз и заплахи, както и подутите от бой очи на леля ми най-после ще се стопят в небитието. Дечицата се държаха чудесно и всичко изглеждаше като едно красиво обещание за един по-добър, спокоен живот. Аз лично благоговеех пред търпението и душевната красота на моята невероятно злощастна братовчедка и тъй като не бях от тези деца които имаха навика да попадат в центъра на вниманието си вярвах, че това чудесно русо момиченце един ден ще стане моя най-добра приятелка, мечтаех си как ще си плетем косите заедно и ще си играем на криеница, та дори си въобразих че един ден ще се женим заедно. Но не би, нещата така гротескно се изкривиха, че и до ден днешен искрено се чудя на акъла на баща ми, който явно си беше въобразил, че само с едно преместване на местоположението би могъл да изтрие една интрига която се крепяла едва ли не с векове.

Нещата бяха започнали да се пооправят за леля ми и тя най-после започна да фигурира като член на семейство, въпреки че и до ден днешен така и не смее да се погледне като жена, и тогава-един Бог знае защо, чудесното русо момиченце се превърна в малък злобен дух, ако мога да се изразя така. Самите й игри бяха груби и винаги ме заставяше да играя ролята на жалка и слаба, после ми се присмиваше, а аз и прощавах и забравях защото винаги си спомнях сините очи от бой на леля ми и треперещите ръце на баща ми. Но както се казва в приказката-от играчка-плачка.

Когато порастна и се отвори още повече, братовчедка ми започна да си играе още по-груби игри, граничещи с гротескното и демоничното. Сякаш онзи човек, който биеше майка й до кръя и после купуваше скъпи дрехи и подаръци за да изкупи вината си, сега бе напуснал своето тяло и се бе вселил е нейното. Да, тя дори стана дебела и въпреки че в нашата България за пълните моми е по-типично да се свиват и да се комплексират, при нея сякаш дебелината беше някаква допълнителна сила, с която и до ден днешен се опитва да ме сплаши та дори с бой, който нерядко съм яла от нея(въпреки че аз съм по-голямата)след който пак аз излизам виновната.

Наскоро разбрах, че когато видяла по кое момче си падам, отишла и му се предложила и той си легнал с нея(оказа се че бил много лек и в последствие станали ГОЛЕМИ партньори). Имала съм случаи в които се е опитвала да се прави на мъжкарана пред мен и то немалко, карала ме е да и гледам долницата и то в моменти в които съм се опитвала да поискам от нея помощ и съвет-е нали, все пак...

В днешно време модните й влечения по отношение на семейните вражди станаха доста интригантски-настройва всичко и всички срещу мен и после, тъй като аз й мълча идва и ми се перчи с новите си придобивки-бащи, които ме мислят за наркоманка или сектант(или пък самоубиец), дъщери които ме карат да им слугувам(което все още не ми пречи, но не се знае какво ще реши после ПРинцесата), майки които ме будат посред нощ за да плачат на рамото ми(там пък каква е работата, по-добре да не казвам.. )

Е, имам нужда от помощ. Искам и аз да преживея поне няколко седмици от живота, от който се лишавам заради нея. Искам и аз да почувствам че означавам нещо, че имам роля за някого, роля, която тя е сметнала за мой каприз или бог знае какво и е решила да разруши или окраде само за да си докаже че е повече от мен. За Бога, та тя много добре знае че вече дори не е нужно да прави каквото и да било-хвърля ми един поглед и аз вече знам какво иска-и й се угажда, защото иначе....

Кажете, какво да правя? Кой е излязъл от този ад?
Ако има някой, моля ви от сърце-ПОМОГНЕТЕ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: b8df9324d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз малко не схванах. те в твоята къща ли живеят?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 75162f76fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мило момиче, от колко време или години живее лелята у вас и има ли намерение да си намери свой дом? как се чувства майка ти от цялата тази ситуация? В дома на баби и дядо ли живеете, за да не живее тази дама там? Такааа, това поведение на твоята братовчетка е поведение на слаб човек, така избива комплексите си. Забелжи, хора с такова държание искат да направят впечатление с това, което могат, а то е агресия. Стани като за начало и за винаги първо най- добрата приятелка на майка си- тя е човека, който никога няма да те предаде и на баща си. Не искай съвети от арогантен човек, пък било то и братовчедка. Знай, най- близките могат най- добре и най- много да те злепоставят, защото те познават и най- добре и знаят слабите ти места. Така, че започна да соподеляш повече с майка си и от нея искай съвет, а не от братовчедки и приятелки. Човека с най- правилната преценка е тя и баща ти. Надявам се да има и други съвети, които да ти помогнат повече, но най добрият съвет, е от родителите ти!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5e5fcc928f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Забий и едно парче в мазната муцуна! Истината е, че само това ще има някакъв ефект!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ff9838fdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е важно да кажеш на колко си години. Ситуацията е много сложна, тъй като систменият побой над леля ти е изградил мнението в рода ти, че тя трябва да бъде предпазвана и че тя и детето й са онеправдани. Дори и да виждат поведението на братовчедка ти, заради леля ти по-голямата част ще си мълчат. Нищо не споменаваш обаче за майка ти. Не можеш ли да поговориш с нея, да й споделиш и тя да направи забележка на братовчедка ти или да поговори с баща ти?
Най-добре е да се дистанцираш от това момиче. Да не ти пука дали разнася слухове - всеки носи глава на раменете си и преценява на кого да вярва. Ако й повярват, значи просто са заслужили да имат такава приятелка. Ако ти открадне гаджето, явно той не е бил много читав. Неприятно е, че се опитва да ти забие ножа в гърба, но ако няма някой насреща няма как да го направи. Затова да не ти пука какво говори и върши.
Не й споделяй нищо. Имай си приятели, но не я запознавай с тях. Не й разказвай за плановете си. Като иска да правиш нещо и да й робуваш й откажи. Ако те набие говори с баща ти - често срещано е малтретираните хора като деца после да проявяват същата агресия спрямо свойте собствени деца или околните. Поговори с него, кажи му, че искаш да й помогнеш и че смяташ, че може би има нужда от детски психолог, за да се справи и преживее побоищата, на които е бил свидетел като дете. Най-вероятно това я е травмирало за цял живот и е по-добре сега да се вземат мерки и да се оправи.
Ако те си затварят очите за проблемите, пред които е изправена братовчедка ти, по-добре дим да те няма както се казва. Такива хора не се променят, имат силни комплекси, които ги избиват като малтретират останалите и това ги прави да се чувстват силни и непобедими. Освен да развали твоя живот, тъй като сигурно тайно ти завижда за семейството и т. н., друго няма да стане. Не й го позволявай.
Просто се отдалечи. Не излизайте заедно. Ако ще следваш скоро - отиди да учиш в друг град. Ако не гледай просто да спиш у вас, но личният ти живот да е отделен. Вкъщи се храниш, спиш и учиш и до там.
Тежко ти е знам, но смятам, че всички ще мислят, че на нея й е по-тежко по навик, въпреки че това не е вярно. Това, че е имала тежка съдба, не значи, че трябва да прави тежка съдбата и на другите около нея. Не си мисли, че няма комплекси - тя просто е изтъкана от такива. А леля ти трябва да се вземе в ръце и да спре с безхарактието, защото макар й малтретирана и тя е виновна за това, че не си е тръгнала по-рано, че не е защитила детето си, сега, че позволява тя да те малтретира и си затваря очите. Тя не е свикнала да живее собсвен живот и да се оправя сама.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c44eeaaea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Просто си прекалено добра. Спри да и угаждаш и кажи всичко това на вашите.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cb52841259
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, аз мисля че не трябва де се страхуваш да и се противопоставяш, защото тя знае че те е страх от нещо ( от какво ще те набие нищо ти се оплачи). Комплексираните хора градят своето щастие върху чуждото нещастие. Прекалено си добра и търпелива с човек който не го заслужава. Ще си решиш проблема когато и покажеш , че не те е страх и че си ПО

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e5462a5fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте!
Искам първо да благодаря за чудесните коментари, прочетох всичко което хората мислят за моя проблем. Един човек искаше да знае повече за майка ми-тя е ако трябва да се изразя по ясно нещо като безгласна буква в семейството-тя само изпълнява, върши работата вкъщи, грижи се за всички, всичко търпи, но никога не се оплаква, никога никого не наранява и винаги си мълчи. Рядко приема силни роли и винаги гледа с нещо да помогне-от нея никога човек няма да чуе оплаквания или дори някакви агресивни обиди, тя никога не ме е удряла и винаги ми прощава, дори като извърша някоя адска глупост, като например да изхарча част от семейните пари за нещо, което носи полза само на мен. Адски добър човек е, но знаете ли-и до ден днешен не съм я видяла да си проси комплименти, и дори когато това почне да я мъчи, гледа да се мъчи сама без да отнема щастието на другите. Такава си е, заклета добрячка.

А относно годините-наскоро навърших 30 години и ми се наложи да се върна в къщи след дълго отсъствие-това беше фактор да заживея отново с братовчедка ми и да осъзная, че колкото и да съм се старала аз така и не съм успяла да си спечеля поне малко уважение и да се замисля за някакво решение на този проблем. Вие сте прави за дистанцията, но си нямате представа какво е чувството да се криеш от тези, които би трябвало да стоят най-близко до теб-сякаш се опитваш умишлено да създадеш някакви условия за живот, които отдавна си загубил, това е мъчителна история, още едно потвърждение че проблема си стои и един ден ще си избухне като бомба със закъснител. Пробвала съм да се дистанцирам, но след това осъзнавам че ставам смешна и се чувствам все едно си прося нещо, което по право не е мое. И да, за жалост, нашите си затварят очите-и аз не мога да го проумея това-знаете ли как реагират всички-все едно как да кажа-все едно в стаята е влезнал някакъв призрак и никой не знае какво следва оттук нататък. Ей това е-била съм и в Щатите-имах късмета-и ми е направило впечатление , че тук сме свикнали да се свиваме и комплексираме от проблемите-все едно са някакво непознато зло и като стане нещо се почва с емоционалните и суеверни реакции. Пък не е така-даже напротив-проблема е знак че си стигнал до някъде, че нешо се случва и човек трябва да върви още по-напред, докато стигне края-американците се забавляват с проблемите-даже някои си ги обмислят и си ги обсъждат точно както се обсъжда план проект на къщата.

Искрено ме радват такива сайтове като този, където човек може да говори за себе си, това е истинското в човека-неговата болчица. Още веднъж много благодаря за вниманието ви, нямам търпение да погледна, ако има някой нов коментар.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a737d279f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, мило момиче! Наистина съжaлявам за леля ти. Но сигурно е късно. И все пак ще ти дам два съвета:или поговори с вашите и си изяснете нещата, или(вторият вариант е по-добър, но ти си решаваш)събирай бригадата и дайте на онази скапана принцес един хубав бой, който тя никога да не забрави и вече тя да прислужва, за да види какво е.
АнОнИмКаТа

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker